-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לדעתי, אדון ברלי, יש לך לב, רחב ורחום כמו של האפיפיור.
עלית על הפואנטה.
חבל רק שבאיחור של 20 שנה.....
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
איך בדיוק הנתון הזה מצביע על צביעות?
אתה רציני?
יש יותר צביעות מכך שמדינה שלכאורה תומכת בצמצום גזי פליטה מהווה מוקד מרכזי לייצור חומרי הגלם לאותם מזהמים, ומשתמשת בכסף כדי לדאוג לעצמה.
אם יש מינוח לאירוע זה קלאסי כסף דמים.
נכון,
הם לא עוברים על תקנות, כי למכור מותר, אבל הם מייצרים את חומר הגלם..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מה הנורווגים עושים/יעשו עם סוללות הליתיום הגמורות ? אין לי מושג ...
יזרקו להר געש הקרוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה רציני?
יש יותר צביעות מכך שמדינה שלכאורה תומכת בצמצום גזי פליטה מהווה מוקד מרכזי לייצור חומרי הגלם לאותם מזהמים, ומשתמשת בכסף כדי לדאוג לעצמה.
אם יש מינוח לאירוע זה קלאסי כסף דמים.
נכון,
הם לא עוברים על תקנות, כי למכור מותר, אבל הם מייצרים את חומר הגלם..
מבחינתי צביעות זה לשבת בצד וללכלך על מי שאשכרה עושה משהו רציני לטובת הקטנת הפליטות.
הנורווגים מניעים תהליך שבשנים הבאות יקטין את הביקוש העולמי למוצר היצוא העיקרי שלהם, וזה בהחלט ראוי להערכה.
לא סביר לצפות מהם להתאבד כלכלית היום ע"י "השארת הנפט בים", אף אחד מאיתנו לא היה עושה את זה במקומם אז תרגיעו עם הביקורת.
בנוסף צריך לזכור שפחות מחצי מהנפט בעולם הולך על תחבורה יבשתית - השאר למטוסים, אוניות, אנרגיה ושימושי תעשיה.
ברוב אלה (למעט אנרגיה) אין לנפט תחליף ממשי.
אז תמיד יהיה למי למכור נפט, גם אחרי שהריקשה האחרונה בדלהי תהיה חשמלית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
בנוסף צריך לזכור שפחות מחצי מהנפט בעולם הולך על תחבורה יבשתית - השאר למטוסים, אוניות, אנרגיה ושימושי תעשיה.
אז תמיד יהיה למי למכור נפט, גם אחרי שהריקשה האחרונה בדלהי תהיה חשמלית.
בדיוק. ואז נשאלת השאלה עד כמה אמוק חישמול המכוניות באמת ישפיע על האקלים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בדיוק. ואז נשאלת השאלה עד כמה אמוק חישמול המכוניות באמת ישפיע על האקלים....
הוא לא.
הצי האמריקאי שורף יותר מזוט בשנה מכל הרכבים בארה׳ב גם יחד …
זה פורסם לפני שנתיים איפה שהוא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הוא לא.
הצי האמריקאי שורף יותר מזוט בשנה מכל הרכבים בארה׳ב גם יחד …
זה פורסם לפני שנתיים איפה שהוא.
אני יודע שלא.
השאלה היא רק עד כמה חסידי איכות סביבה/סתם אלה שמוקסמים מטכנולוגיה, יודעים את האמת לאמיתה אבל משקרים לכל העולם. מצד שני, "לזכותם" ייאמר שהם מוכנים לשקר גם לעצמם. ממה שאנחנו יודעים על טבעם של שקרים, זה שככל שאומרים אותם מספיק פעמים, כך הם הולכים והופכים לאמת.
אם כבר, לפחות הגישה של חנן ונמרוד לרכב חשמלי הכי נראית לי - כי זה כדאי כלכלית. בוודאי עכשיו.
-
אתם יודעים את זה משמועות או מעובדות מגובות (אפילו על ידי עיתונות)
כדור הארץ נמצא בבעיה חמורה, ומשנה לשנה אנחנו רואים זאת יותר.
אז לשבת בחיבוק ידים ו"אחרי המבול" ?!
חישמול יכול לתת פיתרון טוב לחלק די גדול מבעיות פליטת הפחמן.
בצרוף אנרגיה ירוקה, זה כבר יכול לעשות הבדל משמעותי.
נכון זה לא מספיק ויש עוד הרבה מה לעשות.
אז מה הפיתרון שלכם? לא נעשה כלום כי גם ככה יש הרבה מאוד מזהמים ?
ואנחנו רק (אולי) טיפה בים לכן אנחנו יכולים להמשיך ולזהם.
ושלילדים שלנו נשאיר להתמודד עם הבעיה.
אנחנו כבר נהיה סנליים בבית אבות אז מה איכפת לנו
הגישה הזו עבדה מצוין למרי אנטואנט וללואי ה 16..
-
מצחיק.
כדור הארץ מתחמם ומתקרר במחזורים של עשרות אלפי שנים. אנחנו נמצאים עכשיו בסופה של תקופת הקרח האחרונה.
כדור הארץ התחמם גם בלי בני אדם ורכבי דיזל מזהמים.
אין הרבה קשר למעשים של בני אדם.
לפני כמה מליוני שנה כוסו כל השמיים בפיח מהתרסקות של אסטרואיד ענק על פני הארץ. כל החיים מתו.
זה גם היה בגלל הפלוצים של הדינוזאורים ?
עכשיו הם חוזרים בצורת דלק פוסילי ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נשמע לי סביר בעיקר שהטעינה תהיה מהירה יותר. בהינתן שזה יקרה, והמגמה מראה שזה בוודאות יקרה, לא בהכרח שתרצה לשלם על סוללה גדולה יותר בשביל הפעמיים בחודש שאולי תרצה לנסוע רחוק יותר. תטען בשגרה בבית, ולעתים מזדמנות תטען בעמדה אולטרה סופר היפר מהירה בחוץ. זה סידור מצוין, לדעתי.
גם אם אני טועה וכן יהיו לך סוללות גדולות בהרבה, זה לא ישנה את הטיעון הבא שלי:
דרישת האנרגיה בעתיד לא תשתנה מהותית, פר רכב, להערכתי, אלא אם ממוצע הנסועה ישתנה. עדיין, כנראה שנצטרך באיזור ה12 קוט"ש לרכב ביום, בממוצע, שזה כ70 דקות של 16 אמפר, תלת פאזיים.
אז מה בעצם אני אומר? שתצבע 16ax3 לטובת טעינת הרכבים שלך, לא משנה אם זה 1 או 4 רכבים, ולזה תוסיף את האמפראז' שלדעתך הבית יצטרך, בלי הרכבים.
מה כן? צנרות עבות רזרביות, נדמה לי שקוראים להן קוברה. מהפילר לארון של הבית, ומהארון לחניה. שלא תצטרך להפוך את הבית לשדרוגים, אם תזדקק להם.
1. 16 אמפר מלאים במתח ישראלי בתלת פאזי הם 11KW ולא 12.
וזה לפני שהפכת אותם לDC, מה ההפסד שם ? 10% נגיד ? אז תוריד עוד.
2. לגבי איזה תשתית להכין.
יש פה עניין של "תפיסת עולם", אני כבר קיבלתי מספיק "כאפות לוגיסטיות" בחיים כדי לדעת שיהיו כמה ימים בשנה ש-2 הרכבים יצטרכו להטען במהירות מירבית. וזה יהיה היום הכי עמוס ומחורבן בשנה ממילא...
למה ? כי ככה זה בחיים, מרפי, בטח עם מוצר כל כך שימושי כמו רכב.
ולכן אם בונים חדש אני הייתי מכין 2 תשתיות מלאות.
וכמו שאמרת עוד קוברה לפה ולשם זה תמיד מבורך, זה עלות אפסית בבנייה.
אני גם חושב שזה די ברור שהסוללות יגדלו בתיחכום ובהספק וכדאי להערך לזה.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
מבחינתי צביעות זה לשבת בצד וללכלך על מי שאשכרה עושה משהו רציני לטובת הקטנת הפליטות..
מציע שתשתה כוס מים קרים ותשב בצל.
אתה שם אותי במשבצת של הנורווגים ומדינות עולם שלישי?
אני מקבל גם חלק מנתח הרווחים?
כבר לא מעט שנים הגישה המובילה להסתכלות על מידת הזיהום של מוצר/תעשייה/מדינה היא החתימה הסביבתית הכוללת.
בהסתכלות הזו, וכמאזן כולל של פעילותה, נורווגיה היא מדינה מזהמת מאד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
לפי פרסומי ארגונים ירוקים, הגורם המוביל בזיהום הוא דווקא תחבורה אווירית.
וזה לפני שאתה סופר כמה אלפי טונות מזוט סופר מזהם צורכות אוניות מסע בהפלגת שינוע מסביב לעולם של הפלסטר המצפוני שנקרא רכב חשמלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מציע שתשתה כוס מים קרים ותשב בצל.
אתה שם אותי במשבצת של הנורווגים ומדינות עולם שלישי?
אני מקבל גם חלק מנתח הרווחים?
כבר לא מעט שנים הגישה המובילה להסתכלות על מידת הזיהום של מוצר/תעשייה/מדינה היא החתימה הסביבתית הכוללת.
בהסתכלות הזו, וכמאזן כולל של פעילותה, נורווגיה היא מדינה מזהמת מאד.
מתנצל ולוקח חזרה את המשפט שכתבתי על צביעות, לא מתאים.
על המהות אבל אנחנו חלוקים.
הגישה הנפוצה פה של "אנחנו נמשיך לזהם כי הם מזהמים" תביא חורבן על כדור הארץ.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
מתנצל ולוקח חזרה את המשפט שכתבתי על צביעות, לא מתאים.
על המהות אבל אנחנו חלוקים.
קיבלתי.
תקרא שוב את הדגש על ״חתימה סביבתית״ ותתעמק ברשת בנושא ותראה שלפעמים דווקא אלו שמתהדרים בנוצות הכי צבעוניות זו בעצם הסוואה ללכלוך המצפוני/כלכלי שמאחור.
נורווגיה מנסה לאחוז בנבוט משני הצדדים.
להתיפייף בחשמול רכבים ותשתיות מתקדמות בבית, ולמכור את הטינופת למישהו אחר.
זה לא רחוק ממגדלי סמים במדינות מסויימות שאצלם בבית לא משתמשים בגלל חוקים נוקשים, אבל זה אפיק ייצוא רווחי ביותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
1. 16 אמפר מלאים במתח ישראלי בתלת פאזי הם 11KW ולא 12.
וזה לפני שהפכת אותם לDC, מה ההפסד שם ? 10% נגיד ? אז תוריד עוד.
2. לגבי איזה תשתית להכין.
יש פה עניין של "תפיסת עולם", אני כבר קיבלתי מספיק "כאפות לוגיסטיות" בחיים כדי לדעת שיהיו כמה ימים בשנה ש-2 הרכבים יצטרכו להטען במהירות מירבית. וזה יהיה היום הכי עמוס ומחורבן בשנה ממילא...
למה ? כי ככה זה בחיים, מרפי, בטח עם מוצר כל כך שימושי כמו רכב.
ולכן אם בונים חדש אני הייתי מכין 2 תשתיות מלאות.
וכמו שאמרת עוד קוברה לפה ולשם זה תמיד מבורך, זה עלות אפסית בבנייה.
אני גם חושב שזה די ברור שהסוללות יגדלו בתיחכום ובהספק וכדאי להערך לזה.
1. אני מבין שהיה דחוף לך לתקן אותי, רק שאני רשמתי 12kwh בהתייחס לאנרגיה היומית הנצרכת, ולא 12kw של הספק טעינה. יחידות מידה שונות לפרמטרים שונים. הספק טעינת הac ברכב הוא 10.7kw.
2 נראה לי שאתה יודע בדיוק מה נכון עבורך, אז כנראה שאין לי מה לתרום לך יותר בנושא. בהצלחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הנורווגים הם אלה שמקדמים אג'נדה סביבתית ירוקה ונקייה ובו זמנית מתעשרים ממכירת נפט מזהם למדינות אחרות, כאילו הן נמצאות על המאדים. לזה קוראים צביעות.
אז לא. זה לא ש"אנחנו נמשיך לזהם כי הם מזהמים". זה להסתכל על המציאות במבט מפוקח ולא לשגות בפנטזיות. הרי גם אם כולנו ננסה לרוקן את הים בכפית, הוא לא יתרוקן, נכון? אז מה? נמשיך לרוקן במרץ עם הכפית כדי להרגיש ש"אנחנו עושים"?....
האם כדור הארץ מתחמם? כן! אין ויכוח על זה.
אבל כדור הארץ מתחמם ומתקרר כתוצאה מסטיות מחזוריות במסלול ההקפה שלו סביב השמש. זה כבר הוכח באינספור מחקרים שלא מדברים עליהם עכשיו כי זה עלול לשמוט את הקרקע מתחת לכל האג'נדה הסביבתית, מה שייחשב להכי לא פוליטיקלי-קורקט. הסטיות המחזוריות הקלות הללו (בקילומטרים) של כמה אלפי שנים ביניהן - גורמות לירידה ולעלייה של טמפרטורה ממוצעת. בקנה מידה קוסמי, 1,500 קילומטר לכאן ו-10,000 שנה לשם, זה כלום ושום דבר. אבל בקנה המידה שלנו, בני אנוש שתוחלת חייהם הממוצעת 83 שנה בערך וכל סטייה של מעלה וחצי בטמפרטורה הממוצעת לכאן או לכאן משנות לנו המון, אלה "תקופות קרח" ו"תקופות חום".
חייכו, אכלנו אותה - אנו חיים בעידן שבו מתחילה תקופת החום. אבל אנחנו חיים גם בעידן הפוליטיקלי-קורקט - תורה הזויה, מאוסה, שהדבר הכי לא מקובל מבחינתה הוא לומר את האמת - כי האמת בהרבה מקרים לא נעימה ולא תמיד מתאימה לאג'נדה. מטריד אתכם איזה מין עולם אתם משאירים לילדים שלכם?.... גם אותי. אבל חשבתם שאולי זה בכלל לא בידינו?..... הייתי מוטרד יותר מזיהום האווירה ופחות מזיהום האוויר. ואם כדור הארץ באמת עתיד להפוך תוך כמה מאות/אלפי שנים לגהינום לוהט ששום דבר חי לא יוכל לשרוד על פניו, נו שויין - אולי לא צריך לעשות ילדים שיוולדו בעל כורחם ולא באשמתם לתוך הגהינום הזה?.... היו כאן תקופות קרח ותקופות חום הרבה לפני המהפכה התעשייתית, עוד כשחיו על פני הכוכב הזה הרבה פחות ממיליארד בני אדם, הרבה לפני שבני אדם החלו לזהם את כדור הארץ בנוכחותם בכלל.
המכוניות החשמליות, המס על חד"פים, הצעקות של גרטה תונברג המאוסה ושאר פעולות אקטיביסטיות של סביבתנים הזויים ושל פוליטיקאים תאבי פרסום וכוח, הם בדיוק הנסיון לרוקן את הים בכפית כדי לנקות לעצמנו את המצפון. גרטה תונברג אגב, היא אולי היחידה שנאה דורשת ונאה מקיימת - בהתאם לאג'נדה האולטרא-קיצונית שלה, היא לא נוהגת, היא טבעונית, היא לא מוכנה לטוס במטוס כי הוא מזהם - כדי להגיע מאירופה לאמריקה, במקום לטוס חמש שעות, היא עלתה על ספינת מפרש וזה לקח לה שבועיים.... מישהו מכל תומכי האג'נדה הסביבתית כאן, כולל אלה שרכשו לאחרונה מכונית חשמלית (ויש כאן כמה) לא מוכן לעלות על אווירון?.... לא אוכל סטייק?.... על רכב שטח עם מנוע דיזל מטנף ומסריח אתם לא מוכנים לוותר! אם לא הייתם חברים שלי, הייתי מכריז שגם אתם צבועים.
רכב חשמלי זה אחלה כרגע מהסיבה הפרקטית נטו - כי כל עוד המיסים על רכישתו והפעלתו לא עולים, הוא בפשטות הרבה יותר זול לתפעול ולאחזקה. אז מי שנוסע הרבה ויכול להרשות לעצמו את עלות הרכישה הראשונית היקרה - שיילך על זה כבר אתמול ובכל הכוח! ולא כדי לנקות את מצפונו כי הוא מציל את כדור הארץ, שזו כאמור שטות מוחלטת - אלא כדי לחסוך לעצמו הוצאות. וכן - במדינה ששונאת ושודדת ודופקת את אזרחיה כמו ישראל יש בזה עוד משהו שהוא לא פחות חשוב ואולי הכי חשוב - לדפוק את המערכת/מדינה בחזרה. כל עוד זה אפשרי וחוקי.
אם היה לי כאן ועכשיו תקציב לרכב כביש יומיומי חדש - הוא היה חשמלי בלבד - ואני באמת חושב שאין שמחה כמו שמחה לאיד - במקרה זה, לחבר את הכבל של הסופרצ'רג'ר לשטקר של הטסלה, להטעין אותה בחינם ולהתמוגג על אמת שמדינת ישראל המנוולת לא רואה מזה שקל.
-
מכירות הרכב החשמלי בישראל נמצאות בדרך לשבירת הרף על כעשרת אלפים יחידות ב-2021.
https://www.globes.co.il/news/articl...diatenewsalert
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מציע להסתכל על העניין כמודל איזון הקיים בטבע.
רכב חשמלי = טורף
תשתית החשמל (כולל עמדות טעינה) = מלחכי העשב
לדעתי, האיזון יגיע מהר מאד
-
לדעתי, שהועלתה כאן כבר פעמים רבות, אנלוגיות הן כלי מסריח, שמשמש בעיקר בידיהם של שרלטנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
.
.
לא בטוח…
https://www.flightglobal.com/defence...144570.article