-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה סוביקטיבי.
ויתרתי על כולם כי אין בו את ההיגוי האקטיבי.
בחרתי שוב באיוניק.
צ'מע זה מעניין, אני מנסה להבין את העניין הזה של 'נהיגה בקצוות האצבעות' שמשלבת את הנהג האוטומטי.
אולי זה עניין של שליטה אבל אני חייב להחזיק את ההגה היטב, לכל הפתעה שלא תבוא, והן באות הרבה.
כמו כן המון פעמים הפעולה הנכונה היא להיצמד לקו ואפילו לצאת ממנו, אם כדי לברוח מרכב שסוטה קצת לכיוונך או כדי להימנע מפנייה חדה וטלטול הרכב שלא לצורך. לפחות באיזור שאני גר בו סימון הקווים הרבה פעמים לא נעשה בחוכמה יתרה והכלל שלי הוא תמיד לתעדף בטיחות על פני חוקיות.
מה שכן בבסיס אני בכלל אופנוען, ורגיל לנצל את תנאי הדרך עד תומם, בגבולות הסביר.
יכול להיות שהנהיגה כפי שאתה מתאר אותה מתאימה לנהגים רגועים יותר.
-
אמנם היות האדם אופנוען מכתיב במידה רבה שהוא גם יהיה חוליגן, אבל זה לא מאלץ אותו להיות כזה (:
יש לי נסיון של כ200000 ק"מ על אופנועים "כבדים", ואם לסמוך על יכולת השיפוט העצמי שלי אז מעולם לא הייתי מהחוליגנים, ולשמחתי גם לא הייתי מעורב בתאונה עם נזק משמעותי.
כן, הייתי נהג רגוע תמיד (אם כי אשתי חושבת שאני משוגע) , ומאז שעברתי לאיוניק זה נרגע עוד יותר.
70000-110000 ק"מ בשנה, כבר הרבה שנים, בנתיב הימני, בקרת שיוט אקטיבית שומרת על מרחק נכון מהרכב שלפני, גם כשהוא בולם בחירום, ואני שומע הרצאות שהורדתי בבית מראש. תענוג מרגיע.
אני לא בסצינה של הזגזוגים וההידחפויות ונדיר ביותר שנתקל במצב מפתיע. 106000 ק"מ באיוניק ולא חוויתי אף פעם אחת פעולה של מערכת הבלימה האוטונומית, זה בניגוד לקולגות בעבודה שדיווחו על פעולת המערכת מספר פעמים עוד לפני שהרכב עבר 100 ק"מ ראשונים.
-
אז אנחנו מסכימים למי זה מתאים.
רק כדי שיהיה ברור, אני אכן נוהג מהר כשאפשר, אבל לחלוטין מנומס ומתחשב כשיש מישהו בסביבה.
בשום פנים ואופן לא חוליגני ומזגזג כפי שניתן היה להבין מדבריך.
-
זה ממש לא היה מכוון להיות אישי. מתנצל אם הובנתי כך.
-
מכר ניקר קצת בעמידה בפקק בתוך העיר, מישהו צפר לו כי נפתח רווח לפניו, אז מהבהלה הוא זינק מהר ונתקע ברכב שלפניו ... תביעת ביטוח שניה שלו ( אין ברירה כי הרכב טוטל לוס) ושום חברת ביטוח לא מסכימה לבטח אותו בשום מחיר.
מבין שעם הבקרות שאתם מדברים עליהן זה לא היה קורה לו
-
מדובר במערכות עזר לנהג, ולא במערכות של רכב אוטומטי, ולכן אין שום הבטחה שהן ימנעו תאונה.
ולאחר שעברנו את החלק הפורמלי, אז כן, המערכות האלה היו מונעות את התאונה הזו, לפחות בחלק מהמערכות, בחלק מהתרחישים.
אתה לוחץ על דוושת ההאצה, ובמקום האצה אתה מקבל הודעה על לוח השעונים, שהתנאים לא מתאימים.
-
הנה עוד מאורע היסטורי...
https://interestingengineering.com/a...t-a-smartphone
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
ובהמשך הכתבה הוא נתפס כשהוא התחבר לעמדת טעינה אחרי שהוא ניטרל את הגיפיאס, מה שלא היה מתאפשר עם רכב בנזין.
Sent from my F5121 using Tapatalk
-
טסלה לא ניתן לטעון גם משקע ביתי?
