תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איך אתה מסביר מה שגיא מתאר?
מה שגיא מתאר הוא שכשהרכב לא מצליח להתקדם - למשל במדרגת סלע חלקלקה מיד מתחילה הנורה להבהב - מה שיכול להגרם מניתוק ע"י מגביל המומנט - איכשהו מועבר עומס גדול מדי לציר האחורי ואז ההגנה מנתקת את ההינע האחורי.
בנוסף, במעלות עם הצלבות/דרדרת, יש לאחר זמן התחממות שגם היא עשויה לגרום לניתוק בשל הגנה.
גיא לא תיאר (עד כמה שהבנתי) מצב שבו הנורה נדלקת סתם לאחר זמן ארוך של חיבור 4WD Lock.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
בקיצור,
מה שתיארת לגבי נסיעה בהנעה משולבת בשטח בלי בעיה לזמן ממושך לא רלוונטית כי היא מייצגת נסיעה ללא עומס.
מן הסתם גם אין אתגר אחיזה בתנאים האלו והמערכת לא מתחממת/לא מתנתקת.
כלומר,
המערכת בנויה לאתגר שטח קל, וכל דבר אחר חורג בעצם ממעטפת הביצועים של הרכב הספציפי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
טעות.
לפחות בטרנספר TOD שקיים בטרופר שהוא לדעתי בין הראשונים והוותיקים(משנת 2000 בחלק מהטרופרים), יש הבדל בין שילוב TOD שההנעה דרך דיסקיות לבין שילוב הילוך LOW שההנעה מהדיסקיות מתבטלת ועוברת נטו להנעת שרשרת,...
בתור בעלים של דאסטר לא המשכתי לקרוא את ההסבר של 4WD Low ... :rolleyes:
שאלת תם,
גיא, יכול להיות שזו בעיה של בלאי מואץ ברכב הספציפי שלך או של מי שמאתגר את הרכב הרבה?
אני לצערי לא מטייל המון וגם קרה לי פעמיים שנתקעתי מול מדרגות בעלייה והייתי זקוק למשיכה, אבל בוודאות בשתי המקרים לא היבהבה לי נורה וארבעת הגלגלים הסתובבו (ופרפרו לריק) כשנתתי גז.
חוסר היכולת להתקדם נבע מחוסר אחיזה בגלגלים האחוריים ומכשול גבוהה לקדמיים.
ייתכן שהבעיה מחריפה אצלך עם הזמן?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בקיצור,
מה שתיארת לגבי נסיעה בהנעה משולבת בשטח בלי בעיה לזמן ממושך לא רלוונטית כי היא מייצגת נסיעה ללא עומס.
מן הסתם גם אין אתגר אחיזה בתנאים האלו והמערכת לא מתחממת/לא מתנתקת.
כלומר,
המערכת בנויה לאתגר שטח קל, וכל דבר אחר חורג בעצם ממעטפת הביצועים של הרכב הספציפי.
יש פה 2 נושאים:
- נושא החלוקה של 53/47 בין הציר הקדמי לציר האחורי במצב שילוב מלא "נעול"
- מעטפת הביצועים של הדאסטר
לגבי הראשון, אם נניח שהחלוקה מתבצעת ע"י חיכוך במצמד המרכזי של יחידת הצימוד האחורי, כי אז המערכת היתה בהחלקה קבועה לאורך זמן בכל שילוב של 4WD Lock ואז היתה אמורה להתחמם גם בלי עומס - מעצם החיכוך הקבוע. מאחר והיא לא ממתחממת, זה מעיד על כך שהחלוקה של 53/47 מתבצעת ע"י יחסי העברה שונים בין הציר הקדמי לציר האחורי. 2 המקומות בהם זה יכול להתבצע הם או הפרש ההינע הסופי בדיפרנציאל הקדמי אל מול ההינע הסופי בדיפרנציאל האחורי, או בטראנספר המכאני שצמוד לגיר.
לגבי השני, אני חושב שיש כבר מספיק דוגמאות שהדאסטר חריג יחסית בנוף הג'יפונים (רכבי שטח רך) מבחינת היכולת הטכנית בשטח. ויעיד על כך טוב בהרבה ממני גיא. יחד עם זאת וכפי שהוסבר כבר בהרבה מקומות פה בפורום, הדאסטר אינו רכב שטח מלא ואינו אמור להתמודד עם אתגרי עבירות שרכבי שטח מלא מתמודדים איתם. הוא אינו מתאים לכל אתגר שדורש תקיפה במהירויות Low, יש לו קושי גדול במדרגות סלע (עליה) ובמעלות ארוכים עם ריבוי הצלבות ודרדרת רצינית.
ממה שאני מבין, (אני בעל נסיון מוגבל) גבול מעטפת הביצועים עומד על אתגרי עבירות המוגדרים בד"כ כ"בינונית" ושם זה ניואנסים של המכשול הספציפי, השיפורים ברכב (מיגונים והגבהה בעיקר), הנסיון של הנהג והמכוון וגודל הביצים של הבעלים...
מבחינתי הגבול יעבור ב"בינוני מינוס" (כל עוד מדובר על קטעים בודדים) ומבחינת גיא ונהגים מנוסים יותר זה יהיה כנראה הרבה מעל זה.
לגבי הבלאי הנגרם למערכות ההינע של הדאסטר בנהיגת שטח - כל עוד אין איתגור יתר/השתוללות, עוד לא שמענו על בעיות מיוחדות (ואני מקווה שלא נשמע :rolleyes:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לגבי הראשון, אם נניח שהחלוקה מתבצעת ע"י חיכוך במצמד המרכזי של יחידת הצימוד האחורי, כי אז המערכת היתה בהחלקה קבועה לאורך זמן בכל שילוב של 4WD Lock ואז היתה אמורה להתחמם גם בלי עומס - מעצם החיכוך הקבוע.
לא ממש.
יש לא מעט רכבים שנוסעים ככה כל הזמן.
סינכרו למשל.
גם פרייבטים עם הנעה כפולה קבועה.
גם הלנדקרוזר200 החדש.
זה לא מתחמם ולא כושל כי העומס נמוך בנסיעת כביש או משטח אחיד יחסית ויכולת הקירור העצמית מספיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
מאחר והיא לא ממתחממת, זה מעיד על כך שהחלוקה של 53/47 מתבצעת ע"י יחסי העברה שונים בין הציר הקדמי לציר האחורי.
זה לא יכול להיות יחס העברה שונה, בקו ישר הרכב לא היה יכול לנוע, או שהיה שובר/מחליק קשות.
זה כן יכול להיות העברת מומנט שונה=החלקה מבוקרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לגבי הבלאי הנגרם למערכות ההינע של הדאסטר בנהיגת שטח - כל עוד אין איתגור יתר/השתוללות, עוד לא שמענו על בעיות מיוחדות (ואני מקווה שלא נשמע :rolleyes:)
אז כנראה שאתם שומעים אבל לא מקשיבים..
דורון צודק, תעשו חיפוש לגבי מיצובישי אאוטלנדר 4wd , עובד על אותו עקרון.
ושוב מבט חזרה ל TOD שאני אוהב :cool:
ניתן לשלב אותו גם במהירות גבוהה בכביש מהיר, ולזה בת'כלס הוא נועד, כבישים רטובים ועם אחיזה נמוכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא ממש.
יש לא מעט רכבים שנוסעים ככה כל הזמן.
סינכרו למשל.
גם פרייבטים עם הנעה כפולה קבועה.
גם הלנדקרוזר200 החדש.
זה לא מתחמם ולא כושל כי העומס נמוך בנסיעת כביש או משטח אחיד יחסית ויכולת הקירור העצמית מספיקה.
זה לא יכול להיות יחס העברה שונה, בקו ישר הרכב לא היה יכול לנוע, או שהיה שובר/מחליק קשות.
זה כן יכול להיות העברת מומנט שונה=החלקה מבוקרת.
קטונתי - כפי שכתבתי קודם - הנסיון שלי מוגבל והידע שלי בתחום מערכות הינע דל.
אתה צודק כמובן בכך שיחסי העברה מכניים שאינם 50/50 גוררים בהכרח הפרשי מהירויות בעייתיים בין הציר הקדמי לאחורי, פשוט היה נראה לי (בבורותי) פחות סביר שחלוקה קבועה (מצב "נעילה") תהיה עם חיכוך קבוע...
טוב ...
אני ממש שמח על הדיון הזה !!
שני חידודים:
1. כבר שמעתי על שלושה רכבים שהמכלול הזה כשל בהם והוחלף .. שלושתם מחבורת העשוש/מרזבה/כמריר/....
אחד מהם כשל בזמן נסיעה בחולות כלשהם...
זה כפי הנראה הנקודת כשל הראשונה של הרכב הזה ...
2. נתקלתי 3 פעמים במקרה שהמערכת התחילה להבהב וכשהתעקשתי הפסיקה לעבוד ונשארתי עם הנעה קדמית בלבד.
שלושת המקרים הם :
1. העליה הלבנה הגדולה של חורשן
2. 21
3. בדרך מהמרפסת לכיון המכתש הקטן.
בחורשן אחרי שנתתי לעסק להרגע כמה דק והמשכתי זה לא חזר ...
ב21 למעלה במטרים האחרונים זה חזר שוב ובפעם השניה הסתובבתי וירדתי
בשני מקרים הללו התעקשתי ממש יותר מידי.
בפעם השלישית, לפני שבועיים שלושה בשטפונות הקודמים .. ישנה עליה בשם מעבר חצרה. בדיוק הסלע שבצילום. עליתי מימין. היה רטוב וחלקלק... שם משום מה העסק התחיל להבהב ממש מיד והתנתק מיד. הרגשתי שאחד הגלגלים ממש גבוה באויר. החבר שהיה איתי מאחורי אמר שהדגמתי שם התפרעות למופת [emoji848] דוממתי וחיכיתי דקה או שתיים ... הנעתי וניסיתי להמשיך מאיפה שהייתי .. שוב הבהוב וניתוק של הנעה אחורית. המתנתי בלי לדומם. כשהפסיק להבהב. שילבתי ומסעתי כאילו כלום ... לא חזר מאז שוב למרות שהאוטו היה משולב כל הדרך והיו פה ושם סלעים ומכשולים. והמשכנו עוד לטייל אחרי זה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...86878239cf.jpg
זה לא חזר שוב. ... מאז.
מה קורה ? ... ימים יגידו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דיון מעניין.
אם המצמד שנשלט אלקטרונית כבר נדפק (ומחוץ לאחריות..) אז לגעתי מתבקש לפרק ולראות איך אפשר להתקין שילוב מכני וככה פותרים 2 בעיות במכה, לא?
מצרף תמונה של המכלול המדובר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...95db7ff796.jpg
אני מנחש שסולונואידים ?
נשלטים ידנית / כפתורית ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כבר שמעתי על שלושה רכבים שהמכלול הזה כשל בהם והוחלף .. שלושתם מחבורת העשוש/מרזבה/כמריר/....
אחד מהם כשל בזמן נסיעה בחולות כלשהם...
זה כפי הנראה הנקודת כשל הראשונה של הרכב הזה ...
גיא, יש לך מושג האם מה שהתקלקל להם היה יחידת הצימוד האחורית או הדיפרנציאל האחורי?
האם הוחלף כל המכלול של דיפרנציאל + יחידת הצימוד?
חשוב להבין היכן היה הכשל בדיוק.
האם יש סיכוי שהחלפות שמן מוקדמות יפחיתו את הסיכוי לכשל?
במידה והנזק היה בדיפרנציאל עצמו ולא ביחידת הצימוד, זו הצדקה לדיפרנציאל חלופי...:rolleyes:
מחיפוש שטחי לגבי כשל ב-Nissan X-Trail בחו"ל (כאמור לעיל, יש לו מכלול הנע דומה לדאסטר) נתקלתי בדיווחים על כשל בדיפרנציאל עצמו ולא ביחידת הצימוד.
כמה שידוע לי הוחלף המכלול מצמד האחורי. זה לא נעים בכלל ...15,000₪ לא כולל ....
במחשבה שניה. החלפה לכםתור וסולומואידים זה אומר אין יותר מצב אוטומט ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כמה שידוע לי הוחלף המכלול מצמד האחורי. זה לא נעים בכלל ...15,000₪ לא כולל ....
במחשבה שניה. החלפה לכפתור וסולונואידים זה אומר אין יותר מצב אוטומט ...
איזו שחיטה - קשה לי להאמין שזה מחיר יצרן...
לגבי החלפה לכפתור וסולונאידים, האם לא יהיה צורך להחליף את המצמד עצמו בכל מקרה?
כדאי לבדוק האם יש אפשרות לשיפוץ עם מצמד/דיסקות חלופיות - אולי להזמין לפי מק"טים מחו"ל?
העלות של מכלול חדש דיפרנציאל אחורי + יחידת הצימוד בחו"ל (Ebay) היא באזור 2600 ש"ח... אלא אם פספסתי משהו
יש גם אחד מרוסיה שהעלות כולל משלוח לארץ היא סביב 3400 ש"ח לא כולל מיסוי.
לגבי המחיר, בהכרותי עם מנגנונים דומים עד זהים במותגים אחרים, זה מעט יקר ביחס אליהם אבל לא חריג מאוד.
לגבי הבקרה, חוג סגור, עם משוב ובקרת מודולציה של רוחב פולס, pwm, זה ממש לא סולנואידים. אני לא פוסל את האופציה לבנות מע' בקרה חליפית, אבל צריך לעשות הרבה שיעורי בית קודם לכן.
לגבי חלפים או workshop manual, היצרן לא מספק. מקווה בשבילך שבדאסטר זה אחרת.
אני לא חושב על דברים שלילים הבוקר [emoji6]
אני בהכחשה.
זה לא נגמר עד שהאשה השמנה שרה !!
חנן, אני מניח שמנוע צעדים זה הכיוון.
אבל אם אפשר לקנות ב 3500₪ למה לשלם 15000₪??
למה ההבדלים האלו במחיר ?
אני לא הכתובת לשאלה הזו.
קניתי כבר מאות חלפי רכב מקוריים בחו"ל כשהפער הצדיק את זה.
לדעתי האישית, אם עד עכשיו עוד שאלתי את עצמי את השאלה שבכותרת, הרי שלאור הדיון האחרון על רגישות מערכת הצימוד ועלות התיקון, מסתמן שהתשובה היא שלילית.
נראה שגבול מעטפת הביצועים הוא היחלצות מהתחפרות אקראית בבוץ או בשלג, מקסימום טיול רגוע 5 פעמים בשנה. יותר מזה כבר יהיה התעללות ברכב, והמשמעויות בהתאם.
חוץ מזה שלא הייתי רוצה לעצור באמצע עליה דרדרתית ע"מ לקרר מכלול כלשהו. מבחינתי זו תקלה/תכנון לקוי/שימוש שלא תואם את ייעוד הכלי.
השרשור הזה כבר בכמעט 1000 הודעות, ודי מיצה את עצמו. אלא אם אתה לוקח אותו לשלב הבא גיא.
אם מייצרים נעילה אוטומטית, סימן שיש ביקוש, אתה לא הראשון ולא המאה בעולם, יאללה תתקין את הפאקינג נעילה אחורית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
השרשור הזה כבר בכמעט 1000 הודעות
כותב ההודעה ה-1000 זוכה יחד עם גיא בסט שטיחוני גומי של דאסטר (כולל לתא המטען) עם לוגו ג'יפולוג!