העלתי כמה אלטרנטיבות... כתגובה לכתבה על המקלחת בטרופר... מישהו ראה?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
העלתי כמה אלטרנטיבות... כתגובה לכתבה על המקלחת בטרופר... מישהו ראה?
שלמה,
ברשותך כמה הערות.
1- הקישורים ששמת הם להזמנות שלך, אני לא יכול לפתוח אותם.
2- אני מוכרח להודות, שאני ממש לא אוהב את הרעיון של 220V ושטח. תוסיף לזה מים, מיתקון זמני שכל פעם מחברים ומפרקים...... ולדעתי, זה פשוט מסוכן.
3- כמו שכתבו פה, אתה מדבר על עומסים מאוד גבוהים על המערכת החשמלית. שאין ברירה (כננת?) אז עושים, אבל ביודעין לבחור בזה?
4- לדעתי, אם אתה בכיוון של חשמל, אז תחפש פתרון מבוסס על גוף חימום של 200-500W שמחובר קבוע (עם כל ההגנות) בתוך המיכל מים, ועובד במשך היום (ולא רגעי).
5- אם אתה בכיוון של חימום רגעי, הייתי הולך על כיוון של כירת גז או בנזין, או בכלל מתקן יעודי (שאם אני זוכר נכון יש לך?).
6- לדעתי, הפתרון הכי נכון הוא חימום במשך היום ששואב את האנרגיה שלו מהמים החמים של המנוע \ רדיאטור (ולא מהאגזוז כמו שיש לי).
במקרה ראיתי משהו יפה שעשה איזה קיווי בהיילקס מסילה משותפת - וזה תופס לכל רכבי הדיזל המודרניים - הוא ביטל את ה egr ואז השתמש במצנן של ה egr בתור מחליף חום לחימום מים למקלחת.
אסף.
מה זה מצנן של EGR?
אתה יכול להסביר קצת, בבקשה.
ואיפה ראית?
אני מכיר סרטון ביוטיב, גם על טויוטה, שעשה משהו דומה, אבל לא על ה EGR
https://www.youtube.com/watch?v=LKmk...nevada4wheelin
זה מחליף חום שיש (כמעט) בכל דיזל מודרני עם egr, בצד אחד נכנס ויוצא נוזל קירור חם, בצד שני נכנסים גזי פליטה חמים מהשסתום egr ויוצאים קצת פחות חמים לכיוון הסעפת יניקה.
הברנש ביטל את ה egr והשתמש בקולר הזה כאשר במקום גזי פליטה הוא מזרים דרכו מים למקלחת. לא נכנסתי לפרטים של ניקוי או פרטים אחרים או איזה תקלות נרשמות במחשב.. אבל אני רואה את ההגיון.
אפשר גם הפוך. אם אתה מבטל את ה egr אחרי הקולר, ומזרים במקום נוזל קירור מי רחצה. הגזים החמים נשארים ומחממים את המים.
לאפשר כמובן לקנות כזה חדש ולהשתמש בו בטור לקיים.
אסף.
מכיר מישהו שהתקין מחליף חום עם מי הקירור של המנוע. אם מישהו רוצה שאקשר אליו, אפשר בפרטי.
אני מעדיף (שוקל), לא להתערב ולא להתקשקש עם המערכות של הרכב, מה עוד שמנגנון כזה (כמו בקישור ששמתי) לא תופס יותר מדי מקום.
בנוסף, שאני חושב איך לבנות את זה, הבעיה העיקרית שיש לי כרגע זה ההולכה של הצנרת מים, ולכן המיקום של "הממיר" מאוד חשוב.
... מה דעתכם על חימום מים ע"י רדיאטור הרכב.
לצורך העניין מדובר ברכב ידני שיש לו גירסה אוט' עם קולר מובנה ברדיאטור הראשי, הכוונה להתקין את הרדיאטור שח הגירסב האוט' ובעצם להשתמש ברדיאטור המובנה להזרמת מים ממיכל כלשהו ברכב... דעתכם?
דובר על זה בעבר, שווה לחפש.
Slowly..