מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון- כשתפגוש את הפקחים של המשרד אתה מוזמן להתעמת איתם.
אף פעם לא באמת התחברתי למכשירי קשר, ואין לי ברכב.
זה לא עניין של להתעמת, זה עניין של לדעת את הזכויות שלך במדינה דמוקרטית ולהגביל את בעלי הכוח בהתאם למה שמותר להם.
זה לא פחות חשוב.
בעלי שררה שחורגים מסמכותם זה רע.
אם הוא שאל אותך וענית, הכל בסדר.
אם הוא ביקש שתפתח את הרכב ותראה לו, ונענית לבקשתו, ואז הוא ראה ציוד לא תקין והחרים, לפי נוסח הרחבת הסמכות גם נשמע תקין.
לשאול אותך שאלה הם יכולים, לענות אתה לא בהכרח חייב.
להסתכל מחוץ לרכב הם יכולים, לחטט/לחפש זה משהו אחר.
קח בחשבון שאם הוא החליט שיש לך ציוד לא תקני, ולא שיתפת פעולה עימו, אתה בקלות יכול למצוא עצמך מקהל זימון למשרד כלשהו לתת הסבר או שיופיעו אצלך בדלת עם צו, ושוטר..
גם לסמכות תפיסה יש מגבלות, גם כשהוא הגיע עם שוטר, הוא הצביע והשוטר לקח.
להבנתי המוגבלת מהטקסט, הרחבת הסמכות היא שבהינתן מעמד חיפוש חוקי (שמצריך סמכויות שוטר..), ואיתור ציוד לא חוקי, כעת הם יכולים לקחת.
תגובה: מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
דורון,
נגיד ואני מסכים איתך, אזרח צריך לדעת מה הזכויות שלו ובעל כוח שחורג מסמכותו או משתמש בכוחו לרעה זה דבר שיש להוקיע אותו ועבירה שיש לטפלה בחומרה.
אבל מאיפה הייעוץ המשפטי?
אומנם אינני עו"ד .. אבל נראה שהאימרות שלך לא מדויקות בעליל.
סמכות תפיסה הוא נגזרת של מה ? ע"פ איזה דין?
מתחומי לדוגמא לא מכיר סמכות עיכוב ומעצר קודמות לסמכות תפיסה וניתנו עפ חוק סדר הדין הפלילי.
עכשיו לגבי החומרה של שימוש במכשיר כזה.. אני לא יודע. באמת שאינני יודע מה ההשלכות על הסביבה.. מערכות הבטחון... מערכות אזרחיות אבל אני סבור מנסיוני שאין פה מרדף אחר האזרח הקטן ויש פה באמת בעייתיות שיש לתת עליה את הדין.
ממש כמו הרחפנים... ועוד תחביבים.
לטעמי בכל תחום בחיינו ככל שיחלוף הזמן ואנו, הציבור, לא ננהג בהיגיון סביר ... ובמקביל גם יתרבו המקרים והאירועים .. תתפתח ותוגדל החקיקה והאכיפה.
וניסיון העבר מראה זאת הכי טוב... ואני עוד בעל ניסיון חיים קטן ממך ומהרבה משתתפים על גבי הפורום.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זה ויכוח שאין לו סוף.
מצד אחד צריך שיהיה סדר.
מצד שני הפוליטיקאים והפקידים רודפי אחרי שררה.
כל פרט בחייך הם יוכלו להגדיר כ"מסוכן", "בעייתי" ולהמציא עבורו רגולציה ולעשות לך שיימינג בגינו ולשלוח אחריך פקחים ושוטרים ולהכתיב לך תחביבים כראות עיניהם בלבד - כדורגל, נגינה בקלרינט ואיסוף ג'וקים?....
מה שכתבתי קודם בציניות: "הגבהות זה מסוכן, דיזל מקצר חיים, קשר מפיל מטוסים, בשר זה רצח" זו באמת רק ההתחלה. בסוף באמת יטילו מס על אוויר... הציניות היתה במלוא הרצינות. אי אפשר להימלט מהתחושה שרודפים אחרי האזרחים בכל צעד ושעל שאפשרי. האם מטוסים באמת נפלו בגלל שימוש בקשר בטיול ג'יפים?.... האם ממטרות באמת החלו לפעול?... יש תיעוד ורישום מסודר? כמה משתמשים יש לציוד כזה שהופכים את כל העסק לבעל פוטנציאל להוות סיכון?
או שכרגיל זה הכל עניין של כסף? שברגע שתשלם ותקבל מהפקיד חותמת, זה כבר לא יהיה מסוכן?....
לדעתי אתה מסתכל/משווק את זה לא נכון.
לא מאמין בהכללות שאתה עושה.
אין כלל... כל מקרה לגופו.
ומעדיף גם אז שהבחינה של הנושא תעשנ ע"י אדם מקצועי שיודע... ולא אחד שלא יודע שהוא לא יודע ו"תוקע" בביטחון וכרזימה.
אחרי הכל .. כל הפקידונים שלך ... פקחים ... ושוטרים.. הם בני אדם.
לא מאמין בהכללות שכאלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
דורון,
נגיד ואני מסכים איתך, אזרח צריך לדעת מה הזכויות שלו ובעל כוח שחורג מסמכותו או משתמש בכוחו לרעה זה דבר שיש להוקיע אותו ועבירה שיש לטפלה בחומרה.
אבל מאיפה הייעוץ המשפטי?
אומנם אינני עו"ד .. אבל נראה שהאימרות שלך לא מדויקות בעליל.
לרגע לא אמרתי שזה ייעוץ משפטי, ואין בכך לייעץ לאף אחד מה לעשות.
כל מה שכתוב בגיפולוג הוא שטויות, זה מקובע באזהרות הבסיס של האתר, לא ככה?
להיפך, ציינתי שזה להבנתי והערכה מתוך הטקסט שצוטט מהרשת.
עם זאת, כל מתנדב מג״ב-מתמיד במגזר החקלאי וכו׳ שבעברו הרחוק עבר השתלמות מה הוא הליך חיפוש ותפיסה חוקי, מתי מותר לעכב, לחפש או לעצור.
כל עבריין צעצוע יודע לצטט את זה מנסיונו האישי..
ובזה אין שום ייעוץ משפטי, זה פתוח לציבור ושכל אחד יקרא, ישכיל, יבין ויחליט מה כאדם בגיר הוא גוזר מכך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מתחומי לדוגמא לא מכיר סמכות עיכוב ומעצר קודמות לסמכות תפיסה וניתנו עפ חוק סדר הדין הפלילי.
שרשרת ההחמרה נועדה למצב בו יש חשד שנדרש לבסס, כי אין בידך ראייה ברורה.
דווקא אתה אמור לדעת את זה.
זאת בניגוד למשטרים אחרים בהם קודם עוצרים, אוזקים, מחטטים, אם צריך מחזקים ראיות, ורק אחכ מחליטים מה העבירה.
אם שוטר רואה מישהו רץ עם מצ׳טה שלופה אחרי מישהו, ולמרות שהמישהו עוד לא פגע במישהו האחר עדיין, הוא לא בהכרח יגיד בנימוס לאותו מישהו שהוא מעוכב ושיחכה 20 דקות בצד, כדי שנתלבט האם צריך להחמיר את אופן הטיפול.
בחייאת, קצת היגיון.
ובגלל שהכנסת את חוסר ההגיון לתהליך, אז אין באמור המלצה לרוץ עם מצטה ברחוב או שום דבר אחר.
הכותב כותב בדיונות משרעפי החום של אוגוסט.
מרוצה?
לא חושב שצריך ראייה לחיפוש. צריך ראייה לבית משפט.... לאידיוט כמוני אנטנה מבצבצת מחוץ לרכב נשמעת כמו חשד סביר לשימוש לא חוקי במכשיר קשר.
תתחכם... תתנגד לחיפוש.. תדרוש שיגיע שוטר שיבצע את החיפוש... בינתיים תנתק את המכשיר ותסליק אותו... במקום לקחת אחריות.. יוליד פקחים עם יותר סמכויות .. אכיפה יותר מתוחכמת עודף חקיקה ועודף רגולציה... כמו בהמון תחומים.
מבצע משרד התיקשורת והמשטרה לאיתור והחרמת מכשירי קשר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה ויכוח שאין לו סוף.
מצד אחד צריך שיהיה סדר.
מצד שני הפוליטיקאים והפקידים רודפי אחרי שררה.
כל פרט בחייך הם יוכלו להגדיר כ"מסוכן", "בעייתי" ולהמציא עבורו רגולציה ולעשות לך שיימינג בגינו ולשלוח אחריך פקחים ושוטרים ולהכתיב לך תחביבים כראות עיניהם בלבד - כדורגל, נגינה בקלרינט ואיסוף ג'וקים?....
מה שכתבתי קודם בציניות: "הגבהות זה מסוכן, דיזל מקצר חיים, קשר מפיל מטוסים, בשר זה רצח" זו באמת רק ההתחלה. בסוף באמת יטילו מס על אוויר... הציניות היתה במלוא הרצינות. אי אפשר להימלט מהתחושה שרודפים אחרי האזרחים בכל צעד ושעל שאפשרי. האם מטוסים באמת נפלו בגלל שימוש בקשר בטיול ג'יפים?.... האם ממטרות באמת החלו לפעול?... יש תיעוד ורישום מסודר? כמה משתמשים יש לציוד כזה שהופכים את כל העסק לבעל פוטנציאל להוות סיכון?
או שכרגיל זה הכל עניין של כסף? שברגע שתשלם ותקבל מהפקיד חותמת, זה כבר לא יהיה מסוכן?....
דרור,
המקום לתקוף החלטת רשות אינו על ידי עבירה עליה.
יכול להיות ששום מכשיר לא פתח שום ממטרה ועדיין אתה מפריע למערכת אחרת, בין אם על התדר שבו אתה משדר ובין אם על ההרמוניות של התדר. בעברית קלה, לכל תדר יש מעין שידורי משנה על תדרים נוספים ואפילו לא ידעת.
לך זה נשמע שמישהו רודף אותך אבל האמת היא שמישהו שישן המון שנים מתעורר עכשיו ומתחיל לעשות סדר בספקטרום.
תיסגר על עצמך- אתה רוצה ברדק בכל תחום או אכיפה וסגר?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אורי אני סקרן. בתחום שלך הוסיפו יותר פקחים?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בוודאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
עודף חקיקה ועודף רגולציה... כמו בהמון תחומים.
מי כמוך יודע...
לא יותר ממך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
בוודאי.
כל כך נואשים להוסיף פקחים אפילו לקחו אותו לעבודה ..
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תיסגר על עצמך- אתה רוצה ברדק בכל תחום או אכיפה וסגר?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אתה שואל אותי במה אני בוחר? רק שחור או רק לבן?
מכיוון ששתי האפשריות מוצגות כרעות באותה מידה (אולי הן לא, אבל זה מה ששאלת וזה מה שאפשר להבין מהצורה בה הוצגה השאלה) ואני צריך לבחור צד, אז חד משמעית אני מעדיף את ה"ברדק" כפי שהיה עד כה. בחיי.
בדיוק כמו עם ההגבהות (הנורא מסוכנות. כמה ג'יפים התהפכו בגלל הגבהה?) והספורט המוטורי (בכדורגל נפגעים הרבה יותר, הן ספורטאים והן קהל, ועדיין זה לא מפריע לכל הדבילים להכריז כמה ספורט מוטורי הוא נורא מסוכן) ועוד המון-המון דברים.
כי זה עדיין לא באמת גרם נזק למישהו. כל הדיבורים על סיכונים הם, ובכן, בעיקר דיבורים. סביר להניח שזה גם נכון. בתיאוריה.
ומכיוון שהמדינה בתכל'ס שייכת לכוחות הבטחון וקיימת בעיקר למענם, אז אין ספק שצריך להחרים כל מכשיר קשר שלא נגבו בגינו השלמונים שיסירו ממנו את הכישוף המסוכן והמסכן/מפריע.
לעומת זאת, יש המון דוגמאות מהמון תחומים אחרים שברגע ש"הסדירו" אותם, התחיל הבלגן האמיתי.
וכמו תמיד, אי אפשר בלי להשתומם מסדרי העדיפויות העקומים. מעשי פשע של ממש שבטיפול בהם המערכת כושלת ולא סתם כושלת - אשכרה מתעלמת. כי עם עבריינים אמיתיים היא מעדיפה לא להתעסק. הרבה יותר קל לבזבז משאבי ציבור ב"אכיפה" על מכשיר קשר בג'יפ שמטייל בשבת ולאכוף על בעליו.
שלא לדבר על דוגמאות מימים אלה ממש מתחומים בהם נגרם נזק מתועד וממשי, כולל פיזי, לגופם של בני אדם. ועדיין האיוולת הממוסדת ממשיכה בשלה. גם כשזה עולה בדם.
