[QUOTE=השבת הגשומה שבדרך כניראה תנטרל אותי עקב החוסר במגבים. זו כנראה השבת השנתית שבגלל המגבים אני מושבת בה. אם למישהו יש מנוע מגבים למכירה ,אשמח לקנות אותו.[/QUOTE]
דבר עם רמי מכפר מנחם,אני יודע שהיה לו לפני כמה חודשים.052-2740203
איתי.
Printable View
[QUOTE=השבת הגשומה שבדרך כניראה תנטרל אותי עקב החוסר במגבים. זו כנראה השבת השנתית שבגלל המגבים אני מושבת בה. אם למישהו יש מנוע מגבים למכירה ,אשמח לקנות אותו.[/QUOTE]
דבר עם רמי מכפר מנחם,אני יודע שהיה לו לפני כמה חודשים.052-2740203
איתי.
עקב שגיאת תיכנון, הגגון הקדמי מקבל סדק בשני הצדדים שלו, ואחיזתו בגג מתרופפת. כוחות הרוח בנסיעה ממש קורעים אותו והחיבור לגג מתרופף,כך שבמהירות גבוהה המשטח מתנדנד ומרעיש.
החלטתי לפרק את הגגונים, לרתך אותם עם חיזוק של פחיות בפינות ,וגם לרתך אותם אחד לשני. באותה הזדמנות איישר את כנפי הפרפר למשטח ישר- כמו שתוכנן במקור.
הסיפור לא פשוט ויצריך חצי יום של עבודות ריתוך ,אך בכך בעצם אשלים עבודה לא גמורה.
נראה אם בשבת יש מצב לרדוף שטפונות.
ניראה כי בשבת יהיו שטפונות בדרום,ויש מצב שגם הנחלים הגדולים יקבלו מים.
אני מעריך שיתכן ואלה השטפונות האחרונים השנה ,ובנחלים הגדולים זה כמעט ודאי.
זה אומר שהיית לילה באחד המקומות המועדים, ואני מקווה שזה יהיה בפארן.
עד שבת אפרק את הגגון לצורך תיקונים וניראה מה ההשפעה על הטמפרטורה בלילה כשאני ישן ברכב,ללא ריפוד הגג.להערכתי הבידוד בגג זניח.
היום זה יום הפירוקים.
פירקתי את המנוע של הוישרים והוצאתי אותו החוצה בלי לפרק כלום מהדשבורד. איך הוא יצא אני לא יודע אבל איך הוא יחזור למקום, זו ממש תעלומה בעיני.אני מת על המהנדסים האנגליים האלה שבכל פעם מחדש הם הופכים אותי למעריץ גדול יותר של ויסקי סקוטי מעולה - ולראיה - אפילו שהם מתכננים משהו ביום חמישי הם עדיין שתויים מיום ראשון.........
בשורה תחתונה - המנוע שרוף ואני מחפש אחר ,אם יש למישהו למכור בהשקעה סבירה אשמח לאמץ אחד. אצל אלי זה עולה 300 שקל,וזה מוקדם מדי להוצאה כזו לפני החורף הבא.
היום גם פירקתי את פינת הקפה מאחור ובניתי מחדש פינת בישול. זה אומר משטח בירצ' ענק כפול מהקודם בגודל 104/55 ס''מ, עם שתי זרועות תמיכה מתקפלות - הכל לפי הספר.
לשם בדיקה הכנתי עליו פינג'אן קפה ,ובשבת - אם הרוחות יאפשרו נעשה איזה שהוא תבשיל מחמם.
בינתיים אני בודק עכשו את הסערה המובטחת ואני מגלה בתמונות הלווין ובמפות הסינופטיות שהכל בורח לנו כרגיל צפונה והפעם צפונה צפונה כשמרכז השקע הוא בכלל מעל טורקיה.
כנראה שהנחלים הגדולים ימתינו למים רק בשנה הבאה.
אנחנו נקבל כאן מעט גשם והמון רוח ,כך שאני לא אופטימי לשבת זו.
רכס, אין מה להתקרב אילינו דרומה היום, ובטח שלא לתכנן לילה בשטח. היה זרזיף דל לפנות בוקר, אבל עכשיו יש רק רוח מגעילה והמון אבק, וגם אני לא מריח שום שיטפון באופק. הלוואי ואתבדה, היו תכניות לטיול רטוב מחר...
קובי
עכשו עברתי על המפות ודיווחי תוצאות להיום.
אין שום גשם דרומית לבאר שבע ,וגם שם זרזיף לא משמעותי.
