-
תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
ההוראה היתה קצרה ופשוטה ''תגיע לכאן עם הג'יפ''....
תיכננתי את הנהיגה הראשונה שלו אי שם במדבר ולא במרכז המדינה ,אך הפיתוי גדול.
אני אומר בו נחפש מקום נידח שאין בו משטרה.חייבים להטמיע בהם מגיל צעיר את הנושא ,אם הוא מתעתד להיות ג'יפאי.
.
הוא מתישב על ברכי נוטל את ההגה ונוסעים בגיר רגיל לחלוטין במורד הגבעה.
תמונות בקרוב.
חיים.עם כל הכבוד לך ולו רק מפאת גילך ..
מה שמטמיעים לילדים בגיל צעיר זה שאם אין רישיון לא נוהגים ! !
ולא שאם אין משטרה אז מותר לעשות עבירות..כשהילד יגדל הוא גם לא יעצור בעצור כי אין משטרה בסביבה?
ובטח שלא מושיבים אותו על הברכיים ונותנים לו לנהוג..מספיק בור שהיה נועץ את הרכב במהירות של 30 קמ"ש לעצירה פתאומית ואתה לא יכול להחזיק את הילד מלעוף לשמשה...
אתה נוסע בלי וישרים שזה נחשב אביזר בטיחות אבל אתה כבר מבוגר ואחראי לחייך אבל מה אם חלילה היה קורה משהו לנכד...? איך היית מסתכל לאמא שלו בעיניים או לעצמך?
חג שמח..
-
התוכן בבלוג של חיים כבר מזמן הפך להיות "לא רלוונטי"...
מה שהופך את הבלוג הזה לכ"כ פופולארי זה סגנון הכתיבה שהוא לא פחות ממרתק!
זה כבר ממש לא משנה לי על מה הוא כותב, זה כמו טור קבוע בעיתון מסויים שלא ניתן שלא לקרא.
לקום בבוקר, לשתות קפה, לשבת על הספה עם הלפטופ ולקרא את הטור של חיים רכס בעיתון הבוקר "ג'יפולוג"...
חיים, יום יבוא ומישהו יהפוך את השרשור הזה לספר.... :rolleyes:
-
יונתן , תודה מחמיא.
ליאור. מצטער ,אבל אלה החיים העגומים של מי שבחר בתחביב הלא נכון ובמדינה הלא נכונה.את החינוך הטוב הילד מקבל בשפע בבית,אצלי הוא לומד את את החיים ומה שלעולם לא ילמד בבית ספר,שזה מוגדר כנראה על ידי רבים כחינוך ''רע''.הסיכונים ברורים לכולנו והם מחושבים מאוד מאוד. אך כל חיינו הם סיכון לא קטן. גם ללכת ברחוב ולקבל ארון בגדים שנזרק מקומה רביעית זה סיכון מסוים.
הכל מתוכנן למחר עד הסוף. ההשכרה של הזאטוט עברה בשלום לאחר תקרית השקיעה של אתמול,ואימו לא הטילה ווטו על הטיול המשותף שלנו לאזור בקעת מטרד בין שדה בוקר מצפה רמון ושיבטה.
מחוסר אבקת ביצים אני נאלץ לקחת באחד הבקבוקים הקטנים שש ביצים מוקפאות שעורבבו קודם לכן עם מלח ומוכנות לעשית חביתות באם העיתוי של הפשרתן יהיה מדויק.
היות וגם את הלחם אני עושה בשטח מתערובת קמח לבן ושיפון ,אני זקוק למעט ביצים כדי שהתערובת לא תתפורר.
היום גמרתי לייצר שולחן קטן בעבודת יד שנעשה משולחן גדול ועבר תהליך הסבה של שש שעות עבודה. משהו ששלמה חושב עליו כבר הרבה זמן ועדיין לא עלה על שולחן השרטוט. אולי יהיה לכך זמן בהמשך. צילום שלו בקרוב.
אני מקווה שמזג האוויר המבולבל יחליט כבר מה יהיה מחר,וזאת בנוסף לבלבול של החזאים שמחייב אותי להעריך את הטעויות בריבוע בכדי לדעת משהו מהם.
התכנית היא להכנס לבד בנחל הבשור על יד אשלים ולשבור דרומה לכיוון נחל לבן במקום מזרחה לכיוון שדה בוקר. משם להדרדר דרומה לפי מה שיורה השעון ובזמן המתאים לפנות מזרחה לכיוון כביש 40 ולעלות עליו בסביבות שלוש או ארבע אחר הצהריים. מכאן צפונה הביתה כדי להגיע עם השקיעה.
עינין שבירת ציריה נכנס לי לראש ומכביד עלי עקב חוסר הניסיון שלי בנושא. הציריות עשו כבר רבע מיליון קילומטר ואני בשלב של חיפוש חדשות ומחוזקות ממש בימים אלה.ליתר בטחון לקחתי שקי שינה אם ניתקע ללילה. במחשבה שניה אצטרך גם הנשק שבזמן האחרון היה בחופש.
שאלת תם. האם ניתן במצב של שבירת ציריה ברכב הזה לנתק את ההנעה מהדרייבשאפט ולהמשיך בנסיעה על ציר אחד בלבד כדי לצאת מהשטח? בוואז זה היה אפשרי,ועשיתי את זה בפועל.
אם מישהו מחר בסביבה הזו - אני במקסאר על ערוץ 3. קפה בשטח על חשבוני והפעם כולל המים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
שאלת תם. האם ניתן במצב של שבירת ציריה ברכב הזה לנתק את ההנעה מהדרייבשאפט ולהמשיך בנסיעה על ציר אחד בלבד כדי לצאת מהשטח? בוואז זה היה אפשרי,ועשיתי את זה בפועל.
עברנו ככה את הערוד עם דיפנדר ששבר ציריה קדמית, פרקנו גל-הינע קדמי, נעלנו טרנספר והמשכנו בהנעה אחורית.
-
דורון. תשובה ענקית. הסרת אבן גדולה מעל ליבי.
אני מבין אמנם שזה בתנאי ששום חלק שבור לא נפל/יפול לתוך הביצה. אבל זה כבר בסדר.
הטיול משתפר עם האפשרות הזו.
בינתיים כדי להרוויח זמן בשטח,לטובת הצ'יפס האגדי של הח''מ ,חתכתי כבר את הבצל היבש ,עירבבתי אותו עם ראש שומר חתוך,וכן הכנתי ראש שום נקי שיתווסף לשמן מאוחר יותר בעת הטיגון.
את תפוחי האדמה והבטטה אכניס למיקרו ל-7 דקות לפנות בוקר -(היות והתכנית היא לצאת בארבע או חמש בבוקר) - מה שיעשה את הצ'יפסים נימוחים כמו חמאה.מה שמזכיר את האפשרות להוסיף חמאה על הצ'יפס החם,לפי המלצת הקרדיולוג שלי.
מחר אנסה לעשות צ'יפס מגזר עד השחמה קלה. ניראה שזה אמור להצליח.
בינתיים מוכח בשטח כל שבת המערכת בישול המושלמת שכוללת שולחן עבודה ענק,גזיה טובה יותר מבבית, ובלוני גז עם אספקה אין סופית.
מישהו נמצא מחר באיזור?
-
חיים
אני לא בא להטיף לך, אבל אתה יודע המשפט של "בוא ניתן לך לנהוג איפה שאין משטרה" יכול לגרום לילד לפתח הרגלים רעים..
אבל מילא זה... רצית לתת לו לאכול אבקת ביצים? תרחם על הילד...
תמשיך לטייל , להנות ולכתוב כדי שגם אנחנו נוכל להנות לקרוא..
חג שמח
ליאור
-
לצערי לא מצאתי עדיין אבקת ביצים ולכן אני שובר ביצים טריות ולאחר עירבול ומלח מקפיא את התערובת עד לבישול.
רק לידיעה - ניפגשתי עם יצרן האבקות והבנתי שהתהליך עובר פיסטור שאין בביצים שאנו אוכלים. מבחינת ניקיון ובריאות אין ספק שהאבקה הרבה יותר בריאה. לטענתו - אני לא טעמתי - במבחני טעימה שבוצעו למוצר ההצלחה של האבקה עולה בהרבה על ביצה טריה, וכל מה שאנו אוכלים בבתי מלון,במוסדות בקונדיטוריות ובמסעדות עשוי בכלל מאבקה ולא מביצים טריות.
