תגובה: היכונו. המכונית החשמלית באמת פה.
לגבי המיסוי.
נאמר במפורש בוועדת התקינה - על ידי נציג האוצר או רשות המיסים (זה היה מזמן. לא זוכר) שחייבים שנקודות הטעינה תהיינה מהסוג שמזהה את הרכב ובעליו ומקשרות את צריכת החשמל - לצורך מיסוי. וכך אכן הוחלט בניגוד לדעת רבים מ חברי הוועדה.
אני אחפש סימוכין למה שכתבתי עכשיו אבל באמת עבר המון זמן ולא בטוח שאמצא. אם למישהו יש.. יבורך.
אסף.
נתחיל בסוף. לא יהיה פיתוח לטווח ארוך. כי ישנן הביצה והתרנגולת: אם תהיה תחבורה ציבורית טובה, לא יהיו "מיליארדים על גבי מיליארדים", משום שאם אנשים יסעו בתחבורה ציבורית הם ישלמו את עלות התפעול ויחזיקו לפחות רכב אחד קטן וחסכוני. לכן למדינה אין אינטרס לפתח תחבורה ציבורית טובה. עובדה, אין כאן כזאת כבר 7-+ שנה ולא תהיה. רוב הכסף הולך להרחבת כבישים ובניית מחלפים. אני נוסע המון ברכבות בחו"ל, מהנמל למשרד ובחזרה. הקטר סוחב עשרות קרונות, רובם ריקים. בישראל רכבת דאבל-דק נוסעת עם 4-5 קרונות דחוסים באנשים כי המדינה לא קונה קרונות. לא שווה לה. היא צריכה את הכסף לדברים אחרים (ומכאן זה כבר פוליטיקה טהורה, למי, למה וכיוצ"ב).
בטר פלייס התנהלה כמו רפובליקת בננות. יש לי חבר שעבד שם ב- IT. הגיע אח של, אמר לא מתאים לי האגף IT הזה, מקים אחד משלי. הגיעה האחות של, כנ"ל. זה בטח קרה גם באגפים אחרים. באותו הזמן, על כביש החוף ראיתי לא פעם בפקקי אחה"צ צפונה, רנו פלואנס חשמלית, חלונות פתוחים, בלי אורות, ואני חושב שהנהג התפלל. אני חושב שגם הזיע. איפה הם תקעו את תחנות התדלוק שלהם, איפה. למשל בתחנת דלק בכניסה ללהבות חביבה, שהנוסע בכביש שש היה צריך לרדת לכבישים הכפריים (לפחות דאז) כדי להחליף בטריה.
בסוף, זה שאלה טכנולוגית. כמה רחוק יסיע אותך המצבר ברכב מול צרכי היום-יום שלך. אגב, אני מכיר לקוחות שלי שגרים בראשון ולתל אביב הם נוסעים דרך החניון על כביש 1 ונוסעים הלוך וחזור בשאטל... אבל זה כבר לדפוק את השיטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
וכמה סרטן כל זה עושה?
כבר פורסם פה על ההיברידיות שידודיתיות לסביבה אבל לא לאדם.
חייב לציין שהפרסומים האלה לא נתמכים בשום ממצא מחקרי, אפס. עדיין לא הגיע המחקר שהראה השפעה כלשהי של קרינה בלתי מיננת על הבריאות, והם מנסים (יש כמה ממצאים בודדים שקל מאוד להראות למה הם לא שווים כלום אבל לא ניכנס לזה כאן).
לא מזמן ראיינו את מי שעמד בראש הוועדה במשרד לאיכות הסביבה שקבעה את התקנים לקרינה של סוללות במכוניות היברדיות והוא אמר שחור על גבי לבן שאין לו מושג למה הם בחרו בערכים שהם בחרו...
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
חייב לציין שהפרסומים האלה לא נתמכים בשום ממצא מחקרי, אפס. עדיין לא הגיע המחקר שהראה השפעה כלשהי של קרינה בלתי מיננת על הבריאות, והם מנסים (יש כמה ממצאים בודדים שקל מאוד להראות למה הם לא שווים כלום אבל לא ניכנס לזה כאן).
לא מזמן ראיינו את מי שעמד בראש הוועדה במשרד לאיכות הסביבה שקבעה את התקנים לקרינה של סוללות במכוניות היברדיות והוא אמר שחור על גבי לבן שאין לו מושג למה הם בחרו בערכים שהם בחרו...
חבר טוב שהוא בעל מוסך שמורשה גם לחשמליות / היברידיות .. אומר שזה לא צחוק בכלל ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
חבר טוב שהוא בעל מוסך שמורשה גם לחשמליות / היברידיות .. אומר שזה לא צחוק בכלל ...
אבל הוא מכונאי, לא אונקולוג.
זה לא אומר שאי אפשר להיזהר בכל זאת, אבל עדיין אין לזה אישוש מחקרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אוטר גזוכט!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
אבל הוא מכונאי, לא אונקולוג.
זה לא אומר שאי אפשר להיזהר בכל זאת, אבל עדיין אין לזה אישוש מחקרי.
הוא לא מכונאי .. הוא במקור חשמלאי רכב .. ועכשיו בעל / מנהל מוסך מרכזי גדול.
הנושא עלה ושאלתי מה באמת עם זה .. הוא אמר שזה לא מפורסם אבל זה אכן קורן.
- נימרוד, אני אמנם אשכנזי .. אבל אין לי מושג ביידיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הוא לא מכונאי .. הוא במקור חשמלאי רכב .. ועכשיו בעל / מנהל מוסך מרכזי גדול.
הנושא עלה ושאלתי מה באמת עם זה .. הוא אמר שזה לא מפורסם אבל זה אכן קורן.
- נימרוד, אני אמנם אשכנזי .. אבל אין לי מושג ביידיש.
זה אכן קורן, אבל ספק אם זה מסרטן ( ;
הוט ער געזוגט - "אז הוא אמר".
היה פה דיון שלם על זה.
אמ-לק: הצמיגים באוטו הפרטי שלכם קורנים יותר (ואצלכם גם אין הגנה מזה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אם כבר, אז היית מביא את דעתו גם על פוליטיקה ומדיניות חוץ...
מהנסיון בשטח, הסיכון הכי מוחשי שרואים תכופות בשטח, זה מרכבים שמנוע הבנזין מתניע בהם תוך כדי טיפול, כי השאירו את הרכב במצב READY לפני שהעלו אותו על הליפט.
זה משמיד אצבעות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
זה אכן קורן, אבל ספק אם זה מסרטן ( ;
הוט ער געזוגט - "אז הוא אמר".
ואני מציע בכל זאת להטיל ספק ולא לזלזל בדעתם של אנשי מקצוע.
כי "מחקרים" הם גמישים. את תוצאותיהם ומסקנותיהם ניתן להזמין מראש, במעמד התשלום לעורך המחקר....
כפי שניתן להונות ולבלף בדיקות זיהום אוויר - עובדה - אחד מיצרני הרכב הגדולים בעולם עשה את זה...
ובשורה התחתונה - מי שמוקסם מיתרונות הטכנולוגיה, ינטה להתעלם מהשפעותיה השליליות.
ומי שחושש ממנה - יצביע על החסרונות כל הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואני מציע בכל זאת להטיל ספק ולא לזלזל בדעתם של אנשי מקצוע.
כי "מחקרים" הם גמישים. את תוצאותיהם ומסקנותיהם ניתן להזמין מראש, במעמד התשלום לעורך המחקר....
כפי שניתן להונות ולבלף בדיקות זיהום אוויר - עובדה - אחד מיצרני הרכב הגדולים בעולם עשה את זה...
אני איש מקצוע. המקצוע שלי זה מדע.
כאיש מקצוע אני קובע: אין סכנה גופנית כלשהי לנוסעים ברכב חשמלי בגלל קרינה.
היה לנו לא מזמן שרשור בנושא הזה, אפשר ומומלץ להמשיך שם, אשמח להתווכח אם מי שטוען אחרת - אני נהנה מזה.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/108119
תמיד טוב להטיל ספק.
אבל המקרה הזה לא דומה לדיזל גייט כי מדובר על מחקרים כלליים על קרינה, לאו דווקא של כלי רכב או יצרן מסוים. לכן גם מדובר על מחקרים שמקבלים מימון ממגוון גורמים שלכל אחד מהם יש אינטרסים שונים.
אין (עדיין) מנגנון תיאורטי דרכו קרינה בלתי מייננת יכולה להזיק. דרך אגב, ההבחנה בין קרינה מייננת ובלתי מייננת היא מאוד ישנה, נראה לי שמהמאה ה-19, ואז עדיין לא היה שום אינטרס כזה. ובכל זאת, גם המשרד להגנת הסביבה, גם ארגון הבריאות העולמי וכל מיני ארגונים העוסקים בסרטן החליטו להגדיר קרינה כזאת כגורם אפשרי לסרטן. למה? כי כנראה שעדיף להיות זהיר מדי. גורם אפשרי אחר שנכנס לרשימה הוא חמוצים אסייתיים (ואת זה אני לא ממציא!).
יכול להיות שבכל השרשור הזה לא היה קישור על Rivian ?
https://www.youtube.com/watch?v=MGFr2TgLAGQ