לעומת זאת רוחות עם משבים עד 80 קמ''ש לא מאפשרים כלל לצאת מהרכב כולל הכנות לשינה בשטח.
ניראה מה יהיה בבוקר. יחיעם נמצא בקומראן מהבוקר ,אבל הוא ממש לא אדם סביר - בהמעטה........
באר שבע ודרומה נראים מחוץ לגשם. מדבר יהודה, עד דרום ים המלח נראה מבטיח.
http://www.ims.gov.il/IMS/tazpiot/RainRadar.htm
אני נוטה להרכיב על הגג משטח בירצ' במקום גגון האלומיניום. המשטח יוכל להיות גם מנשא למזרון שיבודד את הגג בנוסף למשטח עצמו והגג יוכל לשמש כמיטה ללינת לילה בקיץ היישר מתחת לכוכבים.
עכשו אני רק בודק את האפשרויות ואם זה יסתדר אז תוך שבוע המשטח יורכב.
היום התחלתי בהרכבת הגגון החדש. ביום שישי אני מתכוון לסיים אותו.
בינתיים הכל ניראה סביר.
הגגון החדש מורכב - והוא יצא משהו מדליק מבחינה מעשית.האיכות שלו היא סופית אך המחיר שלו ממש גבוה עקב החומרים המעולים וההשקעה בשעות עבודה.
היות ואני מוכרח גגון רציף על כל הגג בכדי לקבל בידוד טרמי חיוני ,ניצלתי את הצורך לשתי מטרות שונות נוספות.
א. מיטת קיץ זוגית על הגג
ב. נשיאת מזרון ללינות לילה מחוץ לנפח הרכב. וגם נשיאת דברים ארוכים וגדולים באם אצטרך מפעם לפעם.
המפרט הטכני של הגגון.
מסגרת בסיס תחתונה ממוטות מלבניים 40/20/2.0 מגולוונים המחוברים בינהם בזויות עם ניטים דקורטיביים.גודל המסגרת 200/100 ס''מ.בפינות אטמים לסגירת צנרת פתוחה.ההרכבה בשיפוע קל לפנים בכדי ליצור לחץ על המשטח המונע את רעידותיו במהירויות גבוהות?( זיו יסביר לכם את ההשלכות האירודינמיות של השיפוע.....)
לוח בירצ' בעובי 9 מ''מ במידות 215/125 ס''מ יושב בהתאמה על המסגרת ומחובר בהיקף כל 6 ס''מ בניט דקורטיבי. סה''כ כ-65 ניטים בהיקף. הלוח עם המשטח המחוספס נגד החלקה מופנה למעלה.
פסי אלומיניום למניעת החלקה במרכז המשטח להבטחת המטען או המזרון מהחלקה קדימה.
פסי ריתום תעופתיים מקיפים את כל משטח הבירצ' ומחוזקים אליו באמצעות ניטים שקועים כל 20 ס''מ.
על הפסים מקובעים 14 עוגנים ניידים בהיקף המשטח לצורך עיגון באמצעות גומיות שמרלינג וקרבינות 6 מ''מ.בעתיד יקובעו לפסים מוטות עומדים בגובה 15 ס''מ למניעת נפילה בעת לינה על הגג.
כל המשטח מקובע לגג ב-4 זויות גדולות שחוברו לגג בניטים אטומים מיוחדים עם מילוי סילקון בקדחים למניעת נזילות מים. הזוויות יושבות על קורות הגג הפנימיות לצורך פיזור עומסים טוב. בדיקת אטימות הוכיחה את האיטום.
כל חומרי הגלם עלו כ-1400 שקל והעבודה על העינין בתנאים מקצועיים ארכה כעשר שעות.
כלומר - עלות של בעל מקצוע לעבודה כזו אמורה להיות לפחות 3000 שקל וצפונה.
התוצאה הסופית מבחינה מקצועית ממש מושלמת במיוחד עקב העומש שהגגון יכול לשאת עליו וגודל המשטח האין-סופי. 2.7 מ''ר.
התוצאה מבחינה ויזואלית ממש בסיסית היות והוא שטוח לחלוטין ולכאורה לא מוסיף כלל לגובה הרכב.
מי שירצה הנחיות לייצור עצמי מוזמן לעשות את זה טלפונית אלי.
וכנראה יהיו גם תמונות מתי שהוא בעתיד.
בא לי להפוך אותו למוצר נוסף שלנו.
הגגון החדש מורכב - והוא יצא משהו מדליק מבחינה מעשית.האיכות שלו היא סופית אך המחיר שלו ממש גבוה עקב החומרים המעולים וההשקעה בשעות עבודה.
היות ואני מוכרח גגון רציף על כל הגג בכדי לקבל בידוד טרמי חיוני ,ניצלתי את הצורך לשתי מטרות שונות נוספות.
א. מיטת קיץ זוגית על הגג
ב. נשיאת מזרון ללינות לילה מחוץ לנפח הרכב. וגם נשיאת דברים ארוכים וגדולים באם אצטרך מפעם לפעם.
המפרט הטכני של הגגון.
מסגרת בסיס תחתונה ממוטות מלבניים 40/20/2.0 מגולוונים המחוברים בינהם בזויות עם ניטים דקורטיביים.גודל המסגרת 200/100 ס''מ.בפינות אטמים לסגירת צנרת פתוחה.ההרכבה בשיפוע קל לפנים בכדי ליצור לחץ על המשטח המונע את רעידותיו במהירויות גבוהות?( זיו יסביר לכם את ההשלכות האירודינמיות של השיפוע.....)
לוח בירצ' בעובי 9 מ''מ במידות 215/125 ס''מ יושב בהתאמה על המסגרת ומחובר בהיקף כל 6 ס''מ בניט דקורטיבי. סה''כ כ-65 ניטים בהיקף. הלוח עם המשטח המחוספס נגד החלקה מופנה למעלה.
פסי ריתום תעופתיים מקיפים את כל משטח הבירצ' ומחוזקים אליו באמצעות ניטים שקועים כל 20 ס''מ.
על הפסים מקובעים 14 עוגנים ניידים בהיקף המשטח לצורך עיגון באמצעות גומיות שמרלינג וקרבינות 6 מ''מ.
כל המשטח מקובע לגג ב-4 זויות גדולות שחוברו לגג בניטים אטומים מיוחדים עם מילוי סילקון בקדחים למניעת נזילות מים. הזוויות יושבות על קורות הגג הפנימיות למורך פיזור עומסים טוב. בדיקת אטימות הוכיחה את האיטום.
כל חומרי הגלם עלו כ-1400 שקל והעבודה על העינין בתנאים מקצועיים ארכה כעשר שעות.
כלומר - עלות של בעל מקצוע לעבודה כזו אמורה להיות לפחות 3000 שקל וצפונה.
התוצאה הסופית מבחינה מקצועית ממש מושלמת במיוחד עקב העומש שהגגון יכול לשאת עליו וגודל המשטח האין-סופי. 2.7 מ''ר.
התוצאה מבחינה ויזואלית ממש בסיסית היות והוא שטוח לחלוטין ולכאורה לא מוסיף כלל לגובה הרכב.
מי שירצה הנחיות לייצור עצמי מוזמן לעשות את זה טלפונית אלי.
וכנראה יהיו גם תמונות מתי שהוא בעתיד.
בא לי להפוך אותו למוצר נוסף שלנו.
משטח הגגון המשופע מעט קדימה ,הוכיח את עצמו בנסיעה מהירה על כביש החוף מחיפה לחדרה. כרגיל במהירות גבוהה עם גלגלי ענק, הרכב לא יציב במיוחד למרות הריסון של הבולמים והקפיצים החדשים. הפעם ,נוצר לחץ על הגגון שעלה בודאי בתוספת דלק שולית, אך הרכב היה מיוצב להפליא וחשתי בטחון מלא כאילו אני נוהג ברכב פרטי.
נחל דישון היה עם זרימה טובה במורד וזרימה חזקה במעלה - לפני הכניסה לאזור המשאבות. כפי שניתן להבין - כל הלנד-קרוזרים במדינה הגיעו להוכיח שיש להם יותר גדול.
סך הכל שבת יפה עם חווית מים מדליקה.
מעניין... מישהו עם רקע באווירונאוטיקה יכול לתת סדר גודל של כח כלפי מטה מ"כנף" כזאת?
לדעתי החישוב די פשוט.
ההפרש בין החלק הנמוך/קדמי לחלק הגבוה/האחורי בערך 15 ס''מ. או ''המפרש''.
הרוחב של ה''כנף'' 125 ס''מ. סה''כ כ- 0.20 מ''ר כפול 150 ק''ג למ''ר לחץ רוח במהירות 100 קמ''ש - סה''כ לסדר גודל בלבד - 30 ק''ג לחץ לכיוון מטה.אולי 40 ק''ג. בתוספת המשקל העצמי של כ-20 קייג אנו מקבלים תוצאה של כ-50 ק''ג עד 60 ק''ג.
