-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
מבין לגמרי שאתה מייחס לרכבי EV סכנה גדולה יותר. אלף לא ברור לי שהסטטיסטיקה בעדך, ובית כמו כל טכנולוגיה חדשה הבטיחות של רכבי EV תשתפר בתלילות בשנים הקרובות (ממצב שהוא טוב כבר היום כנראה).
זה לא ״אני״, זה גורמי מקצוע.
עובדתית האנרגטיות של אירוע בעירה כזה גבוהה יותר וקשה בהרבה להשתלטות לכיבוי באמצעים שיש להם.
אם יש לך השגות/טענות/ת״ש/מין וכלכלה, מוזמן לתת להם הצעות ייעול.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
פיסת היסטוריה שפורקה היום לטובת חלופה מודרנית. אומרים שיש לזה ביקוש אצל בעלי מכוניות שנטענות מעט ולאט.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...05523cd119.jpg
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אצלי זה עדיין מותקן על הקיר ומחובר לחשמל
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
באותה מידה ניתן לראות את כל האופניים/קורקינטים החשמליים שמתלקחים בתוך הבית ושורפים אותו כליל, כולם עם סוללות ליתיום.
מצד שני יוצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים אוטובוסים ורכבים פרטיים שעומדים שרופים בצידי הדרך, מכל מיני סיבות.
כלומר גם בבנזין וגם בליתיום קיים הסיכון, השאלה היא איך אנחנו מונעים אותה..
-
האמת,
כמות סוללות הליתיום המקיפות אותנו היא מטורפת (גם אם זאת סוללה "קטנה" כמו של פלאפון). אם זה היה כלכך נפוץ, היינו שומעים על זה הרבה יותר.
אאל"ט רוב השרפות בקורקינטים היו כתוצאה מכאלו שאוספים ומטעינים בבית כמות מבהילה של קורקינטים, עם אלתורי חשמל לטובת העניין.
לי מעולם לא התלקחה סוללה. לעומת זאת רכב כמעט עלה לי באש. פעמיים (שני רכבים שונים). בשתי הפעמים כתוצאה משריפת חשמל שנבעה או מאלתור שעשו בארץ, או מהנדסה הזויה של היצרן (לא. לא לנדרובר, ניבה).
-
יש פער גדול בין הנדסת מאגרי אנרגיה למכוניות ולמוצרים אחרים.
ראשית, לתאים עצמם יש דירוג A Automotive, דירוג A רגיל, B וכו'. זה מתבטא בתהליכי יצור ותהליכי בקרת איכות אחרים. בחלק נכבד מהתאים שהתרחשה בהם בריחת טמפרטורה, Thermal runaway, מדובר בפגם ביצור של זיהום החומר, שהתהליכים הנ"ל מנסים למנוע.
שנית, המערכות התומכות מסביב לתאים, ניטור, בקרה, ניהול טמפרטורה, ניהול טעינה ועוד בנויים בצורה הרבה יותר מוקפדת ברכבים.
בנוסף, מקרים של תקלות מדווחים אחורה ומטופלים סדרתית ע"י היצרנים, בעדכון תוכנה או בהחלפת חומרה.
-
גרף מעניין על גידול במכירות של רכב חשמלי בעולם בעשר השנים האחרונות. מ55,400 ל6,800,000. יותר מפי 100.
והנתון הנוסף - זה בערך עשירית מ66.7 מליון המכוניות שנמכרו בעולם בסך הכל בשנת 2021.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...85a3bf7a9c.jpg
-
-
-
ההצהרה האוסטרלית הזו - תולדה של ועידת הון - שלטון בנושאים 'ירוקים' - במסגרתה חתמו על הצהרות דומות - די ריקה מתוכן לדעתי.
בקריאה ביקורתית ובהקשר הנכון, זו הצהרה לשם הצהרה.
אסף.
-
מוזר שהם מתעקשים לציין את הורדת פליטות הפחמן כמוטיווציה העיקרית, בשעה שהיום כבר די ברור שבסוגיה הזו (במונחים של מחזור חיים מלא) הייתרון של רכבים חשמליים הוא לא כל כך דרמטי.
ואף מילה על ערים נקיות מגזי פליטה מסרטנים.
אכן נראה כמו הייפ פוליטי.
-
ובהמשך לדברי, מעל 90% מהחשמל באוסטרליה מיוצר ע"י דלק מאובנים, מה שמקטין עוד יותר את התרומה של רכבים חשמליים לצמצום פליטות.
בקיצור הצהרה לא משהו.
-
אוסטרליה כמדינה יחסית מפגרת בתקני זיהום.
אחד השווקים האחרונים לדגמי ICE שכבר אסורים ברוב המדינות המתפתחות.
תעשיית מכרות משמעותית לכלכלת המדינה, מרוחקת ממרכזי אוכלוסייה, מרחקים עצומים בין נקודות תדלוק/אנרגיה, והישענות רבה על משאיות לשינוע (road train)
תעשיית בקר וצאן על שטחים נרחבים ומבודדים.
גם לרכבי ICE יש שם אתגר משמעותי לטווחי נסיעה בין תחנות אספקה, לא סתם יש שם אפשרות מהיצרנים למיכלי דלק כפולים.
לפעמים נדרש טווח יבש של 1000קמ כבטחון.
לא רואה את זה קורה שם ככ מהר.
-
אולי המרחקים הגדולים הם דווקא הזדמנות ולא מכשול.
במקום לשנע דלק למרחקים כאלה, אוגרים חשמל סולארי. מחירי היצור והאגירה יורדים דרסטית וזה יכול להשתלב לפתרון כולל עם הרכב החשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
רשמית זה עוד לא נגמר. אני מחכה לביקורת שנייה לאחר שהראשונה נכשלה. נמצאו ליקויים שהיו שם עוד מבניית הבית. טוב שגילו וטוב שתוקנו.
את ההגדלה הפיזית כבר קיבלתי אז אני לא בלחץ.
מניח שהכול יסגר באיזור ה12k ש"ח.
נגמר בביקורת מוצלחת הבוקר.
העלות: 6000ש"ח אגרה, 2000 ש"ח לשתי הבדיקות וכ4000-5000ש"ח לחשמלאי על הכבל המוגדל, הכנה לביקורת והתיקונים שנדרשו.
התהליך החל בספטמבר 2021.
אם הייתי הולך על 40Ax3 העלות היתה יורדת ב4000ש"ח של האגרה והבדיקות, וכ700ש"ח של הכבל. אני שמח מאוד שלא עצרתי ב40.
-
אז אני יכול לסכם 8 ימים של 'החשמלית הראשונה שלי'.
אני אעשה את זה בשתי כתבות מפורטות שהאחת תהיה סוג של מבחן דרכים חוויתי של אאודי e-tron 55 quattro (כן... אם כבר לעשות את זה אז שיהיה בסטייל) והשניה תהיה מדריך פרקטי להתניידות ברכב חשמלי שכור בנורווגיה.
מה שרציתי לספר בינתיים זה שבמדינה שמחליטה להפוך לחשמלית - זה קורה. בגדול יזם שרוצה להקים מתחם טעינה בכל מיקום - ייתנו לו לעשות את זה, וככה אתה מוצא את עצמך מטעין מהתחת של רונלד מקדונלד וגם ליד איזה קפיטריה נידחת בשום מקום.
אחוזי החדירה של רכב חשמלי פרטי במדינה שמתפרנסת מהפקה וייצוא של דלקים נוזליים מזהמים - 70 אחוז ועוד היד נטויה. זו מדינה שבה בנזין וסולר יותר יקרים מישראל למרות שכאמור הם יכולים להיות זולים כמו אירן ולוב אם רק יירצו.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...773f91de3b.jpg
-
כשאתה במדינה הנכונה, מותם של המנועים יכול להיות דווקא מגניב:
(או כדברי חווה, היאוש נעשה יותר נוח):
https://www.youtube.com/shorts/DRnl_RdH2QQ
-
1 קבצים מצורפים
-
עם פחות מ300 ק"מ תיאורטיים, זה עדיין לא משהו מעבר לגימיק לשעשועים בחצר האחורית, אבל עוד ועוד התעוררויות בתחום בהחלט נותנות תחושה של תזוזה בכיוון:
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/hjns54cyo
-
אם כבר צעצוע חשמלי.. . אז כזה:
https://www.gearpatrol.com/cars/a408...ic-dune-buggy/
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
https://imageshack.com/i/pmkzEDj7j
מהפך צפוי מראש? זה סימן לכזה, כן. אבל בעיות אספקה יהפכו את המסירה המשמעותית הזו לשיא רגעי. לחלק ניכר מהדגמים החשמליים לא ניתן לפתוח הזמנה.
בראייה צרה של האינטרס האישי שלי: הגל הזה מורגש, לרעה. מכוניות עם סוללות גדולות וכושר טעינת dc נמוך מאוד תופסות את עמדות טעינת הdc למשכי זמן ארוכים מאוד מאוד. יותר משעה לרכב בודד במקרים מסוימים שפגשתי. עד שקצב בניית העמדות המהירות ידביק את הפער כולנו נסבול. כשהפער יסגר, רק מי שבחר במכונית עם הספק טעינה dc נמוך ימשיך לסבול עד שהרכב ימכר. מציע לחשוב טוב מה רוכשים.
בשבוע שעבר עברתי על פני כמה מוקדי טעינה עמוסים בדגמים כאלה. לא עצרתי לצפות ולסבול שכן ראיתי את המצב מראש באפליקציה. המשכתי עד שהיתה עמדה פנויה בדרכי, טענתי 4.30 דקות בהספק של 174kw והמשכתי הביתה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש צפי מתי זה יקרה? בהתחשב בקצב המכירות..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
רואים בplugshare עמדות חדשות כל יום, ועיבוי של תחנות קיימות, אבל אני לא יודע לומר מתי אחוזי התפוסה יתחילו לרדת.
-
בתלות באופי השימוש, יש מצב שסוגיית תחנות הטעינה פשוט לא מעניינת.
אני לא משתמש בתחנות האלה בכלל, למעט מקרים מאוד חריגים (3 פעמים בשבעה חודשים, ואף אחת מהן לא באמת היתה מחוייבת במציאות).
טוען בבית, 400 ק"מ טווח אמיתי זה די והותר בשבילי.
-
מדויק.
אנחנו טוענים בחוץ לא פעם. בטיולי סופ"ש. עד כה, כ50 פעמים בשנה ו85K ק"מ.
-
הועלו דאגות לגבי העומס על הרשת הארצית בשעות אחר הצהריים ובכלל. כשעם ישראל יחבר את הרכבים לשקע.
https://www.greencarreports.com/news...e-load-on-grid
ולמי שדואג שהכלי הנ"ל ישמש את כוחות הרשע להתעמר בנו, זה לא יהיה כזה פשוט. עדיין נוכל לחבר ישירות בין הרכב לשקע התלת פאזי הקרוב.
לתמרץ אותנו כלכלית לטעון בשעות שזה נוח לרשת... win win.
-
ב 110 וולט למיטב הבנתי העומס משפיע על הרשת הרבה יותר כואב מאשר ב 220/240 וולט ( עובי המוליכים).
בארץ המדינה כבר מתחילה לפעול בשביל להתחיל לטגן את העכברים הראשונים ששקלו אחרי העדר להיכנס למלכודת. המיסוי עולה.
השלב הבא הוא מס נסועה.
ה 80 אחוז מס שלוקחים מאיתנו באופן ישיר ועקיף לא מספיקים לתחזק את המדינה.
האיש הרזה שסוחב על גבו את השמן, אוכל לדעתם יותר מדי.
-
הכול נכון, אולי, אבל העכברים שחוששים להיכנס למלכודת מס של 20 אחוז ודאי ונסועה על תנאי שתהיה ממשלה, כבר משלמים 85 אחוז מס ובלו, ורווח הגון למפיצי הדלק, ואולי ישלמו גם נסועה אם תהיה ממשלה.
אז אולי עדיף כבר במלכודת.
-
רוצה לומר בעברית קלה שהממסד לא יוותר על אגורה.
זה רק עניין של שלבים עד שגם בחשמלי יקבלו את כל האלמנט בשביל שתשתתפו בעול.
אין מתנות בראיה ארוכת טווח. הממסד הוכיח את זה די מהר.
-
אל תיעלב, אבל זה כמו לומר שהשמש זורחת בבוקר.
בין לבין, בזמנו, רוכשי הדיזלים חסכו הון.
אני נוסע כבר שנה ברכב אדיר במקום בפיקנטו/איי10, והתשלומים החודשיים עליו, 2600ש"ח, שווים במדויק לפער עלויות האנרגיה ביניהם. כמו לקבל רכב אדיר חינם. אם הייתי משווה לרכב בקטגוריה שלו, אז התקציב הפנוי המשפחתי היה אפילו גדל. נס פיננסי!
כשנידפק, נידפק, אבל הרכב שברשותינו עדיין יהיה אדיר. עד אז חלקו, אולי כולו, כבר יהיה משולם.