לפני 20+ שנים הייתה אופנה כזו לדקה וחצי.
זה משנה ככ הרבה דברים ולא משיגים ממש משהו ששווה את הבלגן.
ברכב קצרצר כמו של נמרוד זה בכלל בלגן.
Printable View
אין רווח במרווח גחון?
נסעת פעם עם סופה או לנקרוזר 70 בבוץ?
יש לך שני מעצורים שאוספים את כל העמק יחד איתך.
גם בסלעים הם אוהבים לחסל לך את תעלת העבירות אבל פחות מובהק.
קצת סוטה צמטרת השרשור, נראה שנמרוד מנסה לשמור על המקוריות לאורך כל הפרויקט.
ובכל זאת, אם מודדים מרווח גחון מהנק הנמוכה ביותר, אז כן .. עדיין הביצה תהייה נקןדה שתתיישב עליה במעלה או תאט את התנופה בבוץ.
ועבירות זה לא רק מרווח גחון,
תופעת של axle wrap יכולה לפגוע מאוד בטיפוס מעלה ןהורדת הכח לקרקע..
ומרכז הכובד הגבוה והתחושות שעןברות לנהג גם פוגעות בבטחון שלהנהג וזה משליך באופן ישיר על הביצועים של המכונה.
יש על המדף כבר שנים סקידפלאט עם מרווח גחון משופר, זה לא פוגע במאומה במרכז הכובד או ההתנהגות ומשפר מהותית את הנקודות שדיברת עליהן.
וגלגל גדול יותר לטעמי יהיה פשוט יותר זול יותר לשדרוג ויתרום הרבה יותר לעבירות.
וזה לא שאין מה לשפר במערכת מתלים המקורית פשוט לברוח כל כך מהמקור ולהרים מעל הסרן לדעתי החסרונות עולים על היתרונות.
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
בג'יפ CJ אין מניעה לכלום, גם לעוד המון עצות טובות שניתנו פה - הסבה לדיסק מאחור, הזרקה, מנוע סופה... תמיד ישאר עוד מה לשפר ולשנות.
אני בגדול בונה עכשיו את הג'יפ שייסע ושנוכל לטייל בסוכות. בלי נדר. משתדל ליישם לקחים מהקדנציה הקודמת שלי עם סיקס, בתקציב סביר.
מתלים והיגוי אני בונה מחדש הכי טוב שאני יכול, בשאיפה לג'יפ מהודק יחסית. הקלינים זה באמת בקטנה.
שאלו אותי בפרטי לגבי הקלינים...
הם מפלדה, לא אלומיניום.
מאיביי:
https://www.ebay.com/itm/187199636409
היה לי קסטר של 2-3 מעלות לפני, הגדלתי אותו ל6-7 מעלות שזה קסטר רצוי לג'יפ CJ.
אני מודד קסטר עם הטלפון. אפליקצית מד זוית clinometer. מניח את הגב השטוח של הטלפון על השטח של בורג בולג'וינט עליון, מיישר את הטלפון שיהיה מקביל לשלדה בערך במבט על ומקבל שתי זויות - קסטר וקינג פין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...21ca7cd4d6.jpg
תחשוב על אופניים. שם הקסטר ברור. אם היה 0, היית כל הזמן צריך לייזר את ההגה. בזכות זויץ קסטר ההגה חוזר ומתיישר.
או תחשוב על עגלת סופר. גלגלי קסטר - גלגל משוגע. משוגע משוגע אבל מתיישר לבד (חוץ ממצי זאני נופל על העגלה הזאת הפוזלת שתמיד מושכת ימינה ).
בקיצור- קסטר של כמה מעלות מבטיח שההגה יחזור. זויץ קטנה נותנת הגה 'חד'. זוית גדולה נותנת הגה שסביב האמצע פחות רגיש. וזה לא רע ברכב שטח.
אסף.