יש לי ילד בן שנה וחצי והוא אוהב לגעת בכל מה שהוא רואה לא מניסיון מפחד שהוא לא יגיע אליו בטעות אשתי תדאג שהכניס אותו לכספת
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Printable View
יש לי ילד בן שנה וחצי והוא אוהב לגעת בכל מה שהוא רואה לא מניסיון מפחד שהוא לא יגיע אליו בטעות אשתי תדאג שהכניס אותו לכספת
ההבנה שלי לגבי הכספת היא שלא מדובר בכל ערב אלא למצבים בהם אתה לא בבית והנשק כן.
כמובן שאין מניעה שהנשק יהיה בכספת גם כשאתה כן בבית - אבל זה קמת יהיה פספוס אם כשייכנס פורץ אתה תרצה להגיב והנשק נעול בכספת... משומן מטופל ומוכן לפעולה.
אסף.
אז מה אתם אומרים לישון עם הנשק?
לרוב, לאדם הסביר והנורמלי, הצורך בנשק הוא כתגובה לתוקף שיזם מהלך כנגדו, כלומר גורם ההפתעה אצלו, אתה לא בשמירה נכון?
מה עוזר לך נשק נעול בכספת במצב שהחלטת שזה האמצעי הנדרש באותו הרגע?
תגיד לתוקף ״חכה רגע, אני הולך לארון, מזיז את הבגדים ומקליד את הקוד/מחפש את המפתחות לכספת״?
תסיק לבד מה אתה אישית גוזר מזה.
אם תשים לרגע את הרגשות והמאצ'ואיזם בצד,
תבין שעדיף לך שהנשק יהיה בכספת כשאתה בבית, ועליך בשאר הזמן.
הסיכוי שהילד יתעסק עם הנשק (בגיל שנה וחצי זה לא באמת מפחיד כי הוא לא יצליח לעשות איתו כלום, אבל בהמשך בהחלט כן), הרבה יותר מפחיד מאשר פורץ.
ברוב המקרים פורץ יסתלק ברגע שיתחילו להדלק אורות בבית. ובכל מקרה, אני מעדיף שיגנבו לי דברים מאשר לעמוד בכל הסיפור שסביב העובדה שיריתי במישהו. (אם הנשק בכספת עם הכסף והמפתחות של הג'יפ אז במילא אין מה לגנוב בבית).
אם אתה גר בישוב שבו הסכנה הבטחונית היא גבוהה זה משהו אחר.
בכל מקרה,
אין כאן אמת מוחלטת, יש דעות. אתה תבחר למה אתה הכי מתחבר.
איל,
אם התכוונת אלי אז פספסת.
אתה אולי פועל מתוך מצואיזם, אני לא.
תפריד בין יום-יום כשהילד בבית או גם אורחים לבין מצבי המעבר ביממה, בהם יש נטייה לאירועים פליליים/בטחוניים להתקיים, במיוחד במגזר הכפרי אליו משתייך פותח השרשור.
יש לא מעט מצבים בהם מקומו של הנשק בכספת ויש שלא, שכל אחד יעשה את החושבים ההגיוני שלו במסגרת החוק.
ושוב, חזרתי על זה לא פעם.
נשק ביד זה לא אומר בהכרח לירות ואם יורים זה לא אומר ישר למרכז מסה.
צאו מהקיבעון הזה.
ממש לא התכוונתי אליך או אל מישהו ספציפי או אפילו לתגובה בשרשור.
יצא לי כבר לאיים על בנאדם בנשק וללא ספק זה כלי שימושי בסיטואציות מסוימות.
כשאני שם את זה על המאזניים מול ילד שמשחק עם האקדח של אבא, העניינים משתנים.
אגב,
פתרון לא רע הוא שלפני השינה הנשק יוצא.
(אצלי יוצא לא מעט שהוא עליי גם בבית סתם כי לא יוצא לי להוריד אותו).
נשק כמה שיותר עליך יותר טוב. לגבי לישון עם - כבר שמעתי על מישהו שגנבו לו נשק מליד המיטה והוא פשוט לא התעורר. שמעתי על יותר שהתעוררו כשגנבים בחדר עם חפצים שלהם ביד , באותה מידה יכול להיות אקדח.
לדעתי בבית שאין בו כלב שעושה לפחות רעש { או משהו מקביל } , לא נכון להניח אקדח לא מאובטח ליד המיטה. עלול לתפקד כחרב פיפיות. יש היום כל מני קופסאות אבטחה שנפתחות ע"פ טביעת אצבע.
מי ישן עם נשק בשביל להניס גנבים מהבית בלילה...?
לא יודע אם חוקי לירות בגנב ( חוק דרומי?) אבל תאר לך שתפגע באחד מבני ביתך בגלל אוטו או ארנק...
עדיף שהם יהיו בכספת ולא נשק
בכלל, מה אחוז האקדחים בידיים פרטיות שהצילו את בעליהם בארוע לעומת האחוז שסיבך את בעליהם ?
היה לי לפני שנים רשיון בעילה של חקלאי והחזרתי אותו.
כיום כשאני גר בשומרון ונוסע לבד בלילה אני מתלבט כבר כמה שנים אם לטרוח ולהוציא רשיון.
לדעתי מעבר בחוסר נוחיות והמטרד הפיזי של להיסחב איתו קיים גם החרדה התמידית שמא יאבד או יגנב ושלא לדבר על המקומות שלא נותנים להיכנס עם נשק ואז משאירים אותו ברכב.
אקדח זה בעיקר מאצ׳ואיזם למרבית האנשים
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
כבר הרבה שנים שזה לא מצ׳ואיזם, החברה הישראלית החולמנית היא אנטי נשק, מי שמסתובב עם נשק גלוי - מעבר לטעות הטקטית, יזכה גם למבטים עקומים והתייחסות צינית.
הרוב המכריע מאד לא מיומן בתפעול ונשיאת האקדח היא לצורך תחושת ביטחון אישי, גם זה בסדר וזאת הסיבה העיקרית שהמדינה מאפשרת לרבים את האפשרות, כשאני קורא על ניצול שואה קשיש מבית יצחק שבמקום להפוך קורבן - ירה והרג את השודדים, זה שווה בעיניי הכל. אירועים בהם נשק פרטי סיים פיגועי טרור לא חסרים, בכך הציל לא רק את מחזיקו.
הטענות על חוסר הנוחות, האחריות, הגבלת התנועה - נכונות, איסור חמור להשאיר נשק ברכב - זו עבירה פלילית. במקומות בהם אין סידור הפקדה חוקי אתה לא תוכל להיכנס ותחנות משטרה לא מקבלות הפקדה פרטית.
קשה לי לדמין מצב ששופט ירשיע אדם שירה בגנב שהיה בחדר השינה שלו , כאשר לא ברור אם הוא גנב או רוצח. במיוחד אם מדובר באזורים מועדים.
לגבי ענין אחוז המסתבכים לעומת המועילים - זה מזכיר סקר שנעשה בארה"ב שהוכיח שבקרב אנשים שיש להם נשק יש יותר תאונות נשק. אתה לא יכול לדעת כמה קרבנות היו ניצלים לו היה להם נשק.
ההנחה שנשק גלוי זו טעות תקטית לא לגמרי חד משמעית. בהרבה מקרים המפגע מחפש חים קלים, ומחכה לקרבן קל או עד שהחמוש יסתלק. החשיבה של ניטרול האיום היותר רציני היא חשיבה ארגונית של כח מוסדר. מחבל פשוט מחפש לפגוע כמה שיותר, ותקיפה של אדם חמוש עלולה להסתבך ולקצר את משך הפיגוע. למעט תקיפת שוטרים שגם אז הם מחפשים את הקרבן היותר קל. כמו כן, לא חיבים לקנות תותח יד, גלוק 17 או משהו בגודל דומה , אפשר להסתפק באקדח פולימרי קטן שגם שוקל הרבה פחות וגם ימשוך פחות מבטים { באופן אישי לא מזיז לי } .
השארת נשק באוטו יותר משהיא פלילית היא מטומטמת. וזה חלק מהתרבות של חוסר יכולת לקחת אחריות על החלטות של עצמך. החלטת לשאת נשק? כנראה שלא תכנס לאולם קבלת הפנים בנתב"ג בלי להפקיד מראש את הנשק.
אגב, מזתומרת הפקדה פרטית? אם הנשק הוא מוסדי הם כן מקבלים?
דיוני האקדחים לעיתים קרובות מדי מקבלים אופי של דיוני פאג׳רו vs לנדקרוזר.. כנראה שאין אמת אחת והמציאות קצת מורכבת יותר.
לעניות דעתי, מספיק לראות בארוע האחרון בנוה צוף עם משפחת סלומון. כשהחייל רץ חזרה לבית כדי להוציא את הנשק מהכספת, מי יודע איך הארוע היה נגמר אם הנשק היה עליו מהרגע הראשון.
האקדח הכי טוב בעולם לא שווה כלום אם הוא לא עליך, לכן מבלי להתייחס ליצרן או מאפיינים אחרים של הנשק, האקדח הכי טוב הוא זה שיהיה לך מספיק נוח איתו ותלך איתו בוקר עד לילה.
באופן אישי, אני חבר כיתת כוננות ועם ובלי קשר האקדח צמוד אליי 24 שעות ביממה, בתקופות כשהייתי מוריד בבית, האקדח הפריע הרבה יותר. כשזה עליך כל הזמן מפסיקים להרגיש אותו.
הכספת קיימת בגלל הדרישה החוקית, אבל אין לה צורך אמיתי.
לעניות דעתי נשק בכספת מהווה נקודת תורפה בטיחותית/בטחונית ולא ההיפך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר להפקיד במשטרה רק אקדח שרשיונו בוטל או פג תוקף.
לדעתי על סמך לא מעט אירועים מהתקופה האחרונה - המחבלים לא חוששים לתקוף אנשים חמושים ובפרט אנשי בטחון, הם אף רואים בהם מטרות איכות.
המחבלים החמושים בשרונה ובדיזנגוף, ביצעו תצפיות ואספו מל״מ, בנחת ובקור רוח, דקות לפני הביצוע.
בפעם האחרונה שבדקתי (אתמול) פגעתי כדור ראשון משליפה ב 1.15 שניות מינימום, מדובר בעמידה בהיכון עם אקדח גלוי שנמצא בנרתיק מירוץ לא נצור (זה ציוד ספורטיבי שאיננו מתאים לנשיאה יומיומית), מספיק זמן בכדי שמישהו יפתיע אותי עם כדור לראש מטווח 0.
ככה שבאופן אישי אני מעדיף להיטמע בעדר, כדי שיהיה לי סיכוי להגיב ביעילות אם חו״ח קורה משהו בסביבתי. ממליץ לא להבליט נשק, גם מחשש למעקב וגניבה, גם מחשש להיות מסומן כמטרת איכות, גם כדי לא לחטוף תלונת שווא משכן ממורמר ונקמן.
בסדרה שקבלתי לשלם רשום שהיא התוקף כחצי שנה האם זה אומר שיש לי אפשרות לרכוש אקדח עד חצי שנה? (את הרישיון עצמו שלחתי כ180 ש"ח לשלוש שנים) אבל על אקדח אני עוד לא סגור ו ממשיך בחיפושים מאמין שלקח לי עוד כחודש.
תודה עמית. מקווה למצוא את הנשק המתאים בהקדם
לכן החיפושים קצת לוקחים זמן
ולא הלכתי לשלם על הנשק הכי יקר שראיתי שלא בהכרח הכי טוב או הכי מתאים לי
האם מוסתר או מוסלק זה דיון ארוך ומייגע, שאין לו תשובה נכונה. יש מקומות בהם אני הולך הכי גלוי שאפשר(נרתיק חיצוני עם מרווח מוקדם מהגוף כך שהאקדח "מרחף" במקביל לגוף) כדי למנוע מגורם פוטנציאלי להפוך להתקפי("למי יש את המקל הכי גדול") לעומת זאת יש מקומות בהם רק בעל עין מקצועית יזהה שאני חמוש. אין אמת אחת
לגבי איזה כלי, הכי נוח לך. גלוק 17/19 הם אקדחים מעולים מצטיינים בכל מדהימים ו... אני לא סובל אותם. זה לא הופך אותם לגרועים. זה גם לא הופך אותם לטובים. זה רק אומר שאני לא אוהב את התחושה של הכלי ביד. את ההדק הרגע ותחושת הירי שלו.
לגבי הגודל, במקרה הזה הכי קובע. קובע האם הנשק זרוק בכספת כי קניתי קולט גוורמנט 045" שמספיק כדור אחד והאובייקט מרוסק על הקיר ממול, אבל כבד כמו גלילון עם דורגלים אז לא נוח לי להסתובב עם המשקולת הזו ביום יום עליי. באותו מקום אקדח "גיבוי" 9mm עם 8 כדורים במחסנית ששוקל קצת יותר מחצי קילו ובערך בגודל של סמרטפון ממוצע יעשה את העבודה הרבה יותר טוב.
הכי חשוב. לא לקנות אקדח שלא ירית בו ירי ניסוי.
יכול להיות שיש לו המלצות מפה עד זנזיבר, אבל לך הוא לא יהיה נוח.
אז עדכון קטן מאז חודש 9,
רכשתי גלוק 17 במחיר טוב מחבר טוב
אני מרוצה.. להמשך האשכול במקום לפתוח אשכול חדש
ברצוני לשאול מספר שאלות על רישיון צייד
אני יודע שזה מכרז שנפתח ע"י הרשות להגנת הטבע כל תקופה לא מבוטלת.
אני יודע שבמקומות מוגבלים וכו וכו
אבל המידע ברשת מאוד מצומצם ולא מסביר את ההליך
מה צריך?
לאן צריך?
מה עוד צריך חוץ מהתר של רשות הטבע והגנים?
אשמח לקישור מפרט או לפרוט של אדם מהאתר טוב יטתר
אגב יש פה ציידים?