היות והלחץ מתפרש טוב על כל שטח הרכב ,יש לו משמעות מייצבת למרות המשקל הנמוך יחסית שלוחץ למטה.
היתרון של העינין הוא בכך שככל שהמהירות עולה הלחץ גדל והיציבות נשמרת.
בהנחה שהגגון ''שוקל'' 50 ק''ג כולל לחץ הרוח - תוספת הדלק הינה 2% על בסיס ידע מקובל של 25 ק''ג תוספת של 1% בצריכת דלק.
מסתבר שלגגון יש יתרון גם בעובדה שניתן לייצר אותו בכל מידה - היות ואין צורך במודולים והכל נחתך למידה שמתאימה לרוכש.
אני אכניס אותו לאתר שלנו וניראה איך הוא יימכר.
טוב התעניינתי קצת, לפי האתר הזה הלחץ ב-100 קמ"ש הוא 504 ניוטון למ"ר כלומר 51 ק"ג למ"ר, כפול 0.2 מ"ר יוצא רק 10 ק"ג זה בטח תלוי גם בזוית.
יהיה מעניין לראות תמונה.
חיים,
יש לי חבר שאומר שמי שנכווה בתה עושה פו על יוגורט....
למה 15 ס"מ? למה לא פחות?
העיקר, עם שיפוע כזה, שאתה הולך לישון, על תשכח לשים מזרון אחד גם על המכסה מנוע :p
אבל להיות רצינים - לאיזה מהירות הגעת? האם יש איזה רעידות?
דרך אגב - אני חושב שהחישוב של שניכם לא מדוייק. ההנחה שמשקל נתון = תצורכת דלק נתונה, מתייחסת למשקל בתוך הרכב (זו עלות האנרגיה להאיץ את המסה הנוספת).
במקרה שלך, חלק מהתוספת בה מהתוספת בגרר (התנגדות אויר).
משקל הפלטה משפיע על תצרוכת בזמן האצה וזניח בזמן נסיעה במהירות קבועה.
הגרר כמעט זניח בהאצה, אבל משמעותי במהרויות גבוהות (וקבועות - כביש 6? )
אני אנסה למצוא חישוב יותר מדוייק.
תתחדש.
תפסיקו לבלבל אותי עם עובדות......
השיפוע הוא נגזרת של קו ישר העובר מעל מדרגת הגג במרחק מינימלי של 10 מ''מ עם שני עוגני זוית מקדימה ומאחור שגובהם המכסימלי 100 מ''מ.
והשאר הוא תוצאה מעשית. עכשו נותר רק לעשות את החישובים.....
לקראת הקיץ שכבר ניראה באופק אני מתכנן שינויים של החלון האחורי שאינו ניתן לפתיחה מסיבות אירופיות.חוסר האפשרות לפתוח אותו יוצרת מצב שאין זרימת אוויר בתוך הרכב ,והתענוג לנסוע עם חלונות פתוחים בקיץ - במיוחד בנסיעה מדברית ,מחסל חצי מההנאה.
חשבתי לחתוך את הזכוכית בחלקה העליון לכל אורכה ברוחב של 15 ס''מ בערך ולעשות מהחלק החתוך חלון עם שני צירים עליונים לצורך סגירה בחורף.
זה לא פשוט כלל ואין לי כל נסיון בזה. מישהו יכול לתת לי ידע מנסיונו האישי או מבעל מקצוע בעינין?
צודק - גם סבלתי מזה בעבר בג'יפים אחרים.
אין חלונות צד בקופסא הזו שלך ?
כאלה שנפתחים הצידה ? אולי זה שווה בדיקה ?
חיים דווקא בדיסקו החלונות גדולים מאוד.
פתח את 4 החלונות ויהיה לך סרקולציה איכותית מאוד, מנסיון.
והיות וכול הארבעה חשמליים, אין לך בעיה לעשות את זה מעמדת הנהג תוך כדי נסיעה.
החלון האחורי כמו שנכתב יוסיף לך רק גזים רעלים.
כך שלעניות דעתי חלון כזה הוא מיותר לחלוטין.
רוצה משהו שבאמת יוסיף!!!
תבנה שימשה קידמית מתקפלת לדיסקו.
במתקונת CJ.
זה שיפור משמעותי מאוד ברכב.
ואם תצליח תהיה הראשון בעולם שעשה משהו כזו (:
עם חלון אחורי סגור ,ועוד עם שני חלונות צד סגורים נותר מאחור גוש חום ללא משב רוח במיוחד בנסיעת שטח איטית.
אין תחליף למעבר רוח רעננה כשהכל פתוח.
את בעית הגזים ניתן לפתור במיוחד שהיא אקוטית רק בנסיעת כביש מהירה.
את בעית הגזים אפשר לפתור בקלות, כמו שהצעתי לך, אתה פשוט צריך שהאגזוז לא יצא מאחורה, אם האגזוז יוצא ליד הגלגל כמו בחלק מהסופות (שאגב לפי מה שסיפרו לי זו הסיבה ששם הוא יוצא בגלל שהדלת האחורית בנויה להיות פתוחה) יש עוד רכבים עם חלון אחורי פתוח פשוט מחליפים את מיקום האגזוז, ונפתרים מהגזים.
כמו שאני רואה את זה, להזיז אגזוז בשבילך זה פרויקט ששווה את ההשקעה.
האגזוז הוא לא הבעיה גם היום. עינין הזכוכית והעיבוד שלה ממש לא ידוע לי הפתרון.
חיים, למה לא לקחת את כל הזכוכית כיחידה אחת ולהפוך אותה לברת-ניתוק מדלת הרכב ?
כך כל שתצטרך הוא לתכנן את אופן הניתוק וליצור חבקים שיחזיקו את הזכוכית על הדלת וכשתוריד אותה.
האיכסון לדעתי לא יהיה אתגר עבורך , אולי איזו נישה צרה מתחת לגגון הבירצ' האגדי.
זכוכית היא לא עניין לDIY, מה גם שזכוכית רכב מתפוררת בקלות.
אני מעריך שזגג רכב טוב מסוגל להציע חלון מחולק לשניים, או ליצר מסגרת, בה החלון מחולק לשניים, ופשוט כנף על כנף, כמו בחלונות צד בוואנים.
זגג מצויין יושב באזה"ת נתניה - אריה, 050-5336586, ועם סבלנות לשטויות שלנו, אם תגיד שאני שלחתי אותך.
חוץ מזה - אתה יכול לייצר חלון עולה ויורד חשמלית, כמו הואגונירים הישנים.
בכל מקרה - לזכוכית יהיה צורך בזגג.
אני חושב כמו שמיל.
צריך לקחת חצי יום ולהסתובב בין הזגגים בכדי למצוא פתרון.
חזרתי בצהריים ממסע במדבר יהודה ,והפעם בצירים הקשים של חציית שרשרת ההרים בין אזור התעשיה במישור אדומים לבקעת הורקניה ומשם דרך מעלה ההר לכיוון נחל דרגה בציר השחור.
זה מסע של יום שלם בלי הפסקה לארוחה בדרך זולת חניה אחת לקפה .
ההרים מעט ירוקים לעומת שנים גשומות בהן התחושה שאתה ממש בשוויץ. קצת עצוב.
הירידה לנחל דרגה תמיד היתה בעייתית בסיבוב המוות ,אבל הפעם הצטרפה לה בעית מדרגות סלע גבוהות מתמיד - לפחות לפי מה שזכור לי.עשיתי את הפניה - בערך 150 אולי 160 מעלות- בשלוש או ארבע פעמים של רוורס - ועם מגרש הכדורגל של מכסה המנוע לפני,העינין ממש לא נעים.התהום לפניך החזירה אותי לתקופת הטיס עם עומקים של שלושת אלפים רגל. אם נוסיף לזה בלמים של דיסקו ודרדרת טחונה ,כבר יש מספיק בכדי למלא את הביצים בנחושת נוזלית. כרגיל - מקומות כאלה מגעגעים אותי לוואז.
עוד מסע עבר בשלום , וזה גם משהו.
חוזרים השבת לבקעה.
לפי חשבוני ולאור הצעה של יוסי פתאל, כל הגבעות בין כביש 90 למחנה בקעות אמורות להיות ירוקות. תקנו אותי אם אני טועה.
בגלל הפיגוע נצטרך להיות מספר כלים הפעם. והענין נבדק בין הזקנים.
אני לא רוצה להרחיב ,אבל גם לא יכול לשמור את זה לעצמי.
נכנסתי לאתר השני כדי לחפש ח''ח ,ועיינתי בשרשור אחד או שניים. אלוהים ישמור איזה שפה קלוקלת ואיזה רמה של אנשים וכתיבה.
אתם שם למעלה - תשמרו עלינו כאן ,במיוחד אם הדבר הזה יפול ותתחיל הגירה לכאן.
חייבים להוציא דרכונים לאתר שלנו ,לפני שיהיה מאוחר,כי לא הגיוני שזה ימשיך להתקיים עוד הרבה זמן.