-
אם הבנתי נכון - ברגע שטוענים את הרכב הוא משדר את מיקומו וכך תפשו אותו...
הטענה היא שהוא שכנע בשיחה טלפונית נציג שירות מטסלה לרשום את הרכב (לפי ה- VIN) כרכב שלו ואז כמבון הצליח להפעילו מהאפליקציה בטלפון שלו... זה שקול לכך שאתה משכנע את נציג היבואן של רכב כלשהו שיתן לך מפתח לרכב שאתה מעוניין לקחת, לא בדיוק תחכום גאוני של האקר עילאי אלא יותר כמו גנב שרמנטי...
-
אם תחפש ברשת, תגלה שרוב גניבות הזהות ברשת מתבצעות בשיטות האלה ולא ע"י כתיבת סטוקסנטים מטורפים.
סתם דוגמה ששוה לראות (סרטון בעברית):
https://youtu.be/zxJ7j-Xwc_4
-
-
והנה סיבה למה כן צריך רכב אוטונומי .. הישראלי המצוי לא מסוגל לעזוב את הטלפון אפילו אם חייו תלויים בזה ..
https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
מה שהכי מזעזע אותי פה .. זה עד כמה קל לאנשים לוותר לעצמם ..
-
הוא באמת פחד שיישרט לו הצבע מהמחסום בנסיעה אחורית מצילת חיים???
הוא באמת חיכה שיבוא מישהו וירים את המחסום כדי שיסע אחורה? ואם לא היו מגיעים להרים את המחסום, הוא היה נשאר במצב הזה?? בתוך הרכב??
כל כך הזוי הסרטון הזה שהוא חייב להיות אמיתי..רק אנשים אמיתיים יכולים להיות עד כדי כך מטומטמים...בדיוק כמו האמרה הידועה של איינשטיין לגבי האינסוף של היקום...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
הוא באמת פחד שיישרט לו הצבע מהמחסום בנסיעה אחורית מצילת חיים???
הוא באמת חיכה שיבוא מישהו וירים את המחסום כדי שיסע אחורה? ואם לא היו מגיעים להרים את המחסום, הוא היה נשאר במצב הזה?? בתוך הרכב??
כל כך הזוי הסרטון הזה שהוא חייב להיות אמיתי..רק אנשים אמיתיים יכולים להיות עד כדי כך מטומטמים...בדיוק כמו האמרה הידועה של איינשטיין לגבי האינסוף של היקום...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
לדעתי עד שעובד הרכבת לא דפק לו על האוטו הוא לא שם לב בכלל שיש לו כרטיס בשורה ראשונה למוות של עצמו.
-
ושוב הטמבלפון.
איזה סדר גודל של אירוע רב-נפגעים צריך להתרחש כדי שיירד האסימון למטומטמים שמקבלים החלטות, כדי שיחייבו את יצרני הרכב להתקין, על פס הייצור, מערכת שחוסמת את מכשיר העיוועים הזה במכוניות?....
אבל לא. נזהרים לא לגעת במכשיר המקודש.
בהגבהות ובמכשירי קשר הם מחטטים לנו, אבל אוי למי שיגיד מילה כנגד הטמבלפון.
"אי אפשר לעשות כלום נגד התקדמות הטכנולוגיה"
"חלק בלתי נפרד מההוויה המודרנית".
"גזירה שהציבור לא יעמוד בה".
באמת?.......... אז שלא יעמוד. שיישב. בפנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ושוב הטמבלפון.
איזה סדר גודל של אירוע רב-נפגעים צריך להתרחש כדי שיירד האסימון למטומטמים שמקבלים החלטות, כדי שיחייבו את יצרני הרכב להתקין, על פס הייצור, מערכת שחוסמת את מכשיר העיוועים הזה במכוניות?....
אבל לא. נזהרים לא לגעת במכשיר המקודש.
בהגבהות ובמכשירי קשר הם מחטטים לנו, אבל אוי למי שיגיד מילה כנגד הטמבלפון.
"אי אפשר לעשות כלום נגד התקדמות הטכנולוגיה"
"חלק בלתי נפרד מההוויה המודרנית".
"גזירה שהציבור לא יעמוד בה".
באמת?.......... אז שלא יעמוד. שיישב. בפנים.
ה"מטומטמים שמקבלים החלטות" במדינת ישראל אסרו לחלוטין שימוש ואף נגיעה במכשיר טלפון בזמן נהיגה, וגם אוכפים את האיסור הזה, במידה רבה,ועם קנס כבד.
