-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
לטעמי זה שילוב של טווח, כושר טעינה והתנהגות.
טווח גדול מתיר לך להתנהג בצורה מסויימת ק לטעון מתי שנוח ולא מצי שחייבים, וכושר טעינה מאפשר יותר גמישות סביב תזמון הטעינה.
עדיין יש חשמליות בשוק שסובלות גם מטווח קצר וגם מכושר טעינה גבולי.
צריך לייצר איזשהו מדד שמבוסס על שיקלול של השניים שיהיה ציון למערכת ניהול החשמל של הרכב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
יכול להיות
או שהוא לא קלט שיש נהג באוטו
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואם אין נהג זה משנה?
ביוטיוב קופצים סרטונים של צילומי ניתוק רכבים בעמדות, הרבה מטסלות שמצלמות סביב הרכב גם כשלכאורה הרכב כבוי.
-
בעקרון לא ניתן לנתק בצורה לא מורשית רכב מטעינה. יש פין נעילה שמנוהל ע"י הרכב והעמדה. יתכן שניתן להתפרע ממש ולעקור את הפין. לא יודע.
נדמה לי שלטסלות יש איזה עניין עם מתאם, ואז אולי ניתן לנתק את הכבל מהמתאם. אולי אלעד יוכל להרחיב על זה.
-
אני לא רוצה לחשוב מה יקרה בחורף שכל הדיירים יטעינו טעינה מהירה והחימום ידלק בכל הבתים + מכונות כביסה וכל המכשירים החשמליים
הארון חשמל יכול לעמוד בכזה עומס הזה ?
מה בדרך כלל העוצמה המקסימלית מחברת החשמל לבניין ?
-
כבר היה על זה דיון, אולי אפילו בשרשור הזה, וברור לגמרי שהפתרון הוא בטעינה מנוהלת. הפתרון כבר זמין ומוצע לוועדי בתים ע"י חברות מסחריות.
לא נכנסתי לזה לעומק, אבל ממה שאני רואה זה בד"כ לא כרוך בתשלום מיידי גבוה יותר על העמדות, אלא בעלות מוגדלת של החשמל, למשל ב30-40 אחוז.
-
חייב לשתף שבזכות ובגלל השרשור הזה והשרשושר של חנן, הזמנתי לבית החדש שבונה חיבור של 3*63A, ומודה גם שהתלבטתי אם לא 3*80.
בית קודם, בגודל דומה, ממוזז ומחושמל - הספיק לפני לפני 20 שנה 3*25A.
אז הנה - יש תמורה לשוטטות בגיפולוג
:p:cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
חייב לשתף שבזכות ובגלל השרשור הזה והשרשושר של חנן, הזמנתי לבית החדש שבונה חיבור של 3*63A, ומודה גם שהתלבטתי אם לא 3*80.
בית קודם, בגודל דומה, ממוזז ומחושמל - הספיק לפני לפני 20 שנה 3*25A.
אז הנה - יש תמורה לשוטטות בגיפולוג
:p:cool:
אני גם מתכוון להגדיל ל40 * 3 , אחרי מה שרשמת נראה לי שאחשוב על יותר מזה , חברת חשמל לא עושה ביקורת בית בבקשת הגדלה ?
בסיום השיפוץ עברתי ביקורת כזאת ואין לי כוח לעבור את זה שוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כבר היה על זה דיון, אולי אפילו בשרשור הזה, וברור לגמרי שהפתרון הוא בטעינה מנוהלת. הפתרון כבר זמין ומוצע לוועדי בתים ע"י חברות מסחריות.
לא נכנסתי לזה לעומק, אבל ממה שאני רואה זה בד"כ לא כרוך בתשלום מיידי גבוה יותר על העמדות, אלא בעלות מוגדלת של החשמל, למשל ב30-40 אחוז.
בדקתי עם חברת חשמל , נראה שהם לא מתרגשים אם כל הדיירים יגדילו במקביל , שווה להם אפילו , הגדלה ל 3*63 עולה 8500 שח לכל דייר , לא זול.
-
כל הגדלה דורשת הגשת תוכניות וביקורת מחודשת.
כתלות בפרויקט ובחדר השנאים שמזין אותו, יש מגבלה על הגדלות בבניין / שכונה ספציפיים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
הגדלתי ל63x3. לא כיף ולא זול. התמורה היא טעינה ללא כל חשבון של עומסים, וזה שווה לי. הגענו אחר הצהריים מסופ"ש באילת, אז מכונת הכביסה, המייבש, הדוד וכל המזגנים עובדים. בזמן הזה הרכב נטען ובערב הוא יסע עוד שתי נסיעות לקרית מלאכי ולבאר שבע.