עודף רגולציה זה רע. אוהו כמה רע. זה הכי רע. הרגולטורים והפקידים הפכו לאויבי הציבור.
כי שמירה על חוק וסדר זה טוב ורצוי, השאלה לאיזה רזולוציה יורדים ומה מרוויחים מזה. האם הסיכון שמהווה מכשיר קשר של ג'יפאים שמטיילים פעם בחודש אי שם בעומק הנגב משתווה נגיד, לתחנת רדיו פיראטית שמשדרת הרצאות החזרה בתשובה של איזה רב שנוגע בילדים וחוסמת תדרים של מגדלי פיקוח?...
עזבו מכשיר קשר או קפיצים ובולמים. תסתכלו על התמוננה הכוללת, שימו לב מה קורה כאן בשיטת הפיחות הזוחל. יש שיקראו לזה "חוק וסדר". אני רואה הליכה בעיניים עצומות לרווחה ל"דמוקטטורה" של ממש. תזכורת שאנחנו במדרון לקראת מציאות נוראה של מדינה טוטליטרית.
ואגב - כל מי שסבור שכל השרשור הזה נולד מקונספירציה ועוד אחד מספיחי הזיות החום של אוגוסט, אני דווקא מסכים עם בועז שרוב הסיכויים שזה אמיתי. אל תקלו ראש ברוע של הרשעויות.
דרור .. היום "גי'פ" דרס למוות אדם בכיסא גלגלים על מעבר חציה ...
חכה חכה כמה עליהום על הג'יפים המסוכנים מכונות הרצח יהיה עכשיו ...
מכשירי קשר זה הקטנה שבבעיותך ..
שתי ההערות לדיון ההזוי הזה.
1 - אני עדיין מחכה לראות את החוק שמרשה לי להאזין ל FM 88-108MHZ (זה הרדיו FM שאנחנו מכירים) ושאוסר עלי להאזין ל FM 433MHZ.
וזה עוד לפני שאני אראה שהבואפנג שלי קולט גם רדיו מסחרי בעצם הפתרון שלי לשמוע חדשות גם במקומות הכי נידחים בנגב......
2- לגבי הדיון, של תפיסת \ החרמת ציוד, אני מציע למי שזה מעניין אותו, לקרוא את הפסיקות האחרונות של בג"צ (או לפחות את הפרשנות שלהם), לגבי החופש שהמשטרה לקחה לעצמה בפרשנות של צווי חיפוש בעבירות צווארון לבן. הפרשנות של המשטרה היתה שאם היא קיבל צו חיפוש בבית של משפחת אליוביץ, אז היא יכולה לבקש מהמשפחה להוריד תכשיטים אישיים (טבעת נישואין) ולהחרים אותם.
בא בית משפט, ואומר להם, הגזמתם, זה שקיבלתם צו חיפוש, לא אומר שאתם יכולים לתפוס כל דבר שבא לכם.
בקיצור, אין ספק שנכון להיום המשטרה נוטה להקל ראש ומרבה לתפוס ציוד, יותר ממה שבית המשפט רוצה לראות, אבל, כנראה שגם הנושא הזה כבר התפוצץ.
ואם הוא יקח, ומחר אני אתבע את המדינה על הפסדים בתיק המניות כי לא הייתי יכול לשמוע חדשות????
לא בטוח שהם יוכלו להתמודד .
נראה את השוטר בשטח, לוקח אחריות וקובע, שזה לא סביר להשתמש בבואפנג לשמוע חדשות.....באווירה של היום, זו שאלה לבג"ץ.
אני לא רואה מישהו מתחיל לעשות טריאנגולציה של מערכות ניידות על רכבים.
מדידת הספק מרחוק זה משהו כ"כ לא מדוייק שאני לא בטוח שישמש אי פעם
להוכחה בבית משפט.
אני גם לא רואה מישהו עושה סריקה של 500 מגהרץ וקולט מישהו שמשתמש
ב PTT, סטטיסיטית הוא לא יתפוס אותו.
אני כן רואה פקחים רואים אנטנות ועושים חיפוש. אז בנוהל הורדת אוויר מוציאים
אנטנה וביציאה מהשטח יחד עם סיבוב מסביב לרכב לראות אם הכל בסדר
מורידים אותה עד יעבור זעם.
גם שוטר לא יכול לבוא להכנס לי לרכב לחפש מכשיר קשר. כדי לעשות חיפוש
הוא צריך צו או חשד סביר כל עוד הוא מגמגם שילך לחפש את החברים שלו
(אני נוסע עם עו"ד צמוד), ואם הוא חושד בי בגלל שיש לי רכב שטח אז הכל דבש.
ברור לי שאחרי שאסרב הם יבואו עם צו הביתה ואז הם גם לא ימצאו אותו ברכב.
כמובן שזו דוגמא ואין לי בכלל מכשיר קשר לא חוקי באוטו. יש לי שני מכשירים
זעירים בתדר אירופאי שמספיקים ל 50 מטר שאני נושף אוויר על האנטנה.
וכמובן, כל זה בלי קשר לחוקי או לא חוקי התדרים האמריקאים וההספקים של
המקסטרק וחבריו (גם בארה"ב השימוש במקסטרק בתדר FRS או GMRS לא חוקי).
זיו, אם תאזין ל 433, במקרה הטוב תשמע הוראות למנועים וסרבואים בפרוטוקול
מאבלינק (במידה ואתה יודע לתרגם 0/1 ל PWM)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1 - אני עדיין מחכה לראות את החוק שמרשה לי להאזין ל FM 88-108MHZ (זה הרדיו FM שאנחנו מכירים) ושאוסר עלי להאזין ל FM 433MHZ.
וזה עוד לפני שאני אראה שהבואפנג שלי קולט גם רדיו מסחרי בעצם הפתרון שלי לשמוע חדשות גם במקומות הכי נידחים בנגב......
2- לגבי הדיון, של תפיסת \ החרמת ציוד, אני מציע למי שזה מעניין אותו, לקרוא את הפסיקות האחרונות של בג"צ (או לפחות את הפרשנות שלהם), לגבי החופש שהמשטרה לקחה לעצמה בפרשנות של צווי חיפוש בעבירות צווארון לבן. הפרשנות של המשטרה היתה שאם היא קיבל צו חיפוש בבית של משפחת אליוביץ, אז היא יכולה לבקש מהמשפחה להוריד תכשיטים אישיים (טבעת נישואין) ולהחרים אותם.
בא בית משפט, ואומר להם, הגזמתם, זה שקיבלתם צו חיפוש, לא אומר שאתם יכולים לתפוס כל דבר שבא לכם.
בקיצור, אין ספק שנכון להיום המשטרה נוטה להקל ראש ומרבה לתפוס ציוד, יותר ממה שבית המשפט רוצה לראות, אבל, כנראה שגם הנושא הזה כבר התפוצץ.
ואם הוא יקח, ומחר אני אתבע את המדינה על הפסדים בתיק המניות כי לא הייתי יכול לשמוע חדשות????
נראה את השוטר בשטח, לוקח אחריות וקובע, שזה לא סביר להשתמש בבואפנג לשמוע חדשות.....באווירה של היום, זו שאלה לבג"ץ.
אין חוק שאוסר עליך להאזין אבל יש חוק שאוסר עליך לשדר או להחזיק משדר בלי רישיון
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא הספקתי לעבור על החוק וגם לא בטוח שזו גרסתו המעודכנת ביותר אבל תתחיל מכאן
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/164_001.htm
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
תתחכם... תתנגד לחיפוש.. תדרוש שיגיע שוטר שיבצע את החיפוש... בינתיים תנתק את המכשיר ותסליק אותו... במקום לקחת אחריות.. יוליד פקחים עם יותר סמכויות .. אכיפה יותר מתוחכמת עודף חקיקה ועודף רגולציה... כמו בהמון תחומים.
איזו הרמה להנחתה..
רק מי שמגיע מצד הסמכות מסוגל לבוא בגישה שהאזרח חשוד במהותו ועליו להתנהג בהכנעה לכל בר שררה.
ועוד להגיד לאזרח שמכיר את זכויותיו שהוא ״מתעמת״ או ״מתנגד״.. ולאיים בהחמרת הרגולציה.
שכחת לגמרי שאתה זה צריך להוכיח חשד סביר, לא האזרח.
היום זה מכשיר קשר ומחר סתם כי בא לך לחטט למישהו ברכב/בבית/למשש לו את התחת.