-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
אפשר לפתור את זה בקלות אם מתקינים מובילאיי בטסלה
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מעולה. שיקדחו להם בדשבורד ויתקעו להם מובילאיי שיצפצף להם בנשמה.
העיקר שאוטונומי זה לא. ולא יהיה. העסק מקרטע - ותודו שזה נפלא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם להיות הוגנים הנתון החשוב יותר הוא כמות תאונות לנסועה, ביחס לרכבים אחרים. תיאורטית יש מצב שהאוטו פיילוט מנע יותר תאונות מאשר גרם.
השיקוץ הבטיחותי מבחינתי הוא הקונספט של תפעול הרכב כולו ממסך המגע, לא קשור לחשמלי או אוטונומי.
-
אין לי שום בעיה עם חשמלי. זה פתרון בעייתי שהצלחתו תלויה בעומק הכפייה (רגולציה, מיסוי, סנקציות וכו'. ראה נורבגיה), אבל אני חושב שבישראל ההתפכחות מאשליית הרכב החשמלי תגיע מהר בשל בעיית התשתית. כבר היום המערכת מתקשה לספק ביקושים כשכולם מדליקים מזגן בקיץ אז עכשיו תתחיל לחבר מיליוני כלי רכב לשטקר, גם בשעות הלילה הקטנות?.... אתם מדמיינים לעצמכם כמה השקעה נדרשת כאן בתשתיות?.... בעיקר בתשתיות ישנות שצריכות שדרוג?.... מדינת ישראל אוהבת להטיל מיסים אבל מאוד-מאוד לא אוהבת להשקיע. יהיה מעניין, כלומר בלגן גדול שבסיומו כולם יבינו שהישועה, לא רק מבחינת גודש אלא גם מבחינת זיהום, לא תגיע דווקא מחישמול נטו של משק הרכב אלא ממערכת הסעת המונים ציבורית יעילה - שמצידי יכולה להיות חשמלית או גרעינית או מונעת על ידי מיליוני עכברים קטנים שמסובבים גלגלת, יו-ניים-איט.
אז בוא נעזוב חשמלי בצד. אני נגד טכנולוגיה אוטונומית.
הן כי אישית אני אוהב לנהוג (ברור לי שאני במיעוט. רוב בני האדם שונאים לנהוג), אבל בעיקר מסיבות אחרות. זה בטח נכתב בתחילת השרשור או בשרשור אחר ואין לי כוח לחזור לשם.
בגדול - אני נגד טכנולוגיות שמייתרות אנשים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בגדול - אני נגד טכנולוגיות שמייתרות אנשים.
זו קצת ראיה צרה, לא?
לרוב, התקדמות טכנולוגית אמורה (לכאורה) ״לייתר״ חלק מהאנשים, בפועל זה לא ממש קורה, למרות קריאות הגוועלד….
מציע לשמוע את הפודקאסט על ״המכולה הימית״ של עושים הסטוריה. דוגמא מצויינת להתקדמות טכנולוגית שלכאורה אמורה היתה לייתר אנשים…
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
העיקר שאוטונומי זה לא. ולא יהיה. העסק מקרטע - ותודו שזה נפלא.
מה נפלא בדיוק?
רובנו המכריע היה מוותר על נהיגה מנהלתית ומחליף אותה בעיסוק אחר. נהיגה היא בזבוז זמן ובני האדם גורמים לה להיות מסוכנת ולא יעילה.
כולנו מייחלים לרגע שיקחו מאיתנו את המטלה הזו כבר.
ובעניין הדילמה בין הסבתא לילד - דורסים קודם ילד.
הושקע בו פחות מאשר בסבתא.
סבא וסבתא יש מעט בהשוואה לילדים
ילדים אפשר לעשות מהר חדשים.
והנה פתרתי את הדילמה.
מתי כבר מגיע האוטו- נועמי הזה?
ודבר קטן אחרון דרור,
בבית המלוכה הבריטי עדיין מעסיקים כמה עגלונים וסייסים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה נפלא בדיוק?
רובנו המכריע היה מוותר על נהיגה מנהלתית ומחליף אותה בעיסוק אחר. נהיגה היא בזבוז זמן ובני האדם גורמים לה להיות מסוכנת ולא יעילה.
ובעניין הדילמה בין הסבתא לילד - דורסים קודם ילד.
הושקע בו פחות מאשר בסבתא.
סבא וסבתא יש מעט בהשוואה לילדים
ילדים אפשר לעשות מהר חדשים.
והנה פתרתי את הדילמה.
מתי כבר מגיע האוטו- נועמי הזה?
[emoji1] +1
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תכתוב שאתה מייחל לזה. כי אתה שונא לנהוג. אחרים לא.
