בלי הספייסרים ועם צמיגים 32 צרים זה גם ישייט מהר יותר וגם יחסוך דלק לעומת ה31.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
בלי הספייסרים ועם צמיגים 32 צרים זה גם ישייט מהר יותר וגם יחסוך דלק לעומת ה31.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נראה לי חטפת רגליים קרות.. אם בגלל ספייסר(6ברגים..), אתה מתלבט.
זה לא מה שמעקם את הסרן הזה.
מיסבים?
בשביל הקנה מידה, החלפתי מיסבי גלגל יזום ב465kקמ בפעם הראשונה כי פתחתי את הסרן למשהו אחר, ונמצא חופש אפסי במיסבים.
אני לא בעד ספייסרים, אבל כמה זה יוריד?
אז תחליף עוד 300,000קמ ולא 400,000קמ?
יחסי העברה זה פתיר אבל כנראה גם נדרש לשינוי ברכב הספציפי, אבל הייתי בודק בעצמי באמת מהו יחס ההעברה בפועל.
חלילה רגליים קרות, פשוט שילוב השדרוגים אומר לי משהו על הייעוד של הרכב לפחות ביד הנוכחית. זה גם מסתדר עם הפולי המוקטן המיועד לשיפור קירור בזחילת/עמידת סלעים ביום חם.
אעדכן בממצאים
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ומה רע ב-33 ?
לא השתכנעתי.
ספייסרים, גם אם ישארו, לא חושב שתהיה השפעה דרמטית, ואם תחליט להיפטר מהם והם נדרשים עקב החישוקים שהורכבו שם, זה יעלה לך בסט חישוקים סטנדרטי. אין סיבה לשים ספייסרים לקונפיגורציה המתוארת, שהיא זהה לרכבים שלי ושל דורון.
לגבי מהירות השיוט, אני חולק על דורון, שכנראה מסתמך על אוזן רגישה, כי אין בדגם הזה מד סל"ד.
ניתן לעשות חישוב על סמך נתונים, אבל בחