בעצם, קודם כל לפרק החוצה את הבולמים ולהרכיב בחזרה את הישנים. אח"כ לחשוב מה הלאה.
Printable View
בעצם, קודם כל לפרק החוצה את הבולמים ולהרכיב בחזרה את הישנים. אח"כ לחשוב מה הלאה.
אין מה לחשוב יותר מידי, חוזרים לאילי ומחליפים ליותר קצרים לפי הבאמפסטופים, מה שיישאר לפתיחה עם הבולם החדש הוא מה שיישאר.
פסח כהלכתו [emoji16]
הגבהת הטנדר אומר שהמרחק בין הארגז לסרן יגדל, ולכן הבולם יהיה במצב פתוח יותר במנוחה ומהלך הסגירה גדל...
דורון צודק, לא יעזור להגביהה את הרכב בלי להנמיך את הבאמפסטופ
+1.
להנמיך את הבאמפ סטופ.
או לעשות את הדבר הנכון ולהתקין בולם מתאים?
יש בקטלוג של פוקס בולם בדיוק באורך כמו האולדמן. המק"ט מסתיים ב 071 . זה כנראה מה שצריך.
אין מה להגביה עוד - ההגבהה הנוכחית נותנת בדיוק מה שטוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז לא הבנתי למה נבחר המק"ט הזה ולא ה 071.
האוטו מוגבה גם מאחור? אני מכיר שבשנתון הזה היתה הגבהה רק לחלק הקידמי כדי "ליישר" את הרכב שהגיע נמוך מקדימה וגבוה מאחור.
ידוע...
ובכל זאת...
ברור שיש הגבהה גם מאחור.
אסף.
אתה כל הזמן רושם "אילי". אתה מתכוון לאיתי?
וגם, תובנה קטנה לגבי אאוטבק.
בזמנו הלכתי לאאוטבק כדי לברר כמה דברים לגבי הפוקסים שירשתי עם הרכב. איתי עשה איתי סיבוב ברכב, הסביר לי כל מה שרציתי, וגם עשה לי סיבוב במעבדת שיפוץ/כיול/בניית בולמים שלהם.
מבחינת שירותיות התרשמתי לטובה מאוד. עם זאת, השירותיות שלהם גורמת להם לעשות דברים מחוץ לקופסא, שלא תמיד מתיישר עם הוראות היצרן.
למשל, התאמת הבולמים לדיסקו 2 נעשתה בארץ (לא יודע מה המצב כיום, אבל בזמנו לא היו פוקסים לדיסקו2) הם התאימו את הבולם 2.0 לדיסקו ע"י שינוי העין התחתונה למוט, ושיחקו עם האורכים והשיסתום.
התוצאה- בולם שהוא נהדר לקצבים גבוהים (ע"ע שם הגנאי "בולם מירוץ" שבשימוש שגור ע"י חלק מהחברים כאן) אבל נוקשה מאוד בקצבים של טיול משפחות. במילים אחרות, פחות טוב לשימוש שלי ומבטל את הקסם הידוע שהלנדרוברים ידועים בו.
בנוסף, הבולם נפתח מעט יותר מהבולם המקורי, דבר המצריך שחרור חיישן הabs כדי למנוע צרות. לכאורה מהלך מתלה משופר (מוגבל במילא ע"י המוט במייצב הקדמי- למי שלא מנתק) אבל אני חושד שגם אורך ה"סגור" גדול יותר, מה שעלול לגרום לפריצה/עיקום בסגירת מתלה.
חוות דעת שקיבלתי מגורו כלשהו (בלי להזכיר שמות) היתה שבזמנו (אזור 2012-2013) ההתאמה שהם עשו לדיסקו לא מוצלחת.
שורה תחתונה-
הם מאוד שירותיים, והמוצר שלהם טוב, אבל צריך לדעת בדיוק מה רוצים, ומה מתאים לאוטו.
בכל מקרה... כרגע הבולמים באריזה והאולדמן חזרה על האוטו.
את טיול פסח נעשה עם בולמי אויר (שזה בולמים שבמקום שמן יש בהם.... אויר?? ) ואחרי פסח נראה מה.
המסקנה - בולמים להגבהה של דור 8 לא מתאימים ולא יכולים להתאים לויגו. אני אפרסם בדיון נפרד את התוצאות של כל המדידות ומסקנות.
אסף.
פסח זה פסח וטיול זה טיול... עם בולמים בלי בולמים- העיקר לצאת לנדוד במדבר.
בשביל זה אנחנו כאן, לא ככה?
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8aac550313.jpg
ובמסגרת טיפול אחרי תנועה - נמצא שנוזל הקירור במפלס המינימלי. כלומר ב4 שנים נעלם כחצי ליטר נוזל.
אני גם יודע שהגיע הזמן לקבע ולחווט את הקומפרסור. זה היה מורגש הפעם ביציאה מהשטח.... שלא היה לי כוח להוציא אותו מתחתית הארגז שבו הוא מאוחסן.
אסף.
ועוד תובנה חשובה מ4 ימים בשבילי הנגב חלקם ב60 - 70 קמש על הדורים - הסידור של התקנת הרדיו על התמך המקורי של טויוטה במקום בפלסטיק של הדשבורד כמו שהתקינו בארץ - מצויין. נגמר הקרקוש המעצבן הזה שמאיים שהפלסטיק נשבר בבאמפ הבא...
אסף.
אני מכיר את אאוטבק ועבדתי איתם יותר או פחות לאורך השנים - מאז שאיציק ואילי התחילו.
ותמיד הייתי מרוצה מאוד מהשירות והמקצועיות, וגם אם מישהו פיספס מק"ט - זה קורה - לכן תמיד כדאי לבדוק - ואני בטוח במאה אחוז שגם הפעם אני אהיה מרוצה מהשירות.
אז... אני ממליץ תמיד לקנות מוצר שיש לו יבואן רציני מאחוריו. כמו במקרה של האולדמן שהוחלפו באחריות וכמו במקרה הזה שהפוקסים המתאימים ימצאו דרכם לסרן האחורי של הטנדר. אני נהנה לשלם כסף טוב על מוצר טוב עם שירות טוב.
אסף.
מתעלק על השרשור עם שאלת ילדים
ההגבהה מאחור בקפיצי עלים היא מהקפיץ או מהבולם?
Sent from my iPhone using Tapatalk