למה בדיוק אתה מצפה עוד? יש לך רעיון פרקטי? לפני שאתה כותב פה את הפתרון שלך, תבדוק אם מה שאתה מציע אפשרי. ואל תגמור את זה כמו בבדיחה על צ'רצ'יל ובעיית הצוללות הגרמניות - מה הבעייה, נייבש את האוקינוס האטלנטי - איך? זה כבר בעייה של המהנדסים, שישברו את הראש!
-
ולמה לא לנסוע קדימה ? המחסום הוא רק על נתיב אחד בדיוק בגלל הסיבה הזו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ה"מטומטמים שמקבלים החלטות" במדינת ישראל אסרו לחלוטין שימוש ואף נגיעה במכשיר טלפון בזמן נהיגה, וגם אוכפים את האיסור הזה, במידה רבה,ועם קנס כבד.
למה בדיוק אתה מצפה עוד? יש לך רעיון פרקטי? לפני שאתה כותב פה את הפתרון שלך, תבדוק אם מה שאתה מציע אפשרי. ואל תגמור את זה כמו בבדיחה על צ'רצ'יל ובעיית הצוללות הגרמניות - מה הבעייה, נייבש את האוקינוס האטלנטי - איך? זה כבר בעייה של המהנדסים, שישברו את הראש!
הנה קפץ המהנדס להגן על הטכנולוגיה גם במחיר חיי אדם.
כמו כל אלה ששומעים שהמכשיר שהם מכורים אליו אחראי ליותר מ-60% מהרוגי תאונות דרכים אבל מזדעקים למשמע הדרישה לעקור מהשורש אחת ולתמיד את המפגע הזה.
אוכפים? זיבי אוכפים.
עשרות ומאות אלפי זומבים על הכביש עסוקים בסימוס.
אם יש דבר אחד ראוי לאכיפה - זה העניין הזה, אבל גם נציגי החוק עצמם משחקים בטמבלפון בזמן נהיגה....
אם זה מסוכן וקטלני ואין אפשרות לאכוף את זה כמו שצריך - אז אולי זה לא צריך להיות זמין בכלל.
אז לשיטתך ולשיטת אלה שמוכנים להפסיק לנהוג רק כדי לא להפסיק לסמס, צריך להתעלם מזה.
ולדעתי כל עוד בני אדם נוהגים, (וזה אם תרצה או לא, מה שימשיך להיות ב-20 שנה הקרובות לפחות. כי הטכנולוגיה האוטונומית, מושא הערצתכם, נכשלת שוב ושוב בכל בדיקה ומבחן ותודה לאל, גם המומחים הכי גדולים מודים שזה ייקח יותר זמן ממה שחושבים), אולי לא צריך להיות טמבלפון במכונית. בכלל.
ואם הוא כן נמצא בתוך חלל תא הנוסעים, אז שלא יפעל.
והכוונה היא שמכיוון שאי אפשר לאכוף מכשיר סגור/כבוי, אז צריך לחסום/למסך אותו. להוציא אותו מכלל פעולה.
הטכנולוגיה למיסוך וחסימת קליטה סלולרית במכוניות קיימת ועובדת.
זה אפילו עלה לכותרות בארה"ב. מישהו שיחק בזה באופן פיראטי וגרם מדי יום ביומו למאות ואלפי נהגים לאבד פתאום את הקליטה באיזור מסוים. כראוי לחברה מכורה, בדקו את העניין. חיפשו וחיפשו ובסוף מצאו ותפסו אותו, את ה"טרוריסט".
במקום לתת לו את מדליית הכבוד של הקונגרס, לאמץ את הטכנולוגיה שלו ולהפוך אותה לתקן ולחובה בכל מכונית חדשה, זימברו לו את הצורה. כי במקום שבו מותר להיכנס לחנות ולקנות קלצ'ניקוב כדי להרוג את כל החברים שלך מהכיתה, אוי למי שיפגע בטלפון סלולרי.
אז זה אפשרי. הטכנולוגיה קיימת. "בעיה של המהנדסים?..." לא בדיוק אבל בערך. כי יש מצב שלא מעט מהנדסים כמוך, שמכורים לחדשנות ולטכנולוגיה ומעדיפים אותן על פני חיי אדם, יצטרכו למצוא פתרונות בניגוד לאג'נדה שלהם. שמע, זו תהיה לכאורה באמת בעיה שלכם - המצאתם טכנולוגיה קטלנית, עכשיו תמציאו דרכים לנטרל אותה. אבל הבעיה האמיתית אינה ברמת המהנדסים - על המהנדסים אני סומך שימצאו פתרון - אלא ברמת המחוקקים. על פוליטיקאים שהם אנשים נתעבים מעצם הווייתם, אני סומך הרבה פחות.
המחוקק יצטרך לחייב את יצרניות הסלולר להטמיע במכשירים התקנים כאלה שמנטרלים את פעולת המכשיר כשהוא במכונית. מכשיר ללא התקן ייעלם מהשוק. לא יאפשרו לשווק אותו.
לחייב את יצרניות הרכב לרכוש את הטכנולוגיה ולהטמיע אותה במכוניות שלהן - זה יותר חשוב מבלימה אוטונומית וממערכות מולטימדיה. זה יורכב במכוניות על פס הייצור ועל אפם וחמתם של היצרנים - כי זה יהיה מכוחו של חוק. יזהה את הימצאות המכשיר במכונית וישבש כל קליטה סלולרית ו/או WIFI במכונית כל עוד היא משולבת בהילוך ובתנועה.
ללא ההתקן - אין ולא יהיו תקינה ואישורי ייבוא למכונית הזו.
יצטרכו לבדוק את הימצאותו ותקינותו ברכב בטסט ובבדיקות הפתע.
כמו ESP - אין התקן? אופס, אין אישור יבוא למכונית.
עקפת את ההתקן?..... השתמשת בסלולר בנהיגה למעט ב-GPS/ניווט? (הוצאת/קבלת שיחה, הקלדה בווטסאפ/SMS, גלישה)?......
אחי - קבל את ה-סנקציה: לא קנס, לא שלילה. אלה כבר לא מפחידים אף אחד - אתה נכנס בפנים. לכלא.
כלא אמיתי. עם סורגים אמיתיים. כזה שבו רוצחים ואנסים יחגגו על התחת שלך בלילות. מצטער על הבוטות.
עונש שיכאב לך כשתתיישב לא בזהירות גם חודשיים-שלושה אחרי, כזה שיזכיר לך מדי יום להצטער על ההתמכרות למכשיר העיוועים הקטלני הזה.
כי בניגוד לחיטוטים בקפיצים ובצמיגים ובקשר - זה כן חשוב. כי זה קטלני וזה להיות או לחדול. כי טלפון סלולרי הורג בני אדם בכבישים מדי יום ביומו. זו לא דמגוגיה, זו עובדה מוגמרת. ומקבל החלטות בכיר שטוען שלא, הוא שקרן והוא פושע. משקר לאחרים ומשקר לעצמו ואחראי ישיר למותם של המונים.
טלפון סלולרי במכוניות הפך לבעיה אקוטית. ולבעיות אקוטיות יש כנראה רק פתרונות דרסטיים.
הציבור ההדיוט שמכור לטמבלפון בוודאות לא יאהב את זה. לחסל את היכולת לסמס בנהיגה, להפסיק להתעדכן באינסטוש ובפייסוש בזמן עקיפה בעליה.... זו תהיה פאקינג גזירה מבחיננתם. כזו שתוציא אנשים לרחובות. זו תהיה החלטה לא פופולרית שמישהו אחראי יצטרך לקבל ולהפגין הרבה חזון והרבה אומץ כדי לעשות צעד לא פופולרי שכזה. אתה מכיר פוליטיקאי כזה?... שאינו פושע וקומבינטור ומושחת ופופוליסט ואינו מונע על ידי אינטרסים?... כאן הבעיה האמיתית. אבל פשוט אין ברירה.
ואם זה לא קרה עד היום ולא קורה כרגע ולא יקרה בעתיד - זה לא כי אי אפשר אלא בגלל כסף. בגלל שחיתות, בגלל לובי חזק של חברות הסלולר והטכנולוגיה. מבחינתם חס וחלילה מלפגוע בציפור הנפש - טלפון סלולרי. גם כשמדובר בדיני נפשות. גם כשאנשים מתים בגלל זה כמו זבובים, גם כשמשפחות נמחקות. הם מוכנים לאלץ את כולנו להפסיק לנהוג, להפסיק ללכת, להפסיק לנשום ומסתבר שגם להפסיק לחיות - רק כדי לא להפסיק לסמס. הטכנולוגיה עלתה לכם לראש ועשתה לכם קצר רציני. בחיי.
-
אתה לא יכול לכתוב "אין לי מושג" בפחות מילים?