לטובת מי שרוצה כזאת יכולת אבל אין לו ידע באדואינו
https://www.ebay.com/itm/Wireless-TP...0AAOSww3tY7gDQ
Printable View
לטובת מי שרוצה כזאת יכולת אבל אין לו ידע באדואינו
https://www.ebay.com/itm/Wireless-TP...0AAOSww3tY7gDQ
זיו, שאפו.
תוכל בבקשה לשתף ברכיבים, בסכימה ובקוד?
למה ?
זה פועל על ויפי 5.8 ?
בדרך כלל זה בלו טוט. 2.4. וזה כן מותר ביבוא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1- לדגם הזה יש בעיה, זה חישנים חיצונים. זה גם מועד לזליגות אוויר וגם לגניבה, ולכן, עדיף חישניים פנימיים. ובכלל, למה צריך את היחידה של החיווי בזמן שיש אפליקציות אנדרויד (ואז מריצים כזו אפליקציה על הטלפון או הטבלאט שמנווטים איתו, אם תהיה חריגה מערכים מוגדרים, זה מתריע).
2- לגופו של עניין (ואני שם הצידה את מה שגיא וחנן כבר אמור לגבי חדוות היצירה). לאט, לאט, המכוניות שלנו הופכות למטוס קטן, יש לנו 2-3 מדי טמפרטורה, יש מד לחץ לצמיגים, לשמן....... והתוצאה שמתחילים להיות הרבה צגים ומתגים נוספים, ממש קוקפיט קטן.
הרעיון שאני מנסה ליישם הוא ארדוינו ומסך מגע "3.5 לכל המערכות שהוספתי לרכב.
יהיה מסך פתיחה שמציג את כל המידע, ולכל תחום (מקרר, צמיגים, מים וחימום מים....) יהיה את המסך שלו עם "המתגים" (מגע), ערכים מפורטים, ויכולת לקבוע התראות וכו'.
יש לך עוד הרבה לעשות עד שתישר קו עם כל הדיקסלים של רכס
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לא אוהב את הפתרון של אפליקציה בסלולרי. כי זה מטרד להפעיל כל פעם וזה לא נוח כשזה פתוח על המסך במקום משהו שאני צריך.
מה שכן. להתחבר לקאן באס. זה הדבר. אני ממתין למודול ...
לגבי המסך מגע ;)
זה עובד נהדר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1b50049b44.jpg
עד שיגיע המודול אני מנסה לכתוב את המשחק.
אין בעיה...
לא רוצה חיצוני? רוצה BT ישר לאפליקציה?
קח:
https://www.ebay.com/itm/Brand-New-C...RafVk5&vxp=mtr
עוד קצת מוקדם, הכל די באלאגן כרגע.
בגדול הרעיון לפתח סט אחד שישב בתוך המקרר ויתקשר BLE החוצה.
וסט שני, "המחשב המרכזי" :-) , עם תצוגת מגע "3.5, מנהל את הכל (כולל את המקרר).
למרות שהמקרר שלי בנוי בתוך מגירה, הוא ניתן לשליפה ואני לפעמים משתמש בו בבגאז' של רכב אחר, במקרה הזה, אין לי את המסך ניהול של "המחשב המרכזי".
ולכן, המחשב של המקרר, משתמש ביכולת של ארדוינו לשמור קונפיגורציה ל EEPROM. אני יכול לכוון את הטמפ' הרצויה ולהפעיל את המקרר מהמסך המרכזי, ואז, לנתק את המקרר ולהוציא אותו לרכב אחר. ברגע שמחברים את המקרר, הוא יתחיל לעבוד אם הפרמטרים (טמפ', טורבו) שנשמרו. בנוסף, אם עוד ישאר לי כח :-), אולי איזה אפליקציית אנדרויד קטנה במובייל.
בארדוינו של המקרר יש את היכולות \ מודלים הבאים -
שעון - RTC DS1307, שומר על שעון פנימי גם בניתוק הזרם.
רגש טמפפרטורה NTC 10K (כרגע מחוברים ישיר, אולי נוסיף I2C ואז יהיה גם מגבר).
תקשורת HM-10-BLE.
