-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
תאכלס,
איך תמנע מהנהג לסמס אבל תאפשר ניווט ומענה לשיחות נכנסות בדיבורית ?
איך תמנע מהנהג לסמס בלי למנוע את זה מהנוסעים האחרים ברכב ?
ברגע שתענה על 2 השאלות הפשוטות האלו, תוכל לקבל לגיטימציה לטכנולוגיה. בלי זה אתה יכול להמשיך לזעוק עד מחרתיים ואין לך סיכוי לשנות כלום.
-
ואיך תאפשר לנהגת שאיבדה בלמים בירידה מירושלים להתקשר למשטרה שהצליחה להציל אותה בזכות תושיה בשיחת הטלפון?
אסף.
-
פשש.... אין ספק שהיומנאי במשטרה פותר כל היום בעיות אונליין לנהגים שאיבדו בלמים...
כמה מאבדים בבלמים בירידה לעומת כמה מסמסים שמתנגשים זה בזה?
ו-GPS עובד גם כשאין קליטה, כפי שכל המשתמשים בחינם בעמוד ענן יודעים...
טכנולוגית חסימת קליטה קיימת. צריך רק להשתמש בה. כלומר צריך לרצות להשתמש בה. מה שבולט אצל המתנגדים ומנחה אותם זה חוסר הרצון המופגן לוותר על הסימוס. כמו שאמרתי קודם - מוכנים לשלם מחירים בלתי נתפסים רק כדי לא לוותר על ההתמכרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
תאכלס,
איך תמנע מהנהג לסמס אבל תאפשר ניווט ומענה לשיחות נכנסות בדיבורית ?
איך תמנע מהנהג לסמס בלי למנוע את זה מהנוסעים האחרים ברכב ?
ברגע שתענה על 2 השאלות הפשוטות האלו, תוכל לקבל לגיטימציה לטכנולוגיה. בלי זה אתה יכול להמשיך לזעוק עד מחרתיים ואין לך סיכוי לשנות כלום.
ניווט יכול לעבוד. GPS.
ברוב המכוניות החדשות כבר יש מערכת ניווט מובנית. ללא קשר לטלפון.
אבל אין ולא יהיו קליטה ו-WIFI במכונית נוסעת. רק כשהיא נעצרת ובורר ההילוכים ב-P. כן, יש לזה מחיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואיך תאפשר לנהגת שאיבדה בלמים בירידה מירושלים להתקשר למשטרה שהצליחה להציל אותה בזכות תושיה בשיחת הטלפון?
אסף.
זה דווקא קל, לאפשר שיחות יוצאות למספרי חירום. השאלות שכתבתי קודם הן הקשות ליישום ...
-
כמה חלקים מהפתרון שיכולים להוות התחלה:
1. חיבור הדיבורית משבית כל אפליקציה שהיא לא ניווט או שיחה.
2. הדיבורית עצמה משדרת אות במקרה שהרכב נוסע והיא לא מחוברת לכלום , ניידות מקבלות את האות ויודעות לבדוק את הרכב הזה. ( מקסימום יעצרו מידי פעם מישהו בלי בטריה)
3. דרישת סף לטסט: דיבורית כזו או חוסם קליטה סלולרית.
זה כמובן לא מושלם, אבל התחלה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
אומי, אל תנסה להתייחס לזה ברצינות. ועוד להביא פתרונות אפשריים וישימים - זה מעצבן את אנשי ההייטק מעריצי הטכנולוגיה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
כמה חלקים מהפתרון שיכולים להוות התחלה:
1. חיבור הדיבורית משבית כל אפליקציה שהיא לא ניווט או שיחה.
2. הדיבורית עצמה משדרת אות במקרה שהרכב נוסע והיא לא מחוברת לכלום , ניידות מקבלות את האות ויודעות לבדוק את הרכב הזה. ( מקסימום יעצרו מידי פעם מישהו בלי בטריה)
3. דרישת סף לטסט: דיבורית כזו או חוסם קליטה סלולרית.
זה כמובן לא מושלם, אבל התחלה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
1. לא רע, אבל לא יישים מיידית - תצטרך לשכנע את גוגל ואפל להכניס את זה למערכות ההפעלה של המכשירים ואז זה ייכנס למכשירים עתידיים או בעדכון תוכנה אוטומטי למכשירים שמוגדרים לכך.
2. סביר להניח שמי שמחובר לדיבורית מחובר גם לטעינה, אז הסבירות לדיווחי-שוא יורדת ...
3. אולי יש פה סיכוי שנראה את דרור תומך בגזירה נוספת שנאכפת עלינו בטסט ??
(אני יודע, זה מציל חיים אמיתי, נכתב בציניות...)
-
דרור, אני איש לואו-טק ובכל זאת מבין שיש באופן כללי בטכנולוגיה גם 'כמה' דברים טובים. זה בסדר לאמץ טכנולוגיות חדשות. זה יכול לעזור. תבוא רפוי זה יכול להיות לך נעים קצת טכנולוגיה מהכיוון הנכון.
ולא כל מי שמכיר ביתרונות הטכנולוגיה גם מסמס בנהיגה. זה קישור לא לוגי שאתה עשית וממשיך לעשות. אני מכיר בבונים חסרי קשר להייטק או לעולם הטכנולוגי בכלל, שמסמסים בנהיגה. ואני מכיר חוקרים בקצה של ההיי-טק שאפילו אין להם סלולרי, גם כאלה שלא נוהגים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אומי, אל תנסה להתייחס לזה ברצינות. ועוד להביא פתרונות אפשריים וישימים - זה מעצבן את אנשי ההייטק מעריצי הטכנולוגיה.
או שזה מפחיד את ברלי שאשכרה יקרה משהו ...
-
רכב אוטונומי שנוסע לבד וחושב לבד, זה אפשר..
חסימת שיחות מבוקרת ממכשיר הטלפון זה אי אפשר..
נו באמת..אתם שקופים...דעות הפתיחה שלכם גורמות לכם להישמע מצחיק.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
טל... כשאתה כותב 'אתם', למי אתה מתכוון? כי אף אחד לא כתב כאן בדיון שזה לא אפשרי.
אני אישית חושב שזה ממש בסדר ואפילו רצוי להתקין אפליקציה שלא מאפשרת לשלוח ולקבל מסרונים בנהיגה. (אגב... דרור.... מדובר בטכנולוגיה, זהירות). ואני גם מאמין, אפילו שזה לא עושה לי טוב, שהמכונית האוטונומיות בדרך ובגדול. אני גם מאמין (וזה כן עושה לי טוב) שאפילו דרור יזמין מונית אוטונומית כשהוא יצטרך להיכנס לתל אביב בעוד כמה שנים.
אז רק כדי שאני אדע - איפה זה שם אותי בחלוקה 'שלכם' (אני משתמש ברטוריקה הברלית ושם לב שזה ממש עושה חיים קלים להצביע על 'אתם' במקום הצורך לדייק) בין 'מעריצי הטכנולוגיה' לבין.... מי שלא?
אסף.
-
בגדול - המהנדסים רוצים שימותו כמה שיותר אנשים וכך המכונית האוטונומית תקבל לגיטימציה יותר מהר. לראיה - השנה נהרגו בישראל פחות אנשים מבדרך כלל, המהנדסים נבהלו - והנה אוקטובר עם כמעט 40 הרוגים.
-
בסקודה יטי שנסעתי בה לפני שנתיים, הדיבורית המובנית ברכב היתה מנטרלת את הטלפון לחלוטין (אין קליטה לכלום). כל השליטה בשיחות היא מגלגל ההגה. יש אפשרות להודעות מכפתורי ההגה, אבל ברור שניתן לבטל.
קיצור, אני לא חושב שיש ויכוח על כך שטכנולוגית לא צריך להמציא כלום. רק להכניס לחוק.
אבל,
כמו שחלק כאן חושבים שלמדינה אין זכות להחליט לי אם לנסוע ברכב ישן מזהם ולא בטיחותי,
יש אנשים החושבים שאין לה זכות לסגור לי את הטלפון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
טל... כשאתה כותב 'אתם', למי אתה מתכוון? כי אף אחד לא כתב כאן בדיון שזה לא אפשרי.
אני אישית חושב שזה ממש בסדר ואפילו רצוי להתקין אפליקציה שלא מאפשרת לשלוח ולקבל מסרונים בנהיגה. (אגב... דרור.... מדובר בטכנולוגיה, זהירות). ואני גם מאמין, אפילו שזה לא עושה לי טוב, שהמכונית האוטונומיות בדרך ובגדול. אני גם מאמין (וזה כן עושה לי טוב) שאפילו דרור יזמין מונית אוטונומית כשהוא יצטרך להיכנס לתל אביב בעוד כמה שנים.
אז רק כדי שאני אדע - איפה זה שם אותי בחלוקה 'שלכם' (אני משתמש ברטוריקה הברלית ושם לב שזה ממש עושה חיים קלים להצביע על 'אתם' במקום הצורך לדייק) בין 'מעריצי הטכנולוגיה' לבין.... מי שלא?
אסף.
שללו כאן בהחלט את האפשרות ואף את הרעיון העומד מאחוריה. אני בהחלט חושב שהיה צריך להשקיע יותר מאמצים בכיוון, גם מבחינה רגולטורית וגם טכנית.
אין רטוריקה ואין חלוקה. אני די מסכים לכל מה שכתבת.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בסקודה יטי שנסעתי בה לפני שנתיים, הדיבורית המובנית ברכב היתה מנטרלת את הטלפון לחלוטין (אין קליטה לכלום). כל השליטה בשיחות היא מגלגל ההגה. יש אפשרות להודעות מכפתורי ההגה, אבל ברור שניתן לבטל.
קיצור, אני לא חושב שיש ויכוח על כך שטכנולוגית לא צריך להמציא כלום. רק להכניס לחוק.
אבל,
כמו שחלק כאן חושבים שלמדינה אין זכות להחליט לי אם לנסוע ברכב ישן מזהם ולא בטיחותי,
יש אנשים החושבים שאין לה זכות לסגור לי את הטלפון.
כמה נהרגו, נהרגים וייהרגו מטלפון ברכב, וכמה מרכב ישן מזהם ולא בטיחותי??
אין בסיס להשוואה.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
כמה נהרגו, נהרגים וייהרגו מטלפון ברכב, וכמה מרכב ישן מזהם ולא בטיחותי??
אין בסיס להשוואה.
טל.
שאלות מצוינות. אתה יודע לתת להן תשובות? אולי כן יש בסיס להשוואה?
-
דרך אגב, ומבלי להגן על אף מקליד הודעות ברכב עבריין מועד לסקילה....
האם אתם מודעים לאופציה להקלדה קולית?
אין הכוונה לשלוח קובץ קול, אלא לדיבור שהמכשיר מתרגם לטקסט ועובד גם בעברית באחוזי הצלחה מרשימים.
לגוגל יש מקלדת בשם gboard, שם מקליטים דרך כפתור מיקרופון מובנה במקלדת (לא להתבלבל עם כפתור ההקלטה שבוואטאפס, הכפתור המדובר נמצא מתחתיו), עובד לא רע בכלל ובוודאי להודעות קצרות, עדיין לא מצאתי איך ניתן לאמר סימני פיסוק או?.
אם הודעות טקסט יופיעו על המסך מולטימדיה בפונט גדול, ויהיה ניתן לענות בקלות על ידי לחצן מההגה, או משהו דומה על ידי הקלדה קולית, המצב יהיה פחות גרוע.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
-
יש נושאים שנזהרים מלדבר עליהם.
למשל, כמה הרוגי תאונות דרכים מצאו את מותם לא בגלל "סטיה מנתיב" אלא בתכל'ס בגלל טלפון סלולרי שגרם להסחת דעת שהיא זו שהביאה לסטיה מנתיב.
המספר האמיתי לפי הערכות שאף אחד לא מוכן לקחת עליהן בעלות/אחריות - בין 60 ל-70 אחוזים מההרוגים בתאונות דרכים.
כבר דובר על זה לא מעט. וזה מדהים כמה שהנושא הזה הוא כמעט בחזקת טאבו. "אי אפשר לעשות כלום" זה משהו שאני שומע גם מקולגות שלי. אנשים שעמוק בעניין של נהיגה ובטיחות. האם גם הם מכורים?.... האם עד כדי כך גדול כוחן של חברות הסלולר ויצרניות הטלפונים?....
בנוסף - אני לא מאמין למשטרה, בתי משפט ושאר גופים המשויכים למדינת ישראל. אחרי מעללי מערכת המשפט שלנו בכל מיני מקרים אחרים כמו רצח תאיר ראדה ועוד ועוד, אני כבר באמת לא מאמין לשופטים, לחוקרים, ואחרי 22 שנים בדסק חדשות של עיתון, בטח לשום דבר שמפורסם בתקשורת. כי מאחורי כל דבר יש אג'נדה ואינטרסים ויחצ"נים ולוביסטים.
גם לא במקרה התאונה מיום שלישי, כשמדברים על נהג שצרך קנביס רפואי זה נשמע לי כמו בלוף אחד גדול. אני אישית מאמין שזה היה שוב, כמו תמיד, משחק בטלפון.
המכשיר הזה רוצח. לא פחות מזה. ואוזלת היד של הרשויות בהתמודדות עם ההתמכרות לו, פשוט מייאשת.
מתברר שהאכיפה הפרועה והקנסות הכבדים לא באמת עוזרים. כי כולם עסוקים בטלפון. לא מסוגלים להיפרד ממנו.
קנסות לא משיגים כלום. תמיד יתפסו ויקנסו את מי שבתכל'ס לא עשה כלום.
אז מה הפתרון?
מוקסמי הטכנולוגיה ומסוממי האקזיטירוצים לקחת מבני האדם את הנהיגה.
ואני טוען שעד עד שכל המכוניות יהיו אוטונומיות באמת. כאלה שלא יזדקקו לנהג כלל בשום מצב, ללא הגה ואבזרי שליטה אחרים וזה עניין של יותר מ-20 שנה, לכל הפחות, צריך להציל עדו אלפי בני אדם ולכן אין ברירה אלא לסיים את הסיפור של הטלפונים. לא, ממש לא לקחת אותם מאיתנו פיזית, רק להוציא אותם מהמכוניות באמצעות רגולציה דרקונית ברמת יצרני הטלפונים ויצרני המכוניות.
ואחר כך ענישה חריגה כמו מאסר בפועל לאלה שהתערבו במערכת על מנת לנטרל אותה/לעקוף אותה.
זה בנפשנו.
-
המשפט הראשון שלך מעניין. כי אני מקשיב ברוב קשב, ושומע כמעט בכל ראיון או תדרוך של אנשי משטרת התנועה - שהגורם המסוכן ביותר בכבישים הוא הסחת דעת על ידי סלולרים. כך שבכלל לא נמנעים או נזהרים מלדבר על זה. להיפך.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שאלות מצוינות. אתה יודע לתת להן תשובות? אולי כן יש בסיס להשוואה?
אין לי נתונים מספריים, אבל כאשר מצד אחד אני שומע ורואה כל יום כמעט על תאונות דרכים בגלל סטיה מנתיב הנגרמות מהסחת דעת הנובעות משימוש בטלפון תוך כדי נהיגה, ומצד שני אני לא זוכר ששמעתי פעם אחת על הרוגים בתאונה שנגרמה בגלל רכב מזהם ולא בטיחותי, זה די ברור לי שגם אם יש נתונים מספריים, הם יהיו חד משמעיים לרעת המקרה הראשון.
אם יש לך נתונים המראים אחרת, אתה יותר ממוזמן להציגם.
טל.