בגלל זה ציינתי את הנקודה של סיכון ובטיחות.
בניגוד לציוד מתכת "כבד" שאתה לא רוצה להיות ליד שהוא כושל, עם ציוד סינטטי אין לי בעיה להמשיך להשתמש גם אם אני רואה בלאי סביר, אם זה כושל, זה לא נורא.
Printable View
השאלה שלי נותרה יתומה ואבדה...
היות ששני סוגי האזיקונים לגלגלים, שגבע ונדב הביאו לא עשו העבודה, למרות שהתנאים לכאורה היו מתאימים להצלחה, אני תוהה אם יש טעם לסחוב כאלו.
מאידך שרשרות שלג על פניו מתאימות למשימה, ודי קומפקטי.
מישהו ניסה אותם פעם ברכב שטח כדי להיחלץ מתנאים חלקלקים כגון פודרה, בוץ, מדרגה?
הכוונה להתגבר על קטע קצרצר ולהיחלץ, לא להמשיך לנסוע מעבר לקטע.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לא ניסינו את ה- track-grabber שלי כי לא מצאתי אותו... הייתי בטוח שהוא בצ׳רוקי אך עקבותיו אבדו
(כלומר הוא בטח מוצנע היטב ושכחתי איפה...)
כל מי שיש לו מכונת תפירה (גם ביתית), ואפילו ידיים שמאליות, יכול לייצר שקיים (עם קמץ ופתח) לריסון.
ממש כמו אלו שמוכרים במחיר מופקע בחנויות.
כולל לחתוך את החומר, לוקח חמש דקות ועוד לקחתי ספיירים.
אבקש לצרף אותי לקבוצת ווטסאפ חילוצים.
איזור בנימין, מודיעין ומרכז.
דורון
054-7715596
תודה
רציתי להודות לחברה שחילצו אותי בשישי האחרון באיזור הדרום (לא רחוק מבית גוברין) , חברה מדהימים , עושים מצווה ונהנים , חנן ושמוליק , אני חייב לציין שאני יודע שזה בהתנדבות אבל עדיין ההרגשה לא נעימה שהם בזבזו את ערב שישי עלי ללא כל תמורה , אני אשמח לצאת אתם למסעדה נחמדה על חשבוני עם החברה של הטרקטורונים , רק להרגיש טוב עם עצמי .
אני חייב לציין שבדרך כלל אני גם מתנדב ועוזר , הרבה יותר כיף לעזור מאשר להעזר :-)
עכשיו הסיפור :
ביום שישי ב3 בצהריים ניסיתי לקצר את הדרך מהישוב סגולה לכביש 6 דרך השטח(לא רק לקצר גם להנות) , נסעתי אחרי מספר טרקטורונים\רייזרים מהישוב (חברים לקבוצת הרייזרים שלי) , השבילים בעיקרון הם שבילים לבנים אין שום בעיה ב90% מה שבילים, באחד האיזורים השביל הלבן כוסה כולו בבוץ חקלאי, וחשבתי שבמעבר מהיר אני אצליח לעבור את הבוץ , ואם לא החברה עם הטרקטורונים יעזרו לצאת .
פה התחילו הטעויות :
1. נכנסתי מהר מדי איבדתי שליטה ונמשכתי לתוך השדה החקלאי (כואב לי על ההרס בקצה השדה חיטה)
2. ניסית לקחת רברס ועוד מספר נסיונות שבזכותם שקעתי יותר.
3. חיבור הרייזרים ונסיונות החילוץ לא ממש הצליחו , גם להם היה קשה הם החליקו ונתקעו מספר פעמים.
4. התחיל גשם שרק החמיר את המצב .
5. למי שיש רייזרים , צריך לפעמים לזכור שפאגרו זה לא רייזר .
מספר לקחים , לא להכנס לבוץ ללא צמיגי בוץ ,ללא כבל חילוץ ארוך במיוחד , ולא לחשוב שרייזרים יכולים לחלץ גיפ בקלות.
בטח לא בערב שישי , אולי בשבת בבוקר זה יכל להיות משחק נחמד אבל בשישי בערב זו טעות רצינית.
בוץ חקלאי הוא סיוט אמיתי , פשוט להימנע.
הבעיה הגדולה שהכננות של הרייזרים והכבל הקצר שהיה לי לא ממש עזרו, הסיבה פשוטה שהאיזור בעל האחיזה לחילוץ היה רחוק כ30 מטר ממני, בנוסף מהלחץ גם שכחתי להוריד אוויר מהצמיגים שגם עוזר בחילוץ .
חנן ושמוליק הגיעו עם רכבים משופצרים , מכשירי קשר , כבל ארוך במיוחד , והרבה חשק לחלץ .
הזכירו ועזרו להוריד אוויר , קשרו רכב לרכב , וחילצו אותי תוך שעה, כל הכבוד על המקצועיות והחשק לעזור.
תודה לכולם פה , שמרו על הקבוצה הזאת .
רוצה להוסיף תמונות ,איך אני מעלה תמונות ?
אם אין לך טאפטוק תשלח לי בווטסאפ ואני אעלה לאתר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חפש "מדריך גיפולוג להעלאת תמונות"...
