תגובה: מי אשם בתקיעות של קרוסאוברים - פוצל
אני לא בטוח שג'יפון יהיה פעם ברשימת המשאלות שלי, כמו שלנד רובר כנראה לא יהיה.
עם זאת, זה משונה בעיניי שבאתר שהוא כולו רכב כתחביב, נשפכות כל כך הרבה מילים על חוסר הפרקטיות של נישה כזו או אחרת.
קוסאומו הפרקטיות. למישהו, או הרבה מישויים, בא כזה, וזה סבאבה.
ואם בא לו להתקע, ואולי גם להינזק, זה גם סבאבה. אנשים צריכים להינות, ואחרים צריכים להתפרנס.
לטעמי בכל הדיון הזה אתם מתעלמים מהאמירה השחוקה שרכב קונים עם הלב ולא עם השכל- אז אם רכב דמוי רכב שטח שנותן לרוכש שלו תחושה שהוא נוהג ברכב שיכול לכבוש את פיסגת ההימליה.... מה רע בזה??
כן אני אוהב נהיגה אבל אני בהחלט יכול להתחבר לקטע של הנוחות בתנוחת הנהיגה הגבוהה המרווח בתא הנוסעים ועוד...
ומאופנת הקרוסאוברים גם יצאו דברים מוצלחים עיין ערך סיטרואן קקטוס או הדאצ׳יה דאסטר
האמת לי לא כזה אכפת מה קורה להם בשטח.
אותי מעצבן העובדה שבדרך כלל אנשים כאלו מרגישים שהכול מגיע להם(אני פה עם רכב גדול אז כל השאר צריכים להיזהר ממני).
רוב החוויות כמעט מוות שלי על הקטנוע זה כשהצד השני נוהג בגיפון.
בדרך כלל אישה, אבל אנחנו פה לא שוביניסטים).
קצת יותר מסוכנים מהם זה הסילברדו למיניהם שחושבים שהם נוהגים במוסטנג.
מעניין לעניין באותו עניין- גם הקיצוניות ההפוכה היא לא פחות מטופשת מרכישת קרוסאובר...
לרכוש רנגלר רוביקון שמשמש גם כרכב יום יומי על מגרעותיו המובנות כרכב כביש בשביל אותה פעם בחודש (במקרה שלי בכל אופן) שיוצאים לאתגרי המידבר היא בעיני רכישה לא פחות מטופשת מרכישת קרואובר.
פעם דיונים מהסוג הזה היו מתקיימים רק ביולי אוגוסט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני לא בטוח שג'יפון יהיה פעם ברשימת המשאלות שלי, כמו שלנד רובר כנראה לא יהיה.
עם זאת, זה משונה בעיניי שבאתר שהוא כולו רכב כתחביב, נשפכות כל כך הרבה מילים על חוסר הפרקטיות של נישה כזו או אחרת.
קוסאומו הפרקטיות. למישהו, או הרבה מישויים, בא כזה, וזה סבאבה.
ואם בא לו להתקע, ואולי גם להינזק, זה גם סבאבה. אנשים צריכים להינות, ואחרים צריכים להתפרנס.
בעיני זה משונה שבאתר שהוא כולו רכב כתחביב, מנסים להפסיק דיון על... רכב.
חובבי רכב אוהבים לדבר המון על רכב. ומכיוון שלא תמיד מסתדר לעשות את זה סביב מנגל וארגזי בירה (הגיע הזמן למפגש), אז עושים את זה מול המסך. כשמדובר ברשת אז מדברים בהקלדה.
כמובן שזכותו של כל אחד לבחור באיזה אוטו שבא לו. מי שבא לו דווקא קרוסאובר 2X4? סלאמתו. שיתחדש וייהנה. כמו גם זכותו של אחר לא לאהוב את הז'אנר המדובר. זה הרי ברור שמה אכפת לי מהקרוסאוברים? מה הם מפריעים לי? הם מפריעים לי כי לכבודם תעשיית הרכב מכחידה את כל המכוניות האחרות, מפרייבטים צנועים ועד לרכבי השטח האייקוניים, וכל המכוניות הללו הרבה יותר טובות ונכונות מכל קרוסאובר. וזה מרגיז אותי כי אני חובב מכוניות ולדעתי בלבד כמובן, קרוסאובר מסמל את כל מה שרע במכונית והוא ז'אנר כלי הרכב הכי פחות נחשק על חובבי הרכב.
