היא תחמם עוד שבועיים ואז השאלה לא רלוונטית יותר ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Printable View
ברור. אבל זאת העבודה שלה .. להיות צינור. בעיה שלה ...
לא גיא.
בעייה שלנו.
היא מקבלת משכורת בכל מקרה...
זה אחד השבילים האהובים עלי עוד מלפני שנהייתי בטטה, חרשתי אותו ברגל והרבה על אופניים.
פעם כשהיה לי זמן הייתי עושה טיולי נקיונות לשבילים שאני אוהב, זאת לדוגמא כמות הבקבוקים שהוצאתי מקטע השביל הזה.
קובץ מצורף 112070
קובץ מצורף 112069
לפני 9 שנים ו15 קילו.
קובץ מצורף 112071
אם זה דחוף לכם,תתקשרו לפקח הרלונטי
דקל 0537762048
ולטובת כולנו,משהו שכדאי לשמור,למרות שדברים משתנים
שם חדשות לבקרים.
קובץ מצורף 112075
בנתיים .. בשביל הרפרנס ... קראתי קצת על 'איפה מותר ואיפה אסור' לנסוע בשטח בפורומים של דאצ'יה אנגליה ..
מצבנו כל כך טוב ... שקשה להאמין.
מין הסתם ככל שתהיה יותר רגולציה .. יותר רע יהיה פה.
לכל מדינה יש את הפלוס והמינוס שלה. לנו אסור לשנות בורג ברכב אבל מותר לנסוע כמעט לכל מקום. באנגליה ניתן לשנות אבל תקבל קנס אם תרד מהכביש. באמריקה מותר לשנות אבל תקבל כדור בראש כשתכנס לאדמה פרטית ללא אישור...
כשרואים את כל הטינופת שאנשים/בבונים משאירים אחריהם, עד לרמה שהדרך נראית כמו מעברים במזבלה העירונית, ושאין שום יכולת/רצון לאכוף ולהעניש נקודתית את מי שמלכלך, אני מצדיק את סגירת הדרך. כמו משפט שלמה...אולי התינוק לא ישאר בידנו, אבל לפחות שישאר..
ואם פונים לרשות, בהינתן הרציונל מאחורי הצו, יש להדגיש שאנו דורשים לפעול נקודתית נגד כל מי שמלכלך את השטח, לעשות את הדבר הנכון מבלי להעניש את כולם. אפשר להציע גם שאנו, הג'יפאים, מוכנים לקבל עלינו את סמכויות נאמני ניקיון בשטח ולסייע לרשות לשמור על ניקיון השבילים/שמורות שאנו מטיילים בהם.
אבל כמו בכל רשות או גוף ממשלתי, כל עוד אין פניה מסודרת מאיתנו כקהילה, המהווה משוב לפעולות ולהחלטות הרשות, החלטות שכאלו יצוצו כענין שבשגרה חדשות לבקרים. ומבחינת הרשות, זה בסדר.
כאשר אנו סופגים ושותקים, ולא מייצרים את המשוב הכל כך חשוב הזה לרשויות, אנו בעצם מהווים דוגמא לאזרחות לא טובה.
הפעולה הכל כך פשוטה ועם זאת הכל כך חשובה ומועילה שנקט בה נמרוד, היא בדיוק מה שיכול לעשות את ההבדל הגדול והשינוי הגדול שבהתנהלות הרשויות. ובעניין זה כל המרבה הרי זה משובח..
ונמרוד, אם צריך עזרה בניסוח פניה מסודרת או סתם במכתב פוש...רק תגיד :-)
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אז זהו בדיוק, טל.
שאנחנו, בסופו של דבר, חלק מהבבונים - במסגרת "אנחנו לא מלשינים", "מכסים" (תרתי משמע - מכסים את מספרי הרכב ופרטי הבבונים) על הבבונים ולא "מלשינים"/מעידים/מתלוננים עליהם.
ואז רבים חושבים כמוך, שבאמת עדיף לסגור הכל.
וכך גם ה"מערכת" חושבת - למה לריב עם בבונים ולהסתכן ולהשקיע משאבים?
יש אלטרנטיבה בטוחה ויעילה וזולה יותר (בכסף ובכ"א וב..הכל) - לסגור הכל. גם לא צריך להשקיע יותר מידי - שלט + שער סמלי + מנעול ופקח שמסתובב (מידי פעם..) ומחלק דוחות, כשלא צריך להוכיח דבר, למעט מקום מסירת הדוח/העבירה.
פשוט, קל, יעיל, אפקטיבי.
מכתבים ושאלות זה יפה אבל התשובה תהיה (בנוסח כזה או אחר), שפשוט אין ברירה, אם רוצים לשמר לטובת הדורות הבאים.
"אתם דווקא בסדר אלה תראה מה השאירו/עשו האחרים"...
זה נכון שצריך להעניש את המבצעים ולא את כלל הציבור - אבל הם לא עוסקים בהענשה. הם עוסקים בשמירה ולכן, לאור המצב הנוכחי, אין ברירה אלא לסגור.
וקל מאוד, כמו שאתה בעצמך עשית בשורות הראשונות של הפוסט שלך, להוכיח ולעשות יחסי ציבור, נגד המלכלכים ולהצביע על ציבור ה-4X4 כאחראי עיקרי.
ואז קל מאוד לגייס אחרים למאבק להצלת השמורה/מקום = נגד ה-4X4.
בועז נפגע ו"לא מאמין" שבחרו בדרך הקלה.
בועז גם אומר מידי פעם (בנושאים "אחרים") ש"המים תמיד ימצאו דרך...". הוא רק שוכח שהמים מוצאים תמיד (תמיד!) את הדרך הקלה ביותר (ולאו דווקא הנכונה)... זה נכון לציבור (בטסטים) ונכון שבעתיים למערכת/הרשות.
למה אתם חושבים שהרשות תחפש פתרונות טובים ונכונים יותר, אם יש להם משהו קל ואפקטיבי וזמין?
ושוב.
להילחם נגד פעולות לא חוקיות, זה קל.
יש חוק (השער הלא חוקי למשל) ופשוט צריך להתלונן או לתבוע בעצמך. אם זה אכן לא חוקי, בית משפט יכריח להסיר.
אבל אם "המטרה ראויה" (וצריך רק להביא תמונות כפי שאתה, טל, תארת על מנת לשכנע בצורך, בימ"ש יכול גם לתת ארכה לתיקון החוק או לעידכונו או לצירוף רשות אחרת למאבק וכו'.
הבעייה שלנו היא לא הפעולות הלא חוקיות או כוחניות של הרשות. הבעייה שלנו היא שהרשות מפנה אלינו אצבע מאשימה, שבגללנו נהרסים משאבי ציבור ולכן צריך לנקוט באמצעים קיצוניים ("עונש קולקטיבי" אם תרצו), על מנת להציל את מה שנשאר.
הבעייה שלנו היא לא החוק - הבעייה שלנו היא יחסי הציבור.
יש אחות והיא גם זונה (וזה מוכח ואנחנו גם מודים בזה) - לך תוכיח שהיא לא אחותך...
ברנרד, אתה עושה סלט בין שני נושאים.
נושא אחד שהוא בלתי נסבל - התנהלות לא חוקית של רשויות שלטוניות.
זה משהו מאוד מאוד לא תקין ואפילו מסוכן.
הנושא השני הוא מגמת הפקעת השטח מהציבור בכלל ומהג׳יפאים בפרט.
הנושא הראשון הוא בר טיפול מיידי ועם תוצאות מיידיות.
תהליך הפקעת קרקע לטובת שמירת טבע הוא תהליך ארוך ומסודר ולא בחשכת ליל או תחת השולחן.
לגבי הנושא השני, בטווח הארוך אלוהים גדול ואני לא אופטימי.
בנתיים במקום שיהפכו אותנו לעברינים צריך להפנות את הקנה לרט״ג, שהם כנראה העבריין האמיתי בסיפור הזה...
ברנרד, אני לא חשבתי לרגע שהרשויות אכן יעדיפו לעשות את הדבר הנכון על פני הדבר הפשוט והקל. אני לא מתפלא על התנהלות הרשות, אדרבא, זאת התנהלות טיפוסית לכל הרשויות באשר הן. עם זה אין לי ויכוח, (או אשליות). זאת המציאות.
הטענה שלי היא אחרת, וזה שאנחנו כאזרחים טובים חייבים, פשוט חייבים! להביע את דעתנו ולהגיב לפעולות והחלטות הרשויות. אנחנו בישראל מתנהגים כנתינים. לא אזרחים. עם איך שאנחנו כאזרחים מתנהלים/מגיבים לפעולות הרשויות, אין פלא שכך הם פני הדברים. אדרבא...נדמה שהתנהלות האזרחים כאן במדינה משדרת לרשויות "תנו לנו עוד מזה...עוד רגולציה, עוד חוקים, תקנות, הגבלות ואיסורים..."
והיא נותנת..אוהו כמה שהיא נותנת...
אני מבין שקיימת הכללה מצד ההדיוטות לגבינו, קהילת ה 4×4. נו אז?!
ארץ הקודש משופעת בהכללות ודעות קדומות לאורכה ולרוחבה, לא משהו שאני אמור לקבל כטיעון אולטימטיבי וסופי. אותו דבר גם בית המשפט, אם וכאשר יתנהל משפט שכזה.
מה הבעיה לטעון כחלק מהתביעה את הרשות, לטפל בנושא האכיפה נגד המלכלכים ונגד חוסר הטיפול בנושא, לצד הדרישה להשאיר את הטבע נגיש ל 4×4??
טיעון שכזה מראש, ישמיט את הקרקע מתחת לרגליהם של נציגי הרשות. מבלי לבנות את התיק המשפטי ברור לך שהקו הכללי הוא דרישה להסיט את המים לנתיב הנכון ולא לנתיב הקל. וזה לא יקרה מעצמו.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא עושה סלט בכלל.
תקרא שוב.
אם אתה חושב שיש הבדלים בין שני הנושאים (למעשה השלושה, כפי שכתבת), כדאי שתקרא שום את תגובת הרשות:
- יש שמורת טבע ושם יש להם סמכות.
- יש שטח של הרכבת (או מי שלא יהיה), ושם אין להם סמכות.
- במקום לעבוד על הכרזת השטח האחר כ"שמורת טבע", הם פשוט משלבים כוחות עם האחרים.
המטרה = שמירת הטבע.
האמצעים = שילוב כוחות/סמכויות, לסגירת השטח. שמורה תיסגר למעבר כלי רכב מסיבות של "טבע", בסמכות הרשות. סגירת השטח האחר, תעשה על ידי הבעלים האחרים (רכבת מועצה מקומית) בגין הסיבות והסמכויות הנתונות להם.
תוצאה = פעולה משולבת, במסגרת חוקים וסמכויות שונים, לאיסור מעבר של כלי רכב.
עכשיו.
אתה יכול לריב עם הרשות אם מותר היה להתקין שער ואפילו תהיה צודק וייצא פס"ד שהם חרגו מסמכותם. הימור שלי, ש"יתקנו" את הפעולה והשער ישאר, במסגרת סמכות של מישהו אחר - ומה תעשה אז?
התפקיד שלי, בין היתר, היה למצוא "פתרון חוקי/משפטי" לכל מיני הפלצות של כל מיני מפגרים. ועשיתי את זה בהצלחה רבה, גם אם לא האמנתי במטרה = זה היה תפקידי ואותו עשיתי.
אני מבטיח לך שימצא פיתרון "יצירתי" וחוקי, להשגת המטרה של סגירת השטח.
לדעתי, לתת להם בראש שהם בריונים, זה לא הפתרון ולא הדרך (כמו שאמרתי, הם ימצאו פתרונות... יש כאלה שתפקידם למצוא פתרונות) - צריך להוריד אותם מהרעיון שצריך בכלל לסגור את השטח.
אם לא נצליח לעשות את זה... הרבה סיכוי אין לנו, לשפר/לשנות את המצב.
אתה צודק לגמרי. ואני כל הזמן דוגל בזה שצריך להיות מעורבים ולא לשתוק.
רק שאתה רואה את הפתרון באיזשהו מאבק משפטי או מכתבים.
אני רואה את הפתרון בשינוי דעת הקהל = יחסי ציבור.
גם במאבק משפטי, לא מספיק להצביע על פגיעה בזכויות שלך - אתה צריך להסביר מדוע הפגיעה לא מידתית.
הטיעון שלהם (וראית מה הטיעון בתגובה של הרשות - קל מאוד להפוך את זה לטיעון משפטי) שהפגיעה בך (בנו- 4X4) היא הכרחית לטובת הכלל וברגע שטיעון כזה התקבל, החוקים/כללים ישתנו (בפועל) לטובת ה..כלל.
אני רואה את הבעייה לא רק בחסימה זו או אחרת או שער נעול, שלא בסמכות. אני רואה את הבעייה בהגדרתינו כמי שצריך להגן על הציבור (והטבע, במקרה זה) מפנינו.
ואת זה לא נשנה בתביעות משפטיות נגד חריגה כזו או אחרת מסמכות - פשוט יתנו להם סמכות.. לטובת השגת המטרה הנעלה.
- - - Updated - - -
הבעייה לטעון שלא פועלים נגד המלכלכים היא כזו.. אסטרטגית:
אם אני הייתי צריך להשיב לטיעון שכזה, בגדול, הייתי מעלה את עניין השמיכה הקצרה ומה ניתן לעשות בנתוני הרשות הקיימים. אין מספיק משאבים לטיפול "נכון" בעבריינים ולכן, בהתחשב במטרה הסופית = הגנת הטבע/משאבים, זה מה שניתן לעשות = פגיעה מידתית וסבירה בציבור מסויים.
לא אוסרים עליך לטייל בטבע ולהנות ממנו - פשוט מגבילים (במינימום ההכרחי) תנועה של כלי רכב מזיקים.
- - - Updated - - -
וברגע שטיעון כזה יתקבל ואין סיבה שלא יתקבל - התקבל במגוון נושאים (ראה "תיעדוף" המשטרה, לדוגמא), נתת, למעשה, יד חופשית לרשות לנהוג ככל העולה על רוחה, להשגת מטרה של טובת כלל הציבור.
הפסד בטיעון שכזה, הוא מכה קשה מאוד ל-4X4 (או כל גוף שנגדו תתקבל החלטה שכזו). מכה אנושה. הרבה מעבר לחריגה מסמכות של סגירת שער.
אתה פותח פה תיבת פנדורה, שלא בטוח שיש לך מספיק אויר/כוח/גמישות לספוג הפסד בה.
את זה הייתי משאיר לסוף - כשקלו כל הקיצין.. כשין יותר מה להפסיד. כשלוקחים בחשבון שזה עלול להיות (אחד מ-) המסמר האחרון בארון..
- - - Updated - - -
הסברתי פה למישהו, שכל החלטת רשות/ממשלה ניתן לתקוף בבג"צ (בימ"ש מנהלי) בעילה של חוסר מידתיות (בפגיעה בציבור/יחיד).
הבעייה בתביעה/בצ"ג כזה היא שבמקרה של הפסד, הפגיעה היא אנושה. אז יש קביעה שהמטרה כל כך טובה/ראויה עד שפגיעה היא לא רק מידתית אלא אפילו הכרחית.
יש לזה (לקביעה כזו של בג"צ או בימ"ש מנהלי) משמעות אדירה, גם לגבי פעילות שלא בסמכות, של הרשות.
(בג"צ/תביעה) זה לא "כלי נשק" שמשתמשים בו בקלות דעת...
זה "נשק יום הדין" או "חרב פיפיות" או איך שתקרא למשהו, שאם אתה מפסיד בו... די "הלך עליך".
זה כל מה שאני אומר.
נכון ליום שבת - השער שבצד של בית שמש היה פתוח.