זה בדיוק המפגש הראשון שלי עם האמר סיור,
אבל בבקעת הירדן ולא רמת הגולן.
עשינו תרגיל גדודי שלדי (יבש של שריונרים לחסוך שע"מ)
הביאו מגדוד הסיור החטיבתי האמרים כי לגדוד לא היו מספיק אבירים וג'פסים .נשארתי עם פה פעור איך שהמשאית הקטנה הזו מגהצת קוליסים.
Printable View
זה בדיוק מה שהוא מיועד לעשות. ועושה את זה מעולה.
שזה אגב, בדיוק "למה מתלים נפרדים". בדיוק בשביל זה - איכויות נסיעה וניהוג גבוהות שמאפשרות מהירות ממוצעת גבוהה בהרבה.
הכלים של REGO מוסיפים ליכולת המובנית הזו של מתלים נפרדים, גם מהלכי מתלה שלא מוכרים ברכבי 4X4 שאינם SBSים או מכונות-באחה ומכאן גם ביצועי-עבירות חריגים.
הויכוח נשאר סביב הדיפרנציאל הפורטלי והציריות שמחוברות בצורת X. זה לא טריוויאלי ולא קונבנציונאלי. יקר לייצור, אולי מסבך תחזוקה (לכאורה) ואולי לא (אם זה יוכיח את עצמו כאמין ועמיד).
קונספציה שגויה שהכי איטי יהיה הדבר הנכון.
אצלי עם טרנספר 4.7, ומנוע חלשלוש, 2Low הוא הילוך נכון יותר אם צריך טיפה תנופה/מומנטום לכלל הרכב.
בראשון סופר קצרצר הרכב חופר במקום גם בסל״ד סרק.
שוב,
לא הייתי נוכח לראות מה עשיתם, אבל יש כאן ערב רב של דברים שיכולים להשפיע מאד על עובר-לא עובר.
נסעתי הרבה עם סופה ויותר מכך עם היילקס.
קשה לי לראות מצב שסופה ב2Low עוברת משהו טכני שהיילקס על 31 נעול לא עובר למעט דיונות/דרדרת קשה שמצריך שימור סלד גבוה ולא אחיזה.
במצבים האלו כמעט בלבד לסופה יש יתרון.
לצורך הדיון הטכני- תאורטית (כי אני לא מכיר REGO במציאות)
דיפרנציאל הוא אותו דיפרנציאל ,עם בונוס , יחס הפחתה כזה או אחר בפורטל מוריד מומנט מהדיפ' ונותן להשתמש ביחס קורונה/פיניון ארוך וחזק יותר.
הפורטל הוא גוש מתכת עם גלגלי שיניים גיבורים ,מסבים בריאים ומחזירי שמן...ושמן ,זהו בערך -לא מסובך ואין שם מה "שיתקלקל" (מישהו ראה פעם פורטל של האמר מקולקל ? אני מניח שלא)
עניין הציריות קצת יותר מורכב גאומטרית בשל מיקומם בשלדה יחסית לגלגלים ולצירי המשולשים- אני מאמין שתכננו את המהלך והזויות שלהן במגבלות הקצה כמו שצריך- לא רואה בעיה מיוחדת.
מבחינת חוזק- CV'ים של RCV ,ציריות 300M או כרומולי יעשו את העבודה למשך שנים.
טכנית, בהצבת מגבלות רוחב רכב מקסימלי, אם הכלי נועד לגיהוץ ומרווח גחון ,אז זו הדרך, מתלים נפרדים ומהלך מתלה.
איזה וויכוח?
אם אתה מתכוון למה שאני כתבתי, אז כנראה שיש לי בעיה עם העברית שלי.
אני ניסיתי להגיד שני דברים -
1- יש מרחק, ענק!!! בין בניית אב טיפוס לבין בניית מוצר סידרתי, ובמיוחד שמדובר במוצר לשימוש צבאי. ולכן, שכל מני סדנאות קטנות ומועטות תקציב מציאות משהו, אני קודם כל מסתכל, כמה מדובר בשיפור של פלטפורמה קיימת לעומת כמה הכל חדש. הרכב הצבאי הוא בניה מאפס, זה פרוייקט שלדעתי אנשים פה ממעיטים במורכבות שלו. כמות ההחלטות והבחירות, גדולה וסזיפית.
2- ביצועים לעומת תחזוקה ואמינות.
לכולם ברור שמתלי אוויר מתכוונים נותן נוחות נסיעה וגמישות תפעולית. אז למה לא כל הרכבי שטח עם מתלי אוויר??? בעיקר בגלל אמינות מורכבות תחזוקה.
לדעתי, כל המכלול של דיפרנציאל פרונטלי וציריות מוצלבות , נופל בדיוק על המשבצת של תרומה שולית לעומת מורכבות מכנית.
במילים אחרות, החוויה האלוהית שדרור מתאר, מושגת בגלל סיבות אחרות, למרות שהיצרן מנסה לשייך את זה לפטנט.
הרכב שהודגם כאן? לאיזה עוד שימוש יכול להיות? (לא הקיט הסבה לרנגלר).
אני גם מבין מה זיו אומר, אבל יש לי נטיה לחשוב שכשסדנא כזאת מוציאה מוצר, היא יכולה להוציא משהו קצת יותר רובסטי מהמינימום ההכרחי שמאפיין מוצרים של יצרני רכב גדולים, הרוצים לגלח עוד מילימטר מעובי הדופן, או עוד מידה מהמיסב, בשביל להוזיל בכמה אגורות.
עכשיו רק נשאלת השאלה, מהו המקרה כאן. האם זהו היילקס 97, או רקסטון 2019?
לא רואה את זה מגיע לרכש צבאי.
עם כל הכבוד ליצירתיות, מוצר צבאי זה משהו אחר מאשר קיט מגניב לרנגלר.
צריך מערך ייצור המוני ומערך תומך לאחר ההצטיידות.
קח לדוגמא את עידו והזיבאר.
רק כשהוא הוציא מוצר בשל, עם רכיבים מוכחים וזמינים, הרכב ״תפס״.
וזה אחרי שנים והשקעה עצומה של בניית שעטנזים ״מגניבים״ אבל לא מעשיים לגוף גדול מבחינת הפשטות ויכולת התפעול.
נסעתי על חלקם, באבולוציה שלהם, היה באמת כייף, פלטפורמה נהדרת לראלי בצאלים או תחרות שיום אחרי אפשר להעמיד בחצר ולפרק ולחדש.
אבל הם לא היו מותאמים לשגרת תפעול אחזקה וזמינות של גוף גדול כמו צבא.
וגם אז, תפס רק כשיצא מגבולות החצר האחורית של עידו ועבר לייצור בגוף גדול, מנוסה ובעל תשתית תומכת בכמות ואיכות רציפה ולא כל רכב טיפה שונה מקודמו.
המוצר הנוכחי בדיון כמו שהוא נראה ומוצג, הוא בשלב ה״מגניב״ של התכנון ובדיקה.
מאחל לכל מי שמייצר בארץ להצליח בגדול, באמת.
אני חושב שהמדינה הזו אוכלת את עצמה בהלקאה העצמית של חוסר תמיכה בייצור מקומי.
אבל האמת היא שמוצרים כאלו, כדי להצליח צריכים דברים קצת אחרים.
אם סופה סטנדרטית בראשון LOW חפרה במקום ולא זזה מילימטר, תהיה בטוח שההיילקס הנעול על גלגלים עצומים לא ניסה ב-LOW+LOW. יש לו את היתרונות שלו בזחילה על קירות - אבל שם לא היה קיר. רק מדרגות והצלבות ודרדרת קשה מאוד, בשיפוע תלול - אז יש עובדות מהשטח.
ויש גם הרבה יתרונות לרכב שגם גמיש ונעול כפול וגם מסוגל לפתח תאוצה. מושג שבהיילקס לא מכירים. 2LOW והג'יפ פשוט נסע. הסל"ד אגב לא היה גבוה - לא מעל 2000. ב-2LOW זה מספיק כדי לייצר מינימום של מהירות ותנופה שמושכים את האוטו למעלה.
כמובן שאני כחסיד מובהק של לחצי אויר נמוכים, ירדתי לפחות מ-10PSI. אין ספק שבתוואי כזה טרשי/פראי זה סיכון מובהק (מישהו אחר בקבוצה קרע שני צמיגי 33' שם) אבל אצלי זה עבד. ועבד טוב. ללא פנצ'רים.
הזיבארים היו מאוד בשלים כבר לפני 10 שנים. המכלולים, ממנוע ועד הנאבות, מגיעים מהמדף של יצרנים מוכרים. עידו לא ניסה להמציא אותם מחדש כמו איציק.
רק שעידו אינו מפעל. הוא לא היה יכול להתמודד עם הזמנות שמעבר לכלים ספורים לכאן או לשם - מה שדווקא נותן יתרון לגמישות של סדנא. אם הלקוח באפריקה רוצה מנועי טויוטה(כי זה מה שהוא מכיר), זה מה שיקבל (וקיבל). ואם הלקוח בדובאי רוצה ריפודי עור מתחת של תנין, אז את זה הוא יקבל. דברים כאלה קצת יותר קשה לעשות בליין גדול.
REGO הוא "יצרן" הרבה יותר קטן מעידו. גם כסדנא הוא קטן יותר.
לדעתי, הסיכוי היחיד לרכב הצבאי שלהם לתפוס, כמובן אם יעבור את מבחני הצבא למיניהם, הוא למכור את זכויות הייצור שלו למותג כלשהו.
ולגבי הקיט לרנגלר - חוויה אלוהית או לא, תשמעו, זה עובד. ועובד טוב. לישראל זה לא רלוונטי בכל מקרה, אבל נניח שאני ג'יפאי אמריקאי - האם הייתי שם על זה 12K$?.... או כפול מזה לקיט מלא שכולל מתלה אחורי תואם (מתוכנן מחדש)?.... וואלה, לא יודע. אולי כן, אולי לא, לא יודע כי אני לא שם. אבל באמריקה אמורים להיות מספיק משוגעים ומשועממים עם הרבה כסף מיותר שיידלקו על זה.
את המתלה האחורי יצטרכו כנראה בכל מקרה לתכנן מחדש, מאפס. אני לא בטוח שזה לא מה שאיציק עושה מאז שהיינו אצלו.
נמרוד - דבר עם איציק וקפוץ אליו לראות את זה. ברור לי שאותך זה יעניין מאוד. מאוד-מאוד.
לפני 10 שנים הזיבאר היה רחוק מבשלות כמוצר תעשייתי-מערכתי.
לא יודע על מה אתה נסעת, אבל מה שאני פגשתי בתור המוצר שניסו למכור היה אפעס חצי אפוי.
המישמש של רכיבים מיצרנים שונים שהצריך יצירתיות שיש לעידו. אבל הלכה למעשה לא התאים למוצר תעשייתי ללקוח גדול שאין לו שום כוונה לקבץ חלקים מיצרנים שונים ברחבי העולם.
עובדה שכשזה הבשיל זה תפס.
הזיבאר Mk2 שנהגתי בו המון כבר מזמן, הדגם שנמכר למשמר הנשיאותי של פוטין, לצבא מקסיקו, היכנשהו באפריקה ולשלל לקוחות "קטנים" אחרים, בנוי על רכבת כוח שכל-כולה מוצרי מדף סדרתיים.
מנועי LS/LQ ו/או דוראמקס וגירים מ-GM (ללקוח מאפריקה - מנועי טויוטה טורבו-דיזל כלשהו. לא זוכר איזה דגם/נפח/תפוקה. רחוק מלדגדג את העוצמות המוטרפות של המנועים האמריקאיים, אבל כנראה שעם המנוע הזה לא יהיו שבירות)
סרני דנה 60 מחוזקים מדנה-ספייסר.
נעילות וכו' של מותגים מוכרים כמו ARB וכו'
להבדיל מהכלים של REGO, עידו לא המציא שם שום דבר חדש ו/או מהפכני וטוב שכך. הגאונות שלו באה לידי ביטוי בהנדסה של הכלי (למרות שהוא עצמו אינו מהנדס ולפי מה ששמעתי גם לא סיים תיכון, אבל בתכל'ס הוא גאון אמיתי. ללא מתחרים) ובלהפוך את השלם לגדול בהרבה מסך חלקיו. נשמע מזה שאני מעריץ אותו?.... כן, זה נכון. הוא אליל. אמיתי.
דווקא ב-Mk3 שקיבל רישוי אזרחי, שהוא רכב אחר ושונה, יש המון "אילתורים יצירתיים" כמו שאתה קורא לזה ושעידו מצטיין בהם, כל מיני גליצ'ים שאנחנו אולי יכולים לחיות איתם בכיף, אבל הם מעידים על מוצר שעדיין לא אפוי עד הסוף ולא בדיוק בשל לשיווק מסחרי