ממשיך כאן..
לא ירדתי לסוף דעתך - פרט, נמק והסבר ...
Printable View
הסיבה לגודל למי שלא קרא שם היא בטיחותית.
הדיסקים גדלים ומחייבים גאנטים גדולים יותר.
הבעיה הכי גדולה כרגע זה שהמנגל שלך מושבת
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תרגיעו, את המסלול של המפגש הלילי אני עובר ב- 2x4 ...
יש כבר מסלול?
לא סגור. מקווה שיהיה לי כח מחר אחהצ לטייל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם יש הבדל בקוטר של הקורונוה פיניון בין ה30 ל44 ... מין הסתם תצטרך לעלות למידה מעל ... 34/5... כדי לקבל את אותו מרווח גחון.
עכשיו תוסיף את המשקלים של הגלגלי והסרנים הכבדים יותר, לא בטוח כמה הרכב יהיה עביר יותר.
אתן דוגמא מעולם הסוזוקי...
עד גלגל 33 לעבור לסרני טויוטה מתחת לסמוראי יוביל לרכב פחות עביר מסמוראי עם סרנים מחוזקים וגלגל 33.
בחזרה ל30 שלך, לעבור ל44.. ימשוך לכיוון ה35" שימשוך לכיוון ההידרואסיסט... וחיזוקי שלדה וכו.
אם הכוונה להישאר על 33 הייתי מנסה למצוא סרן 30 במחיר מציאה ולחזק אותו עם סליב פנימי בנוסף לגשר חיצוני זה היה הפתרון שהייתי בוחר בו.
ובלי לחזק את השלדה, יש ברקטים חתוכים בלייזר ומכופפים שאמורים לעזור לאינדיאני שלך להחזיק את העומס.
תושבות זרועות רדיוס גם לא נראות אצלך בשיאן... ..יאללה לונג ארמס...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הסיבה העיקרית היא מירוץ חימוש.
כדי להבין את תרבות השיפורים בקרב בעלי רנגלרים ורוביקונים בישראל צריך כנראה להתעמק הרבה מעבר לברזלים.
זה קהל מאוד מיוחד עם אגו בשמיים. הם מוכרחים להיות הכי גדולים והכי גיבורים והכי מפחידים. על הקפיצים הכי גבוהים והצמיגים הכי גדולים והגרילים הכי כועסים ולמי יש יותר לדים ומערכות סטריאו מופרכתו שעומר אדם צורח מהן הכי חזק.
אין מצב שם שאתה תתגלגל על צמיגי 42 ואני רק על 40... אז נחליף שוב חצי ג'יפ ונעלה ל-44, כדי להיות הכי גדול ולו רק לחודש-חודשיים, עד שמישהו אחר ישפוך עוד 200K באוטו שלו ויהיה הכי גדול, זמנית בהחלט.
היכולת הכלכלית קיימת שם מעל ומעבר אז למה לא בעצם?... זה הכיף שלהם. והאמת היא אני מפרגן. שיהיו בריאים.
זו מציאות שבה גלגל 35' זה קטן ומיועד לחלשים, 37 זה "סטנדרטי" ו-40' זה "נחמד" ולא יותר. זכרי האלפא שבחבורה כבר על 42' ו-44', והם נוסעים לכמריר כל שבוע - לא כדי "לעשות את כמריר" (שהם כבר עשו מקדימה ומאחורה ומהצדדים וברוורס), אלא כדי לעשות את כמריר בזמנים. מול הסטופר. בליגה הזאת באמת מוכרחים סרני קאסטום. מי שנמצא בסצינה הזו, מחליף סרנים. וטרנספר. מערכת היגוי וכו' וכו'. זה כבר עמוק בתחום שינויי המבנה האסורים, רכב תחרותי לכל דבר ועניין שכבר לא רק לא חוקי אלא באמת לא מתאים לנסיעה על כביש, שום סוג של כביש - וחלקם כבר מתנהלים עם פולסייז וסוחבים את הג'יפ לשטח על נגרר.
עם כזו אופרציה, הם כבר לא באמת מטיילים, רק מחפשים משחקי עבירות אקסטרים. כמריר, 669, נחל פלד ושאר אתרי עליה לרגל נקודתיים לאוהבי השבירות. מי שזה סבבה לו, זה סבבה גם לי.
בתכל'ס רוביקון-טיולים שפוי שנשאר חוקי לכביש (פחות או יותר) יכול להסתפק בסרן המקורי. מקסימום עם חיזוקים. אני מסכים שסרני ה-JK נוטים יותר לחייך עם הזמן כי הם רחבים יותר והרכב עצמו כבד יותר ועם גלגלים יותר גדולים כבר במקור, אבל הסרן המקורי לא פראייר.
במקרה של סופות וצ'רוקים, הדנה 30 רוורס קאט המקורי מחזיק יפה מאוד ואני משוכנע שהסרן שלך נדב, זוכר טראומות גם מהבעלים הקודמים. ברזלים כידוע, הם כמו נשים. לא שוכחים כלום.
אז הסרן שלך כשל. זה חבל, זה קרה, זה קורה וזה יקרה גם בסרנים חזקים יותר מדנה 30. בתכל'ס אני לא חושב שיש לך בעיה אמיתית של חוזק ושרידות מכלולים. הסט-אפ שלך לא קיצוני. לא בגודל הגלגל, לא במשקלים, גם לא באופי השימוש. אתה לא באמת צריך סרן קאסטום. אתה רק רוצה - ואולי מחפש חיזוקים להוצאה שכזו?
בדקתי באינטרטנט, ההבדל במרווח הגחון בין דנה 30 ל- 44 הוא 1.6 ס"מ. לא נראה לי סיבה מוצדקת לעלות במידת הגלגלים ב- 2" ...
אם יהיה לי כוח, אצא למדוד את המרווח בפועל אצלי (האחורי שלי הרי 44..)
אני לא במירוץ חימוש להגדיל את הגלגלים, להזכירך אני עוד הצרתי אותם אחרי הקנייה. הרכב עכשיו באיזון שמתאים לי, לא רוצה להגדיל ולא להקטין.
אז מה אתה מציע ?
לקנות עוד סרן כזה משומש ?
למה, אתה חושב שהוא לא יזכור מה שעשה לו הבעלים הקודם ? (ובינינו, אני לא חושב שהבעלים הקודם, זה שהגדיל ל- 33, החזיק את הרכב מספיק זמן כדי ליצור את החיוך. אני די משוכנע שזו עבודה שלי..)
כמה זה יחסוך לי, אם נזכור שאני רוצה לחזור לסטאפ דומה של נעילה נשלטת, עדיף OX ?
+1 לדרור.
כמתבונן מהצד, באמת שאין כל סיבה לא להשאר עם דנה 30.
אתה חוזר ומציין כמה טוב לך עם הסטאפ הנוכחי (של הרכב כולו), ומנהל פה עשרות הודעות, על שדרוג הסטאפ.
תמצא סרן טוב (כנראה שלא צריכה להיות בעיה), תוודא שהחיזוק שלו טוב \ נכון (ואם לא, אז תתקן), ותשאר בגדלים שיש לך היום.
My two cents
תשיג האוזינג דנה 30 תקין.
מכניסים לתוכו סליבים.
בונים גשר חיזוק חיצוני.
הסרן יחזיק אחלה.
וכולם פה אומרים לך, שדנה 30 , צריך להספיק לך.
(כאמור, כמשקיף מהצד. לא מכיר דנות לעומק).
הדבר היחידי שאני יכול להגיד -אני עוד הכרתי 6, 8 לפני 40 שנה, שעוד ריתכו בזנ"ט לחיזוק של הסרן.
העמיסו על הרכב, הרבה יותר ממך (למעלה מ 10 לוחמים + ציוד).
לא היו נעילות כמו לך, והבולמים היו זבל ....
אבל זה נסע.
ורק עוד דבר אחד, נראה לי שדנה 30 (וכל האביזרים מסביב), יהיה לך יותר זול, גם אם עוד חמש שנים 50K, תעשה עוד אובראול.
דנה 30 סרן טוב והכל וידה-ידה-ידה אבל מקריאה נראה שבאמת מיצית.
אז מה האפשרויות הריאליות שעל הפרק? או שאתה באמת הולך לייבא סרן קאסטום שיעלה כמו הרכב כולו?
יאללה, בואו נעשה חשבון...
נניח שאני משיג כזה האוזינג, נניח מחבר פורום שמוכר ב- 3000 ש"ח, בלי להזכיר שמות כמובן ..
כמה יעלה לי להוסיף סליבים וחיזוקים ?
עד כאן, זה מביא אותי להאוזינג ריק שלתוכו צריך להתקין גם נעילה נשלטת. וזה במחירי הארץ כי אין לי מי שיביא לי חלקים במזוודה מארה"ב, ועל זה יש להוסיף את מחירי ההרכבה בארץ שגם אינה בדיוק זולה.
אבל יודעים מה ? זורם אתכם. אבדוק מחר אצל ארנון שושני כמה יעלו לי החיזוקים (אם מישהו מכיר בעל מקצוע אחר לעניין, בררו מחיר ועדכנו כאן), אצל קנטרוביץ׳ כמה תעלה נעילה OX, ואצל אסף כמה יעלה להרכיב את הכל.
במקביל אנסה לברר כמה יעלה לי כאן סרן 44 אפטרמרקט באותו הרכב.
מי שיודע מחירים קונקרטיים, אנא שתפו.
קרי רוק ג'וק 44 - בחר אופציות וקבל מחיר:
https://www.currieenterprises.com/ro...t-axle-builder
https://www.ironrockoffroad.com/prod...leeve-kit.html
בבקשה.. קיט סליבים. במקרה הגרוע 1000 שקל בארץ.
חיזוק חיצוני בערך אותה עלות. יש מבחר נעילות, איטון חשמלית עולה כ6k, יחסי העברה כ1200 ש"ח. עבודה על כל זה, אני מעריך כ2500 שח. הגענו ל15..? חפש סרניי רוביקון מוכנים. יכול להיות משתלם יותר.
לעבור לסרני jk רוביקון אומר גם להחליף גלגלים (7k ופחות אינץ׳ אוויר לעומת הנוכחיים) ולטפל מחדש בהיגוי (בהחלט רצוי, אבל גם לא זול), וכמובן להחליף גם סרן אחורי. ולשניהם להתאים תושבות - עוד כסף וגם גילוחים וריתוכים שכנראה מחלישים נקודתית את הסרן ...
יצא יותר זול ?
אין לי מושג אם מסתובבים משומשים כאלו וכמה עולים ...