תגובה: תאונת האופנים החשמליים בתל אביב
זה אומר הכל
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a172efa0ab.png
לא חינוך
לא אכיפה
לא הסברה
מלחמה !! והאוייב, יש לו שם. האופניים החשמליים.
פעם כשהייתי אופנוען זה היה האופנוע, כלי המוות.
מעניין. רק לפני שבועיים הייתי בארץ אחרת. יש שם שבילי אופניים באמצע הכביש. בין מסלול תחבור׳צ ( איכותית. זולה. מהירה. ) ובין מסלול מכוניות ...
והכל סבבה.
צודקת הבחורה. מנכל׳ית משרד התחבורה. בן אדם נורמטיבי בן 30 שמחליט להתאבד... מה היא אשמה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
צודקת הבחורה. מנכל׳ית משרד התחבורה. בן אדם נורמטיבי בן 30 שמחליט להתאבד... מה היא אשמה ?
הבעיה שהוא בהרבה מקרים מבצע את זה על הפינה של הפגוש שלך.
Slowly..
תאונת האופנים החשמליים בתל אביב
בשביל זה יש מצלמות באוטו. קדמית ואחורית
וביטוח
ואללה הוא עכבר
אני גמרתי לתקן את העולם. אני דואג לעצמי.
כל מצב שמתחיל בזה שאתה במצב הוכחה הוא מצב רע, בטח במצב תאונה עם נפגעים.
גם האמירה שלך שאתה מתקין מצלמות היא צעד הגנתי כי זו הדרך שלך להתמודד עם בעיה שיצר מישהו אחר.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כל מצב שמתחיל בזה שאתה במצב הוכחה הוא מצב רע, בטח במצב תאונה עם נפגעים.
גם האמירה שלך שאתה מתקין מצלמות היא צעד הגנתי כי זו הדרך שלך להתמודד עם בעיה שיצר מישהו אחר.
Slowly..
אתה נועל את האוטו בערב ? זה צעד הגנתי .. כי אם יגנבו לך את האוטו זאת תהיה בעיה שמישהו אחר יצר ...
אתה משלם ביטוח חיים ? זה צעד הגנתי ..
וכו' ...
זאת דמגוגיה בעיני. אני נוסע זהיר, אני משלם ביטוח ואני מחזיק מצלמות באוטו .. אני מחנך את הילדים שלי ואני דואג לי ולמשפחתי ועוסק בעניניי .. אם כל אחד ינהג ככה .. יהיה יותר טוב לדעתי.
אני סקרן (ןמפוחד) לדעת איזה נהגים יהיו הילדים האלה שרוכבים עם אוזניות ומשוחחים בנייד, חותכים נתיבים, נוסעים על כבישים ומדרכות עם ונגד כיוון התנועה כשיקבלו רשיון לנהוג ברכב עם מסה גדולה ומהירות פוטנציאלית של למעלה ממאתיים קמ״ש.
הכלים האלה מאפשרים ניידות בארץ חמה, לא ממש שטוחה ושאין בה תחבורה ציבורית נאותה. מכאן ועד חוסר השליטה של הרשויות במה שמתרחש על הכביש הוא מתכון לאסון שיזלוג גם לנוהגים ברכב (ומי שנוהג מספר שעות ביום יכול להעיד שהמצב כבר היום על הפנים).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
אני סקרן (ןמפוחד) לדעת איזה נהגים יהיו הילדים האלה שרוכבים עם אוזניות ומשוחחים בנייד, חותכים נתיבים, נוסעים על כבישים ומדרכות עם ונגד כיוון התנועה כשיקבלו רשיון לנהוג ברכב עם מסה גדולה ומהירות פוטנציאלית של למעלה ממאתיים קמ״ש.
הכלים האלה מאפשרים ניידות בארץ חמה, לא ממש שטוחה ושאין בה תחבורה ציבורית נאותה. מכאן ועד חוסר השליטה של הרשויות במה שמתרחש על הכביש הוא מתכון לאסון שיזלוג גם לנוהגים ברכב (ומי שנוהג מספר שעות ביום יכול להעיד שהמצב כבר היום על הפנים).
הם יהיו נהגים איומים ונוראים בלי קשר לאופנים החשמליים.
אבל עוד 20-25 שנה הם כבר לא יצטרכו לנהוג בכלל.
ההערכות של אנשי מקצוע הן שהסחות דעת בגלל מסכים (סלולרים ומולטימדיות) אחראיות כיום למעל 60% מהתאונות הקטלניות.
אז למה לא מדברים על זה? ולמה לא עושים עם זה כלום?... כרגיל - בגלל כסף.
- לחברות הסלולר והטכנולוגיה יש לובי גדול וחזק.
- ציבור המשתמשים, ברובו, לא מוכן להיפרד מהמסכים שלו בשום מחיר. גם במחיר חייו.
- לקוחות רכב חדש, ברובם, מעמידים את המולטימדיה ושאר גאדג'טים בראש סדר העדיפויות. לפני בטיחות, לפני התנהגות, לפני נוחות, לפני הכל.
אין שום בעיה טכנולוגית למסך ולנטרל את הטמבלפון הסלולרי בזמן שהוא נמצא בתוך מכונית או בזמן שהיא בתנועה. הטכנולוגיה קיימת.
אז במקום לעשות זאת כבר שלשום מכוחם של חוקים, ובמקום להוציא את המולטימדיות והמסכים מהמכוניות, מעדיפים להוציא מהן את הנהגים - וכדי לשמר את המסכים וההתעסקות בהם כי ה"קישוריות" היא מעל לכל, יבטלו את הנהיגה.... תעשיית הרכב פשוט מתאבדת מרצון. ועד שזה יקרה - מצידם שכולכם תמותו בתאונות.
הם לא יצטרכו לנהוג
האמת שלא קראתי הכל, אבל אני יכול להעמיד ממני ומהסביבה הקרובה שלי שאופניים חשמליים ונגזרותיהם(קורקינטים וכד'), מחליפים בהחלט רכבים, ובאים לעקוף את התחבורה הציבורית הכושלת.
חלק מהאנשים סביבי אף מכרו את הרכב הפרטי שלהם וקנו אופניים חשמליים.
זהו פתרון אדיר בגוש דן. בלעדיו אני לא יודע מה היה מצב הכבישים והתחבורה הציבורית.
המדינה פשוט התחרפנה. ב"מלחמה" הזאת היא פשוט תפוצץ את כבישי גוש דן בעוד רכבים, פקקים ועומסים.
וכמובן שיכולה להישאל השאלה - כמה הרוגים יהיו אם במקום ש200,000 אנשים ייסעו באופניים, הם יילכו ברגל/ייסעו בלי רכב?
אבל השאלה הזאת לא רלוונטית, כי ההרוגים ייכנסו לסטיסטיקה אחרת, של ה"הולכי רגל" ו"כלי רכב", שהיא הרי פחות מזעזעת מ"אופניים חשמליים".
תאונת האופנים החשמליים בתל אביב
אריאל. הבעיה היא לא האקדח אלא מי שלוחץ על ההדק.
הרוכב וחוסר תרבותו. לא האופנים והקורקינט.
אגב קורקינט. במוסקבה יש קורקינטים להשכרה. זה אדיר. זול. עובד נהדר. ואפילו בנו להם שבילים בצידי הדרך ... אפילו מוסקבה ...
גם בתל אביב יש קורקינטים להשכרה, זה נקרא bird.
אגב המנכל שלהם בדיוק סיפר שהם בוחרים שווקים חדשים לפי מקומות שאין בהם חקיקה ברורה לגבי כלים כאלה. הם נכנסו לארץ ממש לא מזמן
חגי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
המדינה פשוט התחרפנה. ב"מלחמה" הזאת היא פשוט תפוצץ את כבישי גוש דן בעוד רכבים, פקקים ועומסים.
