תודה
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Printable View
לא מקל ראש בכלל !
לפחות שני חילוצים זכורים לי מהעבר שהאוטו היה תלוי רק על הכבל.
אחד ניבה ואחד הסמוראי שלי ואני בתוכו...
ממש לא מקל ראש.
בגלל זה שאלתי אם לכבלי ניילון יש נטיה מובהקת להקרע .. זה מבחינתי יכול להחשב דיל ברייקר ולקחת את הפלדה הלא סקסית ...
לי עלה כבל עם סופיות כבקשתי, ישירות ממפעל שמייצר חבלים כאלו בסין ונתן לי תעודות ואישורים כמה שרק תרצה, כ 100 דולר כולל המשלוח.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=625800
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
תודה...
מאד מעניין הקטע של הכיוון. לא ידעתי על זה.
לפי המפרט של הכננת אפשר להזמין אותה עם כבל מתכת או ניילון במקור. אז אני מניח שהיא מתאימה לניילון.
אני בהתלבטות .. האמת .. גיא אמר שעדיף המתכת וההבדל במשקל לא גדול. וכל העדינות הנדרשת בשימוש עם ניילון מפחידה קצת .. והנושא של מכפיל כוח ...
דרור ואחרים שאמרו ניילון ...
אוף.
איך לא גדול? ההבדל במשקל אדיר
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
גיא,
הבעיה עם מכפיל היא עם מכפיל שראה עבודה עם כבל פלדה, שנוטה לחרוץ את הגלגלת של מכפיל,
כבל ניילון שעובד על המכפיל המחורץ יכול להפגע.
אין לך את הבעיה עם מכפיל חדש.
מעולה.
תודה
And the Oscar goes to
גיא,
עדיין מתקינים? במוסך?
איפה התמונות?
כשיהיה מה לעדכן .. אני אעדכן :)
כמה נקודות, לאו דווקא לפי סדר כלשהו.
- סליחה שאני קצת פוץ, ואישית אין לי בעיה עם זה, אבל פתיחת השרשור מזכירה לי דיון אחר לא מזמן האם דאסטר טוב לשטח וכו'. כזכור כתבתי שם שהמורה לימדה אותנו בבצפר, כשעוד היינו ילדים ממושמעים, שלטיול מביאים נעליים גבוהות ולא שורש. ירדו עלי שאני לא 'אִין' וסתם אולד-סקול, וזה בסדר גמור מבחינתי כל עוד אני לא זה שנועל את השורש. אמרו לי שמדובר בילדים גדולים שיודעים את המגבלות של הצעצוע וכל המילים שאומרים המבוגרים.
כבר שם נחזו כמה נגיעות בעשוש וחבריו, אבל זה לא הפריע לטיעונים הלוגיים למיניהם.
והנה לא עבר זמן רב ומפציע הבדד - בדד בדד, לא עם עוד רביעיית גברים, ושבילים שבילים, לא סתם כורכר קק"לי.
מזכיר לי את "זהו זה" בפרק על עובדי חברת החשמל - מדליקים מזגן ונהיה נורא קר, אז מדליקים מפזר חום בקיר הנגדי כדי לאזן; יורדים לשטח עם פרייבט-פלוס בידיעה שתגיע התקיעה, אז מאזנים מראש עם כננת.
ההמלצה שלי - שקול החלפה לרכב מתאים לאופי השימוש שלך בהווה ובעתיד, במקום לאנוס את האומלל הקיים.
מצד שני אולי בהגיעך לגיל ההתבגרות השני עושה-לך-את-זה לאתגר דווקא את האנדרדוג, כמו לרבים מאיתנו, וזה סוג של עונג שאני דווקא יכול להבין מאיפה הוא נובע.
הכל בידידות כמובן, אין לי בעיה לזרום כל עוד זו השריטה שלך :cool:
-- כננת טירפור שוקלת כולל הכל שלושים וקצת קילו'ס. גדולה, כבדה, תופסת ימבה נפח, ודורשת עבודה של "עבדים היינו". אבל כשהתחלתי עם סובארו סטיישן 4X4 זה מה שהיה, וזה הספיק בנסיבות הימים ההם, וגם הבגאז' היה מכובד מאד בניגוד לבימבה שלך. היום אני מעמיס אותה לטיולים קשים מאד כציוד גיבוי בלבד. אתה לא תעמיס כזאת אצלך ובטח לא תעבוד איתה.
-- במחילה אני לא מצליח להבין איזה שופוני אפשר לדפוק עם דאסטר. על מי תעשה דאווין, על המזדה ליסינג של השכן הגיק? אם כבר, בעיניי דאסטר עם כננת זה יותר ביזארי מאשר שופוני. אבל על טעם וגו'.
-- כמו שחנן כתב, כננת ללא ציוד נלווה - הרבה ציוד נלווה - תדע לחלץ בעיקר אחרים בתרחישים בסיסיים, ולא את עצמך. אותו דבר נכון לגבי כמות הזעה שתשקיע בנוסף לכפתור הנכסף, וגם את זה חנן אמר. בתרחיש מדברי ללא עוגן טבעי, ובהנחה שאתה מצוייד בכל הדרוש, חצי-שעה-עד-שעה תוקדש לעבודה וניגוב המצח, חצי-דקה-עד-דקה ללחיצה המרוממת. Having said that, שקלל האם אתה בעניין לפי מדד העצלות שחשפת בעדות אישית מרגשת, ולפי נפח הזנב.
-- כבל סינטטי הוא by far אחד ה- אם לא ה-, ואחרי כ-11 שנה עם כבל כזה (דרור - ע"ע אורך חיים של כבל סינטטי, בוגר עשרות-אולי-יותר חילוצים עצמיים ושל אחרים שבחלקם הזעיר נכחת) אני לא מבין איך אפשר בכלל לחשוב על פלדה. זה לא רק המשקל, אבל גם. אשר למחיר אני לא מכיר את המוצר שהביא אלי-באבא, אבל 20 ירוקים? על פניו אל תתקרב אפילו.
שלי עלה לי בחברה מכובדת מייד-אין-אמריקה לפני 11 שנה מעל 1,000 שקל. מה התחדש מאז? לא יודע לומר, אבל לא 20 דולר.
כן :) ...
כנראה ... אני מתכנן יום אחד להצטרף אליך לאחד ממסלולי השומרון.
גיתאי .. יצאתי לרוץ קצת ולהרהר בשאלות שלך.
נראה לי שיש לי תשובה. לפחות חלקית.
1. עדיין אני חושב שהאוטו הזה מאד מתאים לטיולים. אולי כדאי להמשיך את הדיון שם .. או על גבי מנגל .. אבל במילים פשוטות, אתה טיילת עם הסובארו .. היו דברים אחרים מתאימים יותר אבל זה לא הפריע לך. יש היום שמטיילים עם סנטה פה ועם מזדה 5 .. כל אחד מה שמתאים לו לחבר למילה 'טיול' .. יחד עם זאת, כל אלו שמחזיקים שני רכבים .. ליום יום ולטיולים .. זה לא מתאים לי. אין לי יכולת לעשות את זה ולא רוצה לעשות את זה. כל יום בדרך לעבודה אני מוצא את עצמי מנווט (סביל .. כמו ווייז מנווט אותי אל ...) על ידי וייז לאיזה שביל .. זה עושה לי אחלה בוקר להתחיל את היום. שווה לי.
https://youtu.be/JndjCeBvJ1Y
והנה עוד דוגמה
https://youtu.be/XAQDc-Fp6h0
2. היתה לי כננת ידנית, לא רוצה אחת כזאת. אני לא חושב שאשתמש בזאת גם אבל זה עושה לי טוב שהיא תהיה פה.
3. לגבי שופוני או ביזארי :) .. אני מסכים, תשאל את אשתך כמה זה עושה לה טוב לדעת שאת השמלה השחורה שלה אין לאף אשה אחרת בממלכה :) .. אין עוד דאסטרים עם כננת בישראל ! רק לי :) יש מאות אם לא יותר באירופה ודרום אמריקה והודו .. אבל מה הם מבינים ... לגבי, לקום בבוקר ולראות את הסופר פרייבט בחניה נראה כזה מסוקס וגברי .. עושה לי טוב .. מה אכפת לך ? ;)
4. להבנתי ומהנסיון שלי שכולל כמה רכבים עם כננת ועם נעילות והגבהות ועציצים ואשכי לויתן .. ובהתחשב איפה אני מסתובב .... יש לי מספיק אמצעי חילוץ עצמי. אם אגלה אחרת ... אבקש עזרה .. כמו כל שאר המסוקסים :) חילוץ על חשבון הבדיחה של גיא יגרור גם אותך לעזרה ... לא ?;)
לגבי הזעה .. :) אני משלם הרבה כדי להזיע בהולמס כל בוקר .. אז .. עוד הזעה אחת לא תעשה הבדל. העיקר הכפתור בסוף ;)
5. לא יודע לגבי זה .. באמת. פרו ג'יפ נותנים לי לבחור כבל פלדה או ניילון. בחרתי בניילון.
בכל מקרה, הגעתי למסקנה שאני, מתאימה לי הפוזה של האנטי פוזה ... האנדרדוג שחונה ליד הסופה המוגבההת למוות וליד הצ'רוקי עם גלגל 33 ...
לא מחפש לאתגר את האוטו מעבר למגבלות שלו .. רק עד המגבלות. והעובדה היא שאני מטייל איתו כבר שנה .. ויש פה שיעידו שאני 'מטייל' ... ולא רק הולך להריח כלניות.
והוא שורד אותי בנתיים .. יפה.