גם הייצוא לאירופה מוביל במכירות המפעל. ועוד נתון - המפעל הענק עם המכונות האוטומטיות שלהם שוברים כל יום - שים לב - שני מיליון ביצים. ליום. ומישהו חייב לאכול אותן.הביצים בכלל מיובאות מחו''ל מלולים עם חוזי אספקה שנתית.
יש כאן המון ידע , טכנולוגיה, ואין סוף מוצרים. למשל רק חלבונים באבקה או רק חלמונים באבקה או תערובות עם מינונים שונים של האבקה בין חלבון לחלמון. ממש עולם שלם.מה שקשה לדרוש מתרנגולת הם עושים יום יום.
לא יכולתי לרכוש אבקה מהמפעל כי כל מיכל קטן שלהם מכיל 10,000 ביצים שזה משטח אחד.....
ועוד לא דיברנו על אבקות של עשרות סוגי ירקות שקיבלתי מהן דגימות,כולל אבקת חומוס....
בדרך כלל מה שלא ידוע לנו ניראה ממש פשטני ואנו ניזונים מסטיגמות שלא תמיד חופפות למציאות.
מהפגישה איתם רק יצאתי יותר משוכנע שזה בדיוק ליין המוצרים שנחוצים לעובדי שטח או למבלים בו. דווקא בגלל האיכות והניקיון.
-
ביצים שנקנות בסופר (בניגוד ל"ביצי משק") עוברות פיסטור
מה שאתה אוכל בבתי מלון וכדו' זה בד"כ ביצים "מקושקות" שמגיעות במיכל קרטון כמו של חלב.
אני עדיין לא מבין מה הבעיה הגדולה לקחת ביצים טריות אתך לטיול של יומיים-שלושה, בטח שלקחת ירקות וכדו'
מצד שני, אולי האבקות הולכות טוב עם הלוף ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
דורון. תשובה ענקית. הסרת אבן גדולה מעל ליבי.
אני מבין אמנם שזה בתנאי ששום חלק שבור לא נפל/יפול לתוך הביצה. אבל זה כבר בסדר.
גם אם תקרוס כל הביצה לתוך עצמה ........... אתה מנתק את הפלנגים בנוסף לניתוק הדריישפט ואז הסרן כולו חופשי
אני מקווה שאתה יודע שהברגים בדריישפט הם אינטשים כדי לדאוג להחזיק את הכלי הנכון !
כדאי גם להחזיק מגנט עם מוט טלסקופי כדי למשוך את הציריה השבורה (אם זו אחורית)
בילוי נעים
שחר
-
חיים
אם נשברה צירייה,ונעלתה את הטרנספר,עדיין הסרן עם הצירייה הלא שבורה ממשיך לקבל כח ולנסוע כרגיל.אני נסעתי ממעלה סיירים הביתה עם צירייה אחורית שבורה שלא ניתן היה לחלץ אותה,הרכב נסע יפה ואם לא הייתי יודע ומנורת נעילת הטרנספר לא היתה עובדת,לא הייתי מרגיש בדבר כלל.
מה שכן-אני מציע לך לשקול החזקת ציריות חלופיות ברכב,בעיקר אחוריות שהן אלו שנוטות יותר להישבר,כמו כן מוט ארוך שמאפשר דחיקה החוצה של הצירייה מנצד הנגדי(לא תמיד הם יוצאות בקלות כמו שמספרים לך-לפעמים צריך זמן וכח ופטיש כבד).
המלצה-במקום אבקת חומוס-תטחן גרגירי חומוס בבית לאבקת גרגרים גסה,תחזיק טחינה גולמית בארגז(זה לא מתקלקל),שמן זית וכמון אני בטוח שיש לך כבר,ואז יש לך חומוס למהדרין ללא צורך ב"אבקת" חומוס.
אם אני הצלחתי,להכין ג'חנון,לחוח,חומוס וסחוג בגאמייקה-אתה בטוח תצליח להכין חומוס מעולה בשטח.