אף אחד לא התחרפן. הכל מתוכנן היטב. לפוצץ את הכבישים במכוניות וליצור פקקים ועומסים זה חלק ממשנה סדורה. מדיניות שמוכתבת מלמעלה. אותו "סדר כלכלי" שכותב המאמר מדבר עליו בדיוק נמרץ - שלפיו הציבור הוא בן ערובה של המדינה והטייקונים - תחבורה ציבורית שהיא "רק" עלובה ולא מספקת באמצע השבוע ושאינה קיימת כלל בשבתות וחגים, מיסי עתק על מכוניות, חלפים ודלקים שרוב הציבור נאלץ להשתמש בהם ולצרוך אותם בעל כורחו, רק על מנת להגיע ממקום למקום - העיקר שקופת המדינה תמשיך לצלצל ולצלצל, שהטייקונים ובעלי האינטרס ירוויחו - ושהציבור ימשיך להיעשק ולשלם בלי לראות פתרון באופק. משנה סדורה כבר אמרתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אף אחד לא התחרפן. הכל מתוכנן היטב. לפוצץ את הכבישים במכוניות וליצור פקקים ועומסים זה חלק ממשנה סדורה. מדיניות שמוכתבת מלמעלה. אותו "סדר כלכלי" שכותב המאמר מדבר עליו בדיוק נמרץ - שלפיו הציבור הוא בן ערובה של המדינה והטייקונים - תחבורה ציבורית שהיא "רק" עלובה ולא מספקת באמצע השבוע ושאינה קיימת כלל בשבתות וחגים, מיסי עתק על מכוניות, חלפים ודלקים שרוב הציבור נאלץ להשתמש בהם ולצרוך אותם בעל כורחו, רק על מנת להגיע ממקום למקום - העיקר שקופת המדינה תמשיך לצלצל ולצלצל, שהטייקונים ובעלי האינטרס ירוויחו - ושהציבור ימשיך להיעשק ולשלם בלי לראות פתרון באופק. משנה סדורה כבר אמרתי?
המדיניות לא מוכתבת מלמעלה והיא בטח לא משנה סדורה וגמורה.
זה שהמדינה נהנית מזה, זה בוודאי ובוודאי, אבל אין לה שום יד בדבר.
אנחנו פשוט עם מפונק. מאוד.
ללכת מאה מטר ברגל, זה כבר עניין למזוכיסטים בלבד...ושהילד או הילדה ילכו לבסיס ברגל/אוטובוס/טרמפים?? מה פתאום! חלילה וחס..
אם כבר יש סתירה בלוגיקה שלך...
הרי זה ידוע שהמיסוי על רכב (ודלק) במדינת ישראל הוא מהגבוהים בעולם. מה שמוביל מן הסתם (לפי תבנית מחשבתך) להסיק מכך את ההיפך בדיוק - שהמדינה "דוחפת" אותנו או לפחות מנסה לדחוף, לא להחזיק רכב פרטי!!
מן מקרה פרטי לנוסחה הכללית שלך שהיכן שהמדינה מערימה קשיים, אם בבירוקרטיה ואם במסים, (כמו להחזיק רכב ישן או רכב שטח...או רחמנא ליצלן רכב שטח ישן...), יש כוונה מכוונת של המדינה לכך שתמנע.
הפוך לגמרי לכוונה המיוחסת שלך למדינה שנרכוש עוד ועוד רכבים.
אני באמת מציע לך לחשוב קצת מעבר ל"מדינה"
אני כבר מזמן הבנתי שהמדינה או השלטון או הממסד ואיך שלא תקרא לזה, בסך הכל נגזרות של משהו הרבה יותר גדול וחזק - העם.
אם התחבורה הציבורית כאן לא מצליחה להתרומם, זה רק בגלל שאין לה ביקוש. העם הצביע ברגליו ובגלגליו שהוא מעדיף את הפינוק ברכבו הפרטי ושיקפצו כולם.