הרוב אגב, חושב כמוך. שונא לנהוג ושונא מכוניות. זה גם למה יצרן הרכב הגדול בעולם בנה את האימפריה שלו ממכוניות שאי אפשר לאהוב....
היית יאומר לך שאם לא בא לך לנהוג?.... סע בתחבורה ציבורית. וכן, בשביל זה צריך תחבורה ציבורית יעילה.
ובאמת, את מי לדרוס קודם?.... את הילד או את הסבתא?......
ולו רק בגלל דילמות שכאלה, אסור שתהיה נהיגה אוטונומית.
אולי זה הילד שלי מול הילד שלך? או הסבתא שלך מול הסבתא של מישהו אחר?.... ואולי זה יהודי מול נוצרי? או מוסלמי מול הינדי?..... לבן מול שחור?... תאר לעצמך איזה מהומות גזע יפרצו בארה"ב אם יתברר שהמערכת פוגעת, סטטיסטית, בשחורים יותר מאשר בלבנים?.... אני אגב מנחש שהיא תתוכנת מראש "להעדיף לפגוע" דווקא בגברים לבנים, כי זה יותר פוליטיקלי-קורקט....
עצם העיסוק בדילמות כאלה מציף בדיוק נמרץ את כל החשיבה המעוותת שמאחורי כל הרעיון הזה של נהיגה אוטונומית. אולי עדיף לחיות עם סטטיסטיקת תאונות פחות טובה מאשר לעמוד מול דילמות כאלה.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
כבר היום כשאתה מגיע לבית חולים יש דילמות כאלו והעולם מתמודד איתם.
כיום זה אפילו יותר גרוע כי מי שמחליט הוא אדם בשר ודם שמקבל אולי טובות הנאה או מקושר לצד מסויים.
בכל אופן, עם הגיעך לגיל מצוות אני שמח לבשר לך שאין שוויון וצדק בעולם.
רק שתדע!
הנתון הזה יכול לסייע לך בהתמודדות עם העולם בבגרותך.
עדיף להיות צעיר בלונדיני ובריא מאשר זקן שחור וחולה.
-
כל עוד חוסר הצדק יפגע בך ולא בי, אני כנראה אחיה איתו בשלום......:rolleyes: זו אגב הנחת היסוד שעל פיה מתנהלת מדינת ישראל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה טועה ביחידות המידה, וגם במספר.
הרכב טוען בהספק של 10.5kw.
זה מגיע משלוש פאזות, שכל אחת נותנת כ16 אמפר.
ומה לגבי העתיד ?
אני שואל כי אני בתהליכי בניית בית.
הרי בעתיד כנראה שהסוללות יהיו יותר גדולות ונרצה לטעון אותן מהר יותר.
כלומר מינימום להכין 20X3 לכל רכב, כלומר 40X3 ללוח המשנה בחנייה לכל בית מגורים (אני כותב בכוונה כך כי במצב שנטען רכב אחד הוא יוכל למשוך לעצמו יותר).
וזה נתונים שנכונים להיום, כלומר....אלו בתים שיצטרכו לקבל הזנה 80X3 אם לא רוצים להתעסק בזה שוב עוד עשור.
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
השאלה כמה יעלה לתחזק את זה ואיזה דרישות כיבוי אש יבואו עם זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
ומה לגבי העתיד ?
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
השאלה כמה יעלה לתחזק את זה ואיזה דרישות כיבוי אש יבואו עם זה.
או סוללות עם פאנל סולארי או טורבינת רוח (ואז נחזור לשרשור הסוללות, איזה עדיף ואולי שווה להחליף את אלה של חברת חשמל).
לגבי הסבתא, הסבתא מבזבזת כסף (פנסיה/ביטוח לאומי) הילד יכול ללכת לצבא ולקבל שכר רעב עוד כמה שנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
בשביל מה צריך מובילאיי? יש בטסלה מערכת בילט אין שפעילה גם ללא ה FSD.
אפשר לבטל או להגדיר רק התרעה על סטיה מנתיב ואפשר גם להגדיר תיקון אוטומטי.
אותו דבר לגבי בלימת חירום והאצת חירום כשהרב מזהה התקרבות מאחור.
דרך אגב - בטסלה החלו השבוע בניקוד "נהגים בטוחים" ולפי זה יאשרו או שלא - שימוש בנהיגה האוטונומית ובאפשרויות שלה לפי הדירוג. כנראה הבינו שזה לא מתאים כרגע לכל אחד.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אם להיות הוגנים הנתון החשוב יותר הוא כמות תאונות לנסועה, ביחס לרכבים אחרים. תיאורטית יש מצב שהאוטו פיילוט מנע יותר תאונות מאשר גרם.
השיקוץ הבטיחותי מבחינתי הוא הקונספט של תפעול הרכב כולו ממסך המגע, לא קשור לחשמלי או אוטונומי.
גם בלי הנהג האוטונומי - המערכת של טסלה בלמה אותי פעמיים כבר, פעם אחת מנעה תאונה בטוחה ובפעם השניה רק הגיבה קצת יותר מהר ממני..
בינתיים המערכת הבסיסית שקיימת לא מושלמת אבל מדהימה בעיני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
...
לא מדויק (אני מניח שאתה מתכוון לטסלה), לא יודע אם נהגת ברכב כזה או לא, אבל בזמן נהיגה אני נוגע במסך לצורך אחד בלבד - מענה וניתוק טלפון (גם זה קצת מפריע לי אבל זה היחיד..). רדיו מופעל מההגה, בקרת שיוט מההגה, מזגן מופעל על אוטומט קבוע, מה עוד צריך בנהיגה?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לא מדויק (אני מניח שאתה מתכוון לטסלה), לא יודע אם נהגת ברכב כזה או לא, אבל בזמן נהיגה אני נוגע במסך לצורך אחד בלבד - מענה וניתוק טלפון (גם זה קצת מפריע לי אבל זה היחיד..). רדיו מופעל מההגה, בקרת שיוט מההגה, מזגן מופעל על אוטומט קבוע, מה עוד צריך בנהיגה?
או, סוף סוף יש לי את מי לשאול:
אנא ציין לגבי הפעולות הבאות איזה מהן מחייבת תפעול מהמסך, ואם כן האם דורשת דפדוף בין תפריטים (כלומר למעט "כפתורים" שתמיד אבל תמיד זמינים ללחיצה):
שינוי טמפ בבקרת מיזוג.
כיבוי מזגן (כלומר מעבר לאיוורור בלבד) והדלקתו.
הפעלת מפשיר אדים קדימה ואחורה.
הדלקת (ובעיקר כיבוי) חימום כסאות.
הפעלת מגב ידנית מיידית (רסס של משאית וכאלה).
הפעלת מגב אחורי בנסיעה קדימה.
העברת מגבים מידני לאוטומט.
מעבר מרדיו למדיה וחזרה. מיוט. פואוז.
הדלקת אורות חניה ודרך, מעבר אור גבוה/נמוך, הפעלת איתות חירום (משולש אדום).
כיבוי בקרת אחיזה.
תודה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה נפלא בדיוק?
:mad::mad::mad:
הייתי חוסם אותך מהחברים שלי בפייסבוק, אבל אין לי פייקבוק ...
נחרד מהמחשבה שיגיע גיל/מצב שאזדקק לשירותי הסעה מהבנות שלי
רענן
-
לא הבנתי עם מה יש לך בעיה.
עם פייסבוק?
עם הבנות שיסיעו אותך?
או עם רכב אוטונומי שיסיע אותך?
לדעתי כל האפשרויות מתלכדות לבעיה אחת של חוסר יכולת לא להיות בשליטה. יש מצב?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא הבנתי עם מה יש לך בעיה.
עם פייסבוק?
עם הבנות שיסיעו אותך?
או עם רכב אוטונומי שיסיע אותך?
לדעתי כל האפשרויות מתלכדות לבעיה אחת של חוסר יכולת לא להיות בשליטה. יש מצב?
צודק !
ואני זועם על זה שקבעת אקסיומה שכולנו היינו מוותרים על המטלה.
מנסה לתאר מה היה קורה אם את הכולנו, היית מחליף בנשים.
נראה לי שכבר היית מובל בכיכר העיר מרוט שערות משומן ומסתובב על הגריל :cool:
רענן
-
כפי שתוכל לראות בקטע שציטטת רשמתי ״ רובנו המכריע״.
אתה הפכת את זה ל״כולנו״.
עם נשים אני לא מתעסק.
כבר בגן עדן אשה לא צייתה לאלוהים אז אין לי ציפיות.
אני השארתי מקום למתי מעט שמתעקשים לנהוג אע״פ שזה מבזבז את זמנם, נעשה בחוסר יעילות ובזבוז תשתיות וזמן, גורם לעומסים מוגדלים וכמובן עולה בחיי אדם.
למרות החסרונות תארתי לעצמי שיהיו כמה שיתעקשו ואני מקווה שבתחבורה מודרנית ( לצורכי תעבורה) זה ישלל מהאזרחים. לפחות בנתיבים ובשעות העומס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כפי שתוכל לראות בקטע שציטטת רשמתי ״ רובנו המכריע״.
אתה הפכת את זה ל״כולנו״.
הבהלת אותי לרגע !
אני מודע שיש לי שמיעה סלקטיבית, אבל ראיה סלקטיבית ???
קרא שוב את מה שכתבת.
בכל אופן,
מקווה שאת החופש לנהוג לא ייקחו בקדנציה שלי
רענן