אז ... כנראה שאני עושה משהו נכון :).
מאוד מרגש כל ההשתפכות הזאת של שניכם אבל....
מה עם ההתקנה?
איפה תמונות?
תודה תודה :)
פרו ג'יפ דחו אותי לשבוע הבא.
מבטיח להשוויץ כשיהיה על מה.
תזהיר אותם שאם אין תמונות של החיבורים לשלדה/מרכב (יעני, בלי הטמבון פלסטיק) הם מפוטרים ;)
אתה רוצה להעתיק ;)?
צ'מע גיא, לך על כפתור הקסמים.
אמרתי לך שאני זורם עם בניית האנדרדוג שלך כל עוד זה לא אני, אל תגיד שאנ'לא מפרגן.
הסובארו שלי לפני 15 שנה היתה בכורת-השטח שלי, אז לא הבנתי מהחיים שלי ואשתי-דאז (הפסקת פרסומות לכחכוח בגרון) טענה שג'יפ אמיתי ינקר עיניים במגזר של הבַּלָבָּתים הדוסים. אתה שומע מה היא אמרה? סופה מנקר עיניים!!
אז עוד דפקתי קצת חשבון אז חיפשתי משהו לייט שיאפשר לי שטח וגם להיטמע במגזר, שלא יגידו שאני נובוריש כי יש לי סופה מתפוררת. ואז לא היו ג'יפונים וקרוסים וכל מיני דברים משונים, העולם היה פשוט יותר (אם כי הכבישטח המלוכסנים כבר היו בשיאם).
אז מצאתי את הביזאר התורן - סובארו-סטטיון-מתנחלים 4X4 מה-זה-מגניבה שפינקתי בצמיגי בוץ לייצוא לרוסיה ועוד כמה גודי'ס, ראה תמונות בשרשור שלך על הדאסטר. אפילו הילוך "כח" (הפסקת פרסומות שניה לכחכוח בגרון) היה לה.
אז נכון שהיא לימדה אותי לנהוג ולבחור נתיב - מה שהסופה קלקלה אחר כך - ועברתי איתה דברים שהשמיטו לסת מבעלי רכבים ייעודיים יותר, כולל טיפוס חצי מחמל (רק אלוהים יודע כמה מטומטם הייתי, אבל כשלא יודעים לא כואב). אבל צ'מע, מהר מאד הבנתי שעם ביזאר אני לא רוצה לטייל, זה היה נחמד בתור סיפתח צבעוני, לא יותר.
ואני אומר לך, כמי שנשמעה טענה לגביו בפייס-ג'יפולוג שיש לו וובוס של עוף מסויים, שאני עם הסובארו - או עם דאסטר, הגרסה המודרנית לצורך הדיון - לא הייתי עושה בדד במדבר, ואם כן אז לא במוד רגוע. לאתגר את האנדרדוג זה נחמד וקטעים, אבל לא לאורך זמן לדעתי, כי בסוף מגיע השלב שאתה רוצה להנות מראש שקט בשטח ולא מהשופוני או מהמגניב-במלעיל. פשוט לחזור למקורות, בלי ווסאח ובלי נעליים.
כשאני מדשדש לבד במדבר עם הסופה, בשבילי מדבר טריוויאליים, אני רגוע לחלוטין והראש פנוי לדברים שבשבילם לקחתי את הפסק זמן הזה. נכון שיש כננת וציודים וענייני עניינים - אבל הכלי מתאים לשימוש וזה בעצם מרכז העניין.
לדו-שימוש יש הרבה כלים טובים באמצע בין הדאסטר למונסטר-טראק, אני לא צריך לספר לך.
אבל ברור לי שזה לא הקטע הרציונלי אלא ה'קטע'. וזה בסדר גמור, וגם יוסיף לך מן הסתם אירועים משעשעים למור"ק בהמשך הדרך.
אם בחרת ניילון אז אני מניח שכבר יש כננת...?
מה שלא יהיה - בהצלחה. ואם צריך משיכה, אני חבר ממושמע בקבוצת החילוץ השקטה ביותר במזרח התיכון.
עדיין .. לא .. דחו אותי לשבוע הבא ..
אבל בחרתי - החלטתי לקחת את הניילון.
אני לא חבר בקבוצה ההיא .. אבל .. אני הרי ישראלי .. אז .. 'יהיה בסדר' .. :)
לי אין וובוס בכלל .. אני מאלו שרצים עם טייץ .. :)
אני מאמין דיום יבוא וניפגש, אתה תראה שהשד לא כזה נורא
:)
ואגב ה'מקורות' שלי זה סמוראי 86 פתוח נעול פעמיים, מוגבה עם שנורקל מכוער ברמות בינ'ל למי שזוכר ו .. עם כננת :) ... אני לא ממש רוצה לחזור למקורות :)
נעים לי בתחת הרומניה הרכה עם החמוקיים ..