זה לא היה יכול לקרות עם תשתית החשמל הישנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הגדלתי ל63x3. לא כיף ולא זול. התמורה היא טעינה ללא כל חשבון של עומסים, וזה שווה לי. הגענו אחר הצהריים מסופ"ש באילת, אז מכונת הכביסה, המייבש, הדוד וכל המזגנים עובדים. בזמן הזה הרכב נטען ובערב הוא יסע עוד שתי נסיעות לקרית מלאכי ולבאר שבע.
זה לא היה יכול לקרות עם תשתית החשמל הישנה.
מה החשבון הסופי כולל עלות חברת חשמל , ביקורת וחשמלאי ?
-
רשמית זה עוד לא נגמר. אני מחכה לביקורת שנייה לאחר שהראשונה נכשלה. נמצאו ליקויים שהיו שם עוד מבניית הבית. טוב שגילו וטוב שתוקנו.
את ההגדלה הפיזית כבר קיבלתי אז אני לא בלחץ.
מניח שהכול יסגר באיזור ה12k ש"ח.
-
מי שבונה או משפץ אז בוודאי ללכת על חיבור מוגדל.
אבל אם יש לכם 25X3 ואתם שוקלים לקנות רכב חשמלי, לא הייתי עוצר בגלל זה.
אני חי מצויין עם 25X3, כולל טעינה ב11 קוט"ש (16X3 אמפר) במהלך היום אם צריך, עם מזגן ראשי עובד ובית מתפקד.
אולי יש לי מזל עם תכנון טוב של החלוקה בין הפאזות, וגם הצריכה שלנו לא גדולה במיוחד.
ומקסימום אפשר להוריד את קצב הטעינה בהגדרות של האוטו.
מה שכן כל האמור לעיל זו חוכמה שבדיעבד.
כשקניתי את האוטו תכננתי לטעון רק בלילה, והיום אני יודע שזה לא מחזיק מיים - קורה לא מעט שאני טוען ביום.
-
אני מסכים שלא הייתי עוצר קנייה בגלל תשתית של 25Ax3. עובדה שחייתי כך חצי שנה, עם נסועה גבוהה מאוד והרבה נהגים.
אבל הקשיים שנתקלתי בהם מדי פעם לא יכולים להיפתר באיזון פאזות.
זה לא מזל אלא חשבון פשוט: כשהרכב לוקח 16 אמפר בכל פאזה, ובנוסף דולקים דוד, מייבש ומכונת כביסה, מכשיר לכל פאזה, הכול מתוח עד הקצה. תוסיף לזה מדיח/מזגן/ים/ כיריים/ קומקום או מייבש שיער, לא משנה באילו מהפאזות, והפקק קופץ.
כן, אפשר להוריד הספק טעינה. גם זה לא אידאלי, מסיבות מובנות.
-
השרשור הזה עושה קצת שכל , מה קורה שיש 2 מכוניות בבית ועוד מעט 3 , זה כבר יוצר מצוקה נוראית בתשתית הנוכחית , הרי כולנו יודעים שבשנים הקרובות רובנו ניסע על חשמליות . כולל הילדים שלנו.
שדרוג מערכת החשמל בבית לא תהיה בשביל הכיף אלא חובה .
-
אני יודע שקשה לחפש, הרבה שרשורים והרבה עמודים, אבל הנושאים האלה כבר עלו ו"נפתרו".
ניתן לנהל טעינה בכמה עמדות גם ברמה של היחידה הביתית.
רכשתי כבר אביזרים לניהול של הזרמים בבית. עלות אפסית. כ200ש"ח. בסוף הגדלתי תשתית אז לא עשיתי בזה שימוש. זה מייצר עדיפות בין הצרכנים. אני תכננתי ליישם כך שהזרם לעמדת הטעינה יהיה בעדיפות האחרונה בין צרכני הבית. העמדה תקבל חשמל כשתהיה בבית מספיק רזרבת חשמל.
בסוף חשוב לזכור שבשביל להשלים חשמל לנסועה ממוצעת בישראל צריך בסה"כ 70 דקות טעינה ביתית תלת פאזית ביום. זה הכול.
-
קיבלתי בוואצאפפ
למישהו יש מידע?
״3 בתים נשרפו
מכבי האש - כצפוי - לא הצליחו לכבות את הרכב.״
נראה כמו איוניק 5https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e148b01d41.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9c08f9b3cd.jpg
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
באחד האתרים כתבו משהו על שריפה שהתחילה בעמדת הטעינה.
ההימור המאוד לא מבוסס שלי, וגם גזעני במידת מה: תוצאת אלתור כלשהו בתשתית החשמל של העמדה. אולי טעינה לא חוקית עם כבל סבתא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
באחד האתרים כתבו משהו על שריפה שהתחילה בעמדת הטעינה.
ההימור המאוד לא מבוסס שלי, וגם גזעני במידת מה: תוצאת אלתור כלשהו בתשתית החשמל של העמדה. אולי טעינה לא חוקית עם כבל סבתא.
אבל איך נשרפו 3 בתים מעמדת טעינה אחת , זה נראה כמו איזור של בתים פרטיים , מאד מוזר.
הבית שלי נמצא מעל החניות של המתחם, זה בעצם דופלקס מוגבהה מעל 6 חניות , אם החניות האלו יהפכו לאיזור טעינה, לפי התמונות למעלה זה סיכון אדיר , כמות הסוללות מתחת לבית שלי תהיה מטורפת .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
אבל איך נשרפו 3 בתים מעמדת טעינה אחת , זה נראה כמו איזור של בתים פרטיים , מאד מוזר.
הבית שלי נמצא מעל החניות של המתחם, זה בעצם דופלקס מוגבהה מעל 6 חניות , אם החניות האלו יהפכו לאיזור טעינה, לפי התמונות למעלה זה סיכון אדיר , כמות הסוללות מתחת לבית שלי תהיה מטורפת .
שריפה מתפשטת כל עוד יש חומר גלם וחמצן להתפשט הלאה.
לגבי עמדות טעינה מתחת לבית, אתה לא חייב להסכים לזה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
עם כל ההסתייגות מכך שלא ניתן ללמוד הרבה מהתמונות האלה, מהמעט נסיון שיש לי בצפייה בתמונות של שריפות ליתיום, דווקא נראה שהסוללות באיוניק5 הזה עמדו בשריפה בגבורה ולא התלקחו. לא בטוח שזה היה נראה כך אם רכב בנזין היה מתלקח. אני די בטוח שמיכל הדלק היה מתלקח עם הרכב, ויש בו פי כמה יותר אנרגיה מבסוללה של רכב חשמלי.
אם תאי הליתיום היו מתלקחים אתה כנראה לא היית מזהה שזה היה פעם איוניק5.
לגבי עמדות הטעינה, הן אביזר מוליך חשמל. לא יותר ולא פחות. הן לא שנאי, הן לא גוף חימום. שריפות ממוליכים זה ענין שכיח למדי, בעיקר עקב התקנה לקויה/לא תקנית. ניתן למניעה בהקפדה על התקנה ותחזוקה לפי התקנים. מרדיאטורים וספירלות לחימום למשל יש יותר שריפות מאשר מעמדות טעינה. בכמה סדרי גודל יותר.
.
סיכון הוא מכפלה של סיכוי לאירוע והנזק כשהאירוע מתממש. הנזק בהתלקחות סוללת ליתיום של רכב הוא גבוה. הסיכוי לזה נמוך מאוד, ולכן הסיכון לא גבוה. הסיכון נמוך מאוד מאוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שריפה מתפשטת כל עוד יש חומר גלם וחמצן להתפשט הלאה.
לגבי עמדות טעינה מתחת לבית, אתה לא חייב להסכים לזה..
נניח ששכן חביב החליט לרתך מיכל דלק סדוק ברכב שלו, ועלה השמיימה יחד עם חצי מהבניין. האם המסקנה היא לאסור חניית רכבים מתחת לבניין? על אותו משקל, בתור וועד הבית היית מקפיד על תשתיות טעינה חוקיות ואיכותיות, במקום לאסור קטגורית על חניית רכב חשמלי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
נניח ששכן חביב החליט לרתך מיכל דלק סדוק ברכב שלו, ועלה השמיימה יחד עם חצי מהבניין. האם המסקנה היא לאסור חניית רכבים מתחת לבניין? על אותו משקל, בתור וועד הבית היית מקפיד על תשתיות טעינה חוקיות ואיכותיות, במקום לאסור קטגורית על חניית רכב חשמלי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
צ"ל הייתי מקפיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
נניח ששכן חביב החליט לרתך מיכל דלק סדוק ברכב שלו, ועלה השמיימה יחד עם חצי מהבניין. האם המסקנה היא לאסור חניית רכבים מתחת לבניין?
זה לא דומה בשום צורה.
רשלנות של מעשהו זה אינסופי.
ההקבלה הכי קרובה היא האם לשים צובר דלק מתחת לבניין.
זה ריכוז בפועל של חומר מסוכן, וזה לא המצאה שלי, ככה מכבי אש מתייחסים לזה.
לא סתם יש הוראת חובה לסימון רכב חשמלי עבור מכבי אש, בגלל הצורך השונה באירוע שריפה של רכב כזה.
ואם זה שינוי ייעוד ותשתית, אז למי שמושפע יש זכות להתייחס לזה.
-
אל תשוו רכב בנזין או סולר , מתי שמעתם על רכב בנזין שהחל לעלות באש פתאום ללא התראה , חוץ מזה אנחנו לא מתדלקים מתחת לבית , בשביל זה יש תחנות דלק.
