-
תגובה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
רובכם לא מכירים אותי...קוראים לי ארי כהן. אני במקור מקיבוץ אליפז שזה 27 ק"מ מאילת, עכשיו עברתי לקיבוץ שובל לטובת התחלת לימודים (הנדסאי רכב).
אז ככה בערך חודש אחרי שחנן כתב את ההודעה הראשונה בשרשור הזה נחשפתי לפורום ולאט ולאט התחלתי לעקוב בשקט בשקט חודש חודשים שנה שנתיים,
חנן...אתה מודל לחיקויי בשבילי לקחת על עצמך פרוייקט חיים..כן זה מה שזה! שלא תטעה. לאט לאט התחלתי להכיר את חנן שהוא בנאדם נפלא שהאהבה שלו לתחום הזה לא ניתנת להסביר. יום אחד בערך חודש לפני הקפות רביבים 2010 אני וחנן דיברנו והתגלה לי שהוא מתכוון להתחרות. אז שאלתי את חנן " תגיד אתה צריך "נווט" לא שיש לי איזה נסיון בנושא אבל חנן אמר לי בשמחה....!
חנן אולי לא יצא לי לומר לך אבל זה אחד אם לא ה יום הכי משמח בחיים שלי כי סופסוף ראיתי חוויתי הרגשתי מזה ליהיות נהג מירוצים אמיתי. נכון לא סיימנו אבל בכל זאת היה יום שאני בחיים לא אשכח!...חנן אין מילים להסביר כמה אני מודה לך על הזדמנות שנתת לי באותו סוף שבוע.
חנן לא מוותרים כולנו פה איתך לארוך כל הדרך ואני מבטיח לך שGO-2 עוד ייקום לתחייה...אל תוותר אתה מקור השראה הרבה יותר גדול ממה שאתה חושב.
ארי כהן הנווט שלך מרביבים 2010קובץ מצורף 47868קובץ מצורף 47869
-
חנן
תחזיק מעמד אנחנו עומדים מאחוריך.
אני מוכן לתרום בחזרה את המנוע 2.2 ליטר הישן שלך במידה ואתה מעוניין להחזיר את הרכב לכשירות נסיעה.
אני יודע שזה לא אידיאלי אבל זה מה שיש לי כרגע אצלי לעזור.
ארנון
-
חנן אשמח לעזור לך למצוא מנוע אם רק תשיב לי להודעה הפרטית ששלחתי לך ותגיד לי מאיזה רכב ושנה הוא ירד :-)
-
מיכה סליחה לא שמתי לב, עניתי לך בפרטי.
בינתיים תודה רבה לכולם , רגשתם אותי מאד.
חנן.
-
חברים יקרים.
שוב תודה עבור התגובות החמות והמעודדות משמח אותי לדעת שאנשים קוראים לומדים ומקבלים השראה מהשרשור הזה וכמובן תודה מיוחדת וענקית לכל מי שהציעו עזרה.
לפני מספר שנים בתחילת הבנייה שוחחתי עם נמרוד והוא אמר לי כבר אז שקטגוריית האב טיפוס לא מתאימה לי . נמרוד הציע לי לבנות רכב לקטגוריית ה OP2000 שהייתה אמורה להיות זולה וקלה יותר לביצוע. ( דרך אגב בדיעבד מסתבר שהיא לא זולה יותר ממה שאני בניתי).
לא שמעתי בקולו של נמרוד, היה לי חלום לבנות באגי מקצועית ברמה הקרובה ביותר ל CLASS1 אמריקאית. פתחתי קרן השתלמות וחסכונות השקעתי מעל 170 אלף ש"ח והגשמתי את החלום.
אין ספק שכיוונתי גבוהה מדיי ליכולותיי הכספיות. קטגוריות ה "אב טיפוס" למיניהן הן הקטגוריות היוקרתיות ביותר המעניינות ביותר אך גם היקרות ביותר לביצוע ולתחזוקה. אין לי שום ספק שרכבי האבטיפוס הם המהנים ביותר לנהיגה אבל הם גם המאתגרים ביותר.
אז היום הלך מנוע , מחר יכול ללכת גיר, מחרתיים בולם, קלאטש' , וכו' וכו' .
אם כל זה לא מספיק אז הגיע גם חוק הספורט המוטורי וכדי להעביר את הרכב רישוי צריך להשכיב באזור ה 10 K.
יחד עם באגי בסדר גודל כזה צריכה לבוא עגלה באותו סדר גודל וכדי למשוך את העגלה והבאגי צריך לבוא רכב באותו סדר גודל כלומר...גדול.
כל מי שנמצא בקטגוריה הזאת מושך עם טנדר פול סייז אמריקאי. בעליות למרום גולן בדרך לחוצה ישראל התפללתי שהפראדו הגיבור לא ישבוק חיים ודרך אגב היום אני יודע שזה הרכב הכי טוב בעולם.
המחשבה למכור את הבאגי לא נולדה בראשי עכשיו היא החלה לבצבץ ולהציק כבר לפני כשנה או יותר כשמחירי הדלק החלו להשתולל והפראדו האהוב ששותה סולר בששון ובשמחה החל להוות משקולת כלכלית על הצוואר. זה לא רק הבאגי, זו חבילה שכוללת מרכיבים נוספים ומשמעותיים.
שלא תבינו אותי לא נכון , אינני מתלונן ואינני מצטער על שום דבר. החיים שלי יפים ותודה לאל לא חסר לי דבר , הבאגי יקבל מנוע אחר וימשיך לנסוע והוא נוסע נהדר יעידו אלו שנסעו בו.
ישנם בארץ הרבה מאד אנשים אמידים שלדעתי ישמחו מאד להצטרף לספורט המוטורי ושבשבילם להחזיק באגי כזה זה ממש שטויות אפילו לא דמיי כיס.
אני לא אחד מהם וישנה נקודה שבה צריך אדם לעצור ולחשוב ולהחליט האם הוא הגיע לקצה גבול היכולת שלו או לא. אני הגעתי. יש לי ברוך השם 3 ילדים חמודים שניים מהם מתבגרים ( "ו לתחזק" אותם זה לא פשוט אני לא צריך לספר לכם) ואישה תומכת שכששמעה שאני רוצה למכור את הבאגי כמעט הורידה לי CV930 על הראש אבל אתם יודעים איך התימניות , הגיון זה לא הצד החזק אצלן שששששששששששששש.
הצד החלש אצלי בכל העסק הזה זה הנושא של חיפוש הספונסרים, את זה לצערי אינני יודע לעשות וגם אין לי סבלנות לחזר על הפתחים. כמובן שאם יבוא ספונסר רציני או אפילו שותף רציני שיש לו יכולת כלכלית ועסקית וירצו להצטרף ולהקים קבוצה סביב לבאגי הם יתקבלו בברכה. ומה שאני כותב כאן ייזרק לפח ההיסטוריה.
אז אני מאד מאד מודה לכם ואוהב אתכם ומבטיח שהבאגי ייסע מתי שהוא בעתיד אבל אני עדיין מציע אותו למכירה והוא יימסר בעצב רב עם או בלי מנוע למי שיציע הצעה הגיונית למכונה הנהדרת הזאת.
חנן.<o:p></o:p>
-
קצת עצוב לקרוא את ההודעות האחרונות בשרשור, אבל תזכור שהשמש זורחת כל יום מחדש ולך תדע מה יוליד יום חדש !
אני כרגיל אופטימי (-:
-
למי אני אכתוב עכשיו שירים ?..........:(
-
תגובה: חוזר: באגי לקטגוריה הפתוחה, פרויקט חדש מבית אוברלנד
looking good
pls upload more pic
-
2 קבצים מצורפים
הלחץ החברתי עשה את שלו.
הלכתי לגלוש וניקיתי ת'ראש.
נרכש מנוע חדש , סובארו 2500 סמ"ק שנת 2005 שאמור להפיק 167 כ"ס. הפעם הצלחתי להשיג את המנוע שתמיד חיפשתי EJ25 SOHC.
תודה רבה למורן שמצא עבורי את המנוע , הנה הפרויקט המעניין של מורן: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=47108
המנוע יורכב בחודש הקרוב ואז שוב תתחיל הסאגה של חיבור המנוע למחשב ניהול המנוע
יהיה טוב.
חג שמח ושבת שלום.
חנן.
-
מזל טוב!
מצטער שלא מצאתי לך מנוע, העיקר שהסתדרת.
-
חנן בהצלחה ואם אתה צריך זוג ידיים נוספות תרים טלפון
-
אין עליך חנן. כרגיל - ראוי להערצה ולחיקוי.
ככה הרבה יותר מתאים לך.
הרבה הצלחה עם המנוע החדש וכמובן - שנה טובה.
-
חנןןן
אנחנו אוהבים אותך! שיהיה שבת שלום. כרגיל אם צריך עזרה...תרים צלצול.
ארי.
-
ת ע נ ו ג .... בהצלחה .
סוף שבוע הבא אנחנו באילת , אולי נקפוץ לביקור קצר .
-
חנן איזה כייף לשמוע !
המון בהצלחה.
-
טוב לשמוע , בהצלחה .
ואת גלגל המצערת להרכיב פשוט אפוך :D
עידו
-
היי חנן. קודם כל-תתחדש, אני שמח שהחלטת להרים את הראש ולהמשיך בדרך למרות שמי כמוני יודע, הדרך לא פשוטה והמחיר כבד. במידה ותצטרך עזרה בהרכבה או הכל דבר אחר, אני לרשותך בהתראה קצרה. לגבי ניהול המנוע, יהיה צורך לכייל מחדש את המערכת למנוע הנוכחי (כלומר, להביא את הרכב לינון או את ינון לרכב)? המפות הקודמות לא רלוונטיות למנוע הזה?
שבת שלום, והרבה בהצלחה-קובי
נ.ב. תרים טלפון כשאתה בסביבה, אני לא תמיד עסוק מדי...
-
חברים תודה.
מי שמגיע לאילת מוזמן לקפה בכייף.
עידו גלגל מצערת הפוך ....ברור ?!?!?!
קובי סביר להניח שהאיש והמכונה יצטרכו להיפגש , במנוע הקודם היו 4 קמשפטים ובחדש רק 2 .
בחדש אין תזמון שסתומים משתנה. (יתרון מבחינתי).
בחדש יש מנגנון מניעת זיהום אוויר שנקרא tumble generator שזה מנגנון שנמצא בתוך סעפת היניקה ומוביל את האוויר לכיוון האינג'קטורים אני אצטרך לבטל את המנגנון הזה כיוון שהוא "מפריע " לזרימת האוויר במניפול.
יכול להיות שאוכל להשתמש בסעפת יניקה מהמנוע הישן וזה יעשה את החיים קלים יותר אבל ממידע שאני אוסף אז כנראה שלשני המנועים הללו יש מיקום ברגים שונה בחיבור הסעפות.
נחיה ונראה.
חנן. - 0506233066
-
כיף לשמוע, (במיוחד בפתח של שנה חדשה), שלא וויתרת חנן.
אני מאושר בשבילך.
ישר כח והמון בהצלחה.
בן
-
תודה בן, כייף לדעת שאתה עוקב.
חנן.
-
2 קבצים מצורפים
לכבוד השנה החדשה הרכבנו את המנוע החדש . בינתיים רק הרכבה פיזית עכשיו צריך כל מני התאמות מכאניות וחשמליות עד שנוכל להניע.
בתמונות צוות המכונאים שלי בפעולה.
שנה טובה.
-
חנן,
היה תענוג לראות את המנוע החדש בפנים..שיהיה בהצלחה ושנה טובה.
-
אהלן חנן,
יפה שאתם לא עוצרים .
שנה טובה לכול המשפחה וגם כמובן למכונאי הראשי שלך .
עידו
-
1 קבצים מצורפים
השבוע קבלתי את הרשיון הזמני לבאגי. עוד צעד אחד קדימה, למרות שעם ה "תקנה " החדשה בדבר מיקום הרדיאטור, מדובר בצעד אחד קדימה ו 30 אחורה...
-
היי חנן
איפה לכול הרוחות כתובה התכנה !!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
morankabesa
היי חנן
איפה לכול הרוחות כתובה התכנה !!
בינתיים עדיין לא כתובה אבל נודע לי מאלי שחר ש "נשמות טובות " עובדות על זה...
-
שכחתי מזל טוב על הרשיון
אז מה עכשיו עם בראדיאטור? כל יום עכשיו ימציאו תקנות חדשות ,עוד מעט יגידו שסקדיול 40 לא תקני
-
-
חנן מה קורה? יש חדש?
צפה ביקור שבוע הבא... :)
שבת שלום
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
freeline
חנן מה קורה? יש חדש?
צפה ביקור שבוע הבא... :)
שבת שלום
אהלן ארי
האמת שאין הרבה חדש. אני עדיין בתהליך התאמת המנוע החדש לבאגי ומסיבות כאלו ואחרות אין לי יותר מדיי זמן להתעסק עם זה.
המנוע החדש הרבה יותר מתוחכם וחדיש מהמנוע הקודם וההתאמה לא פשוטה במיוחד לאור העובדה שאני משתמש בסעפת היניקה של המנוע הקודם על מנת שאוכל להשתמש בבית המצערת המכאני ולא החשמלי.
ברגע שזה יסתיים ישארו לי עוד יום יומיים של עבודה ואז אעביר את הבאגי לינון לחיבור המחשב.
להתראות.
חנן.