פיוז מזויף בחצי שקל יכול לגרום לזה.
אסף.
Printable View
פיוז מזויף בחצי שקל יכול לגרום לזה.
אסף.
תודה אסף. זה אכן היה החשד הראשוני שלי.
אבל עכשיו שהחלפתי פיוז עדיין הממסר מאוד מתחמם. אומנם לא בדקתי את הטמפרטורה שלו לפני שהיו לי בעיות, אבל נשמע לי לא סביר שהוא יהיה כל כך חם כשהוא עובד תקין.
לא הבנתי את הקונפיגורציה אבל אם פיוז של 20 אמפר מגן על ממסר של 80 אמפר והמימסר מתחמם זה סימן שאחד מהם לא עומד בנתונים שלו או שהממסר דפוק.
מה הזרם האמיתי ואיזה מתח נופל על רגלי הממסר?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אצלי יש PAC200 ובדקתי עכשיו אחרי שעה נסיעה, והוא חם עד לא נעים למגע, כמו כל הדברים סביבו בתא המנוע.
החוט שמוביל ממנו למצבר פחות חם ממנו ומהסביבה (חוט רתכת 32 עם בידוד כפול).
בדקת אותו טרם הבעיה להשוואה מה היה קודם?
תודה חברים.
הוא מחובר ישירות לאלטרנטור אז הוא מקבל 14-14.5V כשאין עומס גדול על מערכת החשמל.
יש סיכוי שאני חורג מהנתונים של ה PAC80?
Handles 80-Amp continuous current and 150-amp surges
דורון, לצערי לא חשבתי על לבדוק את זה לפני.. אבל הוא חם עד רותח. כלומר אני יכול להחזיר אותו2-3 שניות וחייב לעזוב. לא מרגיש לי חיובי כל כך. הוא אכן בתא מנוע אבל נראה שהוא זה שמייצר את החום לעצמו ולא מתחם מהמנוע.
התיאור שלך די דומה למה שיש אצלי עם יחידה גדולה יותר (200אמפ) ולהתרשמות אצלי כל הסביבה באותה הטמפ כשהמנוע עובד בנסיעה.
מציע שתפעיל אותו עם מכסה מנוע פתוח עד לטמפ עבודה של המנוע.
נראה לי שככה תוכל לבודד האם וכמה חום הוא מייצר בעצמו.
1- נסה לנתק את המצבר פריקה עמוקה, אבל תשאיר את הPAC80 מחובר לאלטרנטור, עדיין מתחמם?2- יש לך מד זרם? רוב המודדים הפשוטים הם עד 10A! אבל שהמצבר פריקה טעון, הזרם אמור להיות שולי, שהמצבר כן מחובר, תבדוק זרם לפני ואחרי ה PAC80.
3- יש לכם מושג עם זה ממסר אלקטרוני או ממסר אלקטרומגנטי?
אפשר לתת לו פיקוד ולשמוע אם יש קליק של ממסר אלקטרומכני.
אסף.
1- אנסה. אבל קשה לי להאמין שהוא מתחמם כשלא עובר בו זרם. זו בדיקה לבדוק אם משהו בדרך מקצר? או אם החימום קשור למעגל הפיקוד ולא לזרם שעובר בו לטעינת המצבר השני?
2- יש לי מולטימטר פשוט, אין לי מד זרם. אשאיל מחבר ואבדוק אבל זה יקח זמן :)
3- שומעים קליק מהממסר כשאני מפעיל את הפיקוד. קליק מעט יותר חזק מהממסרים הרגילים הקטנים.
זה יכול להסביר הרבה....
יש רעש מכני, זה אומר שזה אלקטרומגנט מכני ולא ממסר אלקטרוני, וזה גם מסביר למה -
1- הם מתגאים שאין אובדן מתח במעבר דרך הממסר.
2- למה הממסר מתחמם. אלקטרו מגנט שצריך לסגור מגעות של 80A , צריך להיות חזק.
אני חוזר להצעה המקורית שלי, נתקו את העומס, ותנו לממסר להסגר.
האם הוא מתחמם אותו הדבר? כמה זרם הוא צורך?
יכול להיות שזו התנהגות תקינה (כולל ההתחממות).
לגמרי קנאק :)
נשמע לי שמה שמתחמם זה הסליל של הממסר. תופעה נפוצה ורגילה. הדרך למנוע זאת הוא עם מעגל אקונומייזר אלקטרוני או חשמלי הכי פשוט. לתפוס (להזיז) ממסר של 200 אמפר צריך נגיד 4 אמפר. כדי להחזיק אותו תפוס צריך נגיד חצי או רבע אמפר. אז אם ממשיכים להשקיע בו את זרם התפיסה הוא מתחמם.
אסף.
ניתקתי את המצבר המשני והפעלתי את הפיקוד של הממסר לחצי שעת נסיעה באוטו. הוא עדיין התחמם מאוד.
בנוסף למה שכתבתי קודם.
הקירור של ממסרים ארוזים בפלסטיק הוא אך ורק דרך המוליכים. חשוב להשתמש במוליכים בעלי שטח חתך כדול שיסיעו גם חלק מהחום.
אסף.
אמממ.. הפיוז שנמס לי יחסית קרוב לממסר. ככל הנראה החום עבר בכבל עד שחימם את הפלסטיק של הפיוז.
העלת עוד נקודה מעניינת.
לא ידעתי שהממסר אמור להתחמם ככה והקונקטורים עוזרים לו להתקרר ולפלוט חום.
עכשיו זה הזמן לספר שהפריע לי שהקונקטורים הגדולים שמחוברים לפלוס חשופים ככה בתא מנוע ושמתי עליהם כיסוי פלסטיק ?
רץ להסיר את הכיסוי...
אם מחוברים אליהם חוטים עבים אין צורך. אם מחוברים אליהם חוטים דקים... חבר חוטים עבים.
אסף.
אז חוטי רתכת 32ממ יצא טוב?..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לממסר של 8 אמפר כן. לממסר של 200 אמפר רציף זה גבולי.
אני צריך לחפש יש לי איפושהו טבלאות של אחד מיצרני הממסרים.
אסף.