דרור הראל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
גם אם תקרוס כל הביצה לתוך עצמה ........... אתה מנתק את הפלנגים בנוסף לניתוק הדריישפט ואז הסרן כולו חופשי
שחר
חיים,
זאת התוספת שפרחה לי מהזכרון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
חיים
אם נשברה צירייה,ונעלתה את הטרנספר,עדיין הסרן עם הצירייה הלא שבורה ממשיך לקבל כח ולנסוע כרגיל.אני נסעתי ממעלה סיירים הביתה עם צירייה אחורית שבורה שלא ניתן היה לחלץ אותה,הרכב נסע יפה ואם לא הייתי יודע ומנורת נעילת הטרנספר לא היתה עובדת,לא הייתי מרגיש בדבר כלל.
דרור הראל
דרור,
מפרקים גל-הינע ופלאנג'ים של הסרן הפגוע, זה סרן צף, אתה מנתק את הציריה השבורה מהגלגל ומהמנוע והעסק לא מסתובב.
נסענו גם כך רק עם הנעה קדמית לא מעט מרחק הביתה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
ביצים שנקנות בסופר (בניגוד ל"ביצי משק") עוברות פיסטור
באופן גורף, זה לא ממש נכון.
האמת היא שרוב הביצים לא עוברות פיסטור כלל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
מפרקים גל-הינע ופלאנג'ים של הסרן הפגוע, זה סרן צף, אתה מנתק את הציריה השבורה מהגלגל ומהמנוע והעסק לא מסתובב.
נסענו גם כך רק עם הנעה קדמית לא מעט מרחק הביתה.
אני את גל ההניע לא פירקתי,ואם אני זוכר נכון גם לא את הפלאנגים,אבל בהחלט יתכן שאני טועה-בכל מקרה על פי הבנתי,ניתן לנסוע גם כך או כמו שדורון ממליץ.
ניתוק גל ההניע והפלאנגים יגרום לכך שהביצה לא תסתובב ואני מניח שזה מומלץ בעיקר במקרה של חשש לנזק לביצה,אצלי השבר של הצירייה היה בפלאנג עצמו,כך שלא היה חשש לנזק לביצה ולא היה צורך לנתק גל הינע.
דרור הראל
-
יש לי ברכב ציריות אחוריות לא מחוזקות,ואני צריך להוסיף את המוט שמשחרר את הציריה השבורה.בסך הכל אני די רגוע עכשו. הבעיה שאתה עושה את זה לבד בשטח ולפעמים עזרה של שלוש דקות עם אדם נוסף חוסכת 3 שעות.
עכשו חזרתי עם הנכד ממסע של 400 ק''מ שהתחיל בהשכמה בארבע בבוקר.
הציר היה לכאורה לא קשה אך תוספת הרפתקנית קטנה כמעט הביאה אותנו להזדקק לחילוץ רציני.
נכנסנו באשלים לנחל הבשור על ציר אדום ולאחר כ-5 ק''מ שברנו לציר שחור בכניסה לנחל משורה .
אין ספק שהנחל יפיפה אם אינך ממשיך בשחור לשבטה אלא לוקח דרומה על תוואי הנחל עצמו והמסתיים בבור ציפורים.
אבל מה עושה השטן בדרך ? כמו שאמרתי תמיד ,המדבר מסתכל עליך ומחכה שתעשה טעות קטנה שמובילה לטעות סבירה ומשם הדרך קצרה לטעות גדולה ואז הוא מכניס אותך לתוך האמא של הקטסטרופה.
וזה מה שהיה כאן. למזלי הילד היה איתי ועצרתי את מירוץ הסיכונים בזמן הנכון,אחרת עכשו עוד הייתם מחפשים אותי בשטח.
היות והיה בוקר והזמן כולו לפני ,החלטתי לפנות מזרחה בציר שידעתי שהוא קשה למדי מהערות באתר עמוד ענן.הכל היה שפיר והנחל המישני החל בטיפוס הררי למדי עד שהגעתי למקום בו נדרש לחצות את הנחל עם סידרה רצינית של מדרגות סלע.עיון מדוקדק בירידה הבהיר לי שלרדת אוכל ,אבל לחזור זה יהיה ממש בספק. כאן עשיתי את הטעות הראשונה כשאמרתי לעצמי שאחר החציה אמשיך בציר החדש במקום בנחל משורה.
הטיפוס החל להיות תלול ועבר לתלול מאוד ואז הגיעו מדרגות סלע בעליה - ממש גבוהות ואני עם ילד בן 6.
חלפתי עליהן והמשכתי במעלה התלול כשמימיני תהום עם שפ''צ שמוביל לחריץ מים עמוק,חלפתי על פניו בעדינות כדי שהדרדרת לא תסחוף אותי בחלק האחורי ימינה ,ואז הגיע סיבוב של 90 מעלות ימינה עם בולדרים משני הצדדים תהום מימין ומלפני קיר סילעי חלק בשיפוע של 60 מעלות ובאורך של מעל עשרה מטר מלווה במדרגה באמצע.
מה זה חלק זה לא מילה . כאילו מישהו עבר עליו בפצירה. ויש סימנים של צמיגים שאולי באו מכיוון הירידה, אבל לעלות את זה ניראה לי שגעון גם אם הייתי לבד. הסכנה שצפיתי היתה התהפכות לאחור לאחר הזדקפות של הגלגלים הקדמיים.
הרגל על הברקס הדפוק של הגרוטאות האלה הגיר בסופר- לואו קדימה ,הנדברקס משוך בטירוף והבהמה גונחת בחריקות לנסוע אחורה.
איזה אחורה ואיזה נעליים, בולדרים משמאל, תהום מימין, וסיבוב מאחור עם חריץ בעומק מטר ושפ''צ 20 מעלות לכיוון לתהום. והיחיד שיכול לכוון אותי זה ילד בן 6 שלא יכול בכלל לרדת מהצד שלו שזו תהום של 200 מטר.
וכל מה שאני רוצה זה לצלם את החומה שלפני ,אבל שתי הידיים על ההגה בכדי למצות מהברקסים את הכל.אז אין צילום.
חצי שעה על השעון אני ברוורס איטי איטי חוזר על עקבותי אולי 30 מטר. ואז מצליח באחת הפינות לסובב את הרכב חזרה לאחור.
את העליה שחשבתי שלא ניתן לעלות אותה כאשר ירדתי כבר עשיתי בקלי קלות.
כל הנפילות בחזרה בכל המדרגות הענקיות הביאו אותנו למסקנה שצלחות הקורנינג היקרות הפכו בהגדרה ל''מרק צלחות''.
אז בדקנו - אף אחת לא נישברה.
שאר המסע כבר היה גרעינים.
-
זה משעשע לקרוא את התאור שלך ולזהות את המדרגות והכביכול מעלות שקיבלו שמות בשנים האחרונות.
כשזו היתה החצר האחורית שלי אלו היו סתם צל"ש, צירים ללא שם וללא תואר-רק שטח פראי ללא מטיילים כמעט, היינו מעבירים שם ימים בטיולי בדד של שבת עם אופניים ואח"כ רכב אחד ולא חשבנו שמשהו לא בסדר בזה.
הרבה מהתאורים שלך נהיו קשים בגלל מטיילים של השנים האחרונות.
-
אם אתה מזהה את המדרגה שהתכוונתי אליה ,וראיתי כבר שתיים שלוש מדרגות בחיי,מעניין אותי לדעת אם מישהו עלה אותה בעבר בכדי להסיר בפניו את המגבעת שלי עם כל הכבוד.אין ספק שלאחר עליה מוצלחת האיש חייב אישפוז דחוף בבית חולים פסיכיאטרי.
עליתי בעברי עם יונימוג מדרגות שרק הכלי הזה יכול לעבור ,ואני מטיל ספק רב אם את המפלץ הזה יכול לעבור יונימוג עקב חוסר החיכוך שקיימת במפלצת הזו.שלא לדבר על השיפוע,החלקות,האורך,והמדרגות שבאמצע.
איך אפשר עם אופניים לעלות אני לא יודע ,זולתי אם חבורה עולה רגלית בעזרת חבלים ואת האופניים מושכים לאחר מכן. כי אין כל אפשרות לעמוד על השיפוע זולתי בזחילה.
הגבורה או הפחדנות האמיתית שהפגנתי באירוע מתייחסת לשני דברים .הראשון כרוך בהחלטה שלא עולים בדבר הזה בטח לא עם הילד. והדבר השני כרוך בסבלנות להפוך את כיוון הכלי לאחור לאחר ההחלטה הראשונה,בלי עזרת מכוון.
