נמק...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Printable View
יש לי מקרר משרדי קוביה במחסן כזה שעולה 400 שח ויש לי באוטו מקרר 45 ליטר ARB.
לפי ההגדרות של טל הדיון לא רלוונטי עבורי אבל אני חושב שלמרות שאת ההחלטה קיבלתי לפני שנים ואני כאילו מדבר מפוזיציה, יקרא המתלבט ויחליט אם דברי נוגעים אליו או לא.
המקרר המשרדי בעל נפח חיצוני של 150 לפחות מהמקרר לרכה ותכולתו השימושית להערכתי פחותה ממחצית מהמקרר לרכב.
גם צורת האיחסון בו אינה מוצלחת במיוחד כשנוסעים בשטח.
במידה ויש הפסקות הפעלה בלילה או הפשרות נניח של בשר קפוא המקרר המשרדי יזל באוטו ויגרום לסרחון...
היתרון המובהק של הקוביה הוא המחיר ולכן מי שמאוד מעוניין במקרר דל תקציב שיבושם לו.
בשולי הדברים כדאי לציין שהמקרר הוא נכס שניתן למכור ביום מן הימים ולקזז חלק מכובד מההשקעה
המקרר עבד כמה שעות, אבל לא הותקן קבע ברכב.
ולכן גם לא טייל עדיין
#המדען_המטורף
אני מתכוון ליישם את זה עם ממיר בהספק של לא פחות מ 1000W, אתה אומר שהצלחת אפילו להפעיל עם 500...מרשים.
מנגנון נעילה לדלת מאוד פשוט ונוח ב12 שקל...
[URL]. https://www.bitter.co.il/product/1329/%D7%A1%D7%92%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%96-2901.aspx/URL]
חומר מוקצף מסביב למדחס נשמע לי רעיון מעולה...דגש חשוב.
כנראה שנשים בעמידה...מה שטוב הוא שאני נוסע לבד ברכב ואין לי בעיה של מקום באוטו, (טראנו ארוך) אני חושב אולי להעמיד אותו על גבי פלטה עץ על המושב ליד הנהג או מקסימום מישהו יצטרף ואז למושב מאחור קשור עם רצועת הבטיחות (ואם לא מספיק אז נוסיף עוד קשירה).
אנחנו גם בעלי טראנו ארוכות..
אני מאוד ממליץ לך למצוא דרך לאבטח את המקרר בתא המטען ולא בסביבת הנהג, גם שם יש חגורות בטיחות של כסאות 6-7 למרות אני לא חושב שזה רעיון טוב להשתמש בחגורות לזה.
אגב, בנושא המקרר בעמידה או שכיבה, קראתי באיזה פורום (כנראה אוסטרלי) אבל לא באמת זוכר, שיתכן וניתן להשכיב את המקרר בתנאי שמסובבים את המדחס שישב בתנוחה המקורית
#המדען_המטורף
עכשיו נחזור לתחילת הדיון, לקטע של ההבדלים במנטליות בין ישראלים לארופאים ואמריקאים , הנה הגענו לנקודת הכשל באופי הישראלי, מאלתרים הכל, גם שהמקור יותר טוב ויותר זול.
וכמה יעלה לך "לסובב את המדחס ב 90 מעלות"????
בשביל לעשות את זה, צריך לחתוך את הצנרת גז, בבקשה -
סט כלים של טכנאי קרור (כולל משאבת וואקום).
בלון גז.
לפחות 2-3 שעות של בעל מקצוע (לחתוך ולהלחים הארכה של הצנרת, זה פשוט. הבעיה זה בכלל לבנות סט תושבות חדש למדחס).
המיקום היחסי בין המאייד (היחידה הפנימית ) לבין המעבה והמדחס בחוץ? את מודע שיש שמן במערכת? שבתיכנון המקורי מישהו חשב איך הוא חוזר \ נוזל חזרה למדחס?
רגליות חדשות למקרר, לאן ואיך מחברים? ומי אמר שהמבנה המכני בכלל בנוי לשכיבה.
הדלת, יש לך פתאום דלת ענקית !!! ברדיוס מפחיד.... בדקת שזה מסתדר.
תוסיף אבטחה לדלת.
עכשיו, במקרה הטוב, קיבלת איזה אלתור סביר -
תוסיף את הממיר, תוסיף מנגנון הגנה נגד פריקה של המצבר (מובנה במקררים לרכב), והופ...... עברת את הסכום שעול המקרר רכב חדש.
חברים יקרים, פעם, שמקרר עלה 4000 וצפונה, היה שווה לשקול, היום שחדש עולה פחות מ 3000 ועם קצת מאמץ סוגרים בסביבות ה 2000 (יש שניה?), כל השירשור הזה , לא מסתדר.
אני מסוגל להבין קרוואן (או כל מי) שלוקח מקרר משרדי איך שהוא, בעמידה, ושם לו ממיר 220, כל השאר הרעינות היצירתיים (להשכיב וכו') לא יחזיק מים ולא כלכלי (ותאמין לי שאני מבין משהו בתחום - לי ברכב יש מקרר שבניתי לבד, וגם זה רחוק מלהיות שיקול כלכלי).
דרך אגב, 1000W זה ממש לא בכיוון. לא צריכה להיות שום בעיה לממיר 500W (אמיתיים) לסחוב מקרר (ולא פחות חשוב , גם החוטים זריכים להיות בהתאם , ולא ל 1000W).
עוד סוגייה לעניין ההשכבה (תרתי משמע..),
פינוי החום של מקרר משרדי הוא אחורי, כלומר, ההשכבה חוסמת לו את חילוף האויר.
במקרר יעודי הפתחים בצד.
זיו, למה להתרגש מכל דבר...?
א.זה עלה כרעיון נחמד להשתעשע אתו..
ב. לא ממש מחייב לצורך המטרה, נכון? ובטח לא משהו שאני אערב בעל מקצוע ואשלם עליו, אז איך הגעת לחישוב הכספי הזה?
ג. אני דווקא חשבתי לנצל את גמישות הצנרת ובמידה ואפשר אז לסובב את המדחס מבלי לפתוח את המערכת.
ד. אני בכל מקרה מתכוון להתארגן על ציוד שירות למזגנים...מת לתפוס שליטה באזור הזה לצורך טיפול ברכב. הנקודה היחידה! אצלי שעדיין מאלצת אותי להיכנס למוסך (או סוג של...).
ה. היי, אם הכל יבוא מוכן יהיה לי ממש משעמם...אני מוכן ללכת על זה ולו רק בשביל ההתעסקות מסביב...
וחברים יקרים... מה?! נגמרו המקררים לרכב שעולים 4000 שקל?? ואפילו יותר??
יש גם יש, תלוי מה אתה קונה...ואני בטוח שכמו כל קניה שאתה מתכנן תקציב של 3000 שקל על המקרר, מהר מאוד הוא מתרחב ומתארך...כי גם 3000 שקל זה כסף, ואתה מפחד לקנות בכל מקום ואתה מעדיף משהו שכבר הוכיח את עצמו ושכבר התגלחו עליו = מותג...ואם כבר אז שיהיה אם אחריות ושירות ממקום טוב = חברה רצינית...ואז הגעת גם ל 3500 - 4000 שקל ויותר.
אתה מוזמן לעשות סקר בין כל רוכשי המקררים לרכב בשנתיים האחרונות, ולראות מה העלות הממוצעת. אני מנחש בין האלפיים לארבע, המספר הזה יהיה גבוה בסקאלה.
מנגנון הגנה נגד פריקה...(עדיין לא העגתי ל4000 שקל...):
http://.https://m.ebay.com/itm/DC-12...kAAOSwhgFbX~iD
יום שישי נפלא!
טל.
טל,
למה טקסט בצבעים?
לא רואים כלום בטלפונים..
טל אתה נותן תוקף מחודש לפתגם ״אין לי מספיק כסף לקנות בזול״
יש לי הרגשה שלא סיפרו לטל שאוגוסט נגמר.
אני מציע משהו שונה.
נתמוך בטל למימוש מקרר משרדי בגודל מלא במושב הקדמי של הטראנו.
במקסימום, הוא יצליח, יהיה לו מקרר, ואז גם חייב לעשות כתבה טכנית לאתר.
במינימום,
עוד פוסט מרגש ליצירה מוטורית שבועית (טראנו+מקרר חגור על קרש במושב הקדמי, מה יכול להיות יותר משעשע מזה?
"אדוני השוטר, אתה לא מבין, זה חשיבה כלכלית, לא הסתובב לי כלום בראש לשים מקרר משרדי על קרש במושב הקדמי של האוטו"..
במחשבה שנייה,
טל, למען הדורות הבאים, אתה חייב לעשות כתבה גם אם זה לא מצליח.
אני לא יכול שלא להזכר שוב-ושוב בקרמבו מנסה לשכנע את האחראית מחסן שהתור שלו למקרר הגיע כבר.
- - - Updated - - -
יש בארץ כמה מותגים סיניים בעלות סבירה בהחלט, שהוכיחו במבחן הזמן הן את המוצר והן את המשווק שלהם..
לפני כמה שנים קניתי ממישהו מקרר משומש מאוד (סביב 10 שנים להערכתי. גם המוכר לא היה יד ראשונה) לרכב ב 900 שקלים.
היה זקוק לתיקון קטן בעלות של כמה עשרות שקלים ועל הדרך למדתי משהו על אופן הפעולה ומערכת החשמל של המקרר.
הוא עובד עד היום.
בירה קרה, מישהו? [emoji482]
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
טל,
אף אחד לא מתרגש, ובוודאי לא מרעיון כזה ישן ולעוס (תבדוק פה באתר).
הנקודה נורא פשוטה, הדיון התחיל בגלל השיקול הכלכלי, ולכן נסיתי להראות לך שאין הגיון כלכלי וזה נראה כו "לחסוך בכל מחיר".
אם אתה רוצה לעשות את זה בשביל העניין והכרת החומר, זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אני מציע לך לקרוא פה, דוגמה מצויינת לפרוייקט מקרר לא כלכלי, שנעשה רק בשביל הכייף :-)
אני אשמח לענות על כל שאלה שאני אוכל.
לגבי, שאר ההערות שלך -
הצינורות הם צינורות נחושת, דקים וקשיחים, עם גמישות אפסית. זה מתקפל וקורס לפני שבכלל תבין (חייבים לחתוך את הצינור, לפני שמנתקים את המדחס מהתושבת).
לגבי כלים - יש לי סט בסיסי, כולל שעונים וסט להלחמות.
אבל אתה יודע כמה עולה משאבת וואקום? אתה יודע כמה עולה בלון גז (11ק"ג, אבל אתה צריך פחות מחצי קילו)?
(דרך אגב, אם אתה כבר קונה בלון.... אז עבור פרוייקט אחד שניים, אפשר להסתדר בלי משאבה ופשוט "לשטוף" את המערכת עם הגז) .
בקיצור, עצמאות מוחלטת בתחום הזה, זה סיפור לא זול, ואני בספק אם יש לזה הצדקה (ואני גם את המזגנים בבית הרכבתי לבד, אבל יש לי מאיפה להשאיל ציוד).