טכנית ...
fda אין להם סמכות פה גם ככה
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
טכנית ...
fda אין להם סמכות פה גם ככה
נתקלתי במקרה בפרסום של חברה ישראלית שמייצר בטריות ליתיום יון לטנקים. לפי הדף הקטלוגי, היחס וואט שעה לק"ג וגם לליטר נפח - טוב פי 2 ואפילו קצת יותר מאשר המחברים של המיצובישי או מכוניות היברידיות אחרות.
איך הם עושים את זה? ולמה אם זה אפשרי לא כולם עושים אותו דבר?
אסף.
כנראה כי אז האוטלנדר יעלה כמו מרכבה ...
גיל, התייחסתי לתגובה הנ״ל .
מטענים פשוטים שעובדים דרך החוטים של הבאלנסר בלבד לא יעלו מעל 1.5 אמפר ולכן יטענו לאט , אתה מוזמן על אחריותך לנסות להעביר בחוטים האלו 22 אמפר רק אל תשכח לצלם . יש לי מטען מהיר עם ארבעה ערוצים לטעינה של עד 4 סוללות קטנות במקביל ,דרך הבאלנס הייתי טוען איתו סוללות קטנות של טיסנים ורחפנים, הוא מתחיל מ 1.2 אמפר ומיד יורד ל 0.8 ומטה . לעומתו המטענים הרציניים יותר דוחפים זרם גבוה דרך החוטים העבים ומשתמשים בחוטים הדקים רק לבקרה ואיזון בזרמים נמוכים. גם המטענים האלו לא עוברים בד״כ 6 אמפר וההוראות הן להטעין במקסימום 1c.
על הסוללה שבלינק שצירפת אכן מודפס נתוני קיבול של 2.2 אש , 3 תאים, 45c לפריקה רציפה . במפרט מוסיפים 90c פריקה מקסימלית רגעית ומקסימום טעינה ב 10c , אבל אני מקווה שלא באמת תנסה לטעון 10c דרך הבאלנס.
אסף,
אני חוזר ושולח אותך :-) לקרוא פה -
https://batteryuniversity.com/learn/...of_lithium_ion
הסוללות של המיצובישי הן מסוג LMO ולפי הקישור, הטכנולוגיה הזו נותנת 100-150wh/k.
סוללה מסוג NCA נותנת 200-260wh/k.
כלומר, בנסיבות מסויימות, אכן פי 2 .
אבל, אם מסתכלים על נתון הבטיחות, LMO מקבל ציון 3 לעומת NCA שמקבל 2.
כלומר מיצובישי בחרו בטכנולוגיה יותר בטוחה, אבל עם צפיפות אנרגיה נמוכה יותר.
בנוסף שווה להבין את המחיר ל KW בכל טכנולוגיה (בקישור ששמתי חסרים חלק מהמחירים), מן הסתם, מיצובישי מושפעים ממחיר הרבה יותר מאשר מוצר צבאי.
אבל מאיפה בא הפער הגדול 100-150?
שווה לקרוא שרשור כמו זה -
http://www.myoutlanderphev.com/forum...t=3480&start=0
YUASA היצרן שמייצר את הסוללות LEV40 של מיצובישי, מייצר סוללה נוספת LEV50 שנמכרת בשוק תחת השם שלו.
למרות שהסוללות מאוד דומות, וכנראה מיוצרות בוכנולוגיה זהה, עדיין יש פער במפרט של שתי הסוללות.
אם מחפשים ברשת, ההסבר הוא כנראה בשולי הבטיחות שכל אחד לוקח, וזה מה שיוצר הבדלים (למרות שזו אותה טכנולוגיה).
עבור שימוש צבאי, מספיק שאת יכול לבנות בקר יותר טוב, ולהגן על הסוללה טוב יותר, ולהגן על הסביבה מפני הסוללה, בהחלט יכול להיות שהם סוחטים קצת יותר מאותה טכנולוגיה.
תוסיף את העובדה של בחירה בטכנולוגיה חזקה יותר (אבל יותר מסוכנת), והפי 2 לא נראה הזוי.
וחוץ מזה, להגיד, כולם יכולים, בסופו של יום כל אחד מודד איך שבא לו (עובדה שעד היום המקרר של דורן יעיל לפחות פי שתיים משלי :-) )
קובץ מצורף 122378
בסוף,
אם אני מחבר 4 תאי ליאון בטור, ולפני טעינה מודד כל פעם שהם אחידים , אני יכול לטעון אותם מהאלטרנטור של הרכב?
ומה לגבי בקר סולרי שנותנים בסביבות 17-18v וזרם 1-2אמפ׳?
הבקר (הסולארי) מוציא 17-18 או מקבל 17-18 מהפאנלים?
בכל מקרה, אתה לא יכול לחבר 17V לארבעה תאים (אסור לעבור 16.8).
לא יודע איזה בקר יש לך, אבל רוב הבקרים שאני מכיר, יש להם הגדרה איזה מצבר הם מחוברים.
אם אתה עם ארבעה תאים, אתה יכול לחבר בקר שמיועד למצבר עופרת 12V (הבקר מן הסתם יתן 13-14V).
וכן, הכוונה לטעון ישירות מהאלטרנטור.
אני נשארתי רק עם הרושם שהסוללות מתאימות לטנק אז הן בטח:
1. לא כאלה רגישות לקפיצות בשטח ( בעצם יש כאלו גם במוטוקרוס).
2. לא כאלה רגישות לחום (בטח בטנקים מאוד חם אלא אם זה טנק שבדי(.
3. מתחיל לגבש עמדה שהסוללות האלו לא חביבות כשקורה משהו אבל הבטטיסטיקה מלמדת שהן יחסית בטוחות.
4. הן לא ליפו אלא Li-ion...
זיו, אתה מאוד איטי. איזה רכיבים להזמין?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
בגילך כבר צריך לדעת שזה לא תמיד יתרון לגמור מהר.....
אני כרגע עם שני סוגים, הם עושים את העבודה אבל -
בגלל התכנון של המעגל של הבקר, קשה להוסיף להם קירור (ומעל 10A, כולם צריכים תוספת קרור).
אין להם interface \ חיבור לחישני טמפ. (בתכנון המקורי חשבתי להשתמש בארדוינו בשביל ניטור נוסף + טמפ'), אבל אני מאמין שאני בקר שיש לו גם טמפ'.
מה אתה מחפש? לאיזה שימוש? מקרר? power bank? כמה תאים?
טעינה בבית לפני הטיול? טעינה מהרכב?
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...924/mPGflw.jpg
מסתבר שיש מי שעושה מזה ביזנס.
מעורר מחשבה:
מה המחיר של זה כחדש?
כמה תאים כאלה יש ברכב פלאג-אין? 80 במקרה של האאוטלנדר.
כמה תאים ברכב חשמלי? 470 ק"ג סוללה ביונדאי קונה.
כמה סבסוד צולב צריך בשביל שהצרכן יקבל רכב חשמלי ב130-160 אלף ש"ח.
מי ימשיך את הסבסוד הזה כשהרכבים החשמלים יהפכו למיינסטרים?
תחזור אחורה לדיונים לגבי כמה באמת נקי רכב היברידי/חשמלי.
כבר כמה שנים ש"עלו" על זה שהרכבים האלו בחלקם הגדול אינו כלכלי ליצרן ומהווה סוג של עלה תאנה ירוק כדי להמשיך למכור רכבים פשוטים , זולים לייצור ורווחיים.
לכל יצרן רכב יש יעד פליטות כללי של כלל הדגמים שהוא מוכר.
זה ממוצע פליטה של כלל הדגמים, כלומר, כמה מפליצי פרחים אתה צריך למכור כדי לעמוד ביעד הכללי כשעיקר הרווח שלך הוא במוצרים הפשוטים והרווחיים לייצור (אלו שאתה מוכר בהמונים במקומות שאין עדיין תקינה מחמירה(.
זה מתחבר יפה לשינוי תפיסה לגבי כמה מוצר משפיע על הסביבה מ"קצה-לקצה", כלומר לא נקודתית האם הוא מפליץ פרחים כרגע, אלא מה ההשפעה שלו מהייצור ועד הגריטה.
כמה עולה לייצר את הסוללות? (וקיבלת עכשיו רמז עבה..)
מה תוצרי הלוואי של ייצור סוללות כאלו? לאן זה הולך.. ומה זה מזהם ואיפה?
כמה עולה לייצר את הרכב המסובך הזה, אילו משאבים נדרשים עבור הייצור?
כמה עולה לגרוט בצורה מלאה את הסוללות אחרי שהרכב נגמר/מושבת?
ואז פתאום הרכבים האלו לא כ"כ ירוקים כמו שמנסים למכור לך אותם.
והשאלה ששאלת לגבי כמה הם באמת יעלו כשיגמר הסבסוד/האינטרס של היצרן להמשיך למכור אותם מציבה מראה מול העיניים על העניין.
בונים על זה שמחיר הסוללות ירד עם הזמן, לא ככ מסתדר עם העובדה שמשתמשים במתכות די אקזוטיות. תשקיעו במכרות ליתיום...
בשיטוט קצר ביוטיוב סביב מצברי ליטיום נראה שיש בשוק מצברי ליטיום שמחליפים את המצבר עופרת/ג'ל הראשי ברכב..
משקל וביצועים עדיפים משמעותית.
לא נראה שיש להם איזה קייס או הגנה מיוחדת... לא מסתדר לי עם כל האזהרות כאן..
מה המסקנות?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לטובת הדיון והרחבת האופקים של מי שזה מעניין אותו - מצורף סירטון עם שתי צורות הטענה שונות לסוללות ליפו.
הראשונה - פחות נפוצה - עושה שימוש רק בחוטים של ה- balancer
השניה - מקובלת יותר - מטען שעובד דרך הכבלים הראשיים של הסוללה ומשתמש בבאלנסר רק לקיזוז והשוואת תאים.
(באמצע - הצצה קטנה לחיווט בתוך הסוללה)
שנ דגשים לטובת "הבנאים" החופשיים:
1. שימו לב שבכל המקרים ובדיונים בפורום לא מתבצעת פריקה של הסוללה בזמן טעינה - בשונה ממה שקורה ברכב רגיל (האלטרנטור עובד מול המצבר בזמן שאנחנו מושכים מהמצבר חשמל). אני לא חושב שהמטענים האלה יודעים לעבוד הכזאת קונפיגורציה.
2. הטעינה של הסוללות האלה בלי מנגנון שמתייחס לכל תא בנפרד היא מתכון בטוח לצרות.
https://youtu.be/GqhEuZfIbic