ברגע שניצבתי מול הדבר הזה עלו במחשבתי שני דברים. איך אני בורח מכאן במשך הרבה השעות שנותרו עד החושך בלי להפוך את הרכב.ואיך אני עובר את הנחל שהיה בדרך לכאן וכשחציתי אותו ידעתי שלא אוכל לחזור בו.
בשורה התחתונה שניהם היו ברי ביצוע ואפילו חצית הנחל היתה קלה יחסית,כך שכנראה מצבי הפסיכולוגי העצים את הבעיות האמיתיות,אולי בגלל הילד.
תן שמות של החבר'ה שעלו את זה . הביצוע ממש לא טריוויאלי.
אני בודק את הנ.צ. המקורב ואשים אותו כאן בהמשך.
-
בעמוד ענן הדבר הזה נקרא מעלה בוקר.
הנ.צ. שלו רשום שם כך - 170369/531681 למי שחושב ששווה ביקור.
לא ממליץ בלי הליקופטר צמוד של מד''א.
-
רכס אין לך כננת ברכב? אולי הגיע הזמן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
בעמוד ענן הדבר הזה נקרא מעלה בוקר.
הנ.צ. שלו רשום שם כך - 170369/531681 למי שחושב ששווה ביקור.
זה בישראל החדשה
תרגום לישנה 120360/1031685(שזה מיד מה שאני חיפשתי)
-
מעולם כננת לא עוזרת לך. מכסימום היא עוזרת לחבר שלך אבל כל רצועה טובה עושה את אותה עבודה בשלושה אחוז של המחיר ובלי הצורך להסתובב עם משקל עודף.
בפעם האחרונה שנעזרתי בכננת כדי לעלות מעלה סלעי בנחל שילה ,הכננת הצליחה לנתק את הסלע ולדרדר אותו עלי. מעט לפני כן רתמתי אותה לעץ מישמש במושב נוה ירק כדי להחלץ מבוץ של הירקון ,ועד היום העץ הזה מוטל מת חמישה מטר ממקום חיותו לאחר שנעקר על-ידי.
הדבר היחיד שטוב בכננת ,זה כשהיא מורכבת על לנדקוזר חדש בחצי מיליון שקל ועושה רושם מסוקס על מי שלא מבין בשטח,רצוי כוסיות.
-
אז אתה עקרת לנו את המישמיש .............
אביחי
-
3 קבצים מצורפים
תמונות מהשקיעה הגדולה בשדה תפוחי האדמה
-
תן שמות של החבר'ה שעלו את זה .
חיימקה,,השמות רבים מספור!!!!
אוגוסט 2002 אמצע בלילה :http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...oup=1&item=515
-
יחיעם ידידי מנוער.
אתה מציג שרשור מהר חמר ,שזה בערך 50 ק''מ מהנ.צ. המדובר - מערבה. אולי רק 40 ק''מ.
אם היית רואה את המפלץ הזה היית יודע שעלו אותו אולי שני אנשים חוץ מה-D9 שחצב אותו ובודאי נמצא בתחתית הוואדי, - והם כנראה כבר לא איתנו. ז''ל בלע''ז.
חוץ מזה ב-2002 היו אנשים שיכלו לספר המון סיפורים מפחידים והיום הם כבר אינם........
והכי חשוב , תארגן את אותם המון אנשים שעברו את זה, ואני אארגן את ההליקופטר של מד''א, וביחד נבקר שם שנית.
אפשר לבחור כל פרס למצליח - שאני אשלם אותו. אבל אני לא צריך להכין שום פרס במציאות הנוכחית.......
במקום שאני הייתי לא היו לי ידיים פנויות לצלם את המפלצת. כך שמי שיש לו צילומים לא היה במקום הנכון.
חוץ מזה באתר הדפוק שאתה חבר בו אין אפשרות להגדיל צילומים אחרי שלוש תמונות,וזה מעבר לשאר החוליים של האומלל הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
יחיעם ידידי מנוער.
אתה מציג שרשור מהר חמר ,שזה בערך 50 ק''מ מהנ.צ. המדובר - מערבה. אולי רק 40 ק''מ.
אם היית רואה את המפלץ הזה היית יודע שעלו אותו אולי שני אנשים חוץ מה-D9 שחצב אותו ובודאי נמצא בתחתית הוואדי, - והם כנראה כבר לא איתנו. ז''ל בלע''ז.
חוץ מזה ב-2002 היו אנשים שיכלו לספר המון סיפורים מפחידים והיום הם כבר אינם........
והכי חשוב , תארגן את אותם המון אנשים שעברו את זה, ואני אארגן את ההליקופטר של מד''א, וביחד נבקר שם שנית.
אפשר לבחור כל פרס למצליח - שאני אשלם אותו. אבל אני לא צריך להכין שום פרס במציאות הנוכחית.......
במקום שאני הייתי לא היו לי ידיים פנויות לצלם את המפלצת. כך שמי שיש לו צילומים לא היה במקום הנכון.
חוץ מזה באתר הדפוק שאתה חבר בו אין אפשרות להגדיל צילומים אחרי שלוש תמונות,וזה מעבר לשאר החוליים של האומלל הזה.
חיים יקיר הפורום הנכבד!!!!!!
התמונות מהלילה!!!!!!זה המעלה עליו אתה מדבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
קראנו את שמו "שחרית" יען כי עלינו אותו יחד עם כוכב השחר.
ועל מנת לחמם את ליבך,,,גם ילדתי בג'יפה האדום עלתה בשנה שעברה !!!!
קאפיש
-
לפי התמונות מהלילה שכרגיל לא עולות באתר הדפוק, אתה מדבר על מעלה שאולי הוא נינו של המעלה המדובר. ואם אני טועה אז הוא נכדו.
על הדרך הזו לא עלו יותר מחמישה כלים כל חייו ,ולדעתי בכלל רק ירדו בו ואף כלי לא עלה עליו.אין צורך לבנות בו שום גשר או שיפוץ, הוא בכלל לא מעלה דרדרתי או סלעי כמו שמוכר לנו. הוא חתיכת סלע אחת חלקה מלמעלה עד למטה בגוש אחד של עשרה או שנים עשר מטר,אך יש בו מספר מדרגות מפחידות באמצע.
הבעיה בכלל להתחיל להתרומם בשיפוע הענק ובחלקות של הסלע,ולאחר שהתרוממת כשאתה מאיץ אפילו מעט לעבור את המדרגות אתה מתרומם והחלק הקדמי עם המנוע עושה סיבוב והתהפכות לאחור.
אין כלי בעולם שלא עבר סדנת שיפוץ יסודית שלא יטחן שם את הציריות שלו לאבקת אלומיניום.
תבדוק את עצמך טוב, היות ויש ציר דומה מעט דרומה -קילומטר או שניים עם בעיה קשה למדי במעבר ושדומה לצילומים שלך אך לא מתקרב למפלצת. אשים את הנ.צ שלו בהמשך.
-
מיקומו של הנכד שלך קילומטר אחד בדיוק מערבה בנ.צ. 169388/531759.
תבדוק.
אם אתה ממשיך להתעקש כמו שמקובל בין זקנים עם דיפנדר אתה מוזמן לקבוע שבת לביקור באתר.
אני נשאר למטה ומצביע מקילומטר איפה זה.
-
1 קבצים מצורפים
חיים זה מעלה בוקר ללא בעיה לרכב נעול
סירטון http://www.youtube.com/watch?v=GkQ2NRivxC4
ניר
-
ניר. עשית לי את היום.
יחיעם ,אם זה המעלה שאתם מדברים עליו , = זה שבסרטון, אז אני חוזר בי. המעלה שאתה מדבר עליו הוא לא הנכד - הוא הנין של הנין של המעלה האמיתי שננעצתי מתחתיו.
ולאמיתו של דבר המעלה שבסרטון ניראה לי בכלל מעלונצ'יק לילדות עם ג'יפ אדום......
עוד פעם. - אתה עולה במשהו כמו שראית בסרטון,בסופו הוא נגמר בסיבוב של 90 מעלות ימינה ולאחר שמונה מטר ארבעים ושבעה סנטימטר, בלי שום אפשרות לתנופה אפילו של שלושה מטר אתה ניצב בפני קיר סלע מסיבי והומוגני כמו שתיארתי כאן 16 פעם. אתה מופתע לחלוטין ממה שלפני עשרה מטר לא ידעת על קיומו,וזה בדיוק הסלע שממנו עשו את הפירמידות - רק שהוא יותר גדול.
תמשיכו להביא סרטים ותמונות בכדי שנוכל למצוא את הדבר האמיתי.