תגובה: פתיחת אום עקשן באופניים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בפורומים שאני עוקב אחריהם בחו"ל אני רואה לא מעט פאטבייק כתשתית. ז"ק אכן אבל מזלג עם שיכוח יש.
שבילי דשדש משולים לחול.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני רוכב עם צמיגי 2.8 על גאנט 26.. כן, דינוזאור שסרב למירוץ החימוש לגאנטים במידות החדשות מסיבה פשוטה שאני רחוק ממיצוי היכולות של האופניים ואין שום סיבה להוציא מעל 15kשח בשביל פוזה.
צמיג 26x2.8 עם לחץ אויר נמוך מאפשר תנועה טובה מאד בחול ודשדש ואחרי ניפוח חזרה, תמרון רגיל בשאר הזמן בלי הכובד היגוי של פאטבייק.
למה אתם צריכים את הרוחב ההיסטרי הזה שפוגם לכם ביעילות?
אלירן 26x2.1 וטוב לי.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
למה אתם צריכים את הרוחב ההיסטרי הזה שפוגם לכם ביעילות?
אלירן 26x2.1 וטוב לי.
FR .
סחטיין, אני אחרי שני תפרים הבנתי של זה לא בשבילי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני רוכב עם צמיגי 2.8 על גאנט 26.. כן, דינוזאור שסרב למירוץ החימוש לגאנטים במידות החדשות מסיבה פשוטה שאני רחוק ממיצוי היכולות של האופניים ואין שום סיבה להוציא מעל 15kשח בשביל פוזה.
צמיג 26x2.8 עם לחץ אויר נמוך מאפשר תנועה טובה מאד בחול ודשדש ואחרי ניפוח חזרה, תמרון רגיל בשאר הזמן בלי הכובד היגוי של פאטבייק.
אהבתי את השיפוטיות... מי שלא עמוק בתחום האופניים יודע להגדיר שזה מגיע מפוזה, דומה למי שלא גיפאי ויודע לתת תיאורים לבעלי הג'יפים שצריכים גיפ גבוה לפוזה כי יש להם שמוליק קטן...
תחום האופנים השתנה מהותית ב15 שנה האחרונות, האופנים של היום טובות פי כמה מונים מאופני 26 מיושנות ומהנות בהרבה, ויש הרבה תתי קטגוריות.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אהבתי את השיפוטיות... מי שלא עמוק בתחום האופניים יודע להגדיר שזה מגיע מפוזה, דומה למי שלא גיפאי ויודע לתת תיאורים לבעלי הג'יפים שצריכים גיפ גבוה לפוזה כי יש להם שמוליק קטן...
תחום האופנים השתנה מהותית ב15 שנה האחרונות, האופנים של היום טובות פי כמה מונים מאופני 26 מיושנות ומהנות בהרבה, ויש הרבה תתי קטגוריות.
+1
רכבתי על 26 (מעולות) עד לפני חצי שנה, ההבדל במעבר ל29 מדור אחרון משמעותי מאוד.
במקרה שלי - בשביל הכיף והאתגר נטו. הייתה לי הזדמנות לאופניים חדשים במחיר מצוין אז קניתי.
שום ש"מ גם לא 26 לא היה נמכר במחיר שקניתי ועוד מחנות עם אחריות.
כן, יכולתי יד שניה, פחות רציתי. אולי בסיבוב הבא. אני מחליף אופניים כל 14 שנה בערך...
זה באמת לא קשור לנושא, אבל גלגל 29 נותן ככ הרבה ביחס ל 26, ברמה שכשעוברים ל 29 לא מבינים איך אפשר היה על 26 עד עכשיו.
זה כמובן תלוי באופי וסגנון הרכיבה. ועדיין.
בשורה התחתונה- אופניים הרבה יותר מהירות שמאפשרות השקעת פחות אנרגיה לאורך הרכיבה, מה שנהיה משמעותי להחריד כשמבלים יותר שעות על האופניים ממה שישנים. לאורך ימים.
אבל גם לא בקצה הזה זה כאמור משמעותי למדי!
אגב דורון, המחיר שכתבת רחוק מהמציאות. אין בעיה לקנות יופי של אופני 29 בעשרייה ומשומשות במתב טוב בחצי מזה.
סכום קטן מההוצאות הקבועות שיש לנו על הג'יפ בשנה לא כולל דלק.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אני גם לא מדבר על הסכומים האלה יונתן...
ברור שלא. אבל זה לא באמת הדיון וגם לא רלוונטי למטרות שאתה מייעד לאפניים ולך.
רק הערה חשובה לכותרת הדיון.
בורג- זכר. אום- נקבה. הכותרת היתה צריכה להיות 'פתיחת אום עקשנית'.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אגב דורון, המחיר שכתבת רחוק מהמציאות. אין בעיה לקנות יופי של אופני 29 בעשרייה ומשומשות במתב טוב בחצי מזה.
סכום קטן מההוצאות הקבועות שיש לנו על הג'יפ בשנה לא כולל דלק.
אופניים מקבילים למה שיש לי רק עם גלגל 27.5/29 זה מעל 10k, יותר קרוב ל-15.
ומה הקשר להוצאה על דלק?
זו הוצאה נוספת, לא במקום.
אישית אני לא מוצא סיבה טובה להצדיק את הסכום הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זה באמת לא קשור לנושא, אבל גלגל 29 נותן ככ הרבה ביחס ל 26, ברמה שכשעוברים ל 29 לא מבינים איך אפשר היה על 26 עד עכשיו.
זה כמובן תלוי באופי וסגנון הרכיבה. ועדיין.
בשורה התחתונה- אופניים הרבה יותר מהירות שמאפשרות השקעת פחות אנרגיה לאורך הרכיבה
באתר הזה אתה כותב דבר כזה?..
אם יש אקסיומה היא שגלגל בקוטר גדול יותר שווה מאמץ גדול יותר לצד המניע.
וגלגל גדול יותר=היגוי פחות טוב.
בסוף, גם באופניים אלו יחסי העברה.
אז כן,
כמו ברכבי שטח, זה מתגלגל טוב יותר מעל מכשול, ונותן תחושה של רציפות יחסית, אבל באותה מידה צריך יותר אנרגיה לסיבוב.
אתה פשוט מוריד הילוך או מעלה אותו..
לא סתם יש מגמת חזרה לפשרה של 27.5
מאיפה לקחת את זה שאני נפגע? מה אכפת לי על מה אתה רוכב?
אבל אתה מטעה מי שאינו מתמצא וזה חבל.
מעולם לא החלפתי עקב אופנות, מאידך אני וחברי שרוכבים הרבה מחליפים אופני הרים כל 4 - 5 שנים עקב בלאי ועייפות חומר, סדיקת שלדות ועייפות גלגלים, יש נקודה בה עדיף להחליף כי חבל על הכסף, ואז בהזדמנות זו קונים אופנים מודרניים והשיפור בחבילה הכוללת מורגש, לא רק עניין של קוטר גלגל אלא סך החבילה וסטנדרט הרכיבים.
העיקר שתרכב, טוב לכושר, לנפש ולכלכלה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רק הערה חשובה לכותרת הדיון.
בורג- זכר. אום- נקבה. הכותרת היתה צריכה להיות 'פתיחת אום עקשנית'.
אסף.
למדתי משהו
תגובה: פתיחת אום עקשנית באופניים
חשבתי ש29 מת ונשאר רק 27.5 וכל פלוסים וכו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
באתר הזה אתה כותב דבר כזה?..
אם יש אקסיומה היא שגלגל בקוטר גדול יותר שווה מאמץ גדול יותר לצד המניע.
וגלגל גדול יותר=היגוי פחות טוב.
בסוף, גם באופניים אלו יחסי העברה.
אז כן,
כמו ברכבי שטח, זה מתגלגל טוב יותר מעל מכשול, ונותן תחושה של רציפות יחסית, אבל באותה מידה צריך יותר אנרגיה לסיבוב.
אתה פשוט מוריד הילוך או מעלה אותו..
לא סתם יש מגמת חזרה לפשרה של 27.5
זה באמת לא שייך לדיון הזה.
אבל חד משמעית אני עומד על כך.
לפני הכל אדגיש שאני מדבר כאן על סגנון רכיבה xc. זה מה שאני מכיר ועל שאר הסגנונות לא אדבר כי אין לי ידע ונסיון.
תיאורטית אכן נדרש להפעיל יותר מומנט כדי לסובב גלגל גדול יותר. אבל בפרקטיקה, הטיפוס הקל יותר של הגלגל על מכשולים קטנים כגדולים שיש על השביל כל הזמן הם אלו שמשפיעים יותר.
הרבה יותר.
כשעוד היו לי 26 ורכבתי עם חבר'ה עם 29, בלט מאוד איך בשבילים טיפה משובשים/זרועי אבנים במגמת ירידה קלה הם פשוט דרדרו ללא פידול ואני הייתי חייב לפדל בקצב על מנת לעמוד במהירות שלהם. ברגע שעברתי ל 29 הבנתי את העניין.
המגמה של מירוץ חימוש קיימת בכל תחום (מי אמר מועדון המליון) ואין ספק שהיא לא בהכרח תמיד מוצדקת, אבל אתה לא יכול לבטל את הייתרונות היחסיים שיש בטכנולוגיה המפתחת.
זה שאני עושה עם הסמוראי שלי דברים שכנראה רק חלק מצומצם ממה שבעלי הג'יפים המחומשים עושים לא אומר שהוא עושה את זה טוב יותר.
דורון, אתה יודע כמה אני עמוק בתחום האופניים ותאמין לי שאני יודע בדיוק מה גוזל ממני יותר אנרגיה פר שעת רכיבה. זה בא לידי ביטוי בכמות התמרים שאני אוכל, כמות הליטרים שאני שותה, וקצב הרכיבה הממוצע שלי.
אין שום סיכוי שאני עומד בקצב של עצמי היום עם אופני 26 מקבילות. גם לא 27.5. מנסיון...
אגב, מי שכותב ש 27.5 זה הדבר החם היום לא מכיר את הענף.
27.5 זה אנדרוגינוס שלא מצטיין כמעט בכלום, בטח לא לרכיבות xc. סוג של טריוס...
גם זה אני אומר מנסיון לאחר שבחנתי אופני 27.5 באבזור קצה ברכיבה סופר מתישה של 130 ק"מ על 2500 טיפוס.
זה פשוט לא זה. ההבדל ל 29 מורגש מאוד!
היום כבר כמעט ואין בחנויות דגמים של 27.5 כי החברות כבר מייצרות אותם פחות. וחנויות שנתקעו עם מלאיים שלהם נאלצות למכור במחירים מאוד מוזלים.
בקיצור, לרכיבות xc, גלגל 29 נותן ייתרון מובהק למהירות ובזבוז אנרגיה.
מי שטוען אחרת למעשה מבטל ענף שלם, סותר מגמה טכנולוגיה ברורה של יצרנים ענקיים מהשורה הראשונה, ומבטל נסיון וידע של טובי הרוכבים בארץ ובעולם, אנשים שזה על עיסוקם בחיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
היום כבר כמעט ואין בחנויות דגמים של 27.5 כי החברות כבר מייצרות אותם פחות. וחנויות שנתקעו עם מלאיים שלהם נאלצות למכור במחירים מאוד מוזלים.
אז הבדיחה עוד יותר עצובה כי בשנה החולפת ניסו להסביר לי בכמה וכמה חנויות יותר ויותר ש-29 פאסה, והדבר הנכון הוא 27.5, דווקא בגלל שהוא פשרה בין הקיצוניות של 29 ליתרון עם מעט פשרה ביחס ל-26..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תגובה: פתיחת אום עקשנית באופניים
וואלה אתה באמת עקשן...לבריאות, ומפרש לא נכון את השוק.
27.5 לא החליף 29.
26 מת
במקומו יש מבחר, 29, 27.5+,27.5 פאט בייק כי הקהל נהיה יותר בררן ומתוחכם עם יותר אופציות, בהתאם לסגנון הרכיבה.
פעם היה רק גודל מסך אחד לטלפון.
היום יש הרבה מבחר וגדלי מסך.