רגע סטיה חזרה למקור... באתר של קרסו יש היצע מוגבל ממה שאני מכיר לדאסטר...
יש סיבה ידועה?
דגמי האוטומט 2x4 כאילו לא קיימים במלאי
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
רגע סטיה חזרה למקור... באתר של קרסו יש היצע מוגבל ממה שאני מכיר לדאסטר...
יש סיבה ידועה?
דגמי האוטומט 2x4 כאילו לא קיימים במלאי
כולם קראו את השרשור הזה ;) ומיהרו לרכוש.
אחרי שהתברר שזה לא דאציה מודל 88 ... אנשים קונים. ובגלל שפה ישראל אז רק אוטומט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מתוך אתר musach :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...31b324b4c9.jpg
במסגרת ההכנות למגה טיול המשולב של מועדוני סובארו וטוסון ... זה עלה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0060b0651f.jpg
לא יודע ...
קשה לעיכול.
גיא, השאלה היא:
״האם דאסטר וטוסון יכולים לעלות את ״המעלה הלבן״ בחורשן״?
התשובה היא כן.
אבל,
בצד ימין בצמוד ליער, נהג מנוסה מאוד ששולט ברכבו היטב, רצוי ברכב ממוגן ומוגבה עם צמיגים 50/50 וכל זאת בידיעה שיתכנו נזקים מכאניים אפילו רציניים.
אם השאלה היא: ״האם נהג ממוצע בדאסטר סטנדרטי יכול לעלות״ אז התשובה היא לא, זה אפילו מסוכן.
אישית, לא הייתי מוציא דאסטר / טוסון לסוג כזה של שטח.
נהג טוב, אם כי קצת פרוע וכמובן מאוד אלים, ניסה לעלות בכוח מצד ימין עם חיפושית (מוגבהת ומשופרת ועם גלגלים גדולים יורת מהמקוריים ועדיין זו הנעה אחורית בלבד ודיפ' פתוח)... וכמעט עלה. לפחות הגיע קצת יותר גבוה ממה שהייתי בטוח שיגיע. רעש המכניקה הנגרסת וחבטות הפחים המעונים בסלעים עשה לי רע. אבל זה האוטו שלו. זכותו. אגב לא נשבר אצלו כלום. אבל זו חיפושית ומעטות המכוניות שיכולות להתחרות בחוסן המכני של הדבר הזה. האם זה היה חכם/בטוח/הגיוני לנסות? ממש לא.
להבדיל אלפי הבדלות, באותו מעמד ובאותו קו כמעט, טוארג עלה בלי הרבה דרמות. אם כי נחבט קצת פה ושם. אבל שם יש LOW קצר ובקרת משיכה מצויינת וגם נעילה אחורית. זה מחפה על האין-מהלך-מתלים והאין-מרווח-גחון וגם קצת על צמיגי החתך הנמוך והפלסטיקה המוגזמת שמסביב.
דאסטר מין הסתם יגיע יותר גבוה מחיפושית ויעשה את זה יותר בקלות מסובארו ומטוסון ועם הרבה אגרסיביות לדעתי גם יצליח. ועדיין זה יהיה אידיוטי להפליא.
אל תשכחו להסריט ולערוך יפה ועם מוסיקה קצבית כדי שיהיה אפשר אחר כך להציג ''סרט הדרכה'' שכל מיני פתאים יתייחסו אליו כאל אורים ותומים.
...ויבואו לנסות את העליה הזו בשיא החורף כשהסלע הלבן הופך שמנת חלקה ומחליקה.
אסף.
את העליה הזאת עליתי מזמן. באמצע עד המדרגה לפני הסוף ואז בצד.
ללא נזקים ועם שלוש עצירות להרגעת מחשב ה 4*4
ובכל זאת ...
אני לא נהג משובח ולא נהג תותח.
ובכל זאת ...
לא חושב שזה מקום מתאים לדאסטר.
אבל הייתי חייב לבדוק ולא היה הרבה קהל .. אז יאללה. ...
מה אני אגיד. לפעמים גם אני מטומטם.
ובכל זאת ....
היום נסענו עם ה outback לטיול עם קבוצת הסובארואים.
חצי מהטיול נהגתי, פעם ראשונה שלי בשטח עם הסובארו.
זה בהחלט נותן לי מקום להשוואה עם הדאסטר.
יש לי כמה מסקנות והשגות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...561070dbb4.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef0b1876c7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d15b8c6e15.jpg
אתה מחכה שנשאל?
אני מניח שביקרתם בקניון הלס ליד הר קרן?
האם ניגשו אליכם המאבטחים של המתקן בדרך לשם?
(ונ.ב. אאל"ט בדרך לשם יש קטע של נסיעה בשמורה לא על סמש).
בטח :)
לודא שמישהו קורא פה בכלל ...
( תכלס .. קמנו ממש מוקדם אתמול והייתי עייף )
על הדרך, מכיון שהצטרף גם מועדון הטוסונים ... אז יש לי עוד משהו להשוות ( לא ממקור ראשון )
לגבי הסובארו, אז ככה ..
מתברר שיש שני כפתורים באוטו .. אחד מהם מתאר רכב שנוסע בעליה ומדליק אור ירוק בלוח השעונים והשני מתאר רכב מחליק ומדליק נורה כתומה.
אז חצי מהמסלול אבא שלי נהג והוא הדליק את האור הירוק. האוטו נסע .. אין לי מה לתאר, השביל היה דיי כלום ..
בחלק השני אני נהגתי ושם גם היו כמה עליות ודיונות. אני לא מכיר את הרכב ולא את הכתפורים .. אבל לאחר כשלון מחפיר בטיפוס דיונה .. התחלתי לחפש עוד כפתורים ואז מצאתי את הכתום. מהרגע שביטלתי את בקרת החלקה הכל נהיה יותר קל.
אני לא יודע מה עושה הכפתור של רכב מטפס, אבל כניראה כלום.
לגבי הנסיעה, האוטו נוח בהרבה מהדאסטר אבל הוא עם קפיצים מקוריים והגבהה של ספייסרים. אצלי קפיצים קשים מהמקור והאוטו הרבההה יותר קל.
הסובארו גם הרבה יותר ארוך.
לגבי השטח .. הפריעה לי נורא שלא משנה כמה גז נותנים הגיר הרציף עושה מה שהוא רוצה .. והמחשב מוריד ומעלה סלד כפי רצונו .. האוטו נוסע .. אבל זה מציק מאד. תחושה נוראית של חוסר שליטה.
יחד עם זאת, האוטו עשה את העבודה...
* לא הגענו לקניון הלס, הגענו עד סוף השביל האדום בואכה הצומת לכניסה לשבטה ושם עלינו לכביש ונסענו הביתה.
אור כתום, אור ירוק...
''רכב מטפס'' - בקרת זינוק בעליה. מונע דרדור לאחור. לא קשור לכאן.
''אור כתום'' או ''רכב מחליק'' - לא בקרת החלקה אלא בקרת יציבות. ESP/ESC.
הדבר הזה הוא ברירת מחדל ועובד כל הזמן. אין שום צורך להתחיל להסביר מה זה עושה - אני אקצר ואקבע שזה חד-משמעית מציל את החיים שלך בכביש ובאותה מידה מבאס אותך בשטח - כי במקרה של גלגל מחליק/מסתחרר - כמו בדיונה למשל - הדבר הזה גם מסרס לך את המנוע.
אז מה עושים? לוחצים על הכפתור ומכבים. נדלקת לך נורה כתומה עם איור לש רכב מחליק והמילה OFF.
המערכת לא כובה לגמרי אבל כן הופכת להרבה יותר ליברלית והיא תאפשר למנוע להתפרע חופשי בסל''ד ולספק את הכוח.
אני מאוד ממליץ ואפילו מבקש מהמודרכים לכבות ESP בכל כניסה לשטח. גם אצלך בדאסטר. בכל אוטו שמצויד בזה (וכל רכב בישראל החל ממודל 2010 מצויד בזה).
ראוי לציין שאם כיבית מנוע והתנעת שוב, המערכת חוזרת לפעול כרגיל וצריך לנתק שוב.
ראוי עוד יורת לציין שכל ההמלצות הללו ''לכבות ESP'' תקפות רק לנהיגת שטח. אל תכבה את זה בכביש!
יצאת מהשטח לכביש והמערכת מנותקת? תלחץ על הכפתור שוב. הנורה הכתומה תכבה והמערכת חוזרת לפעול כסדרה.
לגבי הגיר הרציף.
ראוי לציין שגיר רציף במכוניות פועל קצת אחרת מהוריאטורים של SBSים.
ב-SBSים הואריאטור מתמודד עם עומסים קיצוניים כל הזמן וחגורה שכושלת ונקרעת זה תרחיש רגיל ומקובל שכבר לא עושים ממנו עניין. כולם נוסעי עם חגורה רזרבית להחלפה וברוב ה-SBS גם קל יחסית להחליף חגורה תוך זמן קצר ולהמשיך כרגיל. רוב נהגי ה-SBS גם מודעים לזה.
במכוניות זה לא כך. ולכן הגירים והמנועים מתוכננים לשמור על עצמם. במקרה של התחממות הם מפסיקים לתפקד עד שיתקררו. לעתים במקרה של גיר שהתחמם גם המנוע מסורס ולא יכול להעלות סל''ד ואז הרכב פשוט עוצר.
אני הולך ומשתכנע יותר ויותר שהדבר הזה רע מיסודו. מסרס את הרכב, מפריע לו לנסוע כראוי ולא רק שלא מתאים לתנאי שטח בכלל
אלא שבמצבי קיצון זה אפילו עלול לעצור ולתקוע את הרכב במצבים קריטיים שיכולים להגיע לכדי סיכון ממשי. כמו באמצע עליות וכו'.
הרבה יצרנים בוחרים בגיר רציף כי בתיאוריה הוא משפר את צריכת הדלק ופליטת המזהמים שהיום אלה בין הדברים היחידים שמעניינים אותם.
מנסיוני זה נכון ועובד רק בתיאוריה ובתנאי מעבדה. בפועל לא תורם דבר וחצי דבר לצריכת הדלק אבל סוחב על עצמו מלוא השק חסרונות ומגבלות. בכביש אפשר לחיות עם זה (למרות שנתקלתי בעליות תלולות במיוחד בכביש במכוניות עם גירים רציפים שהתקשו לסחוב בעליה. כמעט עד כדי עצירה מוחלטת). לדעתי בשטח זה מפריע וכאמור יש מצבים של עומס שהאוטו עוצר ולא רוצה לנסוע.
כל גיר אוטומטי אחר - פלנטרי או רובוטי, עדיף משמעותית במקרים כאלה.
נתקלתי בזה בכמעט כל דגמי הג'יפונים עם גירים רציפים. לא רק סובארו (שהגיר הרציף שלהם עוד נחשב לטוב יותר מכל השאר).
באופן אישי אני חושב שזה יכול להיות מסוכן ולי זה ממש מפריע. יהיו מי שיגידו שאני מגזים - עד שייתקלו בזה בעצמם.
בשורה התחתונה - אני לא ארכוש בכספי אף מכונית בעלת גיר רציף. אבל זה רק אני, מה אני מבין.
והesp המנוול הזה אחראי לכך שאין פה דיפנדרים אזרחיים (שאגב עוד נמכרו גם ב2011) עד שנת 2016,
ולכן גם למחירים ההזוים שדורשים על נבלות עם 600 אלף קילומטר.
תודה דרור לגבי ההסבר על כפתורים.
מכיר את השימוש.
אבא כפי הנראה שכח. כי ה esp מוסתר קצת ...
בדאסטר אני בכל ירידה מאספלט מחבר 4@4 קבוע ומבטל esp תמיד.
גם שם זה הכבה אחרי דימום מנוע ליותר מ 10 שניות.
אם כבה המנוע בעליה ומיד מניעים שוב זה עדיין מחובר.