קובץ מצורף 114485
זה מחשבון היחיד שאני מכיר ברשת. בדרך כלל מדויק מאוד.
שים לב, לא ציינת גודל פיזי שלפעמים יכול להיות גדול בהרבה מהמשקל הפיזי.
https://www.ushops.co.il/calculator.php
Printable View
קובץ מצורף 114485
זה מחשבון היחיד שאני מכיר ברשת. בדרך כלל מדויק מאוד.
שים לב, לא ציינת גודל פיזי שלפעמים יכול להיות גדול בהרבה מהמשקל הפיזי.
https://www.ushops.co.il/calculator.php
יצא שאתמול הייתי במוסך יבואן, בבעלות יבואן, והפנו אליי שאלה בנידון:
לקוח עם רפידות ודיסקים שחוקים ברכבו הגיע אל מרכז השירות ובידיו רכיבים כנ"ל עלומי שם. סיניים, כנראה. במרכז השירות ניסו להרים טלפון לכל מיני יבואנים כדי להבין מה הם הולכים להרכיב, תוך כדי לקיחת האחריות על העבודה. הם לא מצאו מידע כזה, ושאלו אותי לדעתי.
נעזוב את המשך הסיפור (מבחינתי ההמשך היה קצר מאוד: אני מונחה מהחברה לא לנגוע בנושא הזה, לא להיכנס למחסן החלפים במרכזי השירות, לא לבדוק מה הם מחזיקים, ולא להתערב במה שהם מרכיבים) . זה פשוט מתייחס למה שכתבת, ובמצב כמו שאתה מתאר, רכיבים מקוריים או ממותגים ידועים, המוסך לא היה מתלבט בכלל ומרכיב את מה שהלקוח הביא. יש חוק בעניין.
שלום לכולם,
אני אורי בנימיני ואני מנהל את יושופס מוטורס בקבוצת יושופס.
חשוב לי לומר שאנחנו בצד שלכם וגם אנחנו כעובדי החברה מזמינים חלקי חילוף ונתקלים באותן בעיות.
המטרה שלנו היא שכל חלק שנשלח ישוחרר בצורה חלקה ומהירה, מזה אנחנו מתפרנסים.
אני אנסה להסביר את הדברים מהצד שלנו:
משרד התחבורה מבצע בדיקת מפקח באופן אקראי לחלק מהחבילות בהן יש חלקי חילוף.
עמיל המכס צריך להיות נוכח בבדיקה כזו וכשיש בדיקה כזו היא גורמת לכך שהחלק מאוחסן זמן רב יותר במחסני הנמל\ נתב"ג. כמובן שיש לזה עלויות (אנחנו לא מרוויחים מכך, אנחנו גובים מהלקוח את הסכום שגובים מאתנו).
אנחנו מבינים לגמרי את התסכול שלכם, אנחנו כחברת שילוח גם נפגעים מכך כי זה פוגע בלקוחות שלנו.
אנחנו פועלים בלי הפסקה מול משרד התחבורה, המכס ומול גורמים בכירים במשרד הכלכלה כדי להקל על התהליכים.
לדוגמא, עד לא מזמן פטור המע"מ שניתן לקניות עד 75$ בשילוחים אוויריים לא ניתן בשילוחים שנעשו דרך הים.
אחרי מאבק ממושך שלנו מול הרשויות, נעשה יישור קו ועכשיו פטור זה קיים גם בשילוחים ימיים.
בשבוע הקרוב הולך להתקיים מפגש נוסף לגבי הסרת חסמי יבוא בתחום חלקי החילוף ואנחנו בחזית מול כל הרשויות כי זה נושא הנוגע לליבנו כגוף מוביל בתחום המוטורי.
אנחנו נלחמים ונמשיך להילחם מול הרשויות בכל הקשור לתחום היבוא האישי בכדי להקל על התהליך ולהוזיל אותו.
בשורות טובות,
אורי
בעל מוסך אמר לי פעם: "להביא חלקי חילוף למוסך שלי ולבקש התקנה זה כמו להגיע למסעדה עם סנדוויצ'ים ולבקש לשלם רק על השולחן".
מוסכי מאזדה \ טויוטה \ לקסוס לא מאשרים כלל לבוא עם חלפים מהבית. בדרך כלל זה נכון למוסכי סוג Z (מזהה אותם לפי העובדה שהם סוגרים ברגים עם פטיש אוויר WTF) שדואגים לבצע יותר נזק מתועלת, לפחות מהניסיון האישי שלי.
הייתי רוצה לתת לך יהודה זווית מבט נוספת על הנושא-
אני ישבתי עם שני בעלי מוסכים שמוכרים בפורום ודנתי איתם מראש על הסוגיה.
תנאי הבסיס הוא שאני לא מוכן להסתפק בחלפים זולים המצויים בשוק.
מעדיף מופר או תחליפי שנחשב מבחינתי טוב יותר. זו השריטה שלי.
מאחר ואני לא מעוניין לגרוע מפרנסתו של המכונאי שלי אני מוכן לשלם לו תוספת על העבודה עליה נסכם מראש.
אם המכונאי שלך היה מבין מעט במסעדנות אז זה שווה ערך למה שמכונה במסעדה "דמי חליצה"...
למוסך יש בזה גם יתרונות:
א. הוא פטור מאחריות על החלף.
ב. במקרה כשל הוא אינו נושא בעבודה חוזרת ללא תשלום (ובהתחשב בכך שהחלקים המקומיים באיכות גרועה זה סיכון ממשי)
מאחר והסידור היה אישי ביני לבין בעל המוסך והוא מבוסס גם על הערכה אישית בין שני הצדדים לא אציין את שמות המוסכים.
אורי שלום,
ראשית, תודה רבה שמצאת לנכון להגיב כאן.
זה אינו דבר מאליו ובסה"כ מוערך מאוד.
עיקר הטענה שעלתה כנגד יושופס הינה שבעת האחרונה מרבית החבילות המכילות חלפי רכב נעצרות לבדיקה.
אנחנו יודעים להבדיל בין בדיקה מדגמית לבין עיכוב גורף של חלפי רכב.
אבקש את התיחסותך לעניין ספציפי זה.
חברי ג'יפולוג הם סנסור מאוד רגיש לשינויים שיש בנושא הזה וחשוב לנו להבין למה התחושה היא כרגע שמרבית המשלוחים נעצרים לבדיקות ומן הסתם עלות השחרור שלהם מתייקרת בגין הפרוצדורה.
אנחנו מכירים את השיטה הזו מחברות שילוח אחרות שכך מכניסות לנו בדלת האחורית חיובים מיותרים.
חשוב לנו להבין שיושופס לא מאמצת התנהגות דומה ושנוכל להמשיך להנות משרות טוב גם בעתיד.
אם המדיניות הזו תשתנה מן הסתם תפסידו אותנו כלקוחות שליוו אותכם תקופה ארוכה.
בברכה
בועז
אותי יושופס כבר הפסידו, ואפילו לא היה מדובר בחלקי רכב.
חייבו אותי בעמילות מכס על פריט מתחת ל- $75 ועל ימי אחסנה בעקבות עיכובים בטיפול שלהם במוצר (מנגל גז) שזכאי לפטור מבדיקת תקן ביבוא אישי (אחד בשנה). הם הטעו אותי, גרמו לי לבזבוז זמן ועצבים מיותרים, וסרבו לקחת אחריות על המחדלים שלהם.
מכיוון שזה היה מנגל ייחודי שהם החזיקו כבן ערובה, ולא הצלחתי למצוא עוד אחד כזה, שילמתי את כל הסכומים המיותרים ואני לא חוזר לשם יותר.
הכעס שלי הוא לא על הטעויות, כולם טועים וזה קורה וזה אנושי.
הכעס שלי הוא על אי לקיחת האחריות, ועל ניצול עמדת הכוח שלהם מולי כשהם מחזיקים את המשלוח שלי כבן ערובה.
יושופס הפסידו אותי כלקוח, הם כבר מזמן הפסידו את הסכומים שהם חייבו אותי שלא לצורך אחרי שהעברתי את ענייני לנתיבים אחרים, וזו אמנם זכותם להיות חברה כוחנית ונצלנית, אבך זו זכותינו לעבור הלאה לחברות אחרות. אני עשיתי את זה כבר לפני כמה חודשים.
גם אני נדב, ברגע שחלק בשחרור מהיר נעצר, ולא מעניינת אותי הסיבה, והייתי צריך לשלם זהו אין מחילה.
Shipito שולח איתם פעם אחר פעם ללא כל בעיה.
היי בועז,
תודה
אני רואה את השרשור כהזדמנות להתייחס ולהגיב,
משרד התחבורה הוציא לפני כמה חודשים מדיניות חדשה בכל הקשור ליבוא מוצרי תעבורה
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/23499515.pdf
בגדול מטרת המדיניות היא להקל את תהליך היבוא בכך שרוב מוצרי התעבורה לא יצטרכו כל אישור.
אני נפגשתי מספר פעמים עם מהנדס ראשי לרכב במשרד התחבורה מר שם - טוב יעקב. הוא הוביל את המהלך וכוונותיו טובות מאוד!!!
למרות המדיניות החדשה, המכס עובד ע"פ צו יבוא חופשי שבו לא עודכנה עדיין המדיניות החדשה.
ככל הנראה זו הסיבה למה שאתה מתאר.
באמת שיש רוח חיובית ברשויות הרלוונטיות במטרה להקל על היבוא.
מדובר בנושא מורכב.
בכל מקרה אני אופטימי. תהיו בטוחים שאנחנו ביושופס רק רוצים לתת ללקוח שירות טוב.
בסוף כשאין חסמי יבוא והלקוח מרוצה יש הרבה יותר משלוחים וזו מטרתנו ופרנסתנו :).
אורי
צר לי, אבל זו ממש לא החוויה שלי, ואני לחלוטין מבחין בין חוקים ותקנות ובין התנהלות חברת יושופס.
במקרה שלי הם טעו (קורה), הטעו אותי (גם קורה) וסרבו לקחת אחריות למרות שנתתי מספר אפשרויות לרדת מהעץ.
אורי, אני לא מכיר אותך ואולי אתה באמת בא עם כוונות טובות וכנות, אבל אנשים אחרים בחברה שאתה מייצג פה לא מספקים את הסחורה שאתה מנסה למכור לנו. אם אתה מעוניין, צור קשר בפרטי ואעביר לך את פרטי המקרה ...
היי נדב,
ע"פ צו יבוא חופשי שהמכס כפוף לו, יבוא גריל גז חייב באישור מכון התקנים.
כאשר מגיע גריל ללא אישור כזה, עמיל המכס נדרש לפנות למכון התקנים ולהוציא את האישור.
יש לזה עלות כמובן.
מצ"ב קישור:
http://62.219.95.10/TaarifHistory/Mi...70323&helek=15
אורי
אורי, אתה באמת רוצה להכנס לזה בפורום פומבי, ובלי שבדקת את פרטי המקרה ?
אם עמיל המכס היה עושה את העבודה שלו, לא הייתי מצייץ.
במקום זה הוא שלח אותי להשיג אישור תקן למכשיר. מכיוון שזה לא מכשיר שנמכר בארץ, אז ברור שלא יכול להיות לו אישור תקן, ולא יוכל להיות עד שאקבל את המכשיר לידיי, סוג של ביצה ותרנגולת, ולא עזר לי לנסות להסביר את זה.
השקעתי בסוגייה כמה שעות של שיטוטים ברשת ואז גיליתי שאפשר לקבל פטור מתקינה אם מדובר בפריט אחד, פיסת מידע שהייתי מצפה שעמיל המכס ידע ויידע אותי. מרגע שמצאתי את ההליך הנכון זה גזל ממני רבע שעה של מילוי טופס מקוון והצהרת שימוש פרטי/שחרור מאחריות, ולמחרת הפטור חיכה לי בתיבת הדואר האלקטרוני. בלי קשרים, פרוטקציה או קומבינה.
עמיל המכס לא עשה את עבודתו, אלא העביר אותה אלי תוך בזבוז זמן יקר, ובכל זאת נאלצתי לשלם עמילות מכס. אתה לא יכול להאשים את המכס או את המדינה בכך - עמיל המכס הוא עובד/נציג החברה שלכם.
הזמן המבוזבז הזה גם עלה אח"כ בדמי אחסנה. למרות שהעיכוב היה שלכם אני שילמתי את המחיר (כי המכשיר היה , כאמור, בן ערובה שלכם). אתה לא יכול להאשים בזה את המכס או כל רשות אחרת. העיכובים היו בצד של יושופס לאורך כל הדרך, ולמרות שהצגתי את הדברים בצורה ברורה עדיין נאלצתי לשלם את המחיר.
וכמובן שכלל לא היה תשלום למכס, כי המכשיר עלה פחות מ- $75 ...
נציגת השירות היתה אמנם נחמדה ונעימה לאורך כל הדרך, אבל זה לא מנע את התחושה שמז***ים אותך בת*ת, ובחיוך גדול. כי הם יכולים.
אז שוב, אני ממש ממליץ לך לבדוק את הפרטים לפני שאתה כותב בפורום פומבי ...
נדב.
למכונאי שלי אין בעיה עקרונית בזה שאביא את החלקים שלי. והסיכום איתו הוא שהוא לא אחראי לחלקים או לתאימות שלהם לרכב.
יותר מפעם אחת באתי למוסך עם חלקים שאני רכשתי.
כשהמוסך היה שקט לגבי מקור החלף, אף פעם לא הייתה בעיה.
יתרה מכך, כשהזדמן לי פעם-פעמיים לקבל חלקי טויוטה מקוריים בהנחה גדולה יותר מאשר המוסך מוכר, הם גם הסכימו להרכיב.
מוסך שמחזיק מעצמי ובטוח באיכות השירות, לא מפחד מזה שתביא חלק, כל עוד הוא מקבל את איכותו.
דורון צודק (גם חנן לעיל), אבל זה תהליך, הרבה מאוד מוסכים עדיין יגידו לך שלא מסכימים (כמו שצויין כאן) כי הם מפסידים את הרווח שלהם על חלקים, שזה יכול להיות הרבה כסף.
זה אחד המפתחות לשינוי, ככל שיש יותר מוסכים שיסכימו לעניין, ישתפו פעולה וגם יחתמו על הניירת הדרושה ליבוא, ככה נוכל להילחם בעניין של הגזלנים בענף שהרבה שנים עשקו אותנו.
אמרתי לפני כמה עשרות תגובות כאן, זה שינוי שיקרה, כיוון שזה הרבה כסף שכולנו שילמנו / משלמים לחינם, אנחנו נמשיך לקנות חלקים ברשת, נמצא את הדרכים להביא לארץ ללא מיסי עננים ונמצא מוסכים ישרים והגונים שירכיבו את החלקים.
יש התנגדות והיא תימשך, אם על ידי משרדי הממשלה, יבואנים, משלחים מוסכים ועוד, הם יפסידו בסוף, כי כוחות השוק חזקים מכולם, גם מתקנות מושחתות.
דגש לגבי שיפיטו למי שלא הבין/מכיר : זהו שירות המשלוחים היחיד (ככל הידוע לי) שבו אתה הקונה מצהיר מה בחבילה, ודי לחכימא.
Sent from my A0001 using Tapatalk
שאלה לאורי בנימיני מנהל יושופס מוטורסרציתי לברר מה המדיניות לגבי החזרת חלק לא תקין שהזמנתי בארצות הברית
שלום אורי,
שלחתי בעבר המון חלקי רכב בפחות מ 75$ ללא עיכובים
תמיד קיבלתי את החלק בזמן ובבית
על החלק שולם מכס כחוק
אם אני מחזיר את חלק הלא תקין למוכר והמוכר שולח לי בחזרה את החלק התקין לכתובת בארצות הברית
האם אני צריך לשלם שוב על המשלוח לישראל?
מה קורה עם המכס?
זה לא ממש קשור אמנם לשירשור המקורי..
אבל אתה קצת טועה - המוסכים מרוויחים גם על החלקים ולכן רובם לא מסכימים שתגיע עם חלקים מ"הבית".
היה לי מקרה שבו מוסכניק לא הסכים להרכיב אצלי חלק שאני הבאתי, כשהסכמתי שיביא חלק ויתקין - הלך לאותה חנות שבה אני קונה וקנה משם את אותו החלק בדיוק.. הכל מול העיניים שלי.
ההסבר שלו פשוט ומתחלק לשני דברים -
1. אחריות - במקרה של תקלה עם החלק על מי תחול עבודת ההחלפה?
2. הרווח שהמוסכניק מפסיד כשאתה מביא לו חלקים מהבית.
ממה שאני מכיר. ההצהרה של החלק החדש צריכה להיות 0 דולר מסיבת החלפה ולכן לא חלה עליך עלות.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk