הרבה דברים קרו מאז העדכונים האחרונים. מטבע הדברים, הרכב הוא WORK IN PROGRESS וככל שאופי הטיולים משתנה, העונות משתנות - כך גם הצרכים משתנים.
אני מתנצל מראש על חוסר היכולת להעלות תמונות, זו תקלה מתמשכת ואין לי כוח (כלומר הבנה) לפתור אותה.
אני באמת מקנא במי שיש לו בבית ג'יפ ויום אחד קם בבוקר ואומר "זהו, פרפקט, אין לי מה להתעסק אפילו בבורג". מבחינתי הרכב הזה הוא פרויקט שיסתיים כשאחד מאיתנו ימות.
השנים האחרונות הבהירו לי היטב שסגנון הטיולים השתנה. זה קרה פלוס מינוס מגיל 40. נאמר ככה, יותר לאכול פחות לשבור. כמובן, הדרך אל האוכל דורשת שבירות. לא אשמתי ששמו לי זיק בדרך. לכן חלק גדול מהדברים שבוצעו מיועדים יותר להעניק איכות חיים לצורך בישול.
קודם כל, הפרונט התגלה כנקודת תורפה, לפחות אם אתה אוהב סלעים. לכן לאט לאט הוחלפו הרבה חלקים בפרונט לדברים יותר טובים. את רוב חלקי הגומי החלפנו בחלקי פוליאוריתן של SUPERPRO. החלק היחיד שהם לא מייצרים הוא אחת מנקודות התורפה הכי מעצבנות של הליברטים: תותבי מסרק ההגה. אני קורע אותם בתדירות של פעם בחצי שנה, וגם הם ממוקמים בנקודה בה בכל החלפת שמן נוזלות כמה טיפות ישר על התותב הימני, מה שהופך את ההיגוי למשוחרר. לקח הרבה זמן למצוא חברה שמייצרת דבר כזה - אבל יש.
https://creative-steel.com/shop/jeep...rack-bushings/
על הדרך הוחלפו גם ה TIE ROD בשני הצדדים ליחידות ארוכות יותר, כי הגובה הביא אותם לקצה התבריג.
כמובן- אפשר לחזק אלף גומיות, אבל יש עוד נקודות תורפה. לכן תושבות המסרק חוזקו - ויותר חשוב מכך, הותקנו מקדימה ציריות מחוזקות וארוכות יותר. בליברטי יש מגרעת לציריה שמונעת ממנה להיפתח בשעת הצורך לזווית די משמעותית (כמובן, לא חס וחלילה לשבור). הנושא טופל.
עוד נקודה שעלתה לי אישית על העצבים - נושא תא המטען. מדובר בתא מטען לא גדול. זה לא ג'ימני, ארבעה ארגזי סופרמרקט נכנסים בסבבה אבל זה גם לא גדול. אז קניתי מאחד מחברי הפורום המכובד הזה את ה"קופסה" שהיתה לו ב WK שלו מאחור. לשמחתי גם יצא שהוא גר בשכונה שלי, ומכיוון שאנשים טובים קשה למצוא, לקח לי בערך חודש עד שהזמנתי אותו להצטרף לטיולים. במקור התכוננתי להכניס שם כמובן מגירות, אבל יצא שכאשר מכניסים לשם מגירות אז אי אפשר להכניס ארגז כלים, ג'ק בקבוק, ארגז קפה, כיריים, שולחן, קומפרסור ועוד ארגז כלים. אז לעת עתה הוא ללא מגירות. על המדף הרכבתי ארבע נקודות עיגון לצידנית המצוינת )IGLOO MAXCOLD( שאשתי קנתה לי ליומולדת 44. בצדדים יש 2 מטפים גדולים, ועדיין נשאר המון מקום ל 3 כיסאות מתקפלים.
במהלך ההרפתקאה המתמשכת הזאת גיליתי שלצערי אני עדיין קורע פה ושם צמיגים, וגם יצא לי לקלף את הצמיג מהחישוק פה ושם. זה קורה לחברים אצלנו ורובם העבירו את הספייר לדל- כי כשצריך מהר גלגל אז לך תעשה את התהליך המייגע הזה של לשלוף אותו מתחת לתא המטען- זה כמו ליילד פרה. אצלי הספייר כבר בדלת, אבל בליברטי בתקינה אירופית יש מתקן אידיוטי שמגביל את הגודל לצמיג במידה הסטנדרטית, שאגב מתאימה גם לאופני BMX, אגב יום כיפור. אז כל הספייר והמתקן שלו פורקו. וכל העסק עבר חיתוך ככה שה"מכסה" של הספייר עם התאורה של לוחית הרישוי עדיין יוכל לשבת על הספייר. על הדרך סובבתי את המתקן 180 מעלות (זה פטנט שג'יפ לא מדברת עליו, כי אנשים עם ליברטי ירוצו כולם לשים שלושים ושלוש, ככה זה בקהילה הגאה שלנו) אבל ברצינות - זה מגביה את הגלגל בכמעט 4 סנטימטר במתקן. ג'יפ התקינה בחוכמתה 2 פלטות מתכת בין הדלת האחורית לספייר כדי לחלק את העומס. מתברר שיש כאלה, אבל בעובי משמעותי יותר, עם ברגים ארוכים. אז עכשיו הספייר יותר גבוה ויותר רחוק, בלי פרזולים. אבל מכיוון שכבר הורחק הספייר אז השתמשתי במתקן המקורי כדי לייצר תושבת שאולי יום אחד יהיה לה שימוש, לג'ריקן, או יותר חשוב- לפח אשפה לכל מה שמוצאים בדרך.
רשימת ה"טודו" שלי נותרה כמובן ארוכה. אני צריך לטפל בכל מיני חריקות. אני רוצה לייצר תאורה לקופסת המטען. אני מניח שגם זה יבוצע.
https://www.youtube.com/watch?v=Zj7XvhHV0po&ab_channel=hadto mer