אם יש עודף ברגולציה זה רק בגלל שיש לזה המון ביקוש מהעם. שים לב לדעה הרווחת, אפילו כאן בג'יפולוג כציבור מייצג. על כל דבר העם דורש עוד ועוד רגולציה עוד ועוד אכיפה.
אם יוקר המחיה בישראל רק עולה כל הזמן זה רק בגלל שיש עוד ועוד אנשים שמוכנים לשלם, ראה את נושא הדיור לדוגמה, כל פרוייקט שנבנה, לפני שבכלל קרוב לגמר, המשקיעים כבר עומדים בתור לרכישה עם כל הכסף מוכן ביד, רק תנקוב במחיר. למה שהיזם בכלל יחשוב למכור בפחות ממה שמוכנים לשלם?? למה שהמחירים ירדו?
אם יש כאן גודש של רכבים, (30k כל חודש?), זה רק בגלל שהעם שלך "מת על רכבים חדשים" המדינה ממסה וממסה ומנסה בכל כוחה לרמוז לנו - אל - אבל זה פשוט לא מזיז לנו...יעלה כמה שיעלה...עם תוספת בצד..אם אפשר...
בקיצור מה שדפוק כאן זאת לא המדינה, או לכל הפחות הצד הפחות דפוק פה בסיפור...הרבה פחות.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
הרבה הגיון במה שכתבת. העם דפוק ונציגיו משרתים את שולחיהם בנאמנות.
למרות שלדעתי המדינה כן בעד שנקנה הרבה רכבים עם מסים ודלק, היא פשוט יודעת שנמשיך לקנות, למרות המיסוי, כי אנחנו גם טיפשים, וגם מפונקים. אז לפחות שקופת המדינה תתעשר קצת מהטיפשות והפינוק.
בזמנו, אמר יצחק בן אהרון שצריך להחליף את העם. הוא לא היה כזה טיפש ורע כמו שעשו ממנו...
אני אמרתי ש"המדינה" דפוקה?.... נהפוכו!
"המדינה" - משמע השלטון, ממש לא דפוק. הוא חכם עד מאוד.
הוא מנצל את המצב הזה לתועלתו.
עם ישראל לא כזה מפונק. הוא רק אדיש להחריד. סדר יום אזרחי ממש לא נוגע לו. הוא לא מוחה ולא דורש את זכויותיו ולא מעניש שלטון רע. הוא מוכן לקבל כל גזירה ובלבד שהצד הפוליטי "שלו" ינצח.
הוא התרגל שהדיור יקר. ושתק.
הוא התרגל שאין תחבורה ציבורית בשבת בגלל לחץ של המפלגות הדתיות וקיבל את זה באדישות.
הוא התרגל להשתמש ברכב הפרטי כי אין אלטרנטיבה, כי התחבורה הציבורית חרא, וקיבל גם את זה בשוויון נפש.
המחליטים יודעים את כל זה ומנווטים את העגלה בהתאם. הכל ביצה ותרנגולת - מכוניות ופקקים כי אין פתרון להזזת אנשים ממקום למקום ביעילות ובזול בגלל שמלכתחילה לא השקיעו בתחבורה ציבורית כדי שהציבור יסתמך על המכוניות היקרות. ואכן היום כבר אין תחליף למכונית, והמדינה מנצלת את זה במיסוי המכונית ובמחירי דלק גבוהים.
ואז מישהו מגלה את הפירצה ומגיעים האופניים החשמליים - פתרון מדהים. זול, יעיל, נקי, ירוק, חברתי. צודק והוגן. זו קומבינה מנצחת שדופקת את המערכת ושרק הולכת ומתחזקת.
ואלה שמרגישים פראיירים כשהם תקועים בפקק באוטו שעלה להם תועפות זועמים על זה. כרגיל בעם ישראל, הם לא חושבים "איזה טפשים אנחנו" וגם לא איך לזעזע את המערכת כדי שתרפה קצת מאחיזת החנק - הם רוצים שהאופניים החשמליים "יוצאו אל מחוץ לחוק" כי הם לא אוהבים להרגיש פראיירים. הם יהיו מרוצים רק כאשר הפירצה תיסגר וכולם יידפקו באופן שווה. כמוהם.
וגם המערכת כבר לא יכולה לעבור בשתיקה. היא מפסידה המון כסף מאופניים חשמליים. אבל היא התעוררה קצת מאוחר. לך תוריד עכשיו מהכביש 350,000 אופניים.... אז תוקפים את זה באמצעים המקובלים על השלטון הזה: דה-לגיטימציה, שיימינג, "מלחמה", מסע -צלב שגובל בהסתה. כמו "דיזל מקצר חיים" ככה עוד מעט נקבל "אופניים חשמליים רוצחים". חכה ותראה.
בנושא האופניים החשמליים...
שים לב ברוח הדברים הקודמים שלי...
הדעה הרווחת כרגע בציבור "העם" הוא פתרון הבעיה בדמות רגולציה. אנחנו מתחננים למדינה "תנו לנו רגולציה! וכמה שיותר קשה וכמה שיותר כואבת..."
ולפי איך שזה נראה כרגע הרגולציה בוא תבוא. המדינה תדע איך לספק את מבוקשנו ועם "לפרגן"...
הרגולציה על האופניים החשמליים תפגע ביעילות הכלי וביתרונותיו הרבים פגיעה קשה.
בזאת העם עושה למדינה חיים קלים. בזאת העם מפגין (שוב) את כל העיוותים שאתה מייחס למדינה דווקא.
למה חיים קלים? כי למעשה הפתרון הנכון צריך להיות בתשתיות. בנתיבים מיוחדים רק עבור האופניים החשמליים. פתרון כזה בוודאי שלא יהיה נוח למדינה ולרשויות...כי הפתרון הזה מצריך השקעה נרחבת מצדן לוגיסטית, תכנונית, תקציבית!
מה נראה לכם המדינה והרשויות יעדיפו מבין האופציות האלה? ועוד כאשר לוחצים עליה על הפתרון הנוח יותר עבורן???
עוד דוגמה למה לא לא להאשים את המדינה, אלא את מה שמניע אותה...
טל.
וכתבה של דרור מ"ליינט".
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5364789,00.html
אה..
סליחה,
לא דרור. איזה דוד פוגל אחד. התוכן בלבל אותי (-;
זה פורסם כבר פה בשרשור לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
בנושא האופניים החשמליים...
שים לב ברוח הדברים הקודמים שלי...
הדעה הרווחת כרגע בציבור "העם" הוא פתרון הבעיה בדמות רגולציה. אנחנו מתחננים למדינה "תנו לנו רגולציה! וכמה שיותר קשה וכמה שיותר כואבת..."
ולפי איך שזה נראה כרגע הרגולציה בוא תבוא. המדינה תדע איך לספק את מבוקשנו ועם "לפרגן"...
הרגולציה על האופניים החשמליים תפגע ביעילות הכלי וביתרונותיו הרבים פגיעה קשה.
בזאת העם עושה למדינה חיים קלים. בזאת העם מפגין (שוב) את כל העיוותים שאתה מייחס למדינה דווקא.
למה חיים קלים? כי למעשה הפתרון הנכון צריך להיות בתשתיות. בנתיבים מיוחדים רק עבור האופניים החשמליים. פתרון כזה בוודאי שלא יהיה נוח למדינה ולרשויות...כי הפתרון הזה מצריך השקעה נרחבת מצדן לוגיסטית, תכנונית, תקציבית!
מה נראה לכם המדינה והרשויות יעדיפו מבין האופציות האלה? ועוד כאשר לוחצים עליה על הפתרון הנוח יותר עבורן???
עוד דוגמה למה לא לא להאשים את המדינה, אלא את מה שמניע אותה...
טל.
אנחנו אומרים את אותם דברים.
כשאנחנו אומרים "המדינה" אנחנו מתכוונים לממסד, למקבלי ההחלטות.
מדינת ישראל זה גם אני ואתה. "המדינה" זה עם ישראל האדיש, העצלן, המפולג, הצבוע, שהתרגל לא לקחת אחריות על כלום. זה שצווח בשצף קצף נגד אופניים חשמליים ושאר "כלי רצח" בזמן שהוא עצמו לוגם בירות לפני שהוא עולה על ההגה ושמסמס בזמן נהיגה.
זה ששונא את "הסמולנים הבוגדים" ואת הדוסים כי הם "משתמטים מהצבא" אבל הוא עצמו מרמה את מס הכנסה, מוצא סיבות מהתחת לא להגיע למילואים ועושה הכל כדי שהבן-יקיר שלו יתחמק מהשירות הצבאי.
זה העם שהבית שלו מצוחצח, אבל מרוקן את המאפרה שלו החוצה דרך החלון.
זה בדיוק אותו עם שרוצה ש"המדינה" תיקח אחריות על הכל ותטפל בכל מיני דברים ופשלות שלו עצמו. שתקבע חוקים, תאכוף אותם, תפצה אותו אם קרה לו משהו - אבל בו זמנית שגם תעזוב אותו במנוחה. זה לא עובד ככה.
כשאתה בורח מאחריות ומטיל אותה על השלטון, אל לך להתלונן שהוא מגביל אותך ברגולציות ומתעלל בך.
אבל. וזה אבל גדול.
במקרה של האופניים החשמליים, הממסד כלומר "המדינה" - הוא מקור הבעיה.
זה הוא שמקבל החלטה מודעת לא ליישר קו בנושא התחבורה הציבורית, כדי לאלץ את הציבור להשתמש ברכב פרטי יקר שממוסה למוות.
זה הוא שבמודע מונע מהציבור תחבורה ציבורית בשבת משיקולים קואליציוניים.
זה הוא שבמודע משקיע הון עתק במחלפים ובכבישים במקום באמצעי הסעה המוניים.
זה הוא שבמודע לא משקיע בשבילי/נתיבי אופניים.
זה הוא שבמודע ובציניות ללא גבול - מוריד את כל רוכבי האופניים, חשמליים או רגילים, מהמדרכה לכביש כדי שרוכביהם ימותו שם.
זה הוא שבמודע לא מכניס לתוכנית הלימודים כישורי חיים כמו בטיחות בדרכים ונהיגה נכונה שחשובים פי מיליון מכל מיני מקצועות איזוטריים.
הכל - כדי שתסעו במכוניות שבישראל הן היקרות ביותר בעולם, בקצב של 2 קמ"ש, שתירקבו בפקקים ושתשרפו מיליארדי חביות של דלק יקר ש-70% ממחירו הם מיסים. הממסד הישראלי לא מחפש ולא רוצה פתרונות ולא מעניין אותו אם ייהרגו 16 או 16,000. הוא רוצה רק את הכסף שלכם.
ואז, כשקורים אסונות, אתה רואה את שני הליצנים כץ וארדן מתחילים להתמסר ביניהם בכדור האחריות. זה מאשים את זה וזה מאשים את זה, שניהם מתחמקים מלהודיע "טעיתי, כשלתי, אני מתפטר". ביפן שניהם היו צריכים לבצע בעצמם "ספוקו" כלומר לעשות חרקירי - כבר בפעם המי יודע כמה.
אז הם אולי אפסים מאופסים (לדעתי הם פושעים ומקומם מאחורי סורגים אבל נעזוב את זה) - אבל מי שאשם בתכל'ס זה ציבור הבוחרים שלא מסוגל להזיז הצידה את הפילוג על רקע פוליטי ופעם אחת ולתמיד להתמקד בסדר יום אזרחי וחברתי.