תגובה: טריילר בלייזר: קווים לדמותו
שנייה לפני כל נושא הרישוי, ובחינת אב טיפוס, בואו נחזור רגע למכניקה שבעניין.
פלטה לכננת מוצר גנרי, לפחות לפי מה שאני מבין. מה יעודו.
האם יש איזשהו כלל אצבע לגבי מינימום חיבור לשלדה, של הכננת עצמה?
אני מניח שסדרגודל של וו גרירה או בסגנון אבל מה מבחינת מידות ברגים חוזקים וכו
מבחינת הרישוי, הקל ביותר זה ללכת לכל מתקין ולהתקין מתחת לפגוש המקורי, לקבל את הרישוי, ולעקור את הפלסטיקה מסביב, ומשם להתחיל לבנות.
אבל אני מעדיף לתכנן מאפס ולא להתבסס על '' זה מה יש''
ב 3 רכבים שונים הלכתי לבוחן של הטכניון שבדק מה עשיתי ונתן אישורו תמורת המצלצלין הדרושים.
זה לא קיים יותר ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אלי שלום
אני עוקב ונהנה לראות את הפרוייקט שלך.
שאלה: האם קיימת בשוק נעילת דיפ' אוטומטית או מבוקרת לדיפ' הקידמי של הTB?
מה ידוע לך?
ערן CJ
בזמנו השתעשעתי ברעיון וחיפשתי, מצאתי נעילה אוטומטית לקדמי, בעלות לא היסטרית, והבלתי לעצמי לבחון את הנושא לעומק ולהזמין. בסוף משימות דחופות יותר העסיקו אותי, אז הנושא נדחה.
אם הזיכרון לא מטעה אותי נתקלתי גם באיזה משוגע שהתאים שם Eaton truetrack שאת הדגם אני לא זוכר בדיוק לקדמי בשינוי של המיסבים בסיידגיר או ביציאות לציריה מול המחזשים בכאלו שהקוטר הפנימי שלהם יותר גדול.
בוודאות קיימת אפשרות בולט און, אני לא זוכר אם זה היה ניטרו לוק או איזי לוקר. בסוף אל תשכח שמדובר בסרן או נכון יותר ביצה די סטנדרטית מבחינת הפנים שלה.
מערכת ההינע הקדמית בטרייל מחורבנת כי התעקשו לדחוף מוט מקשר בין ציריה ימין לדיפרנציאל דרך הקריר משיקולי מקום והנמכת הרכב. אם הייתי רדנק טיפוסי באמריקה, כמה שעות עבודה עם הכלים הנכונים, שותל שם סרן חי נורמלי, מגביה את התחת בהתאם, ונפטר מכל הפרונט הסופר מורכב עם מיליון נקודות תורפה.
1 קבצים מצורפים
אז גם לי יש אהבה(ואחרי כמה כאלה) לאמריקאיות והחלטתי לחזור לאחת כזו.... הגודל, הנוחות עושים את שלהם, אז החלטתי ללכת בהשראת אלי... הטרופר נימכר אחר כבוד והגיע המחליף שלו בדמות טריילבלייזר EXT איך לא מוסב לגז כמובן...
בהמשך הגבהה מיגון וכל החרטבונה המתבקשת כמובן... סתם בשביל הכייף ולשבילים פה ושם, לטיולים "הכבדים" יש את הדיסקברי כמובן :D
ותודה לאלי.;)
קובץ מצורף 125647
תתחדש!
להגיע הזמן גם להתפנק בטלפון חדש עם מצלמה סבירה [emoji6]
נשלח מהנייד
תודה ארז...
כן יש לחץ מכל הגורמים הרלוונטיים שהגיע הזמן לסמרטפון חדש... קשה קשה לי מאוד להיפרד מהנוכחי... :)
תתחדש על ה-Trrilflyer (טררילפלייר - ככה משרד התחבורע קורא לטריילבלייזר) אחלה מנוע, אחלה פרייבט.
הי, אני בעלים של טרייל בלייזר 2009 (רכשתי אותו חדש), הרכב כיום הינו רכב שלישי במשפחה וצפוי ליסוע מקסימום 4,000 ק"מ בשנה לטיולים בלבד. עד היום למעט קצת שבילי קק"ל הרכב לא נסע בשטח ואני מעוניין לשדרגו לרכב עבור שטח קשוח (בהתאם ליכולותיו). הרכב מטופל מאז רכישתו במוסך מורשה (מוסך צמרת/כוכבי הרכב). הרכב מוגבה וממוגן חלקית (גטוס). אני מחליף את צמיגי הכביש לצמיגי חצי/חצי של קופר 255/60/R17.
אשמח להמלצות מהניסיון שלכם לשידרוגים/טיפולים הכרחיים נוספים לפני הכניסה לשטח.
בעיקר, אשמח שתציינו אילו מערכות הינן רגישות (חוליות חלשות) ברכב ונדרשות לחיזוק/שדרוג במטרה לצמצם נזקים אפשריים וכן להגדלת העמידות שלו. היכן אוכל לבצע שדרוגים אילו? ההבנה והניסיון שלי בתחום מועטים.
תודה
חיתוך פגושים לטובת זוויות גישה/נטישה משופרות
להיפטר ממדרגות צד אם ישנן
שים לב לספייר אם אתה מחליף צמיגים
לאיזה שטח אתה מכוון?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
חיתוך פגושים לטובת זוויות גישה/נטישה משופרות
להיפטר ממדרגות צד אם ישנן
שים לב לספייר אם אתה מחליף צמיגים
לאיזה שטח אתה מכוון?
תודה על התשובה.
אתחיל ללמוד ולהתנסות בהדרגה במטרה לצבור ביטחון וללמוד את גבולות הגזרה. מתכוון להרשם לקורס נהיגה. באופן כללי המטרה היא לטייל ולחוות את השטח ולא לבחון את גבולות עבירות הרכב/יכולות הנהג. אני מעונין לבצע שיפורים (במידה סבירה- אני לא מכונאי) שיאפשרו לי לנצל את המירב מהרכב עם מינימום נזקים.
לענין הספייר, כוונתך בענין שאחליף גם אותו לצמיג שטח? ראיתי שהתפוחים מקדימה נמצאים ממש קרוב לצמיג מקווה שלא תהיה בעיה להחליף למידה שהזמנתי 255/65 במקום 255/60. הזמנתי קופר at3 יותקנו מחר. מניסיונך תהיה בעיה עם מכון הרישוי?
לענין חיתוך הפגושים היכן אוכל לבצע?
נראה שבגחון האגזוז נותר חשוף, יתר הגחון ממוגן יחסית. נהוג למגן את אזור האגזוז? האם יש רכיבים נוספים (מוטות, מחברים, ברגים)המהווים חוליה חלשה שמומלץ להחליף?
ערב טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
EyalHev
מקווה שלא תהיה בעיה להחליף למידה שהזמנתי 255/65 במקום 255/60. ... מניסיונך תהיה בעיה עם מכון הרישוי?
לענין חיתוך הפגושים היכן אוכל לבצע?
אמנם שאלת את העונה הקודם, אבל אם תרשה גם לי לענות -
מידות הצמיגים הן אחד הנושאים שמקפידים עליהם בטסט. אם המידה לא מופיעה ברישיון ולא מאושרת לרכב זה, בהחלט יש סיכוי גבוה מאד שלא תעבור עימם טסט.
הדבר היחיד שקצת יסייע לך הוא שלא מדובר ברכב שטח מוכר / בולט ואז אולי הבוחן לא יבדוק. קשה יהיה להסתמך על זה.
בודקים את זה גם ברכב פרטי (ראיתי כשהייתי בתור לטסט..), אל תבנה על זה. לא עובר.
סוגיית הצמיגים עשויה לעלות גם במקרה של תאונה שכן הרכב חייב להיות תקני ונעול צמיגים במידה חוקית כולל קוד עומס ומהירות שאם לא כן חברת הביטוח עשויה לנצל זאת כדי להתנער מאחריותה. אמנם אינני מכיר מקרה כזה אך 2 סוכני ביטוח שאין לי איתם עניין כספי הזהירו אותי בקשר לזה
בשנים האחרונות מרגישים שחלק ממכוני הרישוי מקפידים מאוד בנושא הזה למרות שבעבר לא הקפידו. יש עדיין מכונים שמחפפים
כאיש משפחה ולמרות הפיתוי לשים צמיג גדול יותר ממה שמותר אני לא משחק בדברים האלה ברכב שלי ומקפיד שהרכב יהיה חוקי ותקני
מאחר ובעצמך אתה מעיד שעבירות היא לא העניין מבחינתך אז בכלל אין לך מה לחפש עם צמיג גדול יותר. ברר מה המידה הכי גדולה שמותר ואיזה צמיג שטח במידה זו עומד בקוד עומס ומהירות המוגדר לרכב ותתקין את זה
גלגל הספייר מורכב מצמיג וג'אנט
ולגבי הצמיג, יש כל מיני דיעות - אישית אני ממליץ שהצמיג יהיה מאותו סוג בוודאי אותה מידה של יתר הגלגלים אך כאמור יש כל מיני דיעות בנושא.
אבל חשוב לוודא שהג'אנט איננו ג'אנט מוחלש (כזה שמוגבל ל-80 קמש ומיועד רק לנסוע לפנצ'ריה) כי עם זה בוודאי אין לך מה לעשות בשטח.
חיתוך פגושים ניתן לבצע בהרבה מוסכים שמתעסקים עם רכבי שטח לפעמים ללא עלות ולפעמים בעלות סמלית. אפשר גם לחפש ביוטיוב איך אחרים עשו אבל רצוי ללמוד את הנושא היטב כי חיתוך לא נכון יכול לפגוע בחיבור של בטנות הפלסטיק של בתי הגלגלים אל הרכב או לחשוף רכיבים שהפגוש מגן עליהם כמו מיכלים של נוזלים שונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בודקים את זה גם ברכב פרטי (ראיתי כשהייתי בתור לטסט..), אל תבנה על זה. לא עובר.
תודה. מקסימום אקנה גלגלים נוספים ליום בשנה.
כל עוד לא מדובר בסיכון בטיחותי אמיתי, זה בסדר מבחינתי. במדינות אחרות המידה של הצמיגים היא 245/65/r17
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
סוגיית הצמיגים עשויה לעלות גם במקרה של תאונה שכן הרכב חייב להיות תקני ונעול צמיגים במידה חוקית כולל קוד עומס ומהירות שאם לא כן חברת הביטוח עשויה לנצל זאת כדי להתנער מאחריותה. אמנם אינני מכיר מקרה כזה אך 2 סוכני ביטוח שאין לי איתם עניין כספי הזהירו אותי בקשר לזה
בשנים האחרונות מרגישים שחלק ממכוני הרישוי מקפידים מאוד בנושא הזה למרות שבעבר לא הקפידו. יש עדיין מכונים שמחפפים
כאיש משפחה ולמרות הפיתוי לשים צמיג גדול יותר ממה שמותר אני לא משחק בדברים האלה ברכב שלי ומקפיד שהרכב יהיה חוקי ותקני
מאחר ובעצמך אתה מעיד שעבירות היא לא העניין מבחינתך אז בכלל אין לך מה לחפש עם צמיג גדול יותר. ברר מה המידה הכי גדולה שמותר ואיזה צמיג שטח במידה זו עומד בקוד עומס ומהירות המוגדר לרכב ותתקין את זה
גלגל הספייר מורכב מצמיג וג'אנט
ולגבי הצמיג, יש כל מיני דיעות - אישית אני ממליץ שהצמיג יהיה מאותו סוג בוודאי אותה מידה של יתר הגלגלים אך כאמור יש כל מיני דיעות בנושא.
אבל חשוב לוודא שהג'אנט איננו ג'אנט מוחלש (כזה שמוגבל ל-80 קמש ומיועד רק לנסוע לפנצ'ריה) כי עם זה בוודאי אין לך מה לעשות בשטח.
חיתוך פגושים ניתן לבצע בהרבה מוסכים שמתעסקים עם רכבי שטח לפעמים ללא עלות ולפעמים בעלות סמלית. אפשר גם לחפש ביוטיוב איך אחרים עשו אבל רצוי ללמוד את הנושא היטב כי חיתוך לא נכון יכול לפגוע בחיבור של בטנות הפלסטיק של בתי הגלגלים אל הרכב או לחשוף רכיבים שהפגוש מגן עליהם כמו מיכלים של נוזלים שונים.
שוב תודה.
חיפשתי היטב צמיגי שטח חצי חצי במידה התקנית. 255/60/r17 אך פשוט אין. ביררתי גם עם מכון רישוי ו umi אופציה לשינוי מידה וגם הם לא עזרו לי. המעבר למידה אחרת נובע מהסיבה שלא בנמצא ולא מהרצון להגדיל את גודל היקף הגלגל בשביל עבירות גבוהה יותר. יכולתי לבחור בין צמיגי שטח הקיימים במידות 245/65 ל 255/65. ההיקף הקרוב ביותר הוא 245/65 אך ההגיון שלי (לא בהכרח נכון) אמר שהכי נכון להיצמד למידת הרוחב וכמה שיותר לחתך. מבחינת קוד מהירות וקוד עומס אין בעיה. אמנם הזמנתי להתקנה מחר אך עדיין יכול לשנות אם לדעתכם אני טועה
מבאס...
אני כמוך לא חושב שיש בעיה בטיחותית עם זה. עובדה שבמדינות אחרות זה מאושר. סתם אטימות של משרד הרישוי וחוסר נכונות של היבואנים בארץ להתעסק בנושא הזה שדווקא יכול להניב להם הרבה כסף
אני נתתי את דעתי - יש פה אחרים עם דיעות אחרות
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
מבאס...
אני כמוך לא חושב שיש בעיה בטיחותית עם זה. עובדה שבמדינות אחרות זה מאושר. סתם אטימות של משרד הרישוי וחוסר נכונות של היבואנים בארץ להתעסק בנושא הזה שדווקא יכול להניב להם הרבה כסף
אני נתתי את דעתי - יש פה אחרים עם דיעות אחרות
בהצלחה
🙏 לילה טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
EyalHev
כל עוד לא מדובר בסיכון בטיחותי אמיתי, זה בסדר מבחינתי. במדינות אחרות המידה של הצמיגים היא 245/65/r17
אז אולי כדאי לך ללכת על המידה שיש במדינות אחרות, שכנראה מופיעה באוטודטה ואז לא תהייה לך בעייה לרשום אותם. אבל תבדוק לפני כן במכון רישוי ...