זכותם של הגולשים לקיים על זה דיון. כי בשביל זה יש לנו את ג'יפולוג - כדי לדבר על דברים שמעניינים אותנו. גם אם מישהו אחר בטוח שזה צריך להיות מוגבל ליולי-אוגוסט (אם זה משעמם אותו אז שלא יגיב) או אחרים שבטוחים שהרבה יותר מעניין לדבר על פריקת סוללות של רכב חשמלי (עוד משהו שלכאורה לא שייך ולא קשור לכאן ואפילו אויב הרבה יותר גדול של התחביב שלנו, הרבה יותר מכל קרוסאובר 2X4) בבריכת שחיה באמצע המוסך.
לגבי התקיעות בשטח - זה סוג של עזות מצח לבוא בגישה שיפוטית ולקבוע בלא מעט התנשאות "למי מותר לרדת לשטח" ולמי לא.
אז אם נרצה או לא - זה מותר לכולם. מה עסק אביכם אם מישהו נסע בשטח עם קשקשאי או טוסון 2X4 ושקע/נתקע? בעיה שלו. תרצו לעזור לו? סבבה. תבוא עליכם הברכה. לא תרצו? אז לא. זכותכם. למה מסעות הגרוטראלי (המטופשים להפליא לדעתי ושאף פעם לא התחברתי לקטע שלהם - ועדיין זכותם להסתובב בשטח לא נופלת מזכותי או זכותכם) זה "מגניב" - אבל לטייל בקרוסאובר זה לא טוב?
גם לקבוע ש"הם נוסעים על שדות" ו"הם מוציאים לנו שם רע" זה בפירוש לא נכון. מי זה "הם"?... מתחיל להזכיר את מסע השיסוי של ראש ממשלתנו כלפי ה"סמולנים", כינוי לכל מי שלא חושב בדיוק בשטאנץ שלו, כולל ימניים יותר ממנו. ערסים וחלאות שמשחיתים שטח חקלאי מעובד תמצאו גם בג'יפים אמיתיים וגיבורים - רנגלרים, סופות, לנדרוברים, טויוטות, טרופרים, מיצובישים. שלא לדבר על רוכבי ה-SBS והטרקטורונים, שהם רכבי השטח המוחלטים...
ובכלל, מה זה "שם רע"?... כי ההפך הגמור, כלומר שם טוב, זה משהו שמעולם לא היה לנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מעניין לעניין באותו עניין- גם הקיצוניות ההפוכה היא לא פחות מטופשת מרכישת קרוסאובר...
לרכוש רנגלר רוביקון שמשמש גם כרכב יום יומי על מגרעותיו המובנות כרכב כביש בשביל אותה פעם בחודש (במקרה שלי בכל אופן) שיוצאים לאתגרי המידבר היא בעיני רכישה לא פחות מטופשת מרכישת קרואובר.
אכן כן.
אבל רוביקון אינו מיוצר על חשבון כלי רכב אחרים.
אף יצרן לא מכחיד את כל הליין שלו לטובת רכב שטח אמיתי.
המון רוביקונים מטופשים על הכביש בידיהם של עכברי העיר המטופשים האלה זה טוב לנו. יחכו לנו המון רוביקונים יד-שנייה-מצב-מצויין-לא-ראה-שטח.
לעומת זאת כמעט כל היצרנים באופן הדרגתי מתכוונים להכחיד, פשוטו כמשמעו, את כל הקטגוריות האחרות, כדי להסב את פסי הייצור לקרוסאוברים בכל מיני גדלים. בעוד כמה שנים זה הדבר היחיד שיהיה. קרוסאובר כזה או קרוסאובר אחר. מי שירצה להיות ייחודי ומיוחד ושיסתכלו עליו, יחפש בנרות מכונית סדאן ישנה. תחשוב לרגע שקורולה בת 10-15 בכל צבע שאינו לבן, עשויה להפוך לאייקון של אנינות טעם....
דרור, מאד אוהב את סיגנון נביא הזעם שלך, אבל מבלי להיות בקיא במספרים המדוייקים אני דיי בטוח שקרוסאוברים הם במובהק ובאופן מוחלט המיעוט של הרכבים הנכמכרים במכלול הליין והדגמים של כל יצרן ויצרן.
עדיין יש ים מכוניות כביש פר אקסלנס של כל יצרן ויצרן בכל קטגוריה וזה להערכתי יהיה המצב גם בעתיד הנראה לעיין על אף התרחבות פלח השוק חובב הקרוסאוברים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הן לא נכחדו ולא נעלמו. הן כאן והן הפרייבטים הכי טובים והכי מומלצים.
אני מתכוון בעיקר לדגמים האירופיים אבל יש גם קוריאניות ויפניות טובות בז'אנר הזה.
הן מרווחות ושימושיות עם תאי מטען עצומים ועל הכביש הן לועסות ויורקות בזילזול כל קרוסאובר במחירן.
