אל תשכח בנוסף לכל הכלים המילימטריים, בלנדרובר צריך גם פתוח סגור אחד מידה 9/16 עבור הגלי הינע.
הסט 1/2 בדרך כלל נגמר לפני, אבל אתה צריך בוקסה 30 למוטות רדיוס. תוודא שיש.
אסף.
Printable View
תודה אסף. אוודא.
זכור לי שבדסקברי צריך כמה בוקסות לאומי גלגל, משהו ל-עם כיסוי ו- בלי כיסוי וכו...
חייב 9/16 אחד.
בוקסה 30 לדעתי רק לדיסקו 1 .
ממליץ להוסיף צינור בקוטר מתאים לעובים ציריה ע"מ לישלוף את הגדם מבית סטליטים כששוברים ציריה(למי שלא עם מחוזקות).
בוקסות לאומי גלגלים 26/27/28 , תלוי כמה הפנצ׳רמעכר דפק אותם עם הפטיש אוויר.
אצלי יש בעקרון כל מה שנירשם בתגובות האחרונות, סטים של בוקסות, מפתחות פתוחים, דבקים וכו'.
אצלי רוב הכלים עולים לרכב רק לפני טיול(רכב יומיומי), ישנו ארגז קטן קבוע ברכב ועוד כמה דברים.
קודם תלוי איזה גיפ,, כי לכל גיפ יש "תקלות חוזרות וידועות שמצריכות דברים ספציפיים.. אבל מעבר למה שכתבו פה, שווה לחשוב על תוספים קטנים ויעילים למיכלול בעיות, FOXY שזה מעין פלסטלינה שנהפכת למתכת ומסייעת לחורים ברדיאטור, אגזוז, צינורות מתכת חמים, RESCUE-TAPE שמיועד לזרימות, חורים ותלות בכל צינורות הגומי החמים, ו DUCKING-TAPE לחבר אביזרים שניתקו כמו צינור הואקום מתחת לגימיני שאוהב להיתפס בשיחים וסלעים, וכמובן "תולעים וערכת פנצרים" למיקרה והיה לך מזל והחור מבורג,, זכוכית או אבן חדה,, הוא במעטפת הצמיג ולא בדופן הצד,, כי דופן הצד של הצמיג לא ניתנת לתיקון בשטח ובדרך כלל גם אסורה לתיקון בפנצ'ריה - ומומלץ גם את רצועת המאוויר והאלטרנטור כי אם הוא ניקרעת אי אפשר להמשיך להעלות זולה,, כל הנאמר למעלה עולה ביחד 200 ש"ח או קצת יותר :-) בהצלחה גיפון-נעים
לי ערכת כלים בסיסית הכוללת בוקסות ומפתחות ואת הכלים הנוספים הרגילים (ג'בקה, שפיץ פלאייר פטיש מברגים, כולל מברג אימפקט, וכו....).
בנוסף, בוקסות יעודיות ומפתח לפולי מאורר.
רסקיו טייפ טפלון איזולירבנד אפוקסי כמה חוטי חשמל וכו...
לא לוקח חלקי חילוף מעבר לרצועת אביזרים. פשוט אין לזה סוף ואת כל התקלות ניתן לאלתר או לגרור לכביש. מה שלא ניתן, כנראה גם לא יהיה לזה חלקי חילוף, אלא אם אתה נוסע עם נגרר של חברת המזרח.
סתם דוגמה- מלחם. זה טוב לתיקון קבע בבית. בשטח בד"כ יספיק ליפוף החוט+איזולירבנד עד סוף הטיול. וגם אם משום מה חייבים מלחם, מברג שחומם על הגזיה יעשה את העבודה.
מעולם לא הגעתי למצב בו אני תקוע בשטח בלי יכולת אלתור, וברזומה שלי לא מעט כלי רכב שאמינות (לפחות במוניטין) היא לא הצד החזק שלהם.
אני חושב שבתפיסה, ארגז כלים מוגזם ו300 ק"ג של חלקי חילוף היא מוטעית לרכב שאינו רכב מסעות המיועד לחצות את הקלהארי.
מלחם הגז הקטן שלי כבר הספיק לתקן אמבטיית פלסטיק של רדיאטור היילקס בנחל צניפים, אחרת היה צריך לגרור אותו כל הדרך לכביש ...
ולגבי חלקים - אני מחזיק את החיישנים הקריטיים לפעולת המנוע, מכסה ורוטור מפלג, כבל הצתה בין הכוייל למפלג (כוייל בדרך לארץ), רצועת אביזרים, צלב אחד מכל סוג.
החלקים גרים (עם ג׳ק בקבוק) מתחת לספסל האחורי בחללים שלא ממש שימושיים לשום דבר אחר, אז זה לא מקום מבוזבז...
כל רכב לסוגו והבעלים אמור להכיר מה הוא צריך ומה לא.
אישית בדיסקו אני גם לא סוחב חלקים מלבד כרית(קפיץ) אוויר חדשה ספייר.
אני חושב שאם הרכב מטופל נכון ובחלפים טובים אין סיבה אמיתית שצריך לסחוב חצי חנות חלפים בשטח(שוב, אם יש משהו שידוע ככושל ברכב מילא, או אופי הטיול הוא עכשיו כמריר אז חלק מהכלים ירצו לקחת איתם ציריות... או ניגרר חלקים ספייר), מכיר כבר כאלה שסחבו איתם בלמים והחליפו בשטח... כאילו מה לא היה לכם זמן לזה בבית/במוסך???
אלא אם כן זה שבר וזה כבר כבר משהו אחר, עדיין לא ימנע נסיעה/חילוצון לכביש הקרוב.