רגש זרם Allegro ACS714 - אני מודד זרם רגעי וצריכת AH מצטברת מההפעלה (או כל פעם שאני רוצה להתחיל לספור).
איפה שאפשר (למשל למתח הראשי) אני מעדיף להתמש ב MOSFET RELAY ואיפה שאין ברירה (למשל בחיבור אל הטרמוסטט לבקר המובנה של המקרר, DANFOSS) אני משתמש בממסר מכני הכי קטן שיש (30MA).
כמובן איזה זמזם להתראות.
יש לי במקרר שני מצבי קירור (מהירות מדחס שונה), רגיל וטורבו.
ברירת המחדל, שמדליקים את המקרר, הוא מתחיל במצב טורבו, עד הפעם הראשונה שהוא מגיע לטמפ' הרצויה, ואז הוא עובר לרגיל. ברגע שהטמפ' עולה ב 2-3 מעלות מעל טמפ' המטרה (פתיחה של המקרר?) הטורבו חוזר לעבוד.
אני יכול להכריח טורבו כל הזמן (פריזר?), ויש שני מצבים של התנהגות בעת חזרת מתח (כמו ב PC) - לא לעשות כלום (לשאר כבוי), או לחזור למצב הקודם (אם היה כבוי, אז כבוי ואם עבד, אז להתחיל לעבוד מחדש. זה גם עבור המקרה שמוציאים את המקרר).
במחשב הראשי - אני מתכוון לקנות מסך מגע, עוד לא החלטתי על דגם (אני מחכה לראות שהכל עובד לפני שאני עושה את ההשקעה הזו).
כרגע, כהחלטה, אני לא מחבר את המערכות (מנוע) המקוריות של הטרופר לארדוינו, אולי בעתיד?
חוץ מניהול המקרר, יש טמפ' גיר, מתח מצבר, וטמפ' של חימום המים (לשימוש, לא מנוע. צריך לעצור את החימום שלא יהיה חם מדי, ובכלל לא תמיד אני רוצה לחמם את המים).
בנוסף ל BLE, יש לי גם 433MHZ, זה נותן לי אפשרות לשלוט על ממסרים שניתנים לשליטה משלט של רכב \ חניה - בעיקר לצרכי אבטחה והשבתה של הרכב (עוד לא מצאתי ממסר קטן, עם טווח טוב :-( ).
בגלל שכל הרכיבים (גלאי טמפ', I2C, רגש זרם, BLE.....) מאוד זולים, אני תמיד מזמין לפחות שנים (עד 4).
בגדול, יש לי ערכת פיתוח (גדולה, פינים וכו') ולרכב אני מתכוון לבנות סטים קטנים עם הלחמות.
עד עכשיו בניתי ושיחקתי כל פעם עם פונקציונאליות אחת - מדידת טמפ', מדידת זרם וחישוב AH מצטבר, קריאה של החישני לחץ.
אני מחכה למחשב קטן ומודול חדש של BLE בשביל להתחיל את כל האינטגרציה.
הקוד מפוזר כרגע בכמה תתי פרוייקטים שונים וצריך להתחיל לעשות אינטגרציה. יש שאלות כמו תחרות על כתובות ואיזה משתנים צריכים להיות גלובלים (בעיקר אלו שאני רוצה לחבר לתצוגה).
אם אתה מעוניין במשהו מסויים, תגיד ואני אנסה לחלוק. אני לא רוצה לחלוק את הפרוייקט כולו כי יש שם בעיות של בטחון שדה (כתובות , וסיסמאות), אני צריך לנקות את זה לפני שאני מפרסם (אין לי שום חשק שבמפגש הבא יכבו לי את המקרר באמצע הלילה).
סכימת חיבורים כללית - בהמשך.
כמה דברים ... מציע להעביר את התקשורת בין הבקרים השונים למשהו אמין יותר מ ble... נניח 485 בין כל הבקרים כאשר פקודות בקרה לסטטוס עוברים בינהם.
לגבי בקרת טמפ' רצוי שיהיה עקום היסטרזיס כלשהו מול טמפ' רצויה אבל נראה לי שזה ברור לך... אחרת המדחס יגטר כל הזמן.
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
לא בטוח שאני מבין את הדאגה מ BLE.
אין לי צורך בתיקשורת ברמה אינטרנט או איזה Real time.
זה מקרה "קלאסי" של IOT, יש לי אביזר (המקרר במקרה הזה), שעובד באופן עצמאי, וצריך לשדר טמפרטורה (וצריכת זרם מצטברת) פעם בכמה זמן ( עשרות שניות, דקה?).
לא יקרה כלום, אם יתפקשש שידור פעם בכמה זמן.
פעם בהרבה זמן (שעות, ימים) אני צריך להעביר פקודה חזרה, וגם זה לא ברמת Real Time, אם יתפקשש השידור של בפקודה (שינוי טמפ', הפעלה \ כיבוי), נשדר פעם שניה תוך 5 שניות.
דרך אגב, אם הייתי חושש מבעיות תיקשורת, הייתי מעביר שני חוטים דקים וסוגר עניין, כל העניין זה הפשטות.
לגבי התפעול של המדחס, כן זה ברור, כרגע, הבררת מחדל זה 2 מעלות, ובכל מקרה יש 120 שניות הגנה בין כיבוי להפעלה.
אם אתה סומך על ה ble אחלה... סתם לטובת אמינות החיבור והבטחה שתהיה שליטה בבקר השני ... בכל מקרה נשמע מעניין נשמח להמשיך לשמוע עדכונים על מהלך האינטגרציה...
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
נשמע אחלה פרוייקט.
יש פרוייקט open source שמפותח על ארדואינו וניקרא mysensors.
זה פרוייקט iot שכולל תיקשורות ודרייברים למודולי rf וסנסורים שונים.
אני ניתקלתי כשרציתי לעשות בית חכם, לא התעמקתי בו יותר מידי אבל ניראה לי שיש שם הרבה מודולים שיכולים לעזור לך
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אם יש פה מישהו שמעוניין בפרוייקט מעניין עם פונטציאל עסקי כלשהו, אבל שבאמת מסוגל לפתח מערכת שתעבוד בצורה סבירה(לגרסת בטא) אז אשמח אם הוא יצור קשר.
מדובר על מערכת משלימה למחרטה קונבנציונלית.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
חנן,
זו הסכימה של הבקר של המקרר.
שים לב, המסך מגע והחישני לחץ צמיגים, מחוברים לבקר המרכזי (ולא למקרר).
קובץ מצורף 119900
בוודאי אתם כבר יודעים את זה. לי זה חדש, ומסעיר, ופותח אופציות רבות שלא חשבתי על קיומן.
לפני שתי דקות תכנתתי את הארדואינו הראשון שלי מהסמארט.
מסתבר שניתן לתכנת את הארדואינו מהסמארטפון ולהשתמש בסמארטפון כסריאל טרמינל של הארדואינו.
שזה אומר שיש לנו ביד מכשיר חזק שמסוגל לשנות פונקציות במערכות בשטח, אנחנו יכולים לקבל נתונים של מתח ממערכות שונות ללא צורך בתיווך או בתיווך מינימלי. אפילו בהיילקס שלי אני אוכל לקרוא טמפרטורה ומתחים מהמצברים על מסך הסמארט. אתם תוכלו לקרוא את הקאנבאס של הרכב שלכם בשטח ואפילו להציג איתו חיישני קראנק, קאמ ואחרים באוסילוסקופ על תוכנה ארדואינואית בטלפון, ומן הסתם זה רק קצה הקרחון של כל הישומים האפשריים.
מדליק.
יפה מאד.
האמת שלא נכנסתי לזה אפעם.
נראה לי שהשלב הראשון יהיה לקנות אנדרואיד או למצוא כבך לאייפון ... ;(
איך אתה מחבר את הלוח לטלפון ?
כבל otg
ולהפתעתי מתברר שיש גם לאייפון
HIOTECH OTG Adapter Cable - Premium Lightning 8 pin to USB Female OTG Adapter Cable for iPad & iPhone (iPhone Must OVER IOS 9.2 System, Not Support iOS 10.3.1) https://www.amazon.com/dp/B00S9I7EPO..._-.ShBb8R6VV45