תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אז דרור, למה כועסת?
כלום לא השתנה גם לדעתך.
מקסימום בטעות פחות חצי סעיף להידבק אליו.
אף אחד לא חשב באמת שמחר הענף יפתח או יוסדר כן או לא לשביעות דעתנו.
בסה״כ רצינו לחזור הביתה בשלום.
תפנימו, כל המטרה הייתה כסת״ח של משרד התחבורה. כמו שעושים בהרבה רשויות ממלכתיות.
מישהו כתב נוהל לחלוטין סביר ובעט את הבעיה למגרש אחר.
אפשר לחזור לנשום כי לדעתי לא יהיה שום שינוי מהותי בחיי היומיום שלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז דרור, למה כועסת?
כלום לא השתנה גם לדעתך.
יותר מזה,
המסות הגדולות של בעלי הרכבים הסטנדרטיים שהשינוי היחיד שנעשה בהם הוא הגבהה באחד הסטים המוכרים, יוכלו בשאיפה לעבור טסט ללא הצקות וללא קשר לצבע הבולמים או למצב הרוח של הבוחן.
מערכתית הנוהל הזה מיועד מן הסתם להם ולא לכאלו שעשו כל מיני שינויים ברכב וההגבהה היא רק עוד אחד מהם, או לכאלו שהרכיבו סט מיצור מקומי שלא אושר וכ"ו וכ"ו.
הסוג השני יכול לחזור לנשום כי כנראה לא יציקו לו מעבר למה שהיו מציקים לו ממילא גם בעבר.
הסוג הראשון, זה שיש לו רכב סטנדרטי ורק רוצה להגביה בגבולות שהמערכת מתירה - מצבו לדעתי השתפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז דרור, למה כועסת?
כלום לא השתנה גם לדעתך.
כועס?
אתה מכיר אותי משלשום בועז? מי כמוך יודע שאני כבר מזמן הפסקתי להתעצבן.
ידועה לכל דעתי על האנשים שעובדים בשירותה של מדינת ישראל. הכסת"ח אצלם הפך כבר מזמן מאמצעי למטרה וממטרה לאמנות. אנחנו נתקלים בזה בכל כך הרבה סיטואציות, ששום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי. בהתחלה זה עצוב, כשאנחנו קוראים את דו"חות מבקר המדינה ורואים מי ומה מנהלים אותנו ובאיזה חוסר כישרון, חוסר יכולת ואפילו חוסר רצון, ואחר כך דמויות כמו השר הדרוזי ההוא שחולם על רובוטים (למה ככה, זי רובוט!), ואז זה אפילו קצת מצחיק. באמת אין לי שום ציפיות מהאפסים שמחזיקים את החותמות הרשמיות של המדינה הזו, אז אני לא מתאכזב.
כמו שאמרתי, בפעם המאה - נוהל ההגבהה הזה הוא אחיזת עיניים. הוא כלום. הוא אוויר חם. יש כל כך הרבה סעיפים מכשילים ובעייתיים וכל כך הרבה סיבות לבוחן במכון הרישוי להכשיל אותנו בטסט או לבוחן של משרד התחבורע להורות לנו לעצור בצד ימין ולתת לנו הורדה מהכביש מלבד הגבהה - גם אם הג'יפ שלנו נוצץ ומבריק ובמצב חדש, כך שאותו סעיף של "הגבהה" או הערה 2303 או מזמורי מנטרות מקודשות בסנסקריט או כל שטות אחרת, פשוט בטלים בשישים.
הדבר היחיד שאני מזהה כאן, זה שאותן דמויות בפורום שחגגו לפני 10 שנים את חוק הספורט המוטורי, חוגגות עכשיו את הערה 2303, כאילו הגיעו ימות המשיח.
ואני מסתכל מהצד וחושב לעצמי איך אנשים משכילים, חדים ואינטילגנטים כאלה, מאפשרים שיעבדו עליהם בעיניים פעם אחרי פעם. אולי זה עניין שראוי לטיפולם של רופאים.
שמת לב שהם גם תמיד שמאלנים [emoji23]
ההבדל בין אופטימי לפסימי
לאחר שיחה הבוקר עם אחד הגורמים שאני סומך עליהם בענף קיבלתי את המלצתו לשבת בשקט ולא לעשות בנתיים דבר.
עוד לא נאמרה כנראה המילה האחרונה.
צפוי סיבוב משפטי בנושא...
אני בקשתי אישור על הקפיצים שלי וזה מה שקבלתי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8219cee0a.jpg
יש לי גם אישור ( כנראה, אני לא מבין גרמנית ) בגרמנית שהקפיצים הספציפיים הנ'ל מותאמים ומאושרים לסוג הרכב ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שמת לב שהם גם תמיד שמאלנים [emoji23]
ההבדל בין אופטימי לפסימי
נו... אם כבר מדברים על מציאות ומי שמתעלם ממנה ועוד יותר... מי שמעוות אותה.
בועז - אם היית רץ "אז" ולא מחכה לשקיעת האבק (כנראה אצלך אין גרביטציה) היית יכול להסתפק במידה L... עכשיו יהיה מביך עם XXL.
אז כמו היום המה שמו היה xxl רק שעכשיו הוא נראה לך מאיים יותר [emoji41]
כאילו... עכשיו אני אמור להגיד לאסף "וואללה?!?!?"?
ואני מתכוון לזה (ההדגשות שלי):
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רק הערה לתגובה האחרונה ועוד כמה שהיו קודם בנושא זה.
הבוחן חד משמעית לא נדרש למדוד. לא את הגובה ולא את ההגבהה. הוא נדרש לבדוק אך ורק שהרשיון כולל הערה שהרכב מוגבה... במידה ונדמה לו שהוא מוגבה. ולכן אני כן צופה בעיה דווקא למי שלא מוגבה.
לגבי הפסימיות שלא יהיו אישורים לכלים מוגבהים בדיעבד - זה הכל ביזנס. הם ייתנו אישורים בשמחה כי על כל 10 ג׳יפים שייכנסו לקבל אישור, לפחות ל5 יחליפו בולמים נוזלים. וזה טוב פעמיים. גם לעסקי הבולמים וגם לבטיחות בדרכים.
והנה קיבלתם תשובה ממתקין / יבואן ועדיין ממשיכים לומר ״לא יהיה״ ו ״ אכלנו אותה״ ו״יעלה הון״... כשאספיר בעצמם אומרים שיעלה 200 שקל אם הכל תקין. גם זה לא טוב?
שורה תחתונה עוד חזון למועד ולא ברנרד... האבק עוד לא שקע אבל-
- משרד התחבורה מכיר בזכותם של בעלי רכב שטח להגביה אותו. זה שינוי דרמטי ביחס של הרשויות לנושא.
- יש נהלים שמסדירים איך עושים ואיך רושמים והפרקטיקה שלהם לא מסובכת ולא יקרה ליישום, אפילו למי שכבר התקין.
- מכוני הרישוי הונחו לבדוק רק את הרישום של המתקין ברשיון ולא להיכנס לציציות. ממש כמו בהתקנת כננת. לא ראיתי בוחן רישוי שולף דינמומטר ומודד כוח משיכה בכריכה ראשונה כדי להעביר טסט.
אז נכון שאולי עדיף היה שהכל יהיה מותר ונוכל לעשות מה שבא לנו. אבל אנחנו לא גרים במדינה ההיא.
במדינה הזו המעבר מ״הכל אסור וכולנו עבריינים״ ל״ככה מותר וגם את העבריינים הותיקים מזכים״ - המעבר הזה לדעתי הוא דרמטי. ומעודד.
ואני מזכיר לכם שהיו כאן כמה רואי שחורות סדרתיים שלפני כמה שנים הפצירו וכתבו וביקשו שמשרד התחבורה יעשה את השינוי הזה. אז הנה. אבל עדיין זה לא טוב.
אסף.
ורק להזכיר למה אני מתכוון:
"אלא אם מדובר בהגבהה חריגה ובלתי סבירה הנראית לעין..." ואת היתר אין לי כוח להעתיק..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ולפעמים... כל ההליך המסודר הזה, שפירטת אותו, לא שווה ערך לאינטואיציה בריאה...
ולשם שינוי, אני מסכים עם כל מילה של בועז...
ובלי אי הסכמה, הרי אי אפשר...
וזה אחרי שקראתי, חשבתי, גיבשתי ו.. ישנתי על זה איזה יום.. להירגע.
אני לגמרי לא מסכים עם הניתוח שלכם, אתם שם בג'יפולוג:rolleyes::
א) "ובכן, נראה שההיגיון ניצח, וברישיון הרכב תהיה רשומה הערת קוד חדשה, 2303, "מותקנת ערכת הגבהה עד 50 מ"מ". פשוט וברור."
ברור אבל לא פשוט בכלל.
נראה לי שפיספסתם קצת את הסעיף הרלוונטי בנוהל H-02-2016 - בנספח ב' יש מקום מפורש (= דרישה מפורשת) לרשום את מקט ההגבהה.
בנוהל H-01-2016, בסעיף 5.(הוראות כלליות), מצויין בפירוש שנדרש "תיק מוצר" (שכולל את כל הרכיבים) - זה אולי קצת יותר ממעניין למשתמש הקצה..
ב) בקיצור, לעניין זה.
אני לא יודע מה ציפיתם שירשם ברשיון ולא מבין איזה אהיון בדיוק ניצח אבל זה בכלל לא פשוט (ברור זה דווקא כן).
ברגע שיעלה הצורך (וזו עוד נקודה שכבר העלו פה, בערך..) "משתמש הקצה" יצטרך לספק את מק"ט ערכת ההגבהה שמותקנת אצלו ומתיק המוצר (שבטח גם כן יצטרך להביא העתק ממנו, שהרי חובת ההוכחה עליו וכבר דיברנו על זה..) ולהוכיח שלא שינה דבר וחצי דבר ממה שרשום שם.
אם הכל מתאים - אחלה לו. סתם טורטר.
אם לא - ...
ג) "להבנתנו, המשמעות היא שעד ה1.3.2018 מכון רישוי אמור לאפשר לכל רכב מוגבה (ותקין, כמובן...) לעבור טסט (!). כמו כן, יש כאן הכרה ברורה בצורך ובאפשרות להסדיר את מצבם של רכבים מוגבהים."
לא מובן לי, למה הגעתם להבנה שכזו.
אולי, בפועל, "לא יתעסקו איתמנו יותר מידי" אבל בהחלט אין פה כל אישור לנסוע עד 2018, כמו שבא לנו/במצב הקיים.
אין פה שום הבדל מהמצב כיום.. גם כיום אסור לבצע שינויים והכל נתון לשיקול דעתו של הבוחן או הבודק.
וגם אם "לא יתעסקו איתנו יותר מידי"... מדובר בהגבהה של עד 5 סמ'.. קצת פחות משני אינץ'... מי שעל פניו יש לו יותר (= הרבה מאיתנו), לא יוכל להגיד שיש לו עד 2018 לאשר את מה שקיים ברכב...
תחשבו על זה טיפה.. לפני שמבליטים בשחור את ה...שטות הזו.
ד) וזה מביא אותי (חזרה) לעניין שכמה העלו, ושעלה בשירשורים/פוסטים הקודמים.
איך ומאיפה מודדים 5 סמ' (מזכיר לי את יודל'ה, שהיה אחראי על הרישום ולו הסמכות הבלעדית איך למדוד..).
ואל תגידו שזה חשוב רק ליצרנים/מתקינים (ולא למשתמשי הקצה..), שתפקידם לספק חתימה...
בטסט, כשהבוחן יחליט ("לפי העין", משום שאין התייחסות בתקנות) שיש לך "גדול" יותר מהמותר, תתחיל מסכת האישורים הנדרשת.
ופה אין שום מקום לשיקול דעת או שיכנוע - יש מק"ט!
ואם מישהו חושב שינפנף לבוחן/בודק ברשיון "כתוב שיש אישור - סתום ת'פה!) וייצא עם טסט לרכב עם הגבהה של "3.5... בהצלחה.
ואני כבר רואה את הויכוחים המתוסכלים של "נשבע לך שלא נגעתי בהגבהה.. ככה התקינו לי", עם בוחן שאומר "נראה לי יותר מ-5 סמ').
ה) "בראבו. הדלת נשארת פתוחה להגבהה של יותר מ50 מ"מ בתהליך פרטני. מורכב, יקר, אבל מוגדר ואפשרי לביצוע. נקודת אור משמעותית לעתיד תחביב הג'יפאות בארץ."
באמת בראבו.. איזה חידוש - העשירים יוכלו לאשר איזו הגבהה שרוצים.
רגע - אנחנו לא עשירים!
ורגע נוסף - גם עכשיו אפשר!
וואללה.. איזה בראבו אני מפספס פה?
....
וכל זאת, נמרוד... לעניות דעתי הצולעת:rolleyes:
וכדי שאף אחד מהקוראים המכובדים לא יפספס חלילה ולא ישגה/ע באשליות, אני אדגיש פה.. שוב:
"ג) "להבנתנו, המשמעות היא שעד ה1.3.2018 מכון רישוי אמור לאפשר לכל רכב מוגבה (ותקין, כמובן...) לעבור טסט (!). כמו כן, יש כאן הכרה ברורה בצורך ובאפשרות להסדיר את מצבם של רכבים מוגבהים."
לא מובן לי, למה הגעתם להבנה שכזו.
אולי, בפועל, "לא יתעסקו איתמנו יותר מידי" אבל בהחלט אין פה כל אישור לנסוע עד 2018, כמו שבא לנו/במצב הקיים.
אין פה שום הבדל מהמצב כיום.. גם כיום אסור לבצע שינויים והכל נתון לשיקול דעתו של הבוחן או הבודק.
וגם אם "לא יתעסקו איתנו יותר מידי"... מדובר בהגבהה של עד 5 סמ'.. קצת פחות משני אינץ'... מי שעל פניו יש לו יותר (= הרבה מאיתנו), לא יוכל להגיד שיש לו עד 2018 לאשר את מה שקיים ברכב...
תחשבו על זה טיפה.. לפני שמבליטים בשחור את ה...שטות הזו."
תראה מה ההבדל בינינו. אני רואה שלמכון יש פתח לא לעבוד קשה ולהתחמק ממדידה. אתה רואה באותו דבר בדיוק פתח לבוחן במכון להוציא את המיקרומטר מהבויידעם.
שורה תחתונה מה שחשוב זה מה הבוחן במכון מבין מזה.... ולא מה אנחנו מקשקשים באינטרנט.
(וגם.. מזל שאתה לא עובד במכון רישוי)
אסף.
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ברנרדד, אם לא היית שמאלני עוכר ישראל היית מפרש זאת כמו כל בר דעת וכמו כל בית משפט סביר.
אממה, האגו שלך כל כך גדול שאתה ממשיך לקשקש את עצמך באופן מגוכח במקום להגיד באופן מכובד שתי מילים שהיו מוציאות אותך מהמשך התפתלות מביכה.
״סליחה טעיתי״
תנסה, זה יקל עליך.
אני חושש שאם תמשיך ככה עוד נמצא אותך בשורות ה bds.
לעצם העניין הבעיה עכשיו בצד של המכון ומשרד התחבורה אם הם יכשילו רכב כלשהו.
1. עין היא אינה כלי מדידה מכוייל ומוכר על ידי בית משפט כלשהו.
2. משרד התחבורה נתן ארכה מפורשת להסדרת הנושא.
אם מישהו יכשל ויחליט ללכת ראש בראש מולם בבית משפט ( שיקח את ברנרד) די ברור שיש לו הרבה בשר לנקנק אותם..
איזה מיקרומטר? בעין, אסף... בעין.
ובועז.
ממתי בדיוק אתה יודע מה ואיך חושב בר דעת? והסנהדרין, כבר מזמן לא נחשב בית משפט סביר.
אבל אני עדיין רואה שיש לך אופציה של "גאולה", הנה, למדת לכתוב "סליחה, טעיתי".
גם אם אתה מכוון למישהו אחר... זו התקדמות.
איך אמרת המידה שלך? XXL? אני שולח לך מפה... אדום, עם פרח ורוד מקדימה... ואתה יכול גם ללכת, לא חייב לרוץ ☺
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ברנרד, מכיר בית משפט שקיבל עין ככלי מדידה קביל?
שים לב:״ הגבהה חריגה ובלתי סבירה הנראית בעין״.
הם יצטרכו להגן על זה אם מישהו יתבע אותם.
תמשיך להתחפר...
בסוף רק גאולוג ימצא אותך בחפירות לבית המקדש השלישי
בשביל לשתף אנשים באותיות, יש לנו קבוצת ווטסאפ....
לקח שעה להסביר לברנרד את זה.
כולם הבינו חוץ ממנו. תשפטו בעצמכם [emoji4]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...be6a90ed69.jpg