לפחות בארץ נכחדו משמעותית, כמעט אין יותר משפחתיות גדולות סטיישן, ראה רשימה חלקית מהזכרון שלי:
מזדה 6, סונטה ואופטימה סטיישן, סופרב, אינסיגיה ועוד.
היה ביקוש קטן, אבל יציב.
כיום רק כסדאן עוד ניתן למצוא מהקטגוריה המשפחתית הגדולה.
קרוס אובר הוא סוג של סטיישן...
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אוקטביה סטיישן לא מיובאת יותר בגלל הביקוש לקודיאק/קארוק (זה מה שהבנתי מבאדגט)
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
שנאה יוקדת לתצורה מסוימת של מכונית, עד כמה שהיא הזויה בעיני אחרים, היא מוצא מצויין לרגשות שליליים. עדיף על גזענות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
פעם דיונים מהסוג הזה היו מתקיימים רק ביולי אוגוסט
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
+1.
איבדתם את זה לגמרי.... לא נראה לי שמישהו פה המליץ/אמר לקנות/לא לקנות ג׳יפון או קרוסאובר וואטאבר...
כל הדיון פה התחיל על "מי אשם" שהרכבים האלה ניתקעים בשטח, אז נכון, מה אכפת לנו שיסעו איפה שבא להם ויתקעו מתי שבא להם, אממה יש כאן חלק שנמצאים בקבוצות חילוצים כאלה ואחרות ויוצאים בהתנדבות לחלץ את אותם ניתקעים, אז עוד דבר נכון זה שלא חייבים לעשות את זה, אבל מה לעשות יש כאלה שלא יכולים לראות מישהו תקוע ולא לעזור...
כל הדיון פה לדעתי די דומה לדיון של גיא על דאסטר טוב או רע לשטח, להבדיל שגיא הוכיח אחרת, כל שאר הרכבים המגוחכים 2x4 וכו' מקומם לא בשטח מעבר לשבילי קק"ל, 4x4 רך עוד מילא אבל אז כבר ניכנסים איתו למקומות לא מתאימים וניתקעים, למה? בגלל שבאולם תצוגה/מכירות/חבר המליץ סיפרו להם שזה ג׳יפ.
וכבר נתתי פה דוגמה על זוג חברים שהיו באולם תצוגה וכמעט סגרו.
ושוב, כל אחד שיעשה מה שטוב לו, יקנה מה שבא לו, ויסע איך שבא לו, זכותו.
פעם מזמן מזמן אנשים אובססיבים היו נביאי זעם, חלקם אפילו הופיעו בכתובים, בכל אופן לצפות מהצד באובססיה גורמת לי תחושה מעורבת של שעשוע וסוג כזה של אי נוחות לא ברור.
רק אני רואה פה הזדמנות?
כל רכב כזה שנתקע, מהווה כר נרחב להכנסת אנשים לתחום שלנו.
איך? מה הקשר?
"עם זה נכנסת לשטח?"
"זה לא רכב שטח. זה (מצביע על הרכב שמחלץ) רכב שטח".
מחליפים טלפונים, וקובעים טיול "הדרכתי".
מהון להון, עוד משפחה תצטרף לתחביב. והפעם עם ליווי נכון ולא של איש מכירות שכל קשר בינו לשטח זה הפזאטות בטירונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אממה יש כאן חלק שנמצאים בקבוצות חילוצים כאלה ואחרות ויוצאים בהתנדבות לחלץ את אותם ניתקעים, אז עוד דבר נכון זה שלא חייבים לעשות את זה, אבל מה לעשות יש כאלה שלא יכולים לראות מישהו תקוע ולא לעזור...
.
ברגיל אני מתעב אנלוגיות, אבל במסגרת הדיון המטופש הזה, ארשה לעצמי להשתמש בכלי הבזוי.
לאמי קר לראות אותי עם חולצה קצרה ביום חורף. זה אף פעם לא גרם לי לשים סוודר. מצדי שתשים על עצמה עוד סוודר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
רק אני רואה פה הזדמנות?
איך? מה הקשר?
"עם זה נכנסת לשטח?"
מהון להון, עוד משפחה תצטרף לתחביב. והפעם עם ליווי נכון ולא של איש מכירות שכל קשר בינו לשטח זה הפזאטות בטירונות.
רשמתי את זה באחת התגובות הקודמות על אחד שניכנס לשדות עם xv וקיבל הסבר כמו שציינת.....
נזרום רגע עם הגישה של דרור, שאומרת שמיניואן צרפתי או סטיישן פרימיום צ׳כי כנראה יעילות ומתאימות לרוב רוכשי הקרוסאוברים ביומיום -
עדיין... אנחנו מטיילים כמעט כל שבת ונתקלים במאות משפחות שנהנות ממה שלטבע הקרוב יש להציע, שאם היו עושות את זה עם סיטרואן פיקאסו הן היו משאירות את אגן השמן שלה בשטח, שלא לדבר על קירקושים ונזקים לאורך זמן.
והרי אנחנו דנים פה באלה שכן מטיילים (ונתקעים או לא), לא באלה שלא.
הקרוסאוברים מנגישים את הטבע הקרוב להרבה אנשים שאין ביכולתם לקנות רכב שטח אמיתי וגם לכאלה שהם אמיתיים עם עצמם - אם לא באמת צריך רכב שטח אמיתי, יקר וגדול אז לא קונים סתם.
משפחה ממוצעת, במחיר של לנדקרוזר שחוט בן 12 יכולה לקנות אאוטלנדר חדש, אמין ב 100% ועולה שליש באחזקה.
פעם אותה משפחה היתה נרתעת מלהכנס לתחום הזה בכלל, או מעלה עוד יותר את הביקוש המטורף לאותו לנדקרוזר.
בהשוואה לפרייבט, אם מדברים על מרווח גחון וגודל גלגל - הכמה סנטימטרים הנוספים האלה עושים הבדל גדול בדיוק בתנאי השטח של הטבע הקרוב.
הם ההבדל בין ללחך את הדרדרת בשבילי קק״ל או לא, זה ההבדל בין להישאר באיזור הפיקניק לבין להיכנס לדרכי הנוף ביער חרובית או בן-שמן.
תחשבו כמה כסף אתם משקיעים בהגבהה קלה לרכב שטח אמיתי וכמה מאמץ מושקע בלרשיין צמיג גדול באינץ׳ אחד - ואיזה הבדל זה עושה.
אני חושב שזה נהדר שיותר אנשים מטיילים ומוציאים את הילדים שלהם לטבע, במגמה הפוכה לתופעת האייפדים.
גם בקרב המטיילים ה״ותיקים״ יותר, יש תקופות בחיים בהן זה לא מתאפשר ומספיק רכב רך בשביל להוציא את הילדים לטבע.
שחורדיניות שנוסעות מהר? אז הן עברו מאאודי שחורה משומשת לספורטאג׳... So what..
מילים כדורבנות.
אבל לא קשור במאום להאשמות ;)
אנשים קונים רכב כזה בלי לקבל הסבר מתאים ...
אני יכול אגב לציין את טיולי המשפחות של מועדון דאצ׳יה. יש שם בכל טיול 50+ רכבים כשלפחות חצי מהם זה ג׳יפ סטפ וואי סנדרו ודאסטר רובוטי 2/4 .. פשוט מידהו גורר את המטר פה מטר שם כשצריך והכל טוב ...
לי אישית זה לא מסתדר בראש. אבל יש כאלו שגם האוטו שלי לא מסתדר להם בראש ...
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מילים כדורבנות.
אבל לא קשור במאום להאשמות ;)
אנשים קונים רכב כזה בלי לקבל הסבר מתאים ...
אני יכול אגב לציין את טיולי המשפחות של מועדון דאצ׳יה. יש שם בכל טיול 50+ רכבים כשלפחות חצי מהם זה ג׳יפ סטפ וואי סנדרו ודאסטר רובוטי 2/4 .. פשוט מידהו גורר את המטר פה מטר שם כשצריך והכל טוב ...
לי אישית זה לא מסתדר בראש. אבל יש כאלו שגם האוטו שלי לא מסתדר להם בראש ...
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא קניתי רכב חדש אף פעם, אז אני לא יודע מה מספרים באולם התצוגה.
מנגד, אני רואה מבחני דרכים לקרוסאוברים ובהרבה מהם אין בכלל פרק שטח, ובאלה שיש - לא עושים מה שאי אפשר.
העיתונאים מסבירים יפה את המגבלות.
חלקם אף מחמירים ואומרים שממילא לרכב אין יכולת שטח מעבר לשבילים ולכן גרסת ה 2x4 משתלמת יותר (בהנחה שמטיילים, אני חושב אחרת...).
ההמצאה של SUV 2x4 היא לא חדשה - המון פולסייז אמריקאים משנות ה 70 ועד היום הם כאלה.
ד״א, דאצ׳ה סטפ-ווי, אם היה 4x4 הוא היה מגניב לגמרי (ראה פיאט פנדה או גולף הנעה כפולה של פעם...).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
רק אני רואה פה הזדמנות?
איך? מה הקשר?
"עם זה נכנסת לשטח?"
כל אחד מגיב מאיפה שכואב לו...
[emoji6][emoji850]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk