גם אתה אסף?!
התשובה הנכונה הייתה... אני נוסע בצירוקי כי זה גיפ אמיתי עם שני סרנים חיים (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
גם אתה אסף?!
התשובה הנכונה הייתה... אני נוסע בצירוקי כי זה גיפ אמיתי עם שני סרנים חיים (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זה בגלל שהוא יותר אדום, חשבתי...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מבחן ההשוואה חשוב, רלוונטי ותורם לקוראים כאן, וגם לאלו שיגיעו בעתיד לקרוא וכמובן תורם לדעתי לפורום.
יש בהחלט מקום לביקורת בונה, להצעות ולרעיונות לבדיקות נוספות (גם היצע המקררים וגם נושאי הבדיקה) אבל חבל להפוך זאת להתנהלות או ויכוח לשם הוויכוח.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אז זהו, אני לא מגזים.
ודרך אגב, הדיון כל הזמן על מקרר, אבל ברגע שמבינים את הבעיה, אז יש גם שאלות על עוצמת תאורה וכו'.
צריכת הזרם של המקרר בזמן נסיעה, לא חשוב.
מי שמכבה את המקרר בלילה וטוב לו, שיצטרף לאנשי הצידניות, לא רלוונטי.
אבל מי שרוצה להשאיר מקרר עובד בלילה, הנה עובדות פשוטת -
עצירה לקראת 17:00 יציאה בבוקר אחרי 08:00 , כלומר, לפחות 15 שעות עבודה על מצבר.
ועכשיו השאלה שכל כך לא רוצים לדבר עליה - כמה צורך מצבר במשך הלילה?
זה תלוי בהמון גורמים (חורף? קיץ? כמה פתיחות? ארוחת ערב, הוציאו, החזירו?, ארוחת בוקר, גם?), אבל הדיווחים פה, הממוצע נע בין 1AH ל 2AH.
נקח את המספ' הזהיר 1AH ונכפיל ב 15 שעות, יוצא 15AH.
נגיד ויש לך מצבר 70AH, זה ריקון של למעלה מ 20% מהתכולה שלו.
האם תהיה לך בעיה להניע? לפחות בהתחלה בטוח שלא, הכל יעבוד תקין, ולא יהיה לך מושג מה קרה למצבר.
אבל, תפנה לכל חשמלאי רכב, לכל אתר של יצרן מצברים , לכל אתר באינטרנט, ותראה כמה ריקון של 20% מקצר את אורך החיים של מצבר עופרת.
ושמבינים את "הנזק" הזה מתחילות כל השיחות והבררות -
אולי לשלם קצת יותר על מצבר 90-100AH (למי שיש מקום)? אולי לשלם קצת יותר על מצבר AGM?
כמה זה עולה יותר? לעומת כמה זה יחזיק יותר?
אולי לא לעשות כלום, אבל להבין את הצורך של בוסטר התנעה?
אולי אפשר לשנות התנהגות עם המקרר (יש כאלו שמקררים לקרוב לאפס בזמן נסיעה, ומעלים, אפילו לעבר 8, למשך הלילה)?
ואולי להוסיף מצבר נוסף? ואם כן, איזה סוג ואיך מחברים?
דבר אחד בטוח, זה בדיוק כמו כל תחום אחר -
1- לא יודעים, לא כואב.
2- בשביל מי שלא יודע, הכל נראה אותו הדבר.
3- בסופו של יום, אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.
4- וכל פעם, שהפורום הזה נפגש ומדבר בלהט על כל מני נתונים טכנים, ומתווכח על כל מני פרטים שוליים...... בצד יושבות הנשים ואומרות, מה ההבדל, ארבעה גלגלים ומנוע...הכל אותו הדבר.
הרחבת הרבה על 3 משפטים שלי...
הרבה בעיות היו לי בהתחלה עם המקרר ולא ידעתי למה ( בסוף הייתה בעיית כבל מינוס בכלל)
את ממצאי הבדיקה שלי לגבי הצריכה בפועל של המקרר אפשר לקרוא פה באחת התגובות ובעוד מקומות באתר בדיונים שונים על מקררים
שלי צורך במצב מנוחה 5 אמפר ב 4 שעות, נתון שאני חי איתו בשלווה.
אכן בחניית לילה אני מעלה את הטמפרטורה ל 4 מעלות (בדיוק כמו במקרר הביתי)
אני עם מצבר 95 ג'ל לא פריקה עמוקה, והוא עדיין תקין אחרי שנתיים של שימוש
כל שאר החישובים של תאורה לילה והוספת צרכני משנה היא נושא נפרד שכל אחת צריך לקחת בחשבון בהתאם לצרכים שלו
#המדען_המטורף
הגדר מצב מנוחה- אנחנו מבינים שיש הבדל בין מקרר סגור במשך 5 שעות, לבין מדידה ממוצעת של לילה, כולל פתיחות וסגירות בתחילת הערב (ארוחת ערב) ואולי גם ארוחת בוקר?
שמת לב לתגובות מאנשים עם מצבר 70AH רגיל, אתה עם מצבר 95AH ג'ל (אתה אמנם לא קורא לו פריקה עמוקה, אבל זה מצבר שעומד טוב יותר בפריקה ממצבר עופרת רגיל), אנחנו מבינים שיכול להיות שאוסף הפרטים הזה, הוא מה שעושה את ההבדל?
בסופו של יום, ויש פה כמה מנהלי פורומים שטובים במידע הזה - מצבר עופרת רגיל, פריקות של 10% לעומת פריקות של 20%, זה הבדל גדול באורך חיים של המצבר (ועבור מצבר של 70AH, זה בסה"כ הבדל של 0.5AH בצריכה של מקרר לאורך 15 שעות לילה).
יש בזה משהו בעניין של מה קורה למצבר ..
אבל החיים עצמם. עד שלא נתקעים לא ממש מתעסקים בזה.
והזהירים יותר מארגנים לעצמם איזה פלסתר שהם מקווים יעזור במקרה שישברו רגל. אבל לרוב לא נוסעים לבד. ולרוב יש מישהו שיעזור בבוקר כשלא מניע ...
ולא כולם יכולים להוסיף מצבר או כי אין מקום או כי לא מתאים להם. ולא כולם יכולים לבחור את המקרר רק לפי כמה הוא צורך. ( דוגמה אישית - גם אם היה מקרר שלא צורך חשמל ואפילו מטעין את המצבר בלילה. אבל לא נכנס לי בתא המטען - לא הייתי קונה )
ותכלס .. כבר כמה חודשים שאני ׳רוצה׳ למדוד צריכת חשמל של המקרר שלי ... ולא מצאתי את עצמי עושה את זה.
כנראה זה לא ממש חשוב לי.
יש לי בוסטר ובקרוב סוללות מיצובישי או איוניק או משהו ... ומצבר חדש עם אחריות .... אז למי אכפת. ויש לי את הואצאפ של בועז וזיו ;)
יש הרבה אמוציות ... כרגיל.
צאו לטייל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עלתה כאן לא מעט ביקורת וכרגיל המון ויכוחים בעקבותיה.
אני חושב שקודם כל חשוב לאזן ולהודות לאיל על המאמץ שהוא עשה, לערוך מבחן שלדעתי היה מאוד נחוץ וחסר עד כה.
כדי להפוך את הביקורת מסתם קיטורים לביקורת בונה שגם עושים איתה משהו, אני זורק כאן את הכפפה לחברים:
אני מוכן לרכז ולהקדיש סופ"ש לטובת קיום מבחן נוסף. אני מאמין שעידן יסכים לתרום מקררים למבחן חוזר, ARB יש כאן ללא-מעט חברים, לי יש מקרר מגירה ואני מאמין שאוכל להשיג גם Indel-B שיוכל לשמש דוגמא למקרר ג'נרי מבוסס Danfos/Secop. אפשר לצרף גם נוספים.
בואו נרכז כאן (או בשרשור נפרד אם תרצו) את מהלך המבחן הרצוי. לי יש מד צריכה מצטברת ונדמה לי שגם לזיו ודורון. אם יש לעוד מישהו אנא שתפו. זה גם גאדג'ט זול ולא אכפת לי לקנות עוד 1-2 כאלו שישמשו אותי אח"כ בהתקנות קבועות.
חשבתי בהתחלה על מבחן מייצג בסמוך לעץ שיטה לאורך סופ"ש, אבל אז אופיין השימוש לא יהיה זהה. אני מוכן לקיים מבחן כזה אצלי בחצר ולהעמיד את המקררים בתנאים דומים עד כמה שניתן.
אז בואו נבנה תרחיש לניסוי, הנה בסיס לשינויים:
1. שישי בבוקר/צהריים, מכניסים לכל מקרר שישיית מים בטמפרטורת החדר, מכוונים ל- 2 מעלות, ומפעילים אל מול רכב מותנע או מצבר שמחובר למטען טיפש (מתח טעינה מעל 13 וולט לטובת זיהוי טעינה של הסנומאסטר), דרך מד צריכה מצטברת
2. במהלך 3-5 השעות הבאות, פתיחה של כל אחד מהמקררים, הוצאת בקבוק מהמיקום הכי פחות קר במקרר, מדידת טמפרטורת המים שלו והחזרתו למקרר. בנוסף רושמים את צריכת החשמל המצטברת וזרם בזמן עבודת המדחס.
3. ניתוק המצברים מהטעינה והמשך מדידות כנ"ל כל שעתיים, תיעוד הצריכה
4. במהלך הערב, פתיחה של המקררים למשך חמש דקות (לדמות זמן בישול), תיעוד הצריכה המצטברת
5. אחרי שעה, הוצאת שני בקבוקים ובדיקת הטמפרטורה (לוודא התאוששות מהפתיחה), החלפת הבקבוקים בשני בקבוקים בטמפרטורת החדר (לדמות הכנסת שאריות מזון או שתייה חדשה למקרר), בדיקה של הצריכה המצטברת.
6. בבוקר שבת, בדיקה של הצריכה המצטברת
7. במהלך יום שבת, פתיחה כל שעתיים החלפת בקבוק קר בפושר ובדיקת הצריכה.
סוף סוף, משהו פרודוקטיבי.
אבל ברשותך אני רוצה לשכלל (ומפנה אותך אחורה להודעה קודמת שלי שרמזה על הכיוון).
האביזר (למדידית הספק) שאתה מדבר עליו עולה 30-40 ש"ח יש פה כמה כאלו, כמוך כמוני, אני מוכן לתרום את שלי + להשקיע באחד נוסף.
ועכשיו חוכמת ההמונים, (לא צריך את היבואנים) -
1- כל מי שיש לו מקרר, שיכתוב 5-8 שיקולים שחשובים לו בבחירת המקרר.
2- לוקחים את כל התשובות, יוצרים סט אחד 6-8 (מקס' 10) שאלות.
3- מעלים את זה לגוגל FORM , אתה או אני, חצי ערב עבוד
4- כל מה שלא קשור למדידת הספק ( נפח, עובי בידוד, כן נירוסטה, לא נירוסטה, סלסלה), פשוט מבקשים מכל מי שיש מקרר, שיענה על השאלות של סעיף #2.
5- מי שמוכן לבצע גם ניסוי אנרגיה, יקבל "אביזר" ויבצע שני ניסויים פשוטים ומוגדרים -
א. למלא את המקרר בבקבוקי מים, לתת להכל להגיע לטמפ' היעד (שנגדיר, זהה לכולם, 4?), ואז, מבלי לפתוח את המקרר,כל שעה, במשך 4-5 שעות (6?), לרשום את צריכת האנרגיה.
ב. בטיול הבא, תחבר את האביזר, תאפס אותו (ניתוק וחיבור) עם העצירה לחניון לילה. בהמשך הערב, כל כמה זמן, תבצע קריאה ותרשום זמן וAH). בבוקר לפני תנועה, קריאה אחרונה, שעה ו AH.
המפגש תחת העץ שיטה, להצגת התוצאות :-)
ולמי שתוהה מה זה "האביזר" -
https://www.ebay.com/itm/Digital-DC-...kAAOSwux5YP~zE
https://www.ebay.com/itm/150AMP-Watt....c100005.m1851
חצי ניסוי כבר עשיתי כאן
https://r.tapatalk.com/shareLink?url...9&share_type=t
#המדען_המטורף
זיו, הרשות נתונה לכל, לכן כתבתי ברבים ...
אבל - אם כל אחד ימדוד בנפרד, המדידה לא בהכרח תהייה תואמת מבחינת משך הפתיחות, פערי הטמפרטורות וכדומה. אני חושב שצריך לערוך את המדידות כשהמקררים נמצאים אחד ליד השני בתנאים זהים, ולדעתי זה מצדיק את הלוגיסטיקה. אני גם מתכנן לוודא שכל מכשירי המדידה נותנים את אותה הקריאה עבור אותה הצריכה בפועל, ואני מתכנן לשרשר אותם בבדיקה מקדימה כדי לוודא שהם נותנים את אותן הקריאות.
בואו נעשה את זה כמו שצריך.
לגבי אופן דימוי שימוש אמיתי, פרמטרים נוספים להשוואה ורעיונות/הצעות נוספים, כאן המקום להעלות אותם על הכתב.
פרויקט מעניין. יכול להיות שזה לא השרשור הנכון, ועדיף לפתוח דיון נפרד.
אני מוכן להגיע עם המקרר שלי למפגש שכזה, לא בטוח שיש לי סבלנות לבצע לבד את כל המדידות לאורך זמן...
וכמובן כל תירוץ למפגש הוא תירוץ טוב....
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ועל היום נצרוך שתיה ואוכל מצידנית?
לא הגיוני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הפוך גוטה, הפוך...
הניסוי אנרגיה השני, הוא הניסוי האמיתי, ובכוונה אני לא רוצה להכתיב לאנשים כמה לפתוח וכמה לסגור, וארוך וקצר....
לא מעניין אותי, מעניין אותי התוצאה הסופית לילה.
אני מוכן להתערב אתך (אישית בפרטי) על התוצאות :-)
לגבי כיול המכשירים - זה סינים אז כמובן שצריך לוודא שהמכשיר לא דפוק, אבל כיול אמיתי? הגזמת (אתה נותן פה תחמושת לאלו שיגידו שאנחנו חופרים).
אני מודד מתח עם שני ארדוינו, שני רב-מודד, "ואביזר" אחד..... בחיים לא זהה.
אני מודד זרם עם - ארדוינו (1), שני רבי מודד, ואביזר אחד.... בחיים לא זהה.
שאני משכלל, ומעגל, הכל מסתדר.
לא מתאים לך, זיו...
אם עושים מדידות במטרה להשוות בין מקררים שונים, צריך לעשות אותן בתנאים שווים ולא "אני לא רוצה להכתיב לאנשים כמה לפתוח וכמה לסגור, וארוך וקצר"
את המפגש ליד עץ השיטה אפשר להקדיש להצגת התוצאות ובדיקה מאיזה מקרר השרימפסים יוצאים הכי טוב על האש...
לגבי כיול אביזרי המדידה, בסה"כ חשוב לי שיציגו את אותה התוצאה עבור אותה הצריכה. אם נראה שאביזר מדידה אחד שונה משמעותית מהיתר, נפסול אותו או נכייל את התוצאות.
מוכן להצטרף ולנדב מקרר קינן.
מציע להחליף לפחות חלק מבקבוקי המים בבקבוקי בירה.
לא מתחייב לעמוד במגבלת פתיחות המקרר.
זיו, הקישורים ששמת ל"אביזר" לא ניפתחים אצלי...
וסתם שאלה...
בטח לכל אחד פה יש עוד כל מיני צרכנים כאלה ואחרים שגם "שותים" מהמצבר בחניה מלבד המקרר שנישאר דלוק, איך תמדדו מדידה נכונה בין הרכבים?
נראה לי שיש יותר מידי משתנים...
מודה שלא מבין בזה כלום...
קח
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-...___store=en_us
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכוונה (שלי) היתה להביא את כל המקררים אלי לסופ"ש ולקיים את הניסוי אצלי בחצר כאשר הם עומדים זה בצד זה, אולי אפילו בתוך הצ׳רוקי. מכיוון שלמעט המקרר שלי כל היתר הם ניידים, אין צורך שכל מקרר יבוא עם הג׳יפ שלו.
לגבי הזנת חשמל, אארגן 2-3 מצברים שיספקו במשותף את האנרגיה למקררים, כאשר צריכת כל מקרר תימדד בנפרד ע"י מודד שייועד לו במשך כל המבחן.
בעלי המקררים מוזמנים להישאר כמובן במהלך הסופ"ש, אך זה ממש לא נחוץ
מקווה שעכשיו אני יותר ברור..