תגובה: ג'יפים בונים אמרנו.... הסבת CJ לרכב טיולים מותאם אישית.
גם בCJ 7 יש אזור סגור בבודי בספים של הדלתות אזור מועד לפורענות שתמיד נרקב. אני לפני שסגרתי את זה עם פח חדש צבעתי את זה היטב עם ממיר חלודה ואז יסוד אפוקסי ואז מרחתי את הכל בגריז בנדיבות וליפני הסגירה הסופית גם התזתי ספר גריז פנימה.
בכל מקרה הפתרון של נמרוד לרתח שם פרופיל מלבני לכל האורך הרבה יותר מוצלח.
אני בשלב הריתוך של הבודי בסוף העבודה התזתי ספרי צבע רגיל פשוט שהחזיק כמעט שנתיים ללא כל סימן חלודה ובסוף פשוט העפתי אותו עם מברשת על הדיסק ניקיתי היטב עם סנו אנטי קאלק (חומצה) ולבסוף ניגוב טוב עם מטלית ללא סיבים עם ANTI SIL ואז יסוד אפוקסי ואטימה עם סופר 7 ועוד שכבת יסוד.
יצא לי לעבוד גם עם בוסטיק יעודי לרכבים לדעתי הסופר 7 הרבה יותר טוב .
בקשר לממיר חלודה יש מספר גישות ראיתי כאלו שמורחים את כל הבודי לפני האפוקסי ויש כאלו שמיישמים רק מקומית בכל מקרה לא משייפים אותו אבל חשוב לחספס את המתכת עם נייר 60-80 לפני.
צבע אפוקסי נפוץ ועמיד ויחסית לא יקר זה HB55 של נירלט.
אתה יכול ללמוד כמה טריקים מבחור שיש לו ערוץ יוטיוב בשם Redneck Garage
בהצלחה!
בשילדות הג'יפים הסגורות (CJיים מ-76', YJ והלאה) יש חורי ניקוז/אוורור/השד יודע איך תקראו להם, אבל הם לא באמת חורי ניקוז, כי הם ממוקמים בפיאות הצדדיות. הם לא באמת מאפשרים לנוזלים וללכלוך להתנקז החוצה.
מה שקורה בפועל זה שקורת השילדה מתמלאת בג'יפה שנכנסת דרך החורים הללו. חלק גדול מהג'יפה הזו היא בוץ שנשאר רטוב במשך חודשים רבים ולפעמים גם הבוץ ההרסני מכולם - זה שמורכב מחול ים.
את ההמשך כולם יודעים: חלודה שמתפתחת מבפנים. כשתראו אותה, זה רק אחרי שקורת השילדה נרקבה והתפתחו סדקים ואולי גם שברים... לא שאי אפשר לתקן אבל זה מבאס לחלוטין.
דרור מה שאתה כותב לא מדויק. יש חורי ניקוז גם בתחתית של השלדה. זה לא מונע מחול ובוץ לסתום אותם, אבל מי שרוצה ניתן לנקות את השלדה מבפנים בשילוב של אמצעים מכאניים (מברגים, מוטות גמישים, כבל פלדה מחובר למברגה) ולחץ מים. מהחורים הצדדיים נכנסים והניקוז הוא מהחורים שבתחתית השלדה. זה די קל כשהבודי מופרד מהשלדה, ואפילו יש בזה תחושת סיפוק (במובן של לחטט באף או באצבעות הרגליים אחרי שבועיים בנעליים צבאיות. אתם יודעים למה אני מתכוון).
טל איזה שנה הCJ שלך? ספי הדלת הקופסתיים הופיעו לדעתי רק ב81' ולכן מופיעים גם בCJ8 ישראלים. חרא של דבר.
לטעמי. אין פיתרון לכל החיים לחלודה מלבד תחזוקה שוטפת. גם בסיקסים וסופות אפשר להימנע מחלודה אם פעם בשנה יחד עם הטיפול נעשה טיפול לחלודות. מעבר על הבודי והשלדה עם מברג ומברשת פלדה בכל מקום שבו מתחילה חלודה ניישם ממיר חלודה וצבע. נמנע מחלודה לשנים ארוכות. כמו עם עזה.. אין זבנג וגמרנו.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אם החלטת שאתה לכ יעול להתמודד עם החול והאדמה בקורות של השילדה, אז תצטרך אליה..
גלון שמן מנוע לתוך הקורה וקיבלת חול ספוג בשמן שיהווה תווך למים.
Slowly..
כל הכבוד על ההתקדמות והיסודיות.
לדעתי עדיף להשתמש ביסוד אפוקסי שמיועד לשימוש ברכב.
היתרון הוא בהתאמה של כל מערכת הצבע (יסוד, קומפקט פילר ועליון).
תמצא ספק ציוד פחחות באיזורך ותבחר יצרן מוכר שהוא מוכר.
אני משתמש ביסוד של סיקנס.
צבעי תעשייה אפוקסים מספקים הגנה מצויינת ובד''כ דורשים הכנה פחות יסודית, אבל הגימור יותר גס ועובי השכבה עבה יחסית .
בהמשך לסדר שנמרוד כתב, אם אתה מנקה חלק גדול מהמרכב, וזמן העבודה עליו ארוך, ממליץ לבצע היסוד לפני התיקונים.
במהלך התיקונים להשלים ממיר חלודה ויסוד עשיר אבץ איפה שמרתכים ומשחיזים.
בסוף העבודה לבצע יסוד שוב על הכל.
בחלקים נסתרים שמרתכים כדאי להשתמש ביסוד רתיך. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4528d17981.jpg
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור מה שאתה כותב לא מדויק. יש חורי ניקוז גם בתחתית של השלדה. זה לא מונע מחול ובוץ לסתום אותם, אבל מי שרוצה ניתן לנקות את השלדה מבפנים בשילוב של אמצעים מכאניים (מברגים, מוטות גמישים, כבל פלדה מחובר למברגה) ולחץ מים. מהחורים הצדדיים נכנסים והניקוז הוא מהחורים שבתחתית השלדה. זה די קל כשהבודי מופרד מהשלדה, ואפילו יש בזה תחושת סיפוק (במובן של לחטט באף או באצבעות הרגליים אחרי שבועיים בנעליים צבאיות. אתם יודעים למה אני מתכוון).
טל איזה שנה הCJ שלך? ספי הדלת הקופסתיים הופיעו לדעתי רק ב81' ולכן מופיעים גם בCJ8 ישראלים. חרא של דבר.
כן יש לי בודי ישראלי מעל שנת 81
30 קבצים מצורפים
ממשיכים:
אחרי שסיימתי להכין את הקורה האחורית. עברתי לדופן המוגבהת של בית הגלגל ומה שיתחום את הארגז מבפנים.
קובץ מצורף 124592
הזמנתי לוח 1X2 מכופף בקו 40 ס"מ בעובי 1.5 מ"מ וחתכתי אותו למידה
קובץ מצורף 124593
בשביל להעמיד אותו במקום ייצרתי מעץ "פיגום" שימקם את הלוח לטובת סימונים וריתוכים.
קובץ מצורף 124595 קובץ מצורף 124596
חיברתי בכמה פיקים את הלוח
קובץ מצורף 124597
עכשיו כשיש קיר, יש מה שיישא את הקורה האחורית. בשביל לגשר על מרווח בין הריצפה החתוכה לבין הקורה חיברתי לקורה זווית שתתממשק לרצפה הקיימת:
קובץ מצורף 124598
מיקמתי את הקורה וריתכתי אל הריצפה. השתמשתי בעוד מקטע של זווית על מנת ליצור ממשק חיבור וריתוך בין הקורה לדופן המאונכת:
קובץ מצורף 124599 קובץ מצורף 124600
בתמונה רואים את הקורה המחוברת לאחר ריתוך והשחזה.
אחר כך עברתי קדימה למדרגה של הבודי באזור בו יושבת הקשת הקדמית. הקשת במקור מחוברת עם תושבת זווית מסיבית שמחוברת עם ברגים לרצפה ולקיר המדרגה. פירקתי את התושבת ומתחתיה כצפוי הרצפה הייתה רקובה:
קובץ מצורף 124601
קובץ מצורף 124602
מאחר ותושבת הבודי וזויית החיזוק בתחתית הבודי היו במצב תקין, החלטתי שאחתוך את הפח הרקוב מסביב ו"אקלף" אותו מהתושבת והזווית. כך אוכל להשתמש בהם למיקום הטלאי שאייצר ולרתך אליהם:
קובץ מצורף 124603
קובץ מצורף 124604
לפי התכנון של הבודי החדש אני סוגר את התא החיצוני בקו המדרגה כך שהטלאי באזור הזה הוא פח מכופף מהרצפה שעולה עד גובה בית הגלגל:
קובץ מצורף 124605
קובץ מצורף 124607
קובץ מצורף 124606
חזרתי אחורה והכנתי את הקטע המחבר בין הקורה האחורית למישור העליון של הארגז ומשמש כתושבת לצירים של מנגנון ההרמה:
קובץ מצורף 124608
קובץ מצורף 124609 קובץ מצורף 124610
כאמור הצירים עצמם הם ברגי כתף שמרותכים לקורה מהצד הפנימי.
לא צולם אבל ליד הקורה הזו הוספתי עוד מקטע של פרופיל סגור שמשמש כהמשך של הקשת האחורית (העתידית) אל הרצפה. (רואים אותו בתמונה מתוך המודל).
אחרי זה, כל העסק עמד בפני עצמו והוצאתי את הפיגום עץ.
לאחר מכן אפשר להרכיב את אלמנט הפינה שייצרתי ולסגור את האזור הזה:
קובץ מצורף 124611
קובץ מצורף 124612
הצבע הכחול שרואים זה ממיר חלודה שמרחתי בצד הפנימי של הפינה.
קובץ מצורף 124614
קובץ מצורף 124613
קובץ מצורף 124615
קובץ מצורף 124616
יש כל מיני מקומות שקשה להתאים בדיוק קטעי פח במפגש קו מסויים, כך קרה לי בחיבור בין אלמנט הפינה לדופן הפנימית של הבודי. גם כאן יצרתי בכוונה מרווח בינהם וגישרתי עליו עם קטע זויית שריתכתי והשחזתי:
קובץ מצורף 124617
קובץ מצורף 124618
קובץ מצורף 124619
קובץ מצורף 124620
קובץ מצורף 124621
קובץ מצורף 124622
זהו לעת עתה. במקביל התמקדתי על אסטרטגיית עבודה מבחינת גימורים - תוך כדי עבודה אני מוריד צבע איפה שאני עובד, שם ממיר חלודה לפי הצורך, לאחר ריתוכים ובגמר עבודה על אזור אני מלטש ומוריד כל סימני חלודה ואז אמרח פריימר, כך שלאט לאט עם ההתקדמות כל הבודי יהיה בפריימר שכבה אחת. עליו אני אבצע איטום ועבודות מרק פחחים. עליהם שיכבה נוספת של פריימר, על כל זה שיכבה של אפוקסיכול כשכבת ביניים ובסוף צבע גמר פוליאוריתני.
הפריימר הנבחר כצפוי הוא נירלט HB55 שבנוי לעבודה גם מבחינת יכולת היקשרות, גם כי הוא מכיל חומרים אנטי קורוזיבים פעילים וגם כי אין מגבלת זמן לצביעה בין שכבות ולצבע עליון, מה שבדרך כלל קיים בצבעי אפוקסי ובהתנהלות לוחות הזמנים שלי זה מאוד נוח לא להיות מוגבל.
שמע, יש לך שילוב נדיר של ראש וידיים באותה רמה גבוהה. אתה מעורר השראה. בשביל זה בדיוק יצרנו את ג'יפולוג.
מרשים! גם העבודה עצמה וגם קצב ההתקדמות.
אף מהנדס בנצרת או באמריקה לא חלם שזה מה שיקרה לרכבים האלו אחרי 30 שנה.
יפיפה!
הרבה השראה.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שמע, יש לך שילוב נדיר של ראש וידיים באותה רמה גבוהה. אתה מעורר השראה. בשביל זה בדיוק יצרנו את ג'יפולוג.
תודה רבה. כיף גדול
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
מרשים! גם העבודה עצמה וגם קצב ההתקדמות.
אף מהנדס בנצרת או באמריקה לא חלם שזה מה שיקרה לרכבים האלו אחרי 30 שנה.
הולך בעקבותיך
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יפיפה!
הרבה השראה.
Slowly..
כיף לשמוע
שאפו! חייב להודות שהייתי סקפטי שהשרטוט יתכנס לברזלים במציאות...
סחטיין!
אפשר לומר "המעז מנצח"!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
שאפו! חייב להודות שהייתי סקפטי שהשרטוט יתכנס לברזלים במציאות...
סחטיין!
אפשר לומר "המעז מנצח"!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
תודה אבל חכה.. עוד הרבה עבודה לפני
קרדיט תקבל רק אחרי שהילדים יפגשו במדבר [emoji12]
בהצלחה בהמשך
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
קרדיט תקבל רק אחרי שהילדים יפגשו במדבר [emoji12]
בהצלחה בהמשך
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ולפני הבר מצווה התכוונת לכתוב.... ;)
5 קבצים מצורפים
קיץ, חופש, חו"ל וכאלה... התקדמות קטנה:
בניית הקנט וחיבור מפתן הדלת:
הקנט בנוי מפרופיל 20X40 שמכופף ברדיוס מאוד מסוים שמתאים לקונטור של הפינה של הבודי. באין מערגלת נהוג לחרוץ את הפרופיל ולכופף. אני החלטתי שאפנה ממנו חתיכה כך שתישאר רק דופן במקטע הכיפוף, אותו אני אכופף לרדיוס הרצוי ואז עם פחית שאכופף לרדיוס הנגדי אסגור חזרה את המבנה:
קובץ מצורף 124910
הקץ' זה שאני צריך למצוא שני קטרים לכופף עליהם שההפרש בינהם הוא 20 מ"מ ברדיוס (רוחב הפרופיל). הכיפוף הפנימי זה צינור 2 אינץ'. הכיפוף החיצוני זה בדיוק מכסה מגן של בלון ריתוך:
קובץ מצורף 124911
אחרי מדידות מיקומים, וכו', ככה זה נראה לפני שסגרתי את הפינה הפנימית:
קובץ מצורף 124912
קובץ מצורף 124913
ותמונת מצב מהצד:
קובץ מצורף 124914
החיזוקים באמצע זמניים, רק כדאי לוודא ישרות בזמן שאני מרכיב ומרתך. הם ייתפסו צורה אחרת בהמשך. לאחר קשירת הקנט למפתן הדלת (שהוגבה) כל העסק חזק ויציב.
זהו בינתיים מקווה להתקדמות משמעותית יותר בסשן הבא.
יפה מאוד.
נחמד לראות שאני בחרתי לשפץ את הריצפה והתושבות ולא נגעתי בקירות ואתה עושה בדיוק ההיפך..
מטפל בקירות והריצפה נשארת כמו שהיא.
בכל מקרה עבודה מקצועית מאוד
יפה מאוד!
למה בחרת בשיטה הזו על פני חירוץ הפאה הפנימית של הפרופיל?
הפרופיל/קנט יהיה מרותך בבסיסו בתפר רציף? משני הצדדים?