יש מקום בכיכר. בשבועות האחרונים היא די מתמלאת כל פעם מחדש.
צריך לבוא עם חביות סולר בפעם הבאה...???
אסף.
Printable View
יש מקום בכיכר. בשבועות האחרונים היא די מתמלאת כל פעם מחדש.
צריך לבוא עם חביות סולר בפעם הבאה...???
אסף.
המהלך הזה ועוד מהלכים נוספים שהתרחשו בשנה פלוס האחרונה הם חלק מרכזי מהסיבות שבגללן אני פורש מהתחביב.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לא יודע אם זה נכון אבל במסגרת אמנות בינלאומיות ישראל מחוייבת לצמצם פליטת מזהמים וזה כנראה חלק מהסיפור.
לא סיכול ממוקד או נסיון ישיר לחנוק אותנו...
עובדתית מסבסדים את המסנן ומשלמים בעבור הגריטה. יש משהו מעבר למדינה נגד האזרח אבל בראיה הכללית אני מסכים שהמדינה כבר מזמן שכחה את תפקידה לשרות האזרח. המנגנון לא עובד לטובתנו. בזה אין ספק...
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ראיתם את התוכנית של הכט על חיים בארהב?
גן עדן כאן ביחס לכמה הממשל שם נכנס לך לחיים, מחליט עבורך, וכמה אתה משלם על כל שטות וחריגה מהכללים השרירותיים שקבעו לך.
יש הבדל בין לעודד אזרחים להיפטר מרכב ישן ומזהם יחסית, ולעבור למכוניות מודרניות ומזהמות פחות, או ממש לאלץ חברות וציי רכב גדולים לזהם פחות - לבין לאלץ את האזרח, את העוסק הקטן, את מי שמסיע מטיילים בשכר ולא חי מזה טוב מדי, או מי שהג'יפ הוא תחביב שלו - להחליף ל... מה החלופה בעצם?
לא סתם כתובים הכלים האלו בכותרת. הם אלו שייפגעו כי אצלם זה לא רק מדבקה. ובמקרה שהם רשומים על חברה (חברת טיולים למשל) - גם אין סיבסוד. ומה עושה חברה שמסיעה תיירים בדיפנדרים או 75ים, 8 לקוחות בכל סיבוב, כשפתאום צריך לקפוץ 10 שנים בשנתון של כל הרכבים, ולעבור למספר נוסעים קטן יותר ברכב מודרני ויקר לאחזקה?
זה שומט את הקרקע.
ומה עושה אזרח שהרכב עבורו הוא תחביב, ואז מדביקים לו על התחביב אות קלון של "רוצח" ? זה לא רק לא נעים. זה גם עולה הרבה. זה היה אחד מהשיקולים שלי לרדת מהנ.נ דיזל, וזה אחד מהשיקולים של אלירן לצאת מהשטח... ואני בטוח שיש עוד. זה לא לגיטימי בעיני. זה לא לעודד זה להכריח. וזה לא ציי רכב אלא השוליים של השוליים של המזהמים.
אסף.
בדיוק.
וקודם רמזתם לשיקולי בחירות שיכולים לשנות דברים....
בעלי רכב הם כוח אלקטורלי עצום.
ורק אחרי שהציבור העצום והמטומטם הזה יבין שיש כוח בידיו לשנות דברים ולהוריד את מנוולי המדינה מהגב שלו, ושהוא יכול לסחוט הטבות ולהכתיב סדר יום אזרחי לפקידונים ולפוליטיקאים, שייאלצו לשבור את הראש כדי למצוא/להמציא שעיר לעזאזל אחר שיוכלו "לקצץ לו במזהמים" ולעשות לו שיימינג ולעמוד בהתחייבויות לאותן אמנות בינלאומיות על חשבונו, וכ"פיצוי" לסבסד לו פקקים באגזוז.
הנה הנחתי את זה על השולחן בפעם האלף ושמונה. כי כאן טמונים הפתרונות להכל. זה למעשה הפתרון החוקי היחיד - להתאגד ולפעול.
כי כל פתרון אחר הוא דרסטי, מבוסס על אלימות ושפיכות דמים ואינו חוקי.
מעניין מה זה יעשה למחירים של הרכבים הללו.
לנד קרוזר שהיה שווה עד עכשיו 80-90 אלף ש"ח...היילקסים למינהם...
אני כמעט משוכנע שאף פוליטיקאי לא מעורב בזה אלא הפקידות היא שקובעת מה יהיה
אגב, סיבוב דומה מכינים לנו אם לא שמתם לב במחירי המיים.
למרות שאין מחסור יש פרסומות על ישראל מתיבשת ( ומתבישת).
זה פרומו להעלאת מחירים וזה דווקא לדעתי כן פוליטיקאי - שטיניץ
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ובינתיים בבריטניה מחמירים את הבדיקות ויש מצוקה. אבל שם לוקחים בחשבון את שנת היצור של הרכב ותקנות מנעת זיהום האויר שתוקנו כשהרכב יוצר.
Cars will have their emissions tested by new equipment to the standard issued at the time of manufacture.....Older diesels made before DPFs were built-in will not face the new emissions test.
Oliver Hayes, a Friends of the Earth spokesperson, said the new standards were long overdue, but should go further. “It seems highly likely that some older cars missing filters may still pass the test. Diesel drivers were sold cars totally unsuited to urban environments and it’s essential that the government recognises this fact and offers meaningful cash incentives to help individuals switch to greener alternatives,” he said.
https://www.theguardian.com/money/20...-car-emissions
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
ובבריטניה רכב עולה חצי מפה, והתחבורה הציבורית מתפקדת פי עשרים מפה. אבל מה זה משנה ? העיקר שאנחנו יותר מאושרים מהם .כמו חתולים, דופקים נדפקים ובוכים.
השאלה היא מה זה אומר לגבינו, מתי נחוייב להתקין את זה? מה היא העלות הסופית אחרי סבסוד, כי כל אחד אומר אחרת והבין אחרת...
אני בעד פחות זיהום, אבל רק לי זה נראה מצחיק שאוטובוסים של אגד/דן/קווים/אפיקים וכו מזהמים( אולי שקנו אותם עמדו בתקן יורו חרטא) והם לא מחוייבים?
עזבו נגיד מהיום לא נכנסו לחיפה, הורדנו זיהום כלי רכב, אז תקעתם אסדה על החוף? אולי תסגרו את בזן או שתעבירו אותי ללב המדבר במקום לזהם את כל אזור המפרץ?
יש כל כך הרבה דברים לעשות כדי להקל על הזיהום אויר, מצחיק שמכל האפשרויות המדינית בחרו דווקא שהאזרח הקטן זה זה שישלם את המחיר והוא יגרום למהפך בזיהום בערים מרכזיות..
יש הרבה צעדים לפני, הם פשוט עולים כסף... כאן הם פשוט מרוויחים כסף..
וואלה לי רועדות הביצים מהחוק הזה, מספיק קשה עם היילקס בטסטים..
דא הם לא מחוייבים כי אסור להם להחזיק אוטובוס מעל 5 שנים, זה לא אומר שהוא לא מזהם.. כמות הפעמים שנסעתי מאחורי אוטובוסים שמעשנים עשן כבד בכל מיני צבעים היא מוגזמת...
אבל מי יגע בהם שאפשר לגעת באזרח הקטן...
אני לא עורך דין אבל נשמע לי שיש פה פגיעה בכל מיני זכויות אזרחיות כמו זכות הקניין למשל.
לא נשמע הוגן שרכב שיובא כחוק, שולמו עליו מסים כחוק יום אחד המדינה מחליטה באופן שרירותי לשנות את כללי הבדיקה לגביו ולהורידו מהכביש.
הסבסוד הוא לא מקרי והוא בא לענות כנראה על הסוגיה של הפגיעה בקניין
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תשמע, אני חקרתי את העניין של הממיר הנוסף הזה. אם הוא מטופל כמו שצריך הוא לא יעשה חיים קשים למנוע, אבל! בשביל לטפל בו כמו שצריך זה הרבה התעסקות. ברגע שלא מטפלים בו כמו שצריך הוא חונק את המנוע ואני משער שגם יעלה את החום מנוע/מערכת פליטה ועוד..
אני מוכן לשלם סכום סמלי( עד 1500 שקל) לשים את הממיר הזה ושיהיה לי קצת( רק קצת כי תמיד יעשו לנו את המוות..) שקט בטסט.
אבל 6000 שקל? מאיפה אני בתור סטודנט אמור למצוא את הכסף לזה? עזוב אותי, חלק מהאנשים שנכנסים לקטגוריה לא יכולים כלכלית להחזיק רכב שטח חדיש ב300+ אלף שקל. אתה צודק בפגיעה בקניין, לך תריב איתם... פשוט צריך להגיע לעמק השווה..
היה לי מיצובישי פאג'רו 2008 עם מסנן DPF, וזה לא ממש גרם לי לבעיה כי הרכב נסע נסיעות ארוכות כמעט כל יום. מי שנוסע ברכב כזה בתוך העיר סובל ממנורת ביקורת שנדלקת ומחייבת אותו לצאת לנסיעה מחוץ לעיר, אם מתעלמים מכך, המסנן נסתם. הבנתי שבדגם היותר מאוחר משנת 2010 קרבו את המסנן ליציאת הסעפת כדי שהגזים במערכת יהיו בטמפרטורה גבוהה יותר וזה הועיל מאוד.
הבעיה שלמתקין המסנן המקומי והאוניברסלי לא תהיה את היכולת להתקין את המסנן קרוב לסעפת בתוך תא המנוע. הפתרון הפשוט והקל לשחרר את הרכב עם מסנן יהיה פשוט לתקוע את המסנן איפה שקל להתקין אותו, בקצה האחורי של הרכב. שם טמפרטורת הגזים נמוכה יותר ולכן המסנן ייסתם מהר מאוד. חבל על הכסף, זה סתם יגרום לצרות בלי סוף.
ניסיתי למצוא באינטרנט מסנן ייעודי לדיפנדר TDI300 בהנחה שגם בחו'ל יש בעיה כזו, אבל לא מצאתי וההנחה שלי שמסנן אוניברסלי פשוט ידפוק את הרכב.
אז קיבלתי את המכתב המהולל, פראדו ארוך (8 מקומות) שנת 2000 (M1).
כרגע אני מקבל מדבקת אות קלון על הרכב (מעניין לי את קצה הקרחון),
ואני לא יכול להכנס לאזורים מסויימים בחיפה (אין לי מה לעשות שם).
השאלה היא, מה יקרה אם יחליטו שאסור לי להכנס לאזור שאני גר בו (בעתיד)?
מה אני אמור לעשות? להחנות על איילון ולנסוע עם קורקינט חשמלי לאוטו
כל בוקר?
קובץ מצורף 120637
אין עמק שווה.
יש רגעים שבהם אזרחים צריכים לומר לשלטון "לא עוד".
כתבת שיש לך מטריס (600?) תחבר לו כיסא...
https://www.youtube.com/watch?v=CCR3JazXyt4
ביוטיוב זה פיזיקאלי אז אני לא רואה סיבה שלא יעבוד.
בגדול אני מסכים עם כל הטרוניות כאן,
אבל האמת העגומה היא (ויסלח לי דרור) שרוב האזרחים במדינה בעד ההגבלות הללו ומצידם שיזרקו את כולנו לים יחד עם הרכבים המזהמים שלנו.
אז גם אם המדינה מרוויחה מזה, אני בטוח שמי שיזם את המהלך הוא גופים ירוקים כאלו ואחרים, עם הלובי החזק שלהם (ויצא לי להתקל בפעילות שלהם בנושאים אחרים, נותר לנו רק לשבת ולהתקנא בהם).
מה שמניע שר כזה או אחר לחתום או לקדם תקנה זה דבר אחד בלבד, לנפנף בזה מול קהל היעד שלו בבחירות הבאות. הרבה הרבה לפני הרצון לעשוק את האזרח.
שורה תחתונה,
יש כאן מישהו עם דיפנדר שרוצה למכור לפני שהוא יהיה שווה את משקלו באלומיניום?
(אני מוכן לשלם מחיר ריאלי- שזה שליש ממה שאתם מבקשים היום 😋 ).
ו..
Opl וpageup,
ברחתם עם הרחפן שלכם מתחום ה-500 מטר שמותר לכם (בהפרדות מופחתות כמובן).