נסעתי לפני חודש..
זה לא ישר ליד המתקן מים של מקורות, בקצה הדרך עפר המהודקת, זה פנימה בתוך הנחל.
Slowly..
Printable View
בשביל דאסטר הנחל מיישר עיקולים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
עניין ה"הדורים" הוא נושא לא פתור אצלי.
שרשראות טנקים? רוח? או משהו אחר?
ולמה "הדורים"?
כבר שמעתי שקוראים לזה גם "קורדרוי" על שם המכנסיים שהיו מבד עם פסים בולטים ושקועים...
ולעניין המיקום, לדעתי עדיף מקום שפרייבטים לא יכולים להגיע אליו כדי לצמצם אורחים לא רצויים. גם רכבי משטרה הם רכבי ליסינג לעניין העבירות. ןבכלל יש שם באזור תושבים שלא היינו רוצים שיגיעו בקלות של פרייבט.
אם אני זוכר נכון יש שם גם כל מיני מחלוקות על גבולות שמורה. כדאי לוודא כמה זה רחוק מהגבול המוכרז וכמה שטח נוסף מנכס לעצמו הפקח באזור.
קצת חבל שזה לא בשישי או שבת של פורים כי יש סיכוי שכביש 10 יהיה פתוח. מה שנותן אופציות נוספות לטיולים ומקל ומקצר מאוד את הגישה לכרכום.
אני מאוד אשתדל להגיע השנה, מאז המפגש באנדרטת הביקעה לא יצא לי להגיע. ובכל מקרה אני מקווה שמערכות הגברה חיצוניות, קראוקה למינהם, מחוץ לתחום. אה, וגם מי שמגיע מאוחר בלילה, לא חייבים להגיע עם כל הלדים דולקים
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1460
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הערה לגבי הכתבה הישנה והטובה על ההדורים.
צבא ארה"ב עשה ניסויים משלו. לקח שיירות של משאיות והריץ אותן על דרכי עפר.
הם גילו שנסיעה בלחץ אוויר נמוך מאוד מיישרת את ההדורים. (מאמין שלא לחלוטין, אלא הופך אותם לגלים עגולים יותר)
זה באמת מה שכתוב בכתבה היפה.
אבל,
אני מכיר גם מעבר. כבר לא זוכר איפה קראתי את זה.
אני זורק לך כפפה. תארגן לך כמה משאיות שטח כבדות, תוריד להן אוויר עד כמעט פריקה של צמיג, ושלח אותן שיעשו הלוך חזור כמה ימים, על הדרך להר ברך (ואני בא לקראתך פה. גם קוריגיישן מהסוג הכי גרוע, וגם מצע לבן שהרבה יותר קשה ליישר מאשר זיףזיף).
חוץ מהקטע של העליה התלולה (יחסית) שאותה הן בטח יחרבו, אני מבטיח לך שמצב הדרך ישתפר.
יודע מה,
אם עשית את זה, והדרך לא השתפרה,
אני מממן לך את החולצת ג'יפולוג.
וגם, במפגש,
מדביק בלילה מלא סמלים ולוגואים של טויוטה על האוטו של נדב (ש).
חחחחח
באותו רגע אני משאיר את האוטו שם וחוזר בטרמפים הביתה.:cool:
בדרכים החקלאיות אצלנו הדורים מופיעים בדרכים שעשו עם מפלסת (גריידר).
היא כאילו מפזרת אחיד את החומר אבל למעשה כל הזמן אוספת ערימות קטנות ומהדקת אותן.
אולי אם רק רכבי 4X4 עם לחץ נמוך יסעו שם ההדורים לא יופיעו. אבל בכל השטח נוסעים טרקטורים ו2X4 וזה לא קורה בדרכים אחרות.
בשביל מתחנת דלק סד׳ש כפר הס דרומה לפרדסים ...
זעזוע מוח וזה חול נטו.
אלא מה. זה קורה חד משמעית מג׳יפים קשוחים עם הנעה קדמית בלבד שנוסעות שם בבוקר ומפרפרות למוות .
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואם עשיתי את זה כבר?
תנסה להזכר בשבילי הטנקים בגולן, את הגלים של הצירים.
זה הדורים בקנה מידה אחר.
המרחק בין הפסגות של ההדורים תואם לתדר המתלה של הרכב הדומיננטי שעובר בהן.
פרייבטים2x4 בלחץ גבוה=קורדרוי צפוף.
משאיות עם צמיג גדול, מרחק גדול יותר בין הגלים,
טנקים זה כבר גלים בים..
עכשיו רח שביל של פרייבטים, ותעביר בו רכב אחר בצורה דומיננטית, תקבל את הביטוי הפדולוגי לתדר המתלה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בקיצור, יש איזה מסלול מאורגן לשבת ?
שנדע אם לבוא עם הג'יפ או הגרוטאה.
ברור שעם הג'יפ....
אסף.
מקווה שאצטרך להתלבט עם מי מהם להגיע ...