תגובה: התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
בסוללות של האיוניק ושל הסונטה יש שני חיישני טמפ' בלבד, על 64 או 72 תאים, ובזרמים של 120 אמפר רצופים. בסוללת ה12 וולט של האיוניק אין כל ניטור, מלבד מתח תאים והגנה מזרם קצר. להערכתי, לשימושים הצנועים שלנו, גם זה מיותר, מדידת הטמפ'. אם כבר אתה מודד, אז הייתי בודק שזה לא עובר 80 מעלות, שזו הטמפ' של הסוללה בתוך הרכב בקיץ.
זיו,
אם אתה בטוח לנטר טמפ', אז אולי להוסיף חיישן אחד חיצוני למדידת טמפ' הסביבה ואז תוכל לקבל מידע על הטמפרטורה היחסית בתא לעומת הסביבה בה נמצא המצבר.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בסוללות של האיוניק ושל הסונטה יש שני חיישני טמפ' בלבד, על 64 או 72 תאים, ובזרמים של 120 אמפר רצופים. בסוללת ה12 וולט של האיוניק אין כל ניטור, מלבד מתח תאים והגנה מזרם קצר. להערכתי, לשימושים הצנועים שלנו, גם זה מיותר, מדידת הטמפ'. אם כבר אתה מודד, אז הייתי בודק שזה לא עובר 80 מעלות, שזו הטמפ' של הסוללה בתוך הרכב בקיץ.
הגנה על זרם ומתח מכסימלים יש לי גם בבקרים של המצבר שהזמנתי (כולל המאזנים כלולים בבקר הזה).
בנוסף, לספק DC2DC (שמוריד מ 13V+ ל 12.6V) יש גם הגנה על מתח וזרם מקסימלי.
שאני ארכיב את הבקר , ואסגור את המצבר במארז שלו, אני אחזיר את החישני טמפ' , אמשוך את החוטים החוצה, ואשאיר את זה כך (ללא חיבור לארדוינו).
נחזור לשקול את זה בהמשך.
כמה נקודות שלדעתי חשוב עם מצבר כזה ש״עובד״ ולא סתם נח וממתין לעת חרום-
1. יתירות ( Redundancy) של ההגנות על פריקה , טעינת יתר והתנפחות שיודעות לנטרל את הסוללה .
2. קופסת פח איטום הכי אטומה שאפשר ליצר.
3 פיוז מספיק רגיש.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כמה נקודות שלדעתי חשוב עם מצבר כזה ש״עובד״ ולא סתם נח וממתין לעת חרום-
1. יתירות ( Redundancy) של ההגנות על פריקה , טעינת יתר והתנפחות שיודעות לנטרל את הסוללה .
-- אביזר בקרה כזה עולה פחות מ 20 ש"ח, אתה רוצה לשים שנים במקביל, לא בעיה.
2. קופסת פח איטום הכי אטומה שאפשר ליצר.
-- זה נראה כיוון נכון, אבל מבחינתי, בעיית סילוק החום עוד לא ברורה. אני חייב כמה מחזורי פריקה ושימוש ע"מ להבין אם יש בעיה של פיזור חום.
3 פיוז מספיק רגיש.
-- דווקא זה לא בעיה. המצברים האלו מיועדים לספק למעלה מ 100A. אני שם יחידה אלקטרונית שמגבילה ל 15-20A (תלוי בדגם), ומשאיר את הנתיך (האוטמטי) 30A שיש לי על הקו צרכנים. אם יהיה קצר, זה באמת לא משנה אם בשבריר שניה של הקצר, הזרם יעלה עד 15A או 30A. דרך אגב, אני יותר סומך על האלקטרוניקה, כלומר זה יעצר ב 15A (אני מתכנן לבדוק את זה).
בגדול, בהנחה שאני מגביל את הצריכה ל 15A, וביום יום זה אפילו לא 10A, הבעיה היחידה היא בזמן טעינה.
בהחלט יש מצב, שאני מוסיף שכבת הגנה נוספת (באמצעות הארדוינו) שינתק את החשמל למטען, ויחזיר רק אחרי נפילה שאני אקבע.
הבעיה עם ליתיום, ע"מ לטעון טוב, ברגע שהמצבר מגיע ל 4.2V לתא (12.6V כללי במקרה שלי), צריך להמשיך לטעון עוד פרק זמן מסויים במתח הזה. משך הזמן לא קבוע ותלוי בכל מני משתנים (כולל זרם הטעינה), נצטרך לחשוב איך מנתקים בזמן הנכון (אולי שהזרם יורד מתחת לערך מסויים?).
בקיצור, אני מנסה להקטין את זמן "הסיכון" (טעינה), ויש לי בעצם 3 שכבות הגנה נגד טעינת יתר (הבקר, הממיר DC2DC, וניתוק דרך הארדוינו)
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
גרף טעינה של ליתיום -
קובץ מצורף 122192
שים לב שהיתירות פה אמורה לתפקד הפוך.
ברגע שאחד כושל אז השני אמור להשבית את המערכת לחלוטין. אין טעינה או פריקה.
הכסף הוא הבעיה המשנית כשהסיכון הוא התלקחות באוטו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שים לב שהיתירות פה אמורה לתפקד הפוך.
ברגע שאחד כושל אז השני אמור להשבית את המערכת לחלוטין. אין טעינה או פריקה.
הכסף הוא הבעיה המשנית כשהסיכון הוא התלקחות באוטו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שמתי לב :-)
הממיר DC2DC נמצא בטור לשני מאזנים שמחוברים במקביל אחד לשני.
לגבי מתח גבוה מדי, ה DC2DC זו הגנה אחת, והמאזנים הם השניה.
אם המתח על אחד התאים עולה על המותר, שני המאזנים אמורים לגלות ולהתחיל לפרוק אותו. במקרה שאחד יהי מקולקל , ולא יפרוק, השני יעשה את העבודה.
אבל, זה הכל תרגילים תאורטים, לי זה נראה מוגזם, ואני לא מתכוון לשים מאזן \ בקר כפול.
אני חושב שקופסת הגנה מפח, זה חשוב, ואני כן חושב על ניתוק של המטען ביום יום.
דרך אגב, אם אני זוכר נכון, בטויוטה של רכס, בחלל המנוע, יש מתקן קטן לגילוי אש וכיבוי (גז? אבקה?), יכול להיות ששווה "לשכוח" אחד כזה בתוך הקופסה של המצבר.
אני אנסה לברר איתו.
לגבי התלקחות - זה לרוב או מחום פנימי בגלל צריכת זרם גבוהה ממושכת, או חום חיצוני, או במקרים רבים פגם או שריטה במעטפת הגורם או לקצר פנימי או לחדירת מים ו/או חמצן היוצר בעירה.
כאמור, סוללה שמקפידים על מתח יתר, מתח חסר, זרם יתר, שמירה שלא ב-100%, טמפרטורה מתאימה וכמובן פגמים מכניים - תשרת שנים רבות את בעליה.
לרוב נקודות הכשל הם בכלל במעגלי ההגנה החכמים הסובבים את הסוללה, ממסרים שנדבקים, התקנים אלקטרוניים שנשרפים, הלחמות רופפות, בקרי ארדואינו שעוברים בדיקות QA מחמירות בשטח....
לאחרונה למדתי שהמטענים החכמים של IMAX B6 בחלקם לא מכויילים (יש גם הרבה חיקוייפ שנראים דומה) יכולים לגרום לטעינת יתר והתלקחות...
לכן לא נותר לי אלא להזדהות עם אימרת האיש העלום (PW) - "מה שלא יהיה פשוט, פשוט לא יעבוד"...
KIS - KEEP IT SIMPLE
https://imageshack.com/i/poKnzwTpj
תא בודד. אחד מתוך שמונה במודול (יש עשרה מודולים במארז שלם) של אאוטלנדר היברידי, מחובר לכרטיסון ייעודי לפאוורפק (איביי, 5.80 ש"ח), נותן פאוורפק של 150 וואט-שעה, באיזור ה40000 mah.
הכרטיסון נותן שתי יציאות יואסבי. כניסת יואסבי לטעינה. ארבע נורות לחיווי רמת הטעינה, ונורת לד שמשמשת כפנס.
נשאר רק לעצב ולהדפיס לזה מארז תואם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תא בודד. אחד מתוך שמונה במודול (יש עשרה מודולים במארז שלם) של אאוטלנדר היברידי, מחובר לכרטיסון ייעודי לפאוורפק (איביי, 5.80 ש"ח), נותן פאוורפק של 120 וואט-שעה, באיזור ה30000 mah.
הכרטיסון נותן שתי יציאות יואסבי. כניסת יואסבי לטעינה. ארבע נורות לחיווי קיבולת התא, ונורת לד שמשמשת כפנס.
בלי קישור, לא מאמין :-)
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
נתתם לי רעיון..
יש לי מארז אנרגיה ליפו שלא בשימוש.
זהה לזה שבקישור:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F111713299423
אחרי 3שנים בהם נתן עבודה מכובדת, הסוללה מתרוקנת מאד מהר בשימוש, וגם קצת התנפחה.
אני לא מטעין אותו יותר, ורגע לפני זריקה לזבל.
יש לי מצבר 12v קטן, (3אמפ), שאני מייעד לבניית מארז אנרגיה קטן לשימושי שטח כשאין רכב ליד, או אם נוסעים עם הפרייבט.
האם אני יכול לנתק את הסוללה הגמורה ולהשתמש בפאנל שליטה שלו הכולל כניסת הטענה 12v, יציאות 12v, ושקעי USB,כבסיס לפאנל שליטה לקופסת אנרגיה עם מצבר 12V קטן?
יעבוד?
זה נראה ונשמע כמו אונס. ליתיום וחומצה-עופרת דורשים מתחי ומשטרי טעינה שונים.
אבל אם יש לך מצבר חומצה עופרת ביד, כל מה שנשאר לך זה לחבר לו שקע מצית, ואתה מסודר עם כל הצרכים.
