תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
חזרתי מטיול בשטח בכל האזור שבין בית-שמש לצומת נחשון היות והיום היתה שם תחרות שהשתתפו בה חברים שלי.תא השטח הזה ממש מדהים ביופיו ,מה עוד שעשינו ביקור בקברות צדיקים והיינו אצל שמשון שלנו - זה מהתנ''ך.
כשראיתי את הל.ר. של שי מדברת בא לי לסלק את כל הפלסטיקים של הדש-בורד ולהשאיר אותו ערום לחלוטין. זה ממש מדליק. וזה כולל את הפלסטיקים של הגיר עם התיבה.
מחר יש לי מעט זמן פנוי,ותמיד זה כייף לפרק פלסטיקים.
ניראה אם יהיה לי את הכייף הזה מחר.
חיים נראה לי שהיה לך יותר כיף ומעניין לקנות גוש אלומיניום ענק ולחצוב ממנו לנדרובר לא?
בינתיים ,עם כל ההתנגדויות מסביבי ,עוד אין בי מספיק נחישות לפרק את הכל שבסביבת הנהג.רק המריבות שיהיו לי עם כולם ,עושות לי פירפורים בבטן.
בינתיים אני חייב להחליף את כל הבושינגים באוטו ,היות והרעשים מלמטה ממש מפחידים בכל עליה על במפר.ניראה איך לעשות את זה השבוע.
השבוע החלטתי להוסיף בלון גז במשקל קרוב ל-5 ק''ג. במפעל מצאתי 3 בלונים של חמצן עמידים ללחץ פי 3 מבלוני גז בייתיים. היות והבלונים האלה צרים וארוכים - קוטר 14 ס''מ ובגובה 60 ס''מ - הבלון התורן נכנס בדיור בקשת הפינתית של המרכב מאחור.ממש סמוך לפינת הקפה.רכשתי את כל המתאמים הנדרשים ובשבוע הבא כבר אוכל להכין קפה ובישולים ממיכל גדול בלי הצורך לקחת הרבה מיכלים של 400 גרם.
מתחת למרכב יש מקום מעולה להכניס בלון רזרבי ,כך שאני מסודר עם גז לפחות לחצי שנה של טיולים.
הכנתי צינור מעבר של גז ,תיקני לחלוטין להעברת גז מהבלון הביתי ישירות לבלונים החדשים,כך שאוכל למלא בעצמי את הבלונים הריקים.
ברור שעכשו יבואו כל התגובות הרגילות על חוסר אחריות ועל סיכוני התפוצצות ועל ועל ועל ...... תרגעו - כל ההוראות והחוקים בנושא הם תוצאת דרישות של חברות הענק לשעבד אותכם בכל צעד לקנות אצלהם את הסחורות שהם מתעשרות מהן,ואני רואה את זה בוועדות התקינה שאני מחובר להן.
אז תגובות עיניניות יתקבלו ברצון.
אני מקווה שאני מגיב לעניין :p
תגיד, הרעיון הוא להכניס גז בלחץ יותר גבוה או שהעמידות של המיכל היא כמעין "מקדם בטיחות"?
מה עם כניסה לחניונים מקורים (אני יודע שזה שטויות במיץ, אבל מבחינת החוק) או שהרכב לא מיועד להיכנס אליהם?
5 ק"ג מספיק לחצי שנה או שאתה מרכיב כמה מיכלים, אם כן במקביל, בטור?
וסתם המלצה, אפשר לקחת צינור גז גמיש ארוך ולבשל גם רחוק מהרכב אם רוצים (למשל להכין ליד כולם קפה כשרוצים להמשיך לדבר עם כולם תוך כדי הכנת הקפה), אני בטוח שאתה כבר תחשוב על דרך לעשות את זה טוב יותר.
whisky
אני לא מבין בזה כלום אבל אני חייב לשאול:
חיים, במקרה של תאונה, נגיד משאית שנכנסת בך מאחורה (או סתם איזו מכונית משפתחתית עם ילדים בדרך לטיול) מה הסיכוי שהדבר הזה יתחיל לדלוף להם לתוך הרכב וייתפוצץ? האם יש איזה הבדל בטיחותי בין זה לבין מערכת להנעה על גז במכוניות אחרות?
האם הבלון פתוח אך ורק בזמן השימוש בו או שיש גז בלחץ במערכת הצינורות בכל רגע נתון?
השאלות הן כמובן רק מתוך חוסק הידע שלי ולא במטרה להעביר ביקורת חו"ח!
הבלונים האלה משמשים במקור לחמצן ,ולכן הם עם דופן ממש עבה והייצור נעשה במשיכה עמוקה ללא ריתוך כמו בבלונים רגילים של גז בישול.
כמות הגז כאן ממש קטנה וברכב יש בלון אחד בלבד והשני - הרזרבי נמצא מתחת למרכב.
בהעברת גז ממיכל בישול למיכל של החמצן אין שום אפשרות להעלות את הלחץ מעבר ללחץ שבמיכל המתספק,לכן העמידות של בלון החמצן הינה לשם בטיחות בלבד,מעבר לעובדה שהוא בנוי נכון מבחינת הפרופורציות שלו לאחסנה ברכב.
המרחק התיקני של בלון גז מתחילת הפגוש הינו 25 ס''מ ובמקרה הזה יש 35 ס''מ.
מבחינה בטיחותית מיכל בנזין מסוכן פי כמה ממיכל גז מהרבה מאוד סיבות,ובמיוחד מהעובדה שהגז מאוד נדיף ואילו בנזין שמתלקח משחרר את כל האנרגיה שלו בתוך הרכב.
עובדתית - בלונים של גז לעיתים מאוד רחוקות גורמים נזק בתאונה לעומת שריפת מכונית מבנזין שמתרחשת לעיתים קרובות.
באם משאית תיפגע בי מאחור הסיכוי שמיכל הדלק הפלסטי שברכב שלי המכיל 90 ליטר בנזין יהיה הסיבה הנכונה להתאידות הרכב ומן הסתם יחד איתי.
יונתן, חיים בסך הכל מתאר בדרכו הציורית בלון עם צינור וכלב גז, כמו שאני בטוח שסחבת ברכב שלך עשרות פעמים כשליווית טיולים רגליים, כמו של כל מדריך טיולים מסודר, כמו שזרוק בארגז של כל נ.נ. רס"פ בצבא. לא פצצת מימן איראנית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא פצצת מימן איראנית.
אמא'לה!!!
אני מדמיין עכשיו את חיים רכס מסתובב לו במדבר חמוש בעוזי ו..."פצצת מימן איראנית". הוא לא מחכה לשמוע ססמה...
חיים, אתה עלול עוד להתחיל מלחמת עולם שלישית מבלי להתכוון. :)
אה, בעצם זה בלון וכלב גז רגיל. טוב נו, חיים- תמשיך לתאר הכל בדרכך הציורית. אני מבטיח לעמוד בצד ולהינות... :D
השבוע מתוכנן טיול פרווה היות והבושינגים אמורים להיות מוחלפים אצל ארז רק בסוף השבוע והדפיקות שנשמעות מתחת לאוטו ממש חזקות ועלולות לדפוק משהו רציני.
השבוע גם מתוכנן להוסיף מצלמת טלוויזיה שתורכב בתוך הגריל הקדמי, כך שסוף סוף אוכל לראות לאן אני יכול להניח את הגלגל בעליות ובירידות המסולעות שיוצא לי לבקר בהן.המצלמות האלה מיועדות לנסיעה לאחור ואני משנה מעט את ייעודן. מכסה המנוע,או יותר נכון מגרש הכדורגל שנוסע משום מה תמיד לפני, מסתיר כל דבר למרחק של 20 מטר ותמיד גורם לי לנוסטלגיות רוסיות כשאני נזכר בוואז.
החלום שלי ,לבנות על מרכב רוסי מערכת של טויוטה כבר לא יוגשם בגילגול הזה.
הרכבתי היום את בלון הגז ,והמיקום ממש מושלם. יש לי עוד למלא אותו בגז מהבלון שבבית ולחבר את הצינורות לשתי הגזיות שברכב.
מחר אני מקווה לבשל עלין בפעם הראשונה.
חיים
קח בחשבון שמצלמות הטלויזיה האלו מעוותות את התמונה ביחס למציאות ודורשות תקופת הסתגלות כדי לאמוד את המרחקים נכון.
יש לי כזו להילוך אחורי ומתוך ניסיון תוודא היטב מה רואים במסך ךעומת המציאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
חיים
קח בחשבון שמצלמות הטלויזיה האלו מעוותות את התמונה ביחס למציאות ודורשות תקופת הסתגלות כדי לאמוד את המרחקים נכון.
כמו שהיטיב לתאר יוסף באלבומו המרתק, רכס רואה את המציאות בצורה מעוותת ככה במצבו הטבעי, המצלמה יכולה רק ליישר לו את התמונה. ולא לטובה :D
אתמול הרכבתי מצלמת רוורס על הגריל הקדמי,בכדי שאראה סוף סוף לאן להניח את הגלגלים בשטחים טכניים,ובמיוחד בעליות תלולות ששם אני רואה רק את סוג העננים שמשייטים בשמיים. המצלמה עושה פלאים והיא ממש משעשעת אותי בנסיעה עירונית שם אני מבחין בבירור איזה מכסה ביוב לא סגור טוב.
זה לא סיפור זול והשקעתי בו -.1,400 שקל וההחלטה על סדרי העדיפויות היתה קשה במקרה הזה.
אתמול השארתי את הדבר הזה אצל ארז בכדי להחליף את כל מערכת הגומיות במוטות הרדיוס והיום אני מקווה לקבל אותו בלי כל רעשי הגיהנום שליוו אותי בטיולים האחרונים.החלטתי לפי ההמלצה של ארז להרכיב את הגומיות היקרות יותר ולא את הכחולות של ג'קי.הן עולות יותר מכפול אבל ההמלצה של ארז שווה פי שלוש.
הרכב מונח הלילה במוסך לבדו בחושך בפעם הראשונה בחיינו המשותפים,כשהוא מזווד במלואו.וכנראה גם הפעם האחרונה.אני פשוט לא ישנתי הלילה מהפחד שירימו אותו עם כל הציוד והזיווד ששווים לפחות פעמיים מהאוטו.
זה בדיוק הזמן לתכנן מה עושים בשבת הקרובה.פעם הייתי מעיין במפות לצורך קביעת האזור, הציר, הלו''ז וכו', עכשו כשאני חושב,אני לא נזכר מתי בשנים האחרונות פתחתי מפה או GPS לפני או באמצע טיול........
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אתמול הרכבתי מצלמת רוורס על הגריל הקדמי,
זהו,חיימקה נשבר וכדי להתקדם הוא נוסע ברוורס:D:D:D
אתמול השארתי את :Dהדבר הזה:D אצל ארז בכדי להחליף את כל מערכת הגומיות במוטות
ככה זה תחילת הסוף,קודם לנדרובר אחר כך פרה קדושה אחר כך "הדבר הזה" לאט אבל בטוח:confused:
הרכב מונח הלילה במוסך לבדו בחושך בפעם הראשונה בחיינו המשותפים,כשהוא מזווד במלואו.וכנראה גם הפעם האחרונה.אני פשוט לא ישנתי הלילה מהפחד שירימו אותו עם כל הציוד והזיווד ששווים לפחות פעמיים מהאוטו.
כבר מבינים את סדר החשיבות:
כדי להתקדם נוסעים ברוורס
הרכב נקרא "הדבר הזה"
הפחד זה הציוד שייגנב
נו, שוויין ,הסוף קרב ובא
זה בדיוק הזמן לתכנן מה עושים בשבת הקרובה.פעם הייתי מעיין במפות לצורך קביעת האזור, הציר, הלו''ז וכו', עכשו כשאני חושב,אני לא נזכר מתי בשנים האחרונות פתחתי מפה או GPS לפני או באמצע טיול........
חייב ליד כביש למען הגרר לא??
לקחתי את האוטו מארז, וחבל על הזמן איך הוא משייט כמו ג'נטלמן אנגלי בשדות האחוזה המלכותית.
שום רעש, אין נקישות, והרכות המערסלת שלוחשת שיר ערש מרדים- ממש לימוזינה חרישית.
ואני כל כך רציתי ג'יפ..........
סוף סוף שבת בבוקר ,והסוס כבר רוקע ברגליו בכדי לצאת לפינון השבוע.
פעם שניה שאני מתכנן את דרך בורמה ולא יוצא לי,אז היום אולי נגיע לשם.
בדרך אבשל ארוחת צהריים משקשוקה הכי טובה בעולם שתלווה בסלט חסה מרענן ,בליווי חצי ליטר בירה טוברוג קרה ולחם שיפון טרי. מה עוד צריך הבן-אדם??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
בליווי חצי ליטר בירה טוברוג קרה ולחם שיפון טרי. מה עוד צריך הבן-אדם??
לתת מבט לכיוון כפות הרגליים ולראות קרקפת בלונדינית עליה ניתן להניח את הבירה בזמן שנהנים מה.....נוף :p
חזרתי עכשו מטיול בהרי יהודה בתא השטח הצפוני של כביש 1 בין מודיעין להר עזרר.
אחרי נסיעת שטח שהחלה בנחשונים והסתיימה ביער הרצל ,פניתי מזרחה לעמק איילון וליד גשר הרכבת החדש נכנסתי לנחל איילון. משם עליתי בנחל כפירה עד הכניסה האחורית לנטף ומשם ירדתי ועליתי להר עזרר עם הנוף המדהים שנשקף ממנו.
אחרי הבישול והארוחה השלמתי את הסיבוב בהגעה למעלה חורון מאחור ועליתי שם על הכביש למודיעין.
סה''כ 160 ק''מ של הנאה צרופה לאחר שארז תיקתק לי את הבושינגים החדשים לתפארת מדינת ישראל.
לא שכחתי לצלצל אליו באמצע היום ולהביע את מלוא הערכתי לתוצאות.
הגרוע בטיולים האלה עוד לפני - חמישה ימים מתישים לפני הטיול הבא............