אל תגיד קרקפת, אתה מבאס את חוט המחשבה :x
Printable View
לאט אבל בטוח השרשור הזה הולך ונהיה הזוי...
חיים, תודה!
אני מציע לפתוח סאב-פורום בשם "הרפתקאות חיים רכס ומפלצת האלומיניום"
השבוע מתוכנן להוסיף את מיכל הגז הרזרבי מתחת לרכב ,מול מיכל הדלק הרזרבי.
נראה שבכך אסיים את השידרוג השבועי שלי.
אצטרך בקרוב להחליף את כל השמנים שברכב ,ואני לא יודע על תחנת סיכה באזור שלי. מישהו מכיר??
לא סאב פורום ולא בטיח. אנחנו הולכים על 1,000 הודעות בשרשור אחד. ואחר כך על 10,000. שום דבר לא יעצור את רכס וה"הומו" מלשבור את כל השיאים הוירטואליים (לא בפורום הזה, בכלל!).
אם אתם בקטע אז תהיו גברים
1000 הודעות אבל לעניין!!!!
אפשר להוריד את ההודעה הזו (לשיקול המערכת) במניין ההודעות, כי היא לא לעניין!
חיים, אתה יכול להעלות את המסלול שעשית שבוע שעבר לפורום, אני גר עכשיו במבשרת נראה לי מסלול מתאים לי סוף הדרך לסופ"ש קצר (כשאין זמן להדרים לארץ מרדפי גנבי הרכב).
whisky
טובה כוס אחד בפה משתי כוסות בבקבוק
המצלמה החדשה נוסתה בתנאי שטח טכני קשה למדי בשבת.
העליה בנחל כפירה מהעמק לכיוון נטף היא מאוד מיוחדת מהרבה סיבות.דבר ראשון ,הדרך מאוד צרה והופכת עם העליה למאוד מאוד צרה.שני רכבים הבאים אחד מול השני הם בעיה אמיתית של תמרונים ממש מסובכים בכדי למצוא מקום מתאים לחלוף אחד על השני. לי זה לקח מול F350 כחצי שעה לצאת מהעינין עם ים של שריטות על דופן ימין.
בנוסף - כרגיל בהרי יהודה המסולעים, יש מספר מקומות מדורגים די בעייתים - במיוחד באלומיניום הזה ,שהמהלך האיטי בו נוטה לקפוץ תחת מאמץ בדיוק באמצע המצב הקריטי של מעבר המדרגה,ופתאום נורה פיצוץ מבהיל כשהרכב מתחיל להדרדר לאחור.לפי העצה בפורום - יד ימין שלי דוחפת את הידית למנוע בריחת המהלך ואני נוהג ביד שמאל בלבד כאשר אני נאלץ להיות מוטה קדימה וראשי מבצבץ מעל שולי השמשה בכדי לראות גם משהו מהדרך.ברור שכאן המצלמה יכולה מאוד לעזור.
לצערי - לא כך הדבר.הבעיה בה נובעת מהעובדה שביכולתך אמנם לראות כל סלע שבדרך באופן ברור, אך בגלל שהצילום הינו דו-מימדי ,אין אפשרות להבחין כלל בצילום בשיפועי הדרך ובזווית הנטיה שלה,וכל עליה או ירידה מצולמת כמישור גם בגלל שאין למצלמה אופק.
בכך ,בעצם היא לא ממלאת את ייעודה העיקרי - לגלות לנהג מה יש מעבר לעליה התלולה בקצה הסכין - אם אלה לא סלעים בולטים. בורות למשל מאובחנים בשינויי צבע קלים אך לא באופן שמאפשר הגדרתם כבורות.ובטח לא עומקם.
הדבר היחיד שהמצלמה עושה טוב,זה הרושם הכביר על מי שלא מבין דבר בנושאי שטח,המשדרגים את האלומיניום לגבהי הערצה חדשים שבהחלט לא מגיעים לו.
אם למישהו יש רעיונות טובים כיצד לשפר את התוצאות,אשמח לשמוע ממנו כאן.יתכן וכוונוני רזולציה וצבעים יכולים לעשות משהו. אני ניסיתי אך ללא הצלחה.
חיים אני רוצה להודות לשת"פ המיוחד של חברת ל"ר וזיוודי עלית שמספק צחוק בריא לפחות פעם בשבוע
ובקשר לבעיית העומק (מימד שלישי) במצלמה אתה יכול לרכוש משקפי קרטון + חבילת פופקורן . ולקרוא שטח בסטייל אמריקאי רוצה משהו יותר בריטי? תחליף את הפופקורן ב"פיש אן ציפס"
בברכת סופ"ש מעולה
במיוחד באלומיניום הזה ,שהמהלך האיטי בו נוטה לקפוץ תחת מאמץ בדיוק באמצע המצב הקריטי של מעבר המדרגה,ופתאום נורה פיצוץ מבהיל כשהרכב מתחיל להדרדר לאחור.לפי העצה בפורום - יד ימין שלי דוחפת את הידית למנוע בריחת המהלך ואני נוהג ביד שמאל בלבד כאשר אני נאלץ להיות מוטה קדימה וראשי מבצבץ מעל שולי השמשה בכדי לראות גם משהו מהדרך.ברור שכאן המצלמה יכולה מאוד לעזור.
הדבר היחיד שהמצלמה עושה טוב,זה הרושם הכביר על מי שלא מבין דבר בנושאי שטח,המשדרגים את האלומיניום לגבהי הערצה חדשים שבהחלט לא מגיעים לו.
חיימקה יש לך חרא של רכב, הדבר היחידי שטוב בו זה הנהג שזה אתה,
מה זה האלומיניום הזה?? זה מפלצת מוצצת ותו לא ,
מה זה ההילוך קופץ כבר הלך לך טרנספר??
אני מציע טכניקת נהיגה שונה
יד ימין על הטרנספר שלא יקפוץ
יד שמאל מכוונת את שרשר המכוונים שלא יסנוור אותך בהשתקפות על המראה
יד שמאל , אהה כבר אמרנו? טוב הרגל השלישית מחזיקה את ההגה
עכשיו לעשות חור בשימשה שתוכל להוציא את הראש לראות מה קורה
זהו זה היה דיסקו, היה פרה קדושה , היה נבלה, עכשיו זה האלומיניום, אין עליך בעולם אני משועשע מצחוק כל בוקר מהעלילות חיימקה וההמוצצת
נ.ב
עצתו של תום נהדרת
פופקורן ענק וקולה עלי בתנאי שאתה נוהג עם משקפי התלת מימד
זה סרט שחברי הפורום צריכים לראות במפגש הקרוב
רק תשובה איך מבחינים בבורות לא קיבלתי.
חיים
הילוך שקופץ מה- low כשמדובר בכירכרות אנגליות בדרך כלל זו תופעה שמעידה על כך שמלכתחילה ה low לא שולב עד הסוף. לצורך העניין התופעה זהה בדיפנדר ובדיסקו.
בידית הקטנה של הכירכרות יש אכן מן תופעה כזו, כשמשלבים לlow יש מן שני שלבים או "שתי דרגות שילוב" האחת "משולב קצת" והשנייה "משולב עד הסוף"..גם בדרגה הראשונה כביכול הרכב משולב לlow אבל זה לא עד הסוף ואכן זה קופץ ללא התראה מהשילוב...בדרגה השנייה, אם משלבים עד הסוף הרכב לא קופץ מהילוך low.
צריך לתרגל ולחוש את אופן השילוב הנכון קשה להסביר זאת במילים..
הפיתרון..משלבים ל- low קצת מוקדם מהצורך ומוודאים היטב שאכן משולב עד הסוף - למשל נוסעים ועוצרים או עוזבים את הרגל מהגז - כדי לטלטל קצת את הרכב ולוודא שההילוך הנמוך אכן משולב עד הסוף - יעני בדרגה השנייה והנכונה של השילוב..
אם זה לא הובן עד כה..הקפיצה הזו מה-low זו לא תקלה בטרנספר בהכרח..
שלמה
חיים
מצלמה קדמית בהחלט יכולה לעזור כאשר מדובר בתהום המסתתרת מאחורי הסכין כשאתה עולה ורואה רק שמיים..
כבר קרה לנו בטיול שהמוביל שנסע בשביל לא הכי מוכר לו, המשיך בעליה חדה שכבר היו עליה סימני צמיגים של רכבים שנסעו שם קודם והוא עצר כשחצי מהגלגלים הקדמיים באויר על שפת תהום עמוקה שנפערה שם בחדות (כנראה שהרכבים שנסעו שם קודם ומזמן עלו כדי לתצפת)
בכזה מקרה מצלמה קדמית יכולה למנוע אסון.
כדי להבחין כירורגית בבורות קטנים ושיפועי צד קלים - רק ניסיון והסתגלות לעיוותי המצלמה כמו שאמרתי לך קודם.
תנסה (אם יש אפשרות) לשחק עם כיולי המסך, חדות וצבע וכו' זה ישפר אולי את ההבחנה.
שלמה
חיים - יש שתי פתרונות לבעיה
הפשוטה הזולה וזו שעובדת תמיד
והמסובכת ההי טקית המורכבת והיקרה שתוציא מכולם ואווווו
אבל דורשת תחזוקה קבועה ובעיתית..
ולא בכול מקרה תעבוד.
הפשוטה - קוראים לה מחוון
אדם שאתה סומך עלין שנמצא לפני הרכב ומכוון אותך אל מחוץ לבורות.
היות ואתה מזנטרופ, הדבר הבא הטוב ביותר הוא שאתה תלך ותבדוק את העליה לפני שאתה ממש נוסע עליה.
אתה מתכנן נתיב, זוכר אותו, ואז עולה עם הרכב.
נכון דורש מאמץ גופני...
אבל היי אתה חייב להוריד את השקשוקה הנפלאה שעשית לא?
המסובכת -
מערכת הדמיה תלת מימדית.
הרעיון פשוט הביצוע פחות.
אתה מתקין שתי מצלמות אחת בכל צד של הרכב.
את המצלמות אתה מחבר למחשב.
במחשב אתה יכול כבר לעשות מערכת עיבוד אות שתדגיש לך את הבורות
או אפילו תימדוד את עומקם, מרחקם מהרכב שלך, זווית השיפוע ועוד.
או שאתה פשוט יכול להעביר את שתי התמונות ישירות (פחות STAR TREK אבל גם עובד)
את התמונות אתה מעביר למשקפים מיוחדות המיועדות ל"עולמות וירטואלים"
בגדול אלו שתי מסכי LCD קטנים הצמודים לעינים שלך.
בצורה זו אתה תראה תמונה תלת מימדית מושלמת של השטח לפניך.
אם אתה ממש רוצה להשתולל אפשר לשדר את התמונות למרחוק+בקרה על האלומניום. ואז אתה יכול להנוחות של ביתך להנחות את הדיסקו בשבילי ארצנו הקטנה.
אני מוכן להתחיל איתך פרויקט משותף
אני סתם כאן בשביל להגיד שהרכב שלך מכוער...
חיים לידית של ה LOW יש בורג לכיוון
לאחר כיוון הידית תשתלב ולא תקפוץ גם לא בעומס
בהצלחה אורן
אחרי זמן ארוך ,ארז שכנע אותי שהדבר הזה מכוער.
אי לכך ייקרה שמו בישראל ''המכוער''...............
עכשו גמר לכוונן לי את המצלמה צלם מקצועי שהבאתי מה-CNN. חבל על הזמן איזה תמונה אחרת לחלוטין משתקפת מהמסך. הצלחתי לקרוא בקלות את הפיתקית על החולצה שלו עם הקביעה '' מייד אין צ'יינה''........לאחר שרשמתי על סך השמש את מספרי הכיוונון האופטימלי ,אני מאמין שהמצב בשטח ישתפר פלאים.
לגבי הבורג על הידית, זה לא כל כך מובן לי איך הוא משפיע, איפה הוא נמצא וכיצד נעשה הרגולאז'.
לקראת הגשם הראשון בא להחליף את כל השמנים שיש במכוער,ועדיין לא ירדתי מהרעיון להתכסח על כל הפלסטיקים שבדש-בורד.אם זה ימשיך כך אני עלול לעשות את זה בעזרת פטיש 2 קילו חדש שממתין במגירה.
גשם ראשון ? אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים ?