-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תעריף חברת החשמל הוא 57.7 אגורות לקילוווט שעה
מה שאומר שעל מילוי של 70 קילווט (זה כולל הפסדים) אתה משלם 40.39 שח.
לצורך הענין, אם היית נוסע במכונית חסכונית משפחתית אותו מרחק (430 קילומטר)
תצרוכת של נגיד 12 לליטר 5.70 לליטר היית משלם 204 שח
במכונית ממש חסכונית (נגיד הדסטר האגדי של גיא) היית משלם 151 שח
כלומר בין רבע לשליש מחיר..
גם אם נוריד את המס המטורף שעל הדלק (50 אחוז ויותר) עדין יוצא סביבות חצי מחיר
דרור מה אתה אומר עכשיו על מכונית חשמלית ?!
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
אני יודע בדיוק מה הוא יגיד.
ויש מצב טוב שהוא צודק.
זהו משחק סכום אפס (במקרה הטוב) והמדינה לא תצא בצד המפסיד.
ורק הערה לגבי מכונית משפחתית חסכונית (בנזין בלבד).
12 ק"מ לליטר זה ממש לא משפחתית חסכונית. אנחנו מדברים על רכבים חדשים כן? היום הממוצע לצריכה משולבת הוא 14 לבזבזניות, ומעלה לכיוון ה18-20 למשוכללות. למשל, לי יש פורטה 2018 גיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי. אחד הדינוזאורים האחרונים בשוק. אפילו היא בצריכה משולבת עושה 13-14 וזה נתון מהגרועים בשוק.
אבל כמובן, למרות כל זה,
אני מניח שהוצאות על חשמלית (למעט מחיר הקניה) יהיו נמוכות משמעותית. גם אם מחשבים בלאי סוללה.
-
אנא פרט..
אם אתם חושבים שחסכון של 20% ויותר הוא שולי, רק תסתכלו כמה יצרני הרכב משקעים בהורדת התצרוכת ב 4% !
חשוב לא פחות מזה הוא זהום האוויר.
נכון, גם חשמל צריך ליצר וגם זה עלול לזהם.
אבל בתחנות חשמל גדולות אפשר להפעיל תהליכים הרבה יותר יעילים שיזהמו הרבה הרבה פחות ממליוני רכבי בנזין.
שלא לדבר על זה שאנרגיה ירוקה ומתחדשת יוצרת חשמל נקי מאוד, שאפשר לנצלו ברכב החשמלי.
ומה עם הסוללת תשאלו? ניתן למחזר אותם באחוזי מחזור מאוד גבוהים.
הסיבה המרכזית היחידה עד היום שמכונית חשמלית לא נכנסה כאלטרנטיבה אמיתית לשוק הרכב היא הטווח של המכונית החשמליות.
כעת נראה שיש פתרון סביר מאוד לבעית הטווח.
לא לחינם כמעת כל יצרניות הרכב לתכווננות לשוק הרכב החשמלי..
אשר לתצרוכת הדלק 18 - 20 אחוז. יתכן לרכבים קטנים מאוד או עם מנועים קטנים + טורבו.
להם תצרוכת הדלק אכן נמוכה, אם אתה נוסע כמו סבתא מתה.
בחישוב שלי לקחתי גם מקרה קיצון של 18 לליטר (כפי שגיא מדווח) ועדין יוצא שליש מחיר.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אנא פרט..
אתה משתמש המון ב״בעתיד/אולי/ניתן״..
בפרקטיקה הרבה מאותן התניות סביבתיות ומעשיות לא קיימות בפועל ולא צפויות להיות קיימות באותו הקצב שהמוצר עצמו התקדם.
חסכון מיידי?
בהחלט.
השפעה סביבתית פוטנציאלית עתידית?
רק אם תהיה תשתית תומכת מתאימה לכל ההיבטים של ייצור אנרגיה מספקת לעליייה בדרישת אנרגיה של כמות משמעותית של רכבים כאלו.
ולא פחות חשוב,
מחזור או גריטה ראויה של הסוללות.
-
אתה לגמרי צודק, וזו בדיוק הסיבה שאין לי רכב חשמלי.
אני לא גר בבית צמוד קרקע, שבו אני יכול להטעין את הרכב ללילה.
מבחינתי זה deal barker !
מה שאומר שאנשים כמוני יהיו חיבים לחכות עד שתהיה תשתית מתאימה ברחוב שלהם ו\או בסביבות העבודה שלהם.
אבל יש הרבה מאוד אנשים שכן גרים בבית צמוד קרקע או שיש להם פתרונות טעינה (חניה תת קרקעית פרטית לדוגמא)
אם עד היום התרוץ (הצודק) שלהם היה שמאתים קילומטר הוא מעט מדי לחיי היום יום, הרי שעכשיו התרוץ הזה בטל.
430 קילומטר הוא טווח מצוין ליום יום, די והותר.
הם יהיו הגרעין הראשוני שיצדיק פריסת תשתיות גם לאנשים כמוני.
זה לא יהיה מהפיכה ממש לא, ודי בטוח שלא בארצנו המאוד שמרנית בנושאי רכב (וגם זה בצדק, לאור המדניות הדרקונית של הממשלה)
אבל בטכנולוגיה שיש כבר היום, יש הסתברות טובה מאוד שזה יקרה.
-
מוני, בשביל 1:18 אני גם צריך לנסוע כמו סבתא מתה .. ולמרות שזה אפשרי .. אין לי הרבה סבלנות לזה.
בפועל בחיי היום יום מבלי להזהר יותר מידי אני עושה 1:16++ משהו כמו 6 ליטר ל 100 ק"מ
וזה משולב שטח / כביש ובין עירוני / עירוני ( חיפה עם עליות וירידות )
הנתונים של הקונה שחנן מתאר בהחלט עושים חשק .. אבל מחוסר אפשרות טעיה פשוטה .. אני לא שם.
ייתכן והרכב המשני בבית יכול להיות כזה.
-
גיא, אם תוותר על אפשרות הירידה לשבילים ביום-יום זו דווקא יכולה להיות אפשרות לא רעה בשבילך לרכב א׳. כבר לפני שנים היו בחניון בעבודה שם עמדות טעינה. אני בטוח שהם ישמחו להשמיש אותן ולספק לך כבל טעינה מותאם, ואז גם לא תצטרך לחפש חנייה כל יום...
מעניים אם/כמה הם יגבו על צריכת החשמל ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גיא, אם תוותר על אפשרות הירידה לשבילים ביום-יום זו דווקא יכולה להיות אפשרות לא רעה בשבילך לרכב א׳. כבר לפני שנים היו בחניון בעבודה שם עמדות טעינה. אני בטוח שהם ישמחו להשמיש אותן ולספק לך כבל טעינה מותאם, ואז גם לא תצטרך לחפש חנייה כל יום...
מעניים אם/כמה הם יגבו על צריכת החשמל ...
יש אכן 4 עמדות לרכב חשמלי .. אבל לא מוותר על השבילים.
-
איוניק חשמלי שנכנס לפני שבועיים לטיפול שוטף, יצא עם חשבון של 200 ש"ח.
מסנן מזגן ועוד 0.7 שעות של בדיקות.
לפני שאתם שוברים חזירים, אין צפי למכירת הקונה החשמלית בישראל. יצרן הסוללות לא עומד בביקוש.
-
12-13קמ/ל לרכב מודרני זה לא משהו לגאווה.
הסובארו 91׳ ידנית שלנו צורכת 1:12.5~ בממוצע שנתי שיותר מחצי ממנו בפקקים..
-
צריך קונה חשמלית עם מנוע נוסף לזוג גלגלים השני...
הגבהה קלה ויש 4x4 חסכוני ומהיר לשבילים ועוד
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
-
אני רק אזכיר שלא רק שהמדינה לא תוותר על הכנסות הקלות ממס על הדלק, גם תשתית החשמל לא תעמוד בעומס הנוסף כנראה, אעפ שחלק הארי יהיה בלילה...
זה יהיה מבחן אמת האם מעניין את המדינה הקטנת זיהום האוויר או הכנסות ממס עקיף על האזרחים.
אזכיר רק שאגסי הבין את זה מזמן ולכן היעד האמיתי שלו היה שליטה בעזרת הרגולטור בסטנדרט עמדות הטעינה ( גם הביתיות).
נדמה לי שישראל הקדימה וחוקקה חוק לגבי עמדות הטעינה מחשמל ביתי.
http://archive.energy.gov.il/GxmsMni...%2008%2011.pdf
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
בדיוק.
בועז רמז לכם מה הולך לקרות.
ההתלהבות שלכם היא קצרת טווח ונכונה לרגע זה. כאשר חשמל אוטומוטיבי/"מנוהל" עדיין לא ממוסה למוות כמו דלק.
כשהחשמליות יתפסו, ומשרד האוצר יראה בעיניים כלות את הירידה בהכנסות מכספי גזל המיסים, החשמל האוטומוטיבי ימוסה בדיוק כמו דלק.
-
בינתיים רק מורידים את הטבות המס על חשמליות והיברידיות. ממש בקרוב אז תזמינו עכשיו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אל תדאג דרור...
הם חשים את השטח הרבה לפני.
שמו פתיון לפני המלכודת ( הטבת מס לזמן מוגבל) והנה הם מבטלים אותה.
אגב, לא רק על רכישה אלא גם בשווי מס
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מודה שעוד לא התעמקתי בטכנולוגיית החימום. בגדול, יש טכנולוגיה של חימום ישיר עם גוף חימום, ויש, למשל באיוניק החשמלי, מדחס מזגן עם צנרת שיודעת להחליף כיוון ולחמם את הרכב, שזה כמובן חסכוני יותר באנרגיה, אבל מוגבל ביעילות בטמפ' שקרובות לאפס.
בקונה הטכנולוגיה התחלפה. ברכב הספציפי הזה יש חימום ישיר, ולדעתי אין החלפת כיוון מזגן.
https://www.google.com/amp/s/electri...nt-design/amp/
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בינתיים רק מורידים את הטבות המס על חשמליות והיברידיות. ממש בקרוב אז תזמינו עכשיו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אנחנו כבר מכירים את גרף ההתנהלות של המדינה בקטעים האלה.
תקנו תקנו ובסוף יכניסו לכם את הצינור. נותנים לכם זמן להשתעשע קצת.
אגב עמדות טעינה, סתם עלו לי בראש כל מיני אתגרים שאנחנו בכלל לא חושבים עליהם עד שלא התחלנו לרוץ עם זה.
למשל השכן שינתק לך את האוטו מהשקע ברחוב כי באת לו לא טוב. עכשיו תקום בבוקר לפזר את הילדים לגן.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בדיוק.
בועז רמז לכם מה הולך לקרות.
ההתלהבות שלכם היא קצרת טווח ונכונה לרגע זה. כאשר חשמל אוטומוטיבי/"מנוהל" עדיין לא ממוסה למוות כמו דלק.
כשהחשמליות יתפסו, ומשרד האוצר יראה בעיניים כלות את הירידה בהכנסות מכספי גזל המיסים, החשמל האוטומוטיבי ימוסה בדיוק כמו דלק.
פה אני כבר לא מסכים אתך..... וזה בדיוק מה שקרה עם בטרפלס.
כל הרעיונות של למכור את אותו המוצר (חשמל) במחיר ואריזה שונים (תקעים יעודיים), לא יחזיק מעמד, תמיד תהיה מוטיבציה לפרוץ ולעקוף.
אני בהחלט מסכים אתך שיום אחד המדינה תתעורר ותבין את אובדן המיסוי, אבל יפתרו את זה דרך איזה מיסוי \ אגרה ולא מחיר \ מיסוי של חשמל.
ואם אני רוצה להשקיע בפאנלים סולארים ולהטעין בעצמי??? :-)
-
אה, זה פשוט. מיסוי פוטונים.