יש סרטונים שמסתובבים ברשת על טסלות שעלו באש משום מקום וגם נתקלתי בסוללת ליתיום של טרקטורון חשמלי שהחלה לעלות באש תוך כדי טעינה , זה היה לא נעים בכלל.
https://www.youtube.com/watch?v=sAQlLu5ttOk&t=98s
https://www.youtube.com/watch?v=Le6KNI9YsH0
-
לא שמעתי. כיביתי שלושה רכבי בנזין. הייתי מעורב בחקירת עוד כמה עשרות שריפות של רכבים כנ"ל. כתבתי קודם על שריפות אוטובוסים- כ150 בשנה בממוצע. התלקחויות ספונטניות. רק אוטובוסים. רק בישראל.
אף אחד מהם לא בתדלוק למיטב ידיעתי.
זה כל כך שכיח שאף אחד לא מתרגש מזה ולא כותב/מפיץ את זה.
יש אכן סרטון של בעירת סוללות של טסלה שנכנסה בקיר שרץ בכל העולם. הסיכוי התממש והנזק כבד. מהו הסיכוי הזה? לפי הסיכוי ניתן לנסות להעריך את הסיכון.
סרטון שמראה אירוע של נזק כבד לא אומר כלום על הסיכון מלבד זה שהוא לא אפס. הוא עדיין יכול להיות אפסי.
-
חנן,
הסיכוי מחושב מההסתברות להתרחשות, הנזק הצפוי והיכולת לעצור את התהליך.
אני מניח שזה לא חדש לך.
עובדתית, גורמי כיבוי בעולם מתייחסים לרכבים האלו כמשהו מסוכן מאד כשהוא מתלקח.
יש להם בעיה משמעותית ביכולת לכבות שריפה כזו מרגע שהתחילה, להבדיל מרכבי בנזין/סולר.
זה לא ״סרטון אחד״, יש לא מעט בכלל ויהיו יותר כשיהיו עוד רכבים.
-
אני לא חושב שהסימון הוא רק למקרה שריפה
בשעת תאונת דרכים צריך לנתק את המתח הגבוה לפני שמנסים לחלץ אנשים מהרכבים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
אני לא חושב שהסימון הוא רק למקרה שריפה
בשעת תאונת דרכים צריך לנתק את המתח הגבוה לפני שמנסים לחלץ אנשים מהרכבים
לא רק, גם.
לפי הפרסום שקראתי זו דרישה של מכבי-אש וגורמי חילוץ כדי להזהר בעת פעילות הצלה וכיבוי.
מסתבר שצורת כיבוי רגילה לא אפקטיבית ואף יכולה ללבות את האש.
זה עלה לאחרונה בתקשורת בשאילתא למה על טסלה אין מדבקה כזו, ונאמר שכשטסלה נכנסו לארץ היה רכב דגם אחד אז לא הייתה שאלה של זיהוי, וכעת יש הרבה דגמים ולא מצפים מאנשי הצלה להיות בקיעים בכל הדגמים.
-
או להזהיר עוברי אורח שאננים מגלגל שעלול לרדוף אחריהם:
https://insideevs.com/news/601943/to...ll-dont-drive/
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא דומה בשום צורה.
רשלנות של מעשהו זה אינסופי.
ההקבלה הכי קרובה היא האם לשים צובר דלק מתחת לבניין.
זה ריכוז בפועל של חומר מסוכן, וזה לא המצאה שלי, ככה מכבי אש מתייחסים לזה.
לא סתם יש הוראת חובה לסימון רכב חשמלי עבור מכבי אש, בגלל הצורך השונה באירוע שריפה של רכב כזה.
ואם זה שינוי ייעוד ותשתית, אז למי שמושפע יש זכות להתייחס לזה.
האנלוגיה היא שרכבי EV ו ICE שניהם עתירי אנרגיה כימית, עם פוטנציאל נזק גדול כשהאנרגיה הזו הופכת לחום באופן לא נשלט.
לשמחתינו שניהם יציבים מאוד, תודות לתקנים ורגולציות שונות.
למעשה כשמשהו משתבש זה בדרך כלל אם לא תמיד תוצאה של התרשלות (נניח תשתית טעינה פרוביזורית).
הפיתרון מבחינתי הוא למנוע את ההתרשלות, שזה בדיוק מה שעושים שנים רבות ברכבי ICE, ראה ערך טסט שנתי וטסט אספנות.
מבין לגמרי שאתה מייחס לרכבי EV סכנה גדולה יותר. אלף לא ברור לי שהסטטיסטיקה בעדך, ובית כמו כל טכנולוגיה חדשה הבטיחות של רכבי EV תשתפר בתלילות בשנים הקרובות (ממצב שהוא טוב כבר היום כנראה).