תגובה: מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
המטרה של הדיון הזה (למרות כל הסטיות בדרך) היא לאפשר למי שזה חשוב לו לדון במיליאמפרים ובאמפרים ובטמפרטורת הסודה - בדיון שזה עניינו, ולהשאיר את השאלה הבסיסית "מקרר כן או לא" - נפרדת.
אל תטעה זיו, אני לא חושב שהעיסוק הממוקד והעמוק בנושא טכני כזה או אחר הוא לא ראוי. מה שניסיתי להציג הוא שלמרות שאותך זה מעניין, לא כל מי שמתקין מקרר - זה מעניין אותו. אני לא פוסל את עצם הדיון, אני מתרעם על גישה שפוסלת את כל מי שלא מתעניין בדיון.
כשנכנסתם למבחן של אייל בגישה של 'כל מי שמשתמש במקרר חייב למדוד הספק' זה מה שעשיתם.
אל תפסול את חוסר ההתעניינות של מישהו - כמו שלא טוב לפסול את עצם ההתעניינות באותו נושא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כמה מצברים ואיזו צריכה יש לחשב כדי להחליף שתי ציריות אחוריות של דאסטר מ 2014
ברוסיה ?
עם נעילה ובלי נעילה
זיו, הפעם לטעמי אתה זה שמפספס, פשוט כי אתה מתעקש להעלות את הנקודה שלך בשרשור הלא נכון. ואם כבר העלית הסתייגויות לגבי הניסוי שאני מתכנן, אז אנא ממך - הצע מבחן יותר טוב בשרשור הרלוונטי, אני מבטיח להתייחס עניינית שם :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
המטרה של הדיון הזה (למרות כל הסטיות בדרך) היא לאפשר למי שזה חשוב לו לדון במיליאמפרים ובאמפרים ובטמפרטורת הסודה - בדיון שזה עניינו, ולהשאיר את השאלה הבסיסית "מקרר כן או לא" - נפרדת.
אל תטעה זיו, אני לא חושב שהעיסוק הממוקד והעמוק בנושא טכני כזה או אחר הוא לא ראוי. מה שניסיתי להציג הוא שלמרות שאותך זה מעניין, לא כל מי שמתקין מקרר - זה מעניין אותו. אני לא פוסל את עצם הדיון, אני מתרעם על גישה שפוסלת את כל מי שלא מתעניין בדיון.
כשנכנסתם למבחן של אייל בגישה של 'כל מי שמשתמש במקרר חייב למדוד הספק' זה מה שעשיתם.
אל תפסול את חוסר ההתעניינות של מישהו - כמו שלא טוב לפסול את עצם ההתעניינות באותו נושא.
אסף.
אסף,
1. מסכים אתך שהשרשור הזה התבדר מזמן, בדיוק מה שכוונתי על תרבות ההתבזרות.
2. אני לא חושב שכל אחד מתעניין בכל הפרטים, אבל אני כן חושב, שכמו בכל תחום, שאתה עושה משהו, כדי להבין בגדול. מה אתה מציע, לקנות מקרר ולהתקע בטיול הראשון? להרוג מצבר כל חצי שנה? ולכן, גם חזרתי ואמרתי, מי שהדיון הטכני גדול עליו, לא חייב, שילך ישר למסקנות. אבל תפסיקו להתלהם על מי שכן מוכן לסכם לכם את החומר.
4"כשנכנסתם למבחן של אייל בגישה של 'כל מי שמשתמש במקרר חייב למדוד הספק' זה מה שעשיתם. " זה כבר עיוות גס. אף אחד לא אמר שכל מי שמשתמש חייב למדוד (תראה לי דוגמה אחת, ואני מפרסם, בשם מי שזה לא יהיה התנצלות). האמירה של כמה מאתנו היתה שמי שעושה מבחן מקררים חייב להתייחס להספק.
כל המטרה של מבחן טוב, זה לחסוך מהמשתמש הפשוט את הבדיקות . (דרך אגב, אני לפחות, נסיתי להיות מאוד זהיר בהערה שלי, והקפדתי לפרגן על המאמץ. לעומת זאת, ראיתי כמה וכמה, מנהלי פורומים, שקפצו להעיר הערות שכל תחליטן לרכך ולהסיט את הביקורת, אבל אני מתקשה לזכור הערה אחת שלהם, ענינית לגבי הביקורת. מי שמפחד מביקורת, לא מתקדם!!! ).
