תגובה: אישור הגבהה לניסאן פטרול שלא עבר טסט
נושא הרישוי הוא קריטי, במיוחד כאשר הרכב מתיישן ועובר לסטטוס של שני טסטים בשנה.
עוד לא עברת את הטסט ואתה כבר מחשב איך תעבור את הטסט הבא...
הוא נושא עקרוני כי הוא לא נתון לבחירה. זו חובה והיא מעיקה במיוחד כשהרכב במצב תקין ובכל זאת מעבר הטסט הוא משהו שלוקח ימים ועולה כל כך הרבה כסף בשוחד, סליחה, "עמלות", עוד לפני שהוחלף ולו בורג אחד באוטו.
אם זה לא היה עניין קריטי, זה לא היה נושא לכל כך הרבה דיונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כי הבוחן אמר..... אז הוא אמר. בינתיים לא עשה - רק אמר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כי הבוחן צודק.....
תראו מה המדידה (60 ס"מ) ותראו מה אומרת ההנחיה של משרד התחבורה (57 ס"מ)
אבל זה בסדר, העובדות לא חשובות, העיקר זה התסמונת..
1 קבצים מצורפים
אז אחרי שהוצאתם עשן וקיטור, הינה אחד עם suv סטנדרטי שנכשל בטסט טרי מהשבוע הזה, הרכב לא מוגבה:
קובץ מצורף 123046
ועוד פלוני אלמוני אחר עם suv נפוץ מאוד שנכשל לא מזמן, קיט הגבהה שהותקן אצל מתקין מורשה עם אישורים, הקיט הוא קפיצי HD לרכב עמוס(מותקן טמבון קידמי מתכת+כננת, בפועל הרכב ריק(בינתיים, לפני איבזור אחורי-מגירות ושאר ירקות) מה שיצר מצב של גובה "מעל המותר" בס"מ או 2 לא יותר, בדוק.
אז....רפורטה חרטטה לה שינגימל'ה....
[QUOTE=zivo;834651]כי הבוחן צודק.....
תראו מה המדידה (60 ס"מ)[URL="http://אבל זה בסדר, העובדות לא חשובות, העיקר זה התסמונת..[/QUOTE]
שים לב מה ההערה, אי בשפתך, העובדה:
״ללא רישום או אישור על תקינות הגובה..״
הטסטר/מכון לגמרי מניח בפני הלקוח את הפתרון שמאפשר לפתור את העניין.
רוב הדיון הנוכחי, גם אם כולל עדויות אמיתיות של אי מעבר טסט במקרים ספציפיים, עדיין מיותר לסיפור המקרה הנוכחי כי לרכב הנוכחי יש פתרון חוקי לרישום הגבהה, להבדיל מגיפ סופה למשל.
למעט אם יש למידהו תובנה יעילה יותר לטובת פותח השרשור, מעבר ל״לך תאשר ברשיון ותחזור לספר מה התוצאה״, הדיון הזה מיצה עצמו מזמן.
זה למה... לעניות דעתי הצולעת.
חיכיתי על מנת לראות אם מישהו מה"קהילה" או מההנהלה יתערב, לפני שאגיב באופן קצת יותר רציני, מתגובתי הסרקסטית... זה לא קרה.
זה למה... לעניות דעתי הצולעת.
לא יכול להתקיים פה דיון אמיתי - בריונות רשת, זה למה.
פחד וסתימת פיות אלימה לא יאפשרו, אף פעם, דיון אמיתי ושינוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם יש כאלה שמפחדים להגיב זה עכשיו.
ברנרד עם מוטיבצית נקם בענף עושה משהו כל כך ילדותי שאין לי מילים לתאר עד כמה אני כועס עליו שאינו שולט ביצריו.
כולנו מבינים שכל זמן שלא שמים תאורה על עניין צדדי אז המוטיבציה של הממסד להמשיך לחפור בו היא שולית.
אבל כשבא כתב טלביזיה או אדיוט שימושי שהמטרה שלו היא לעשות רעש מכוון בשביל להעצים לעצמו את האגו ולהוכיח שהוא צדק מה שיקרה הוא שהממסד לא יוכל להעלים עין ולתת למצב להימשך.
אתם יכולים לבחור אם לשחק את המשחק של הכאילו מצטדק של ברנרד בלי להבין את הפרובוקציה או להיות בוגרים ולהרפות.
כל התעסקות איתו עכשיו במצב רוח ההרסני שלו תזיק לנו עצמנו.
אני חבר אישי טוב שלו ומאוד אוהב אותו ולמרות זאת קורא לכם להתאפק ולהתרחק מהשרשור הזה כמו מאש.
הוא יהנה מהנזק.
אנחנו פחות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ועל מנת שלא לגרוע מהדיון העמוק והאמיתי שמתנהל פה, מי שרוצה... יעבור לפה.
אני מתנצל על ההפרעה לדיון הפורה, אבל חשבתי שאולי מוטב שאעדכן באשר לסוגייה בה פתחתי-ככה סתם למען כאלו שיחפשו תשובות בעתיד...
ובכן, מאחר והערכים שהבוחן 'גילה' נראו לי קצת חריגים ביחס לקיט של שני אינצ', ביצעתי בדיקה עצמית במשטח ישר ומפולס לחלוטין עם כמה עשרות ק'ג בתא המטען, כפי שהיו בזמן הטסט. בדיקת הבוחן, בצידו הימני של הרכב, הראתה כ 59 ס'מ מטבור הגלגל ועד תחתית הכנף, כאשר בפטרול הערכים על פי משרד התחבורה אמורים להיות 57 ס'מ, דהיינו חריגה של כמעט אינצ' שלם. הבדיקה העצמית הניבה תוצאה ממוצעת של 57 ס"מ +/- כמה מ"מ היכולים לנבוע מסטייה של העין או אפילו עיוות כלשהו בכנף. מאחר ואין לי שום ויכוח או טענה באשר לנחיצות אישור ההגבהה הרשמי, רציתי להבין את הפרשי המדידה ביני לבין הבוחן. אציין כי בזמן הטסט הרכב היה די ישר הן בציר האורך שלו והן בציר הרוחב והפסילה, כאמור, היתה בשל העדר אישור הגבהה, מאחר ואין חולק כי הרכב מוגבה. השיחה עם הטסטר והצהרתו כי הוא לא מעביר רכב חורג גם אם ההגבהה מופיעה ברישיון, התבצעה בחניית המכון לאחר שביקשתי ממנו לבצע שוב בדיקת הגבהה, מתוך תקוות תם שאולי אצליח לדחות את גזירת הרישום לטסט הבא. משטח החנייה היה ישר (כך לפחות לפי העין) והבדיקה בוצעה בצד ימין של הרכב והניבה כאמור תוצאה של 59 ס'מ.
בואו נקצר: שיחקתי על משטח מפולס עם חלוקת משקלים ברכב בין צד ימין לשמאל, לחץ אוויר בצמיגים ושיפועים קלים יחסית בכל המימדים (על ציר האורך ועל ציר הרוחב). הבאתי את הרכב לזווית צד קלה שבה קיבלתי תוצאה של 59 ס'מ בצד ימין כפי שהיה בבדיקת הטסטר בחניית המכון. חזרתי עם פלס של 2 מטר לחניית המכון, בדיוק למקום בו עמדתי ובאותו האופן, והפלס הצביע על אותו השיפוע שיצרתי בבית. דהיינו, חניית המכון שנראתה מפולסת על פי העין יצרה פערי מדידה לא סבירים. סטייה יכולה להתקבל גם כאשר מורידים לחץ אוויר בצד אחד, או אז הרכב נוטה לצד חסר האוויר ועל כן מפתח הכנף נמתח בצד השני. הדבר נכון גם לגבי חלוקת עומסים ומשקלים בתא המטען ובכלל. אני מניח שקיטים המיועדים לעומס גבוה יהיו רגישים פחות לאיזון עומסים, אך לא כולם עם קיטים המיועדים למשקל חריג.
לאחר שביצעתי את הליכי הרישום ברישיון (אוכל לפרט למי שזקוק) חזרתי למכון וחניתי ברחוב במגמת עלייה קלה. אותו הבוחן מהפעם הקודמת, ראה את אישור ההגבהה ברישיון ויצא עם מטר לרחוב שם ביצע מדידה רק בצד אחד של הרכב, בגלגל הקדמי והאחורי. מאחר והרכב היה בשיפוע קל הניבה המדידה כ 57-58 ס'מ מקדימה ובערך 56 ס'מ מאחור. למרות שביקשתי ממנו להיכנס פנימה לביצוע המדידה, טען שאין צורך וניתן למדוד ברחוב, דבר שאולי מעיד על אי הקפדה על נהלי הבדיקה (באם ישנם כאלה) או על אי הבנה או חוסר מודעות לחריגות אפשריות בשל אופן המדידה.
ממליץ לכל מי שניגש לבדיקת הגבהה לוודא מבחינתו לחצי אוויר שווים בצמיגים וחלוקת משקל מאוזנת ברכב (גם משקל הנהג משפיע במקצת ונותן תוצאה שונה בין צד ימין לשמאל). מומלץ טרם הטסט להעמיד הרכב על משטח מפולס ולבצע מדידה עצמית בכדי לקבל תמונת מצב בהתאם למפרט של כל רכב ודגם. בזמן הטסט יש לוודא שהבוחן מבצע מדידה כאשר הרכב מפולס לחלוטין וההגה ישר. אם הבוחן מבצע מדידה רק בצד אחד ומגלה חריגה, יש לבקש למדוד גם בצד הנגדי ויתכן ושם ימצא הבוחן מדידת חסר שמשמעה כי הרכב נוטה לאותו הצד.
ללא קשר, ואולי בהמתנה לגזירה הבאה, בעת החתמת הרישיון החדש על ידי הפקידה, שמעתי אותה שואלת את הבוחן באם לא נדרשת חותמת "רכב מזהם". לדעתי היא מכוונת לתקנה באשר לרכבי דיזל מזהמים המנועים מלהיכנס לערים מסוימות, שבינתיים לא חלה על רכבי שטח, אבל אולי גם זה מתקרב.
תודה לכל מי שהגיב וסייע.
תודה על המידע המפורט.
כעת אפשר לנתח את כל התגובות האחרונות לאור הנתונים האחרונים שהבאת, לפחות עם השורה התחתונה - אותו רכב, באותו מכון, עם אותו בוחן, אותה שיטת מדידה אבל הרכב עם אישור הגבהה ועם שיעורי בית מקדימים בנושא חלוקת המשקל, שיפוע המשטח וכו'
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ארז,
הרבה יותר פשוט.
אפשר לפתוח שירשור שלם על התרומה של השיפוע.
אבל יש עובדה פשוטה, אותו הרכב, אותו המכון, ברגע שיש חותמת הגבהה הוא עבר.
וזה לא אומר שאין מכונים שלא הייתי מתקרב אליהם...
אז כנראה שהתקווה 6 לא סתם כתבו שיר אקוטאלי (איזה יום יפה יש לכולם ורק אצלי גשם ) .
לדעתי, כל מילה של דרור חקוקה בסלע !
נבואות הזעם הם מצאותיות מאד .
אני בעצמי גם הייתי קרוב להכשלה עם סט מורשה שנבדק ע"י אחד מבעלי המקצוע המוערכים וכמובן אישור ברשיון כדת ובדין
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post800017
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ארז,
הרבה יותר פשוט.
אפשר לפתוח שירשור שלם על התרומה של השיפוע.
אבל יש עובדה פשוטה, אותו הרכב, אותו המכון, ברגע שיש חותמת הגבהה הוא עבר.
וזה לא אומר שאין מכונים שלא הייתי מתקרב אליהם...
אתה מתעלם מעובדה הכי משמעותית, והיא לא אישור הגבהה.
העובדה שהרכב בזמן הבדיקה הראשונה עמד על משטח לא מפולס וניבדק רק בצד אחד, הצד שהיה גבוה יותר ונימדד 60 ס"מ.
ואילו אחרי שפות"ש ביצע בדיקה ביתית על משטח מפולס קיבל ערכים אחרים בכלל.
ואז עשה ניסויים עם חלוקות משקל וכו'.
לבסוף הגיע מוכן לבדיקה וחנה בכלל במקום אחר בזמן הבדיקה השניה+זה ששוב נמדד רק בצד אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RT4
גם משקל הנהג משפיע במקצת ונותן תוצאה שונה בין צד ימין לשמאל
וואלה רעיון ,
להזמין 3 חברה עבי כרס לכמה לאפות שווארמה ויאללה לטסט ....
רענן
אני לא שותף להנחה שאישור ההגבהה היה מעביר אותי חלק. הבוחן התעקש לצאת החוצה עם מטר ולבצע מדידה בשני הסרנים כאשר את הקדמי בדק קודם ומילמל משהו כמו "אהה גבולי..." ואז עבר לאחור. לדעתי, כאשר ראה שמאחור יש פחות מ 57, אפילו הוא הצליח להבין שזה בשל שיפוע הרכב והעביר את הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
העובדה שהרכב בזמן הבדיקה הראשונה עמד על משטח לא מפולס וניבדק רק בצד אחד, הצד שהיה גבוה יותר ונימדד 60 ס"מ.
לבסוף הגיע מוכן לבדיקה וחנה בכלל במקום אחר בזמן הבדיקה השניה+זה ששוב נמדד רק בצד אחד.
זה בסדר נדב.
יש כאן אג'נדה.
האג'נדה לא נותנת לעובדות ולפרטים הקטנים להפריע לה.
העובדה היא שעם הרישום הבוחן ירד מהעץ והכל עבר. הסיבה שהוא מדד היא ש'הוא הבטיח לילדים'' (זוכרים את הבדיחה? )
אבל דרור, אל תיתן לעובדות להפריע לך.
אסף.
כל אחד מנכס את העובדות לצד שלו כאשר למעשה יש כאן עובדות לכאן ולכאן, זאת אומרת שבפרקטיקה שני הצדדים צודקים (או טועים..), אבל משום מה אבסולוטיים בדעתם.
אני בכל מקרה לא מבין מה ההתלהבות שלכם מהחמישים מ"מ העלובים שאישרו לכם?! גם אם זה (האישור) מונע פסילה על הגבהה של עד חמישים מ"מ, הוא עדיין מבחינתי, בבחינת צחוק מהעבודה, אם בוא בעת הוא מהווה עילה לפסילה על הגבהה של חמישים ואחת מ"מ.
אתר שחרט על דגלו את "ההארדקור של רכבי השטח..." מהלל ומשבח הגבהות של עד! חמישים מ"מ...מה שמתאים יותר להארדקור של קרוסאוברים...פשוט בדיחה.
וכן, יש כאן בהחלט הגמוניה שהחליטה לחבק את התקנה הזו ולקדש אותה כאילו היתה זו סוג של דת חדשה...
והכי חשוב מכל מה שרציתי לומר - ברוך שובך ברנרד, פשוט תענוג לקרוא את דבריך שוב. עשית לי את היום...[emoji4]
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אז המסקנה של כל השרשור היא שיש בוחנים חמורים שלא יודעים להשתמש בסרט מדידה.
מבריק.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
והכי חשוב מכל מה שרציתי לומר - ברוך שובך ברנרד, פשוט תענוג לקרוא את דבריך שוב. עשית לי את היום...[emoji4]
טל.
זה יותר היי וביי. תסתכל שוב על הסטטוס שלו…
Sent using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
טל.
אתה לא מעודכן ...
טל, זה לא דיון על 50 מ''מ טוב או לא (זה לא).
זה דיון על מה צריך בעל פטרול מוגבה כדי לעבור טסט כחוק.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז המסקנה של כל השרשור היא שיש בוחנים חמורים שלא יודעים להשתמש בסרט מדידה.
מבריק.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
פספסת.
המסקנה היתה ונישארה שאתה נישאר נתון לחסדיו/גחמותיו של מכון רישוי ובוחניו.