בגדול - דאג שהתמונות לא יהיו יותר מ-250KB (נדמה לי שזו המגבלה) כל אחת, יש לך אפשרות של "ניהול קבצים מצורפים" למטה כאשר אתה כותב הודעה... משם מעלים את התמונות לאתר ולאחר מכן אפשר לצרף להודעה.
מהטלפון, יישום טאפאטולק מאפשר די בקלות להוסיף תמונות...
בנוסף כמו שבועז הציע - אתה יכול לשלוח למישהו שיודע להוסיף תמונות (גם אני אשמח לסייע)
ראשית, זו זכות לתת עזרה, וגם כל פעם מחדש מרגש לראות את התרומה של הקבוצה הנהדרת הזו לחיי השטח שלנו. לפני כשבועיים יצאתי עם המשפחה בשבת לאכול ארוחת צהריים בשטח, ומפה לשם שקענו באחד משבילי השדות. עשיתי מספר מאמצים כדי להיחלץ ובסוף גם הצלחתי, אבל בעורף היתה המחשבה המעודדת ש"אני מבוטח" בקבוצה של בועז ולביא, ושאם לא אצליח יש מי שיעזור.
אז שאפו למארגנים וח"ח מוחלט על דרך הניהול הקפדנית.
לקחים מהחילוץ:
להתעקש על הורדת אוויר. בנסיון הראשון לא עשינו את זה, כי הונטילים בבוץ עמוק ולא נוח, ו"ננסה בלי, מקסימום בנסיון הבא" , אבל זה סתם החדיר את הצמיגים עוד יותר למטה ויצר קירות בוץ עוד יותר גבוהים לפני הגלגלים, וכבונוס גם נקרעה רצועה. לפני הנסיון השני כבר הורדתי אוויר ברכב המחולץ ל10 psi. (טיפ למי שלא מכיר: לסחרר את הגלגל בעזרת המנוע עד שהונטיל בחלק הגבוה של הגלגל, כדי להפחית את כמות הבוץ שצריך להתמודד איתה בנסיון לגשת לונטיל) בשלי הורדתי אוויר כבר בכניסה לשטח.
כבלים ארוכים והרבה רצועות. השתמשנו ב35 מטרים של כבל בין הרכב שלי ושל עופר, פלוס רצועה שישה מטרים כדי להתרחק מעט מהבוץ הטובעני. השתמשנו בעוד 15 מטר כבל פלוס רצועה שישה מטר ביני ובין שמוליק, כי השביל רחוק מאחור היה במצב יותר טוב.
לא השתמשנו כאן, אבל בעקרון יש לי עוד כבל 50 מטרים ועוד 30 מטרים בכננת ועוד רצועות. לא הכול אני לוקח אתי לכל טיול, כתלות באיזור, בעונה, ובמספר הכלים בטיול, אבל כשיוצאים לחילוץ בבוץ, אין לציוד הזה תחליף. קניתי לפני כ20 שנה גליל של 100 מטרים כבל פלדה 8 מ"מ בכ400 ש"ח, חילקתי אותו לכמה אורכים שונים והוא החזיר את ההשקעה בו כבר אינספור פעמים מאז. מונע את הכניסה ל"שטח הנגוע" ומאפשר למצוא עוגן קיים לכננת ברדיוס גדול מהרכב.
חנן, איזו רצועה נקרעה?
אסף.
כיצד ניתן להצטרף לקבוצה?
תשלח לי בהודעה פרטית מס טלפון שלך.
תודה על המחמאות חנן.
ארז גם אחד המנהלים.
אני מנצל את ההזדמנות להזכיר לכל החברים שמדובר בסוג של ביטוח הדדי.
כולנו כאן עבור עצמנו והמעגל משפחתי הראשון.
חברים שמטיילים איתנו ולא טרחו להירשם לקבוצה אינם זכאים לעזרת הקבוצה.
זה אומר שעל כולנו לזכור שחייבים מפעם לפעם להיכנס תחת האלונקה ולקחת חלק פעיל בחילוץ בשביל שההדדיות תשרוד.
ביום שמתנדבים ירגישו מנוצלים לא יהיה לנו על מי לסמוך.
עונת טיולים מהנה ונהיגה בטוחה ואחראית לכולם!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה קצת כמו פרה ועגל... היא רוצה להניק בדיוק כמו שהוא רוצה לינוק.
בינתיים, נראה שאף אחד מהמחלצים לא סובל מזה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מה שאני רוצה להגיד, שבעבר, כשהזדמן לי לחלץ זו הייתה חוויה נהדרת , אולי אפילו יותר מאשר למחולץ.
אם זה בגיל 16 על טרקטור, אח"כ טנקים, סופה ובופאלו.
לא הלכתי לאף חילוץ אם לא התחשק לי. גם בגשם וימי שישי.
אז כנראה שמי שיוצא מהבית מרצונו עושה את זה כי הוא יכול, רוצה ונהנה מזה.
כנראה שמישהו שם לב לזה אם התגלגלתי לפקד על טנק חילוץ אוגדתי חחחח.
כרגע עם ריינג'ר אני יכול רק לסחוב למישהו את החגורות והכבלים.
קיצר, זו חוויה משני הצדדים.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk