תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
החלטתי לקבל את הפתרון של אסף,ולצפות את הגג בשכבת אלומיניום נוספת במרחק של 30 מ''מ מהגג האורגינלי.
לדעתי הגג הנוסף יעזור מאוד לבידוד בעת הנסיעה ,וגם בעמידה הוא ימנע את הקרינה לתוך הרכב.
הורדתי היום את המידות הדרושות ,ואני מתלבט אם לעשות את החיפוי מפח מרוג או פח חלק,היות והיופי יגביר את החיכוך ,וזה לא בדיוק מה שאני אוהב.
נראה מה יהיה לאחר גמר התיכנון.
רעיון נחמד... אולי אחליף את הקרשים שמהוים את ריצפת הגגון שלי לפח..
בינתיים התכנון לא פשוט.
יריעות הפח מגיעות במידות מסוימות ,והגגון החדש דורש יריעות הרבה יותר גדולות ממה שיש בייצור.
אני נאלץ לחלק את הגג לשני מפלסים - הגבוה מאחור והנמוך מלפנים.
זה ישפר לדעתי את זרימת האוויר מלמטה,אבל זה גם כאב ראש לא קטן בהתקנה.
כרגיל - על היופי לא אדבר כאן עד שניראה בסוף אם הוא נהיה יותר מכוער.
בכל מקרה - תוספת המשקל על הגג מגיעה ל-15 עד 20 ק''ג - תלוי בעובי החומר שאבחר.
שאלה.
אם ונניח שיש לך מספיק גובה מעל הראש, למה לא לעשות את זה הפוך? תבנה גג פנימי מאלומיניום ותבנה כונסי אוויר לגג המקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
שאלה.
אם ונניח שיש לך מספיק גובה מעל הראש, למה לא לעשות את זה הפוך? תבנה גג פנימי מאלומיניום ותבנה כונסי אוויר לגג המקורי.
עכשיו ממש סיבכת רעיון פשוט...
אם אתה בונה גג פנימי, אתה מאבד את כל זרימת האויר בין הגגות.
אם אתה בונה כונסי אויר, יחדרו לך גם מים!
הרי מה שרצינו זה להגביה את הגג הקיים,ולהשאיר אותו במצבו הייצורי האורגינלי,אז מה עשינו עם גג פנימי אחר??
את יום כיפור אני אבלה במפעל לצורך חיסול יתרות הפלסטיק של הדש-בורד. אני מקווה שההרס המתוכנן יהיה סביר ובסופו של יום המרחב הפנימי הדחוס כיום יגדל באופן משמעותי.
התיכנון של הגג החדש גוזל הרבה מאוד זמן,בכדי להגיע לרמת דיוק סבירה מצד אחד ,ותיכנון לפי מידות החומרים מצד שני.
אני מקווה לסיים אותו מחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
החלטתי לקבל את הפתרון של אסף,ולצפות את הגג בשכבת אלומיניום נוספת במרחק של 30 מ''מ מהגג האורגינלי.
לדעתי הגג הנוסף יעזור מאוד לבידוד בעת הנסיעה ,וגם בעמידה הוא ימנע את הקרינה לתוך הרכב.
הורדתי היום את המידות הדרושות ,ואני מתלבט אם לעשות את החיפוי מפח מרוג או פח חלק,היות והיופי יגביר את החיכוך ,וזה לא בדיוק מה שאני אוהב.
נראה מה יהיה לאחר גמר התיכנון.
אתה הולך להוסיף שכבת אלומיניום נוספת, חיצונית, במרחק 30 מ"מ מעל הגג של הרכב? הבנתי נכון? אני אהיה בעדין בדברי,כיאה ליום כיפור:
אלוהים, למה? הכלו רחמים מן העולם? אז מה אם זה רק אוטו... לאף רכב, לא משנה כמה גרוע, לא מגיע הגהנום הבלתי נגמר הזה של "שיפורים" מבית חיים רכס...
נמרוד - אל באפך.
זה אמנם רק אוטו ,אבל ל.ר.
וזה אומר שהכל מותר.............
חיים אולי תנצל את זה שאתה בונה גגון לעוד שטחי איכסון? אני לא ציני או צוחק. אולי איזה משטח או תא שיהיה אפשר לשים בו מזרן קל, או פריטים אחרים קלים (כדי שלא להרים יותר מידי את מרכז הכובד).
יש לי שטחי איחסון מכאן עד להודעה חדשה. ואיחסון על הגג ,זה הדבר האחרון שהייתי עושה.
לא להאמין עם כמה פלסטיק עוד נסעתי למרות ההשחתות האין סופיות שהמטורלל שלי עבר.היום פירקתי 40 ק''ג פלסטיק מהדש-בורד שמילאו עגלת אשפה תעשייתית עד הקצה.
התוצאה היא הצלחה לא רגילה. השטח בפנים נהיה ענק,והמראה יהיה בסוף בדיוק כמו שרציתי - הכל גלוי ונגיש מעכשו לעכשו.
מחר אני אמור לטפל בשעונים שפורקו וטרם הספקתי להרכיב, ובכל הצמות והחוטים שמסתובבים בין הרגליים.אני הולך לאחד אותם עם סרט חבלה כסוף ,כך שבסוף כל הפנים ייראה ממש נכון. חלק גדול מהחוטים הולך לזבל, כמו חוטי תאורה לתא-כפפות, תאורה למצית וכל מיני שאריות של מערכות יאפיות שהיו ברכב.
מחר בשעה הזו ,המכוער יחזק את שמו באופן מיוחד.
לא תאמינו, אבל ביום שבת 11.10.08 ימלאו שנה בדיוק לשרשור על המכוער.
קרוב ל-70,000 כניסות עם קרוב ל- 1,000 הודעות. וואלה...
יש לי הרגשה שאני משפץ אותו - או מקלקל אותו לדעת רבים - כבר חמש שנים.
מענין איך הוא יראה בעד שנה.
אין מה להגיד, הומור לא חסר כאן.
אחרי אתמול ומנת ההרס השלמה שספגתי לתוכי, ישנתי כמו תינוקת וקמתי בכוחות מחודשים להרכיב את ים הפירוקים שצריכים עכשו להכנס לאן שהוא. בתוכנית של היום יש לעשות את הדברים הבאים.
1. לבנות מדף חדש שעליו יש להרכיב את כפתורי המזגן, אולי את הרדיו ובטח את ים הטרמוסטטים שמתגלגל בתפזורת.
2. למקם את הצמות הגלויות והעוברות בלי סדר באמצעות אזיקונים,ולצפות אותן בסרט חבלה כסוף.
3. למקם את כפתורי ההפעלה שלא בוטלו, כגון כפתור המראות,מהבהב מצוקה,ואולי עוד משהו.את השאר אני מבטל בשמחה- חימום שמשה אחורית,תאורות למינהן,ועוד חצי תריסר שאפילו לא ידועים לי השימושים שלהם.
4. הכנת הרכב לטיול של מחר - שזה החשוב ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
2. למקם את הצמות הגלויות והעוברות בלי סדר באמצעות אזיקונים,ולצפות אותן בסרט חבלה כסוף.
חשבת על אפשרות להכניס אותן לצנרת חשמל גמישה ואותה לקבע עם אזיקונים?
כך תוכל בקלות לטפל בתקלות חשמל/להוסיף/לגרוע חוטים.
חיים, את העיצוב מחדש צריך להראות לקהל. תן איתות כשתראה שאתה מסיים את שלב הפירוק הנוכחי ואני אצלך עם המצלמה.
לעניין איחוד החוטים לצמות בעזרת סרט חבלה -
נשמע משהו שיקשה את החיים בעתיד, בהוספה של חוטים או החלפה, באיתור ותיקון תקלות וכו'
לא ראיתי איך הם מסודרים בתוך הדש-בורד (מה רמת הבלגן) אבל אולי אפשר להעביר תעלות פלסטיק עם כיסוי נשלף או תעלות רשת מתכת ולהכניס אליהן את החוטים החופשיים. לטעמי השקעה משתלמת, בעיקר אם אתה מתכנן עוד שינויים ותוספות אלקטרוניים באזור, כדוגמת מערכת ניטור הטמפרטורות, או לשנות מיקומים של מרכיבים שונים.
חבר'ה . עד שאתם מדברים העבודה גמורה.
לא היו על הכלי הזה שני ימים מאושרים כמו היומיים האחרונים.
החיסול האחרון של הפלסטיק הדפוק ,היה החשש הגדול שלי וההצלחה הגדולה ביותר בכל שיקום הייצור האורגינלי של ל.ר.
היום השלמתי את חיבור הטרמוסטטים שנותקו אתמול ממקומם לטובת הריסת הדש-בורד.
לאמיתו של דבר,עקב סיבוך העבודה גייסתי את בני הצעיר, והוא בסבלנות אין סופית, ובמשך 10 שעות חיבר מחדש על המדף שהתקנתי אתמול את שמונת הטרמוסטטים . שניים מהם הורכבו בפינות הקדמיות העליונות של הגג לטובת הקריאה של טמפרטורת החוץ והפנים, ואת שש הנותרים קבענו על המדף עצמו קרוב לשימשה.
בנוסף ,חיברתי ללוח השעונים משמאל את ה-GPS וכן חוברו הכפתורים של כיוון המראות,מהבהבי האזהרה, ופנסי הערפל.
על המדף עצמו הורכבה המצית לטובת הטענת הטלפון,ובוטלו כל הכפתורים היאפים של השמשה האחורית ומתיזי השמשות.
בקיצור יום מושלם ,חוץ מזה שנותקו תוך כדי עבודה האורות הגבוהים ,הרדיו, ועוד משהו שאני לא זוכר.
זו כבר עבודה להמשך הטיפול - לאחר הטיול של מחר.
לא הבנתי בדיוק מה יש לך רדיו ברכב?
רדיו??
חתיכת יאפי שכמותך,
תן רק להבין הוצאת את הפלסטיק ובנית מגש לטרמוסטטים ולשאר השעונים??
שמע ,אפילו בלנד רובר לא היו מהנדסים נועזים כמוך,
עדיין לא ענית איך סביבת הנהג בטיחותית אצלך??
למה אתה לא מוריד את הגג השמשות והדלתות וחוסך 600 ק"ג
למה אתה לא מוריד חתיכות מהריצפה שיהיה מאוורר ולא יאפי וחוסך עוד 30 ק"ג
מאיר, סבלנות.
היום בדיוק שנה לתחילת שרשור האוטו, ובתחילתו הסברתי שלוקח לי 5 שנים לשפץ רכב אחד.
כל מה שהזכרת = זמנו יגיע.
היום שמעתי את החריקות המוכרות של הדראם האחורי שמאלי,ומחר אני מכניס אותו לטיפול שורש בשני הברקסים האחוריים. באותה הזדמנות אני מחליף את כל השמנים באוטו ,מה שלא עשיתי במשך השנה האחרונה.
זה מתאים לי בכל מקרה ערב הטסט הקרב ובא.
הרכב ניראה מבפנים ממש אורגינלי וקשה לחשוב שהוא היה מלא בציפויי זבל בכל מקום.
החיסכון הכספי של.ר. יכולה לעשות עם הפתרון שלי יוכל להציל אותה מפשיטת הרגל הבאה. 35% מהחומרים והעבודה על הכלי הוכחו כמיותרים במקרה הטוב ומזיקים במקרה הרע.
אני מצפה לביקור לימודים של מהנדסי המפעל - בתאום מראש - בתחילת 09.
את פינת הקפה השלמתי עם לוח שובר רוח ,מה שחוסך הרבה גז. ובנוסף לקחתי איתי לראשונה בלון גז רזרבי של 5 ק''ג. אותי לא יתפסו בלי קפה זמין.
עקב סידור משופר של המגירות, התפנה לי הרבה מקום במגירת המזון. אי-לכך אני מוסיף בקבוקי שמן קנולה ושמן זית,וכן צנצנות נוספות של סוכר, קפה, פופקורן,גרעיני דלעת,וקמח לייצור פיתות בשטח.
הטיול היום למבואות ירושלים ,הסתיים בצור הדסה ואין ספק שהיה תחליף מצוין לביקור ביער השחור.