דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
טוחנים גם לעצמם.
שיירת רכבי כביש שביל פנאי שנוסעת לטייל וכוללת 23 רכבים כמו בשבת ...
זה הרס טוטאלי של העליה.
הראשון עובר יחסית ברגוע. השאר נלחמים ... האחרונים ניגררים כי כבר אין עליה.
אני מודה שלא חשבתי על זה קודם. אני גם לא ראיתי את זה במיוחד אצלי בדאסטר. אז או שאני לא מסתכל מספיק טוב. או שאני לא נוסע בשיירות. ( זה נכון. מעדיף רכב בודד או מקס עוד רכב נוסף )
אבל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
יש שני סוגים לקנות ברשת ..
חלק אחד
http://www.mudstershop.com/en/mudster-snorkel
והרבה חלקים
http://www.mudstershop.com/en/snorkel-dacia-duster
מחיר דומה
מה דעתכם ?
בעניין הנעילות .. KMZ מייצרים לוקרייט לדאסטר ( ולטוסון ול outlander .. )
ככה זה נראה.
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=OcYBUroL__Y
לדעתי עדיף את זה שבא כיחידה אחת על פני זה עם החיבורים, יותר מידי חיבורים=יותר סיכוי לחדירת מים, וגם פחות יפה :-).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לדעתי עדיף את זה שבא כיחידה אחת על פני זה עם החיבורים, יותר מידי חיבורים=יותר סיכוי לחדירת מים, וגם פחות יפה :-).
אני גם חושב ככה ...
או זה :
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=Wi7WGlXbWLI
איזו הפתעה..
רכב נעול עביר יותר!
ברגע שהתחלת ללכת לכיוון נעילות אוטומטיות בקרוס-אובר, זה הזמן של להעריך מסלול מחדש.
אתה. אבד את היתרון היחסי של התנהגות כביש מתורבתת ביחס לרכבי שטח, וזה לא הופך אותך בהגדרה להרמת רכב שטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איזו הפתעה..
רכב נעול עביר יותר!
ברגע שהתחלת ללכת לכיוון נעילות אוטומטיות בקרוס-אובר, זה הזמן של להעריך מסלול מחדש.
אתה. אבד את היתרון היחסי של התנהגות כביש מתורבתת ביחס לרכבי שטח, וזה לא הופך אותך בהגדרה להרמת רכב שטח.
לא בטוח .. עדיין 99.999999% מהנסועה היא על הכביש .. ואני לא מאבד כלום עם נעילה אוטומטית מאחורה ..
ולעניין ה0.0000001% בסלע או ההצלבה ההיא ששם אני מעייף את המערכת מבוססת הבלמים שלי .. זה יעזור לשמר את המכלולים.
מה גם שאני לא מחפש הגדרות, אני מחפש לטייל .. ואת זה אני עושה גם כיום. אני לא זקוק למילה "שטח" .. ליד המילה רכב .. :)
בכל מקרה, עד פברואר יש לי להרהר בזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ולעניין ה0.0000001% בסלע או ההצלבה ההיא ששם אני מעייף את המערכת מבוססת הבלמים שלי .. זה יעזור לשמר את המכלולים.
לא בהכרח. המגבלה הזו של המערכת כנראה גורמת לך להכנס לעליות עם בורות יותר מהר מהמהירות המינימלית שבאמת הכרחית, כדי להמנע ככל הניתן מהפסקת הפעולה של בקרת האחיזה. אם לא היתה מגבלה כזו היית יכול לעלות לאט יותר ואם אתה נעצר אז מקסימום מתדרדרים קצת אחורה ומתחילים מחדש ...
גיא,
אני מוכרח להודות שאחרי כל הדיון שהיה פה, והתובנה שמה שבכלל מתחמם ( ומגביל אותך) זה בכלל הקלאץ' של הדיפרנציאל , אני לא בטוח כמה נעילה תשפר לך המקסימום.
אני אומר מקסימום, כדי להדגיש, שזה בטוח יקל על הנסיעה בעליה, עד שהמערכת תעצור אותך. אבל בכלל לא בטוח, שזה ימנע את הבעיה שבסוף עוצרת אותך.
כאמור, סתם הירהורים, אני לא מכיר את המערכת הזו.
זיו תסתכל על הסרטון המצורף.
יש שם הדגמה יפה של איך נוסעים בלי לוקרייט ועם לוקרייט ..
הדאסטר המטפס בעליה דרדרתית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא בטוח .. עדיין 99.999999% מהנסועה היא על הכביש .. ואני לא מאבד כלום עם נעילה אוטומטית מאחורה ..
.
איך לא?
אתה עם הנעה קדמית ברכב?
עדיין, בקרת המשיכה/אחיזה עובדת בכביש?
להבדיל מנעילה אוטומטית בסרן קדמי עם לוקרים פתוחים, אצלך הגלגלים מחוברים דרך הנעילה כל הזמן מאחור, גם כשאין הנעה, איך זה יתנהג?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איך לא?
אתה עם הנעה קדמית ברכב?
עדיין, בקרת המשיכה/אחיזה עובדת בכביש?
להבדיל מנעילה אוטומטית בסרן קדמי עם לוקרים פתוחים, אצלך הגלגלים מחוברים דרך הנעילה כל הזמן מאחור, גם כשאין הנעה, איך זה יתנהג?
למה שיהיו מחוברים ?
הם ירצ'טו ..
החיבור מתבצע רק כשיש עומס על הציר הנכנס... אם אני מבין את זה.
כמה הודעות אחורה צרפתי סרטון שמראה את אופן הפעולה.
ביום יום אני בהנעה קדמית בלבד.
אין שום עומס על הדריישפט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זיו תסתכל על הסרטון המצורף.
יש שם הדגמה יפה של איך נוסעים בלי לוקרייט ועם לוקרייט ..
הדאסטר המטפס בעליה דרדרתית.
גיא,
תקרא טוב מה כתבתי, אני בטוח שכל עוד הרכב נוסע, אז עם נעילה הוא יסע טוב יותר מאשר בלי.
השאלה, האם זה יקטין את החימום של הקלאץ' (של הדיפרנציאל), אני לא בטוח.
ואם הוא יתחמם אותו הדבר, הוא ישבית אותך אותו הדבר :-(
אין שום ספק, רכב עם נעילה, מפרפר פחות מרכב בלי נעילה.... השאלה עם זה מה שעוצר אותך בסוף? האם השיפור (שאולי) תקבל שווה את הכסף?
המצמד לא מחליק. המנגנון גם לא מתחמם באמת כפי הנראה.
המחשב מזהה שהנהג מתפרע ומצמצם אותו.
עם נעילה לא תהיה התפרעות.
ועוד משהו
כל הרכבים שנסעתי בהם עם נעילה אוטומטית ,היו לא נעימים עד מסוכנים בכביש רטוב. אם הדיפ' האחורי מנותק רוב הזמן, ואין הנעה אליו, יכול להיות שזה יחמיר את הבעיה.
אם כבר להרוס את איכות הנסיעה בכביש אז קנה כבר רכב שטח.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ועוד משהו
כל הרכבים שנסעתי בהם עם נעילה אוטומטית ,היו לא נעימים עד מסוכנים בכביש רטוב. אם הדיפ' האחורי מנותק רוב הזמן, ואין הנעה אליו, יכול להיות שזה יחמיר את הבעיה.
אם כבר להרוס את איכות הנסיעה בכביש אז קנה כבר רכב שטח.
אבל אם אין עומס על הדריישפט. זה לא אמור להיות נעול.
ראה סירטון בהודעה #942
ברירת מחדל של נעילה אוטומטית הוא נעול, רק כשיש הפרש מהירות בין הגלגלים בפניות כשהדיפרנציאל אמור לעשות את עבודתו עם אחיזה טובה היא ניפתחת ומרצ׳טת.
איך המחשב יודע שאתה משתולל? ואם לא תתפרע ותנסה לעלות/לעבור כל מכשול לאט ובעדינות הוא לא ירסן אותך?
לעלות מעלה של 50 מטר בלי שהמחשב ינטרל אותך או המערכת תנוטרל באמצע זה בר ביצוע?
אני חושב שבעלי הדאסטר(ובכלל) צריכים קודם להבין איך המערכת הזאת בנויה... אני בטוח לא הבנתי כלום, אם המצמד הזה מתחמם או אם יש איזה הגבלה של שילוב או בגלל נהג שמשתולל...
כשמחשב הרכב מזהה שיש גלגל מפרפר. הוא מתחיל לעצור אותו לשניה בערך .. ולשחרר לשניה ולעצור וחוזר חלילה .. כל עוד הרכב מתקדם.
כשהרכב לא מתקדם זה מפסיק לעבוד. בדוק.
יש סרטון איפה שהוא צולם בשיטפונות האחרונים בעליה מהמרפסת לכביש. השתעשעתי בנסיונות לעלות מפה ומשם .. כשהגלגלים היו יותר מדי באויר האוטו נעצר ולא עזר שנתתי עוד גז ולא עזר ששיחקתי עם ההגה וכו׳ פשוט נעצר. נסיון נוסף הנורה של 4-4 התחילה להבהב.
מצד שני. בנסיון לעלות מהשביל עם החריץ בצורה נורמלית. הגלגלים פרפרו והיתה שרמה סקסית עם המון אבק באויר אבל האוטו המשיך להתקדם והמערכת לא התעצבנה.
לגבי הנעילה. אני לא יודע. אבל ! נסיעה על הכביש בלי עומס על הדריישפט אמורה להיות נסבלת. בכל מקרה ...
יש עד אמצע פברואר להתבחבש עם עצמי.
וכמובן. מצד שני, מכיון שעד היום לא קרה כלום ולא נעצרתי. ומכיון שאני לא חושב שאני נהג פרוע. יש מתב שאשאיר את המצב הקיים.
החלפת האוטו היא לא אופציה. טיפוס סלעים אגרסיבי הוא לא חלק מהאג׳נדה כרגע.
אתה מתאר פה מצב בעייתי שהרכב לא מתקדם והמחשב מנטרל את המערכת, איך המחשב יודע שהרכב לא מתקדם?
מצד שני אתה אומר שאתה לא לועס סלעים אבל גם במעברים פשוטים(לרכבים אחרים) הם בעייתיים קצת לרכב...
מה יקרה כשלא תהיה אפשרות לעקיפת מכשול כזה מצד אחר?
האמת שאני גם לא בעד נעילה לרכב הזה(לפחות בשלב הזה), גם לא ברור מספיק מה זה יעשה/לא יעשה לרכב...
לא רומז להחליף את הרכב, נראה לי שאתה מבין את המגבלות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא רומז להחליף את הרכב, נראה לי שאתה מבין את המגבלות.
אני אהיה לרגע פרקליטו של גיא,
גיא לא המקרה הקלאסי של מי שנכנס לכולם השטח עם קרוסאובר רך כרכב ראשון, מתלהב ומנסה להמציא את הגלגל.
היה בעבר סמוראי, היילקס ודיסקו (שכחתי משהו?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני אהיה לרגע פרקליטו של גיא,
גיא לא המקרה הקלאסי של מי שנכנס לכולם השטח עם קרוסאובר רך כרכב ראשון, מתלהב ומנסה להמציא את הגלגל.
היה בעבר סמוראי, היילקס ודיסקו (שכחתי משהו?)
אתה לא צריך להיות, הוא כבר ציין את זה בעבר ובגלל זה הוא נהנה מהרכב הזה.