לגבי הסוללה שהתנפחה, זה בדיוק הרגע לנקוט בכל אמצעי הזהירות, ויפה שעה אחת קודם. תתחיל בלטבול אותה מיידית במיכל מים עם המון מלח, כדי לפרוק ממנה את האנרגיה.
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה נראה ונשמע כמו אונס. ליתיום וחומצה-עופרת דורשים מתחי ומשטרי טעינה שונים.
אבל אם יש לך מצבר חומצה עופרת ביד, כל מה שנשאר לך זה לחבר לו שקע מצית, ואתה מסודר עם כל הצרכים.
לגבי הסוללה שהתנפחה, זה בדיוק הרגע לנקוט בכל אמצעי הזהירות, ויפה שעה אחת קודם. תתחיל בלטבול אותה מיידית במיכל מים עם המון מלח, כדי לפרוק ממנה את האנרגיה.
הסוללה הנפוחה נפרקה ותקבל וידוא הריגה עם מים ומלח.
הפאנל של המארז נותן לי גם שקעי usb, ויציאת 12v מאורגנת בפאנל יפה שאני יכול לשלב בקלות בקופסת פלסטיק להכיל את המצברון.
מתח הטעינה שלה היה גם ככה 12v, ויש כבר כניסה מוכנה להטענה משקע מצית של רכב, מה יכולה להיות בעיה כאן?
12 וולט יפרקו לך מצבר חומצה עופרת לרמה של פחות מ50 אחוז.
אני לא יודע בדיוק מה יש לך. הקישור לא עולה לי, וגם אם היה עולה לא הייתי יודע מה המבנה הפנימי. אם יש שם כמה ליטיומים בטור, או כמה במקביל וממיר מתח שמעלה ל12.
כשאני לא יודע אני מעדיף לא לעשות הנדסה לאחור ולעבוד עם מה שאני כן יודע בוודאות (גם עם סוללות האאוטלנדר, אני זורק לאשפה את מודול הבקרה המקורי, כי אין לי מפרט מדויק שלו) . הסיכויים שמכשיר שהיה אמור לטעון ליתיומים יתאים במקרה לחומצה עופרת הוא לא גבוה.
אם זה רק להשתמש בפאנל על השקעים שבו, ללא האלקטרוניקה, אז כמובן שאין בזה בעייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תא בודד. אחד מתוך שמונה במודול (יש עשרה מודולים במארז שלם) של אאוטלנדר היברידי, מחובר לכרטיסון ייעודי לפאוורפק (איביי, 5.80 ש"ח), נותן פאוורפק של 150 וואט-שעה, באיזור ה40000 mah.
הכרטיסון נותן שתי יציאות יואסבי. כניסת יואסבי לטעינה. ארבע נורות לחיווי רמת הטעינה, ונורת לד שמשמשת כפנס.
תשמע חנן, רעיון גאוני.
אפשר על הדרך להוסיף ממיר BOOST ל-12 וולט 10 אמפר עם שקע מצית.
השמיים הם הגבול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תשמע חנן, רעיון גאוני.
אפשר על הדרך להוסיף ממיר BOOST ל-12 וולט 10 אמפר עם שקע מצית.
השמיים הם הגבול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
12 וולט יפרקו לך מצבר חומצה עופרת לרמה של פחות מ50 אחוז.
אני לא יודע בדיוק מה יש לך. הקישור לא עולה לי, וגם אם היה עולה לא הייתי יודע מה המבנה הפנימי. אם יש שם כמה ליטיומים בטור, או כמה במקביל וממיר מתח שמעלה ל12.
כשאני לא יודע אני מעדיף לא לעשות הנדסה לאחור ולעבוד עם מה שאני כן יודע בוודאות (גם עם סוללות האאוטלנדר, אני זורק לאשפה את מודול הבקרה המקורי, כי אין לי מפרט מדויק שלו) . הסיכויים שמכשיר שהיה אמור לטעון ליתיומים יתאים במקרה לחומצה עופרת הוא לא גבוה.
אם זה רק להשתמש בפאנל על השקעים שבו, ללא האלקטרוניקה, אז כמובן שאין בזה בעייה.
נראה לי שהצלחתי להיכנס למוצר זהה. הכניסה היא 14 וולט, אז כן, תוכל להטעין עם זה את מצבר החומצה עופרת שלך, ישירות, ללא תיווך של האלקטרוניקה המובנית במכשיר, וכמובן גם להוציא לשקע המצית שיש לך.
לגבי שקעי היואסבי, תצטרך לחקור מעט. בדוק מה מקור המתח של הכרטיסים שלהם. אם הוא משלוש או ארבע סוללות ליטיום בטור, אז תוכל לחבר אותם למצבר שלך.
עדיין, מכיוון שהמצבר שלך לא יכנס בתוך המארז הזה, ותצטרך לחבר אותם בצורה כלשהי, לא ברור לי מה היתרון של זה על פני חיבור פשוט של שקע מצית למצבר שלך.