5. מעולם לא פסלתי את חוסר ההתענינות של מישהו. מי שזה לא מעניין, שלא יקרא ולא יבזבז את זמנו.
פסלתי את הקבירת ראש בחול של אנשים, שאומרים לי זה עובד.... זו כבר לא חוסר התענינות, זו כבר התענינות וקביעת עובדה (שלדעתי שגוייה, ולכן טרחתי לתקן ולהעיר).
6. לצערי, הדיון על המקררים, כמו דיונים אחרים, בכלל לא עמוק ולא ממוקד. הדיונים האלו נהיים ארוכים וטרחניים, בדיוק בגלל שהם לא ממוקדים. וזאת בדיוק אחת הטענות שלי על כל אלו שממש בכוונה (אין לי הסבר אחר) מפזרים את הדיון.
תקח לדוגמה את ההערה על החוסר בבדיקות אנרגיה כחלק ממבחן מקררים. מי שחושב שזה לא נתון חשוב, שיקום ויסביר למה. שיתמודד ענינית עם הטענה של כמה משתמשים, כבדים, שזה חשוב להם. במקום זה, הדיון מתפזר על צידניות (אז למה לא הוספתם אותם למבחן???).
פשוט מדהים כמה נכתב פה על מקררים, ועדיין, מי ששוקל לקנות מקרר לא יצליח לקבל פה תשובות הכי בסיסיות לגבי צריכת האנרגיה והסיכוי שלו להתקע בשטח בלי התנעה.
לעומת זאת, הוא יקבל מידע לאיזה מקרר יש פותחן מובנה.
מאחר ואני קצת מכיר אותך, אני בטוח שבתחומים אחרים, אתה הרבה יותר עמוק וממוקד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זיו, הפעם לטעמי אתה זה שמפספס, פשוט כי אתה מתעקש להעלות את הנקודה שלך בשרשור הלא נכון. ואם כבר העלית הסתייגויות לגבי הניסוי שאני מתכנן, אז אנא ממך - הצע מבחן יותר טוב בשרשור הרלוונטי, אני מבטיח להתייחס עניינית שם :)
ברומא התנהג כרומאי....
לא אני העליתי פה את נושא צריכת האנרגיה. אני רק הגבתי שהדיון כולו התפזר.
לגבי הצעת מבחן, ישבתי אצלך בבית, על גבינות (מצויונות דרך אגב, למי שלא מכיר), וניסיתי להסביר את דעתי. אין לי מה להוסיף :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז בקיצור אתה חושב שאני מחרב את האתר ... :(
קשה .. קשה ..
אתה זוכר שכמו שזכותך לחפור עד מוות בכל מיקרו ואט .. זכותי להגיד שזה לא מעניין אותי ( לא החפירה שלך במיקרו ואטים .. אלא המיקרו ואטים עצמם ) ... ?
אם דיון לא מעניין אותך, אל תקרא ואל תגיב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם דיון לא מעניין אותך, אל תקרא ואל תגיב.
כן אמא
למרות שהבנת הנקרא ... כתבתי בדיוק מה לא מעניין אותי.
אבל נראה שאחרי רכס וברנרד אתה מחפש מישהו חדש לחסום ... וסימנת אותי כבר מזמן.
אז נראה שפגעתי בך בצורה שהכבוד שלך לא יכול לסבול ... שוט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כן אמא
למרות שהבנת הנקרא ... כתבתי בדיוק מה לא מעניין אותי.
אבל נראה שאחרי רכס וברנרד אתה מחפש מישהו חדש לחסום ... וסימנת אותי כבר מזמן.
אז נראה שפגעתי בך בצורה שהכבוד שלך לא יכול לסבול ... שוט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה לך?! אתה שופך המון תוכן לאתר, זה מעלה אותו בגוגל.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
.. זכותי להגיד שזה לא מעניין אותי ( לא החפירה שלך במיקרו ואטים .. אלא המיקרו ואטים עצמם ) ... ?
זה ממש מה שניסיתי גם לומר. גם לא להתעניין - או 'לקבור ת'ראש בחול' - מותר. ובסדר. וזה לא גורע בכלום מהדיון של מי שזה כן מעניין אותו או שיעשה מבחן כזה. מותר ומעניין וממש בסדר.
עכשיו נחזור לנושא המקורי?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
איי רסט מיי קייס !
( ואני מרגיש שזה היה קל עד כדי חשוד )
אחרי שנה הבנתי שבשביל השקט הנפשי, לא לחשוב כמה תאורת מחנה דולקת ומניעת צפצופים לפנות בוקר בחניון אני מתקין מצבר שני..
[emoji41]
מה קרה לכם? השתגעתם כולכם? כן מעניין, לא מעניין, כן לחסום-לא לחסום..... :confused:
שכחתם שפסח עכשיו? אין לכם אישה על הראש? לכו לנקות את המקרר..... או בעצם צידנית.... :.
או צאו לאיזה טיול זה כבר יותר עדיף....:cool:
אהה ובקשר למקרר.... היה פינוק כשהיה לי אחד לפני שנים...
זיו,
הבעיה היא לא מה אתה עושה או הדיון הטכני.
הבעיות הן שתיים:
יש כמה נושאים שדורסים כל שרשור (פעם זה היה הריב מה יותר טוב לנדרובר-ג'יפ-טויוטה, שמח שלפחות זה נגמר, אחר כך זה היה האם מותר לבעלי דאסטר לרדת משבילי קק"ל, וכן הלאה).
והשניה,
היא השלילה המוחלטת של דברים שלא מתאימים לך (לא ספציפית ל"זיו", אלא למי ששולל פתרונות של אחרים, ובטוח שהוא יודע יותר טוב).
זיו,
יש דברים בנושא המקררים שאני מסכים איתך לגביהם, ויש פחות.
יש דברים שמעניינים אותי ועוד 2-3 שרוטים ואני שמח שיש לדפיקות הזו במה כאן באתר ביכולת לרדת לפרטי פרטים, זה מה שמבדיל אותו מאתרים אחרים.
יש דברים שאני חושב שהם הגזמה בהתייחס להישג המבוקש בסוף הלילה-שהבירה תמשיך להיות קרה והאוטו יניע.
לכולם מקום, אבל לא בשרשור הנוכחי.
אני קורא מהצד והשיח מעניין אותי.
עזבו את הויכוחים-לשם-ויכוח, את ההתנגדויות המיותרות.
צריך להביא מספר סולמות שיאפשרו לאנשים לרדת מהעץ אליו טיפסו ולהמשיך לנהל דו שיח תרבותי בפורום.
יכול להבין את מי שלא מעוניין לשקוע בפרטים, את מי שמעוניין בשורה התחתונה, את מי שאוהב לאסוף עובדות רלוונטיות לפני קבלת החלטות, את מי שמתעייף כאשר יש יותר מפסקה אחת בתגובה ויותר משתי תגובות בשרשור וגם את מי שעובר וקורא את כל ההודעות בשקיקה.
אבל ממש אין סיבה לריב בגלל זה.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זיו,
הבעיה היא לא מה אתה עושה או הדיון הטכני.
הבעיות הן שתיים:
יש כמה נושאים שדורסים כל שרשור (פעם זה היה הריב מה יותר טוב לנדרובר-ג'יפ-טויוטה, שמח שלפחות זה נגמר, אחר כך זה היה האם מותר לבעלי דאסטר לרדת משבילי קק"ל, וכן הלאה).
והשניה,
היא השלילה המוחלטת של דברים שלא מתאימים לך (לא ספציפית ל"זיו", אלא למי ששולל פתרונות של אחרים, ובטוח שהוא יודע יותר טוב).
1- מסכים , ומודה. למרות שאני מודע להתבדרות, שעולה נושא מסויים, ולא בשרשור הנכון, גם אני חוטא בתגובה .... וכן, זה חלק מהתרבות.
2- לגבי השלילה של מה שלא מתאים לי, אני חושב שאני ממש לא הכתובת להערה כזו.
ופה אני חושב שאתה (וגם אסף קודם), מפקששים. לאורך כל הדרך, ובכל הדיונים, אני מנסה להפריד בין העובדות והאמת הפיזיקלית, לבין ההתאמה וההעדפות האישיות.
שמנסים להגיד לי שהבטיחות נסיעה על כביש של צמיג MT היא כמו של AT, אני לא אקבל את זה. זו עובדה פיזיקלית, ומה שמעניין זה העובדות ולא התחושות וההעדפות של כל אחד. לעומת זאת, אם מישהו אומר שהוא מכיר את העובדות \ פיזיקה, והוא מעדיף אחד או שני, אני לא מתווכח.
אותו הדבר בתחום המקררים-
מי שרוצה לקחת את המצבר לקצה, ולשים מקרר על מצבר אחד, בהצלחה.
מי שרוצה לנתק את המצבר בעצירה, בהצלחה.
מי שרוצה לשים שני מצברים במקביל, בהצלחה, שניים עם הפרדה לצרכנים, בהצלחה.
אבל אני מקווה שכל מי שעושה את זה, עושה את זה מתוך הבנה, ושיקול דעת.
וללא שום קשר לבחירה האישית של כל אחד, מי שיעלה טענה טכנית (למשל, שאין שום בעיה לשים מקרר על מצבר יחיד), אם אני אחשוב שהטענה שגויה, אני אציג את הגישה שלי.
זה הבדל מהותי בין דעה, לבין עובדות, והרבה אנשים (אפילו ראש הממשלה שלנו...) נוטים לבלב ביניהם.
נחזור לפסים מעשיים.
(כולם גמרו להיעלב? יופי. עכשיו תיכנסו עוד פעם. יש כזו בדיחה, נעזוב).
אני מפתח הבנה לזה שאין כזה דבר מקרר בשטח לרכב סטנדרטי בלי הכנות מיוחדות (חשמל ומיתקון) ברכב ובלי הכנה מנטלית.
לכן אני אשאר עם צידנית. אני רוצה שהטנדר יישאר סטנדרטי.
לגבי הקמפר זה סיפור אחר ושם יש 'חשמל בית' מקורי, שאני בזהירות מסב לליתיום. אבל גם שם אני לא בטוח שמקרר הוא בסדר העדיפויות- פחחות למסגרת החלון הקדמי ולשתי נקודות חלודה נוספות בעדיפות. וגם אז - בשביל 3 גיחות קמפינג בשנה להשקיע במקרר...?? דווקא שם, אם כבר, אני חושב, וגם לא ברצינות, ברצינות על מקרר 'קוביה' משרדי.
אסף.
מקרר ברכב השטח - מי צריך את זה?
לדעתי ובלי שבדקתי, לך בדיזל יש לדעתי עודפים גדולים של אמפרים.
דווקא לטנדר זה נשמע סידור הכי פשוט
אתה יכול להעביר כבל דרך השנורקל. לפחות יהיה לו שימוש
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איזה הכנות בטנדר צריך לעשות שמקשות עליך את המעבר? שקע אנדרסון ועריסה נשלפת?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
מקרר לא צורך יותר מ- 5 אמפר, כל שקע מצית סוחב את זה בלי בעייה.
אנחנו אוהבים למתקן כל דבר ולהוליך חוטים בצורה מסודרת, ואז החוטים נהיים ארוכים יותר וצריך חוטים עבים יותר, ואם המקרר יעבוד ימים רצופים אז צריך מחברים טובים יותר ... אתה מבין לאן זה הולך.
מעשית, שום דבר לא מונע ממך מלהניח מקרר במושב האחורי ולחבר אותו לשקע המצית. זה יעבוד בלי בעייה. אם אתה רוצה לזרוק אותו בארגז מאחורה ולהוליך חוט פרוביזורי זה גם יעבוד, רק תכוון את הגנת המצבר למתח נמוך יותר כי יש לך ירידת מתח על הקו.
את הגישה הקלילה אפשר ליישם גם עם מקרר, לא חייבים צידנית בשביל זה ...
טוף... נחזור לשאלה המקורית.
איך שאני רואה את זה מבחינת צריך או לא, אז ניתן להגדיר שמי שמרבה לטייל טיולים ממושכים של מעל לשלושה ימים באופן קבוע ובעיקר בעונה החמה, אז זה באמת עולה לדרגה של צורך נדרש.
אם זה היה המצב אצלי, אז בהחלט שהייתי מתארגן על קופסא עם מדחס שיודעת להזיז חום ממקום למקום ובלי לחשוב יותר מידי..אבל זה לא.
אני כל-כך לא שאם נניח הייתי מוצא מקרר זרוק שצריך שיפוץ בכמה גרושים, גם לא הייתי מתאמץ...כי אני פשוט לא צריך! בנוסף לכך נושא העומס של הצרכן השמנמן הזה על המצבר של האוטו זה בשבילי עוד דאגה על הראש, שממש לא בא לי עליה בלי סיבה ממש טובה..
ובסיכום שני תנאים:
1. טיולים ארוכים של שלושה ימים לפחות!!
2. תדירות טיולים גבוהה יחסית.
לא מקיים את התנאים ובכל זאת השכבת אלפי שקלים על מקרר?? אז או שאתה מפונק או שיש לך כסף מיותר או צירוף של שניהם יחד..
מקיים את התנאים ועדיין מסתובב עם צידנית?? אז או שאתה סגפן או שאתה חסכן..
טל.