שוב הרבצתי מרתון של 900 ק"מ והפקדתי את GO-2 בידיו הנאמנות של "דר' " ינון.
Printable View
שוב הרבצתי מרתון של 900 ק"מ והפקדתי את GO-2 בידיו הנאמנות של "דר' " ינון.
ו......... לא אמרת שאתה באזור :confused:
עידו
וסתם שלום ?
אבל אני אוהב אותך אז זה נסלח ;)
עידו
או שאלוהים מנסה אותי או שזה סתם מזל רע או שבאמת צרות באות בצרורות . אחרי שינון עשה את כל מה שהוא יודע על מנת לחבר את המנוע למחשב הגענו למצב שהמנוע מניע לכמה שניות ונכבה. התחלנו לבדוק מסביב ומצאנו שמן רב בתאי השריפה ובאגזוזים. כמובן שהשמן הזה מפריע למהלך העבודה התקין של המנוע ועכשיו צריך למצוא מאיפה לעזעזל הוא מגיע. אחת הסברות שלי היא שהבעיה נעוצה בקארטר המקוצר שגורם למפלס השמן להיות הרבה יותר גבוה וקרוב לגל הארכובה אבל קשה לי להאמין מכיון שזה מוצר שעובד במאות באגים בארה"ב. אם זה לא הקארטר אז אולי גומיות שסתומים יבשות, רינגים שבורים, אטם ראש, שסתומים ????????
בקיצור בלאגן. אנחנו מחכים למומחה סובארו שאמור להגיע ולתת דיאגנוזה ואז נחליט איך להמשיך.
יהיה טוב.
אני מקווה שהצרור נגמר בזה , ותתחיל להנות מהיצירה שלך .
עידו
היי חנן. בדקתם קומפרסיה? ליקג'? המנוע נמכר עם אחריות?
קובי
עידו תודה
קובי , עדיין לא , זה יבדק על ידי המכונאי לכשיגיע .
מנועים כאלו נמכרים עם אחריות רק כשהם מורכבים ברכב מקורי, אחרת אתה יכול לדבר ללמפה.
חנן.
חנן אתה בטוח , זו אחריות על המנוע ,לא על כל השאר , הרי לא נעשה כל שינוי במנוע .
עידו
וואו ... איזה שירשור מדהים!
אני כבר שלוש שעות עליו ולא מצליח לקום!
צר לי לקרוא על הבעיות האחרונות אבל היי , חנן ... תחזור בשירשור לשנת 2007
לרגעים שברוך צחק עליך שאין תוכניות ותראה איפה אתה עומד עכשיו . מדהים! מעורר השראה! (לא רק בתחום הזה)
אתה פשוט הראת לכולנו פה איך חלום יכול להתגשם אם יש בך מספיק נחישות למרות מכשול המזומנים.
אני לא יודע איך לחזק את רוחך חוץ מלומר שאני יותר מאשמח לדעת שלא ויתרת ולראות איך החלום שלך חוזר שוב למסלול.
בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתחליט לעשות.
יוסי סימה
יוסי תודה רבה.
היתכן ומלאת את כמות השמן שלפי הוראות יצרן?
לפי מה אתה מודד כיום את השמן עם הקרטר המקוצר?
כמות השמן במנוע אמורה לרדת יחסית מאופן מאוד דרסטי! ועל כך כדאי לפצות במיכל חיצוני!
שים לב מה כתוב בדף היצרן של הקארטר המקוצר, הוא מדבר על אותה כמות שמן כמו בקארטר המקורי. אצלי מורכב הקארטר המקוצר+ הפיקאפ המקוצר + המדיד המקוצר
http://www.outfrontmotorsports.com/oil_pan.htm
מפלס השמן עולה.
קראתי.
תחזור לקרטר מקורי ותניע.
הוא מציין את עליית מפלס השמן.
כנראה זה קרוב מידי לקראנק במנוע בוקסר בנפח הנתון.
או לחילופין תניע לצורך בדיקה עם 3 ליטר שמן .
בהצלחה.
ובכן חדשות טובות.
אבא שלי ( שלא מאמין למה שמכשירי מדידה אומרים לו, ככה זה המכונאים של פעם ) נסע ליוקנעם, בדק את המנוע , החליף קארטר למקורי, ייבש היטב את תאי השריפה והניע במכה ראשונה. לחץ שמן בסדר גמור והמנוע נשמע תקין, אני שמעתי ( דרך הטלפון) 4 פיסטונים עושים את מה שהם צריכים לעשות .
עכשיו נשאר לכוון את המחשב כיוונים עדינים והיי דרומה לאילת. כנראה שלא הצליחו להניע בגלל צירוף מקרים של מנוע שלא עבד הרבה זמן וכמות שמן גדולה מדיי בקארטר.
באילת אני אחזור לקארטר הקצר ואבדוק מה בדיוק כמות השמן שמתאימה לו ולמנוע.
חנן מפלס השמן העליון והתחתון צריך להיות זהה בשני החלקים , עם יש הבדל בנפח בין הקרטרים כמובן כמות השמן לא זהה .
לפחות החזרת לנו את הנשימה שהכול בסדר .
עידו
אלו חדשות טובות .
:)
אין בזה שום הגיון עם הקרטר עבר רק קיצור ובלי השלמה של הכמות החסרה לאחר הקיצור בדרך אחרת.
ללא ספק שכמות השמן קטנה בדיוק בנפח הקיצור .
מפלס שמן במנוע חייב להיות לפי התיכנון ולא יותר או פחות (בתוך מינימום/מקסימום).
לפי הדוגמא שצירתי הקרטר לפני הקיצור מכיל 3 ליטר , הקיצור הוריד ממנו 1 ליטר כך שבמצב זה אתה ממלא 2 ליטר .
קובץ מצורף 56185
דוגמא שניה :
קיצור הקרטר ב 1 ליטר אבל תוספת של 1 ליטר במקום הקיצור (לא חייב להיות כך , זה גם יכול להיות קולר שמן שמוסיף 1 ליטר ) כך שכמות השמן הכללית לא השתנתה ונשארה על 3 ליטר .
קובץ מצורף 56186
עידו
עידו אני מבין מה שאתה אומר וכבר חרשתי את הנושא במחשבה מליון פעמים. יש בארץ חברה שעשו מה שאתה אומר , אני מכיר לפחות שניים . אחד מהם זה אילן יעקובי עם הבאגי חיפושית הצהובה.
http://www.outstanding.co.il/beetleupgrade2.htm נראה מה לעשות בהמשך.
"לא רחוק מהבית של ינון מצאנו פס כורכר נקי מבוץ ובמשך כל היום התאמנו עליו הלוך חזור , אני נותן בגז לפי ההוראות של ינון ואילו הוא מטפל בכל פעם בפונקציה אחרת של המחשב, הצתה, דלק, עומס טמפרטורות וכ"ו מדי פעם עוצרים , מחברים אקדח הצתה בודקים שוב וממשיכים בהרצות. לאחר כ 30 ראנים על המסלול ינון אומר לי טוב נראה לי שהכל מכוון הכי טוב שאפשר בתנאים שיש (הכי טוב זה על דינמומטר...).
אני מתיישר בקצה פס הכורכר כמו מטוס שמוכן להמראה ומתפלל לטוב.
סע כאילו שאין מחר אומר לי ינון , אני משחרר קלאט'ש ולוחץ את הגז עד הסוף..........................
הבאגי יוצא מהמקום כמו טיל, בשלישי אני כבר על 105 מושך ומושך עד ש ב6000 סל"ד מנתק הדלק נכנס לפעולה, אני כבר רואה את קצה המסלול וינון צועק לי רביעי רביעי אני מחליף הילוך 110 120 125 אני עוזב את הגז ונועל את ארבעת הגלגלים לפני שאנחנו מתרסקים על הגשר הקרוב "
אני מצטט למעלה את מה שכתבתי כאן לפני כשנה כיוון שאתמול עשינו ינון ואני בדיוק את אותו הדבר ובערב "נחתתי" שוב באילת עם הבאגי כשבזנבו מורכב מנוע תקין ופועם.
שוב תודה ענקית לינון ,לאבא שלי שליווה אותי לצפון ובחזרה וליואב שביט שתרם שוב את הסילווראדו.
מברוק!!
מקווה שבזה תם נתיב היסורים והבאגים בבאגי(משחק מילים נחמד), ועכשיו תוכל לתת בגז כמו שצריך.
רק חבל שכבר אין מירוצים......:)
מזל טוב!
מברוק .
שהרכב שלי והבאגי שלך יפגשו אני מזמין אותך לפס ארוך סתם כי אני רוצה לבדוק לך את הכיוונים או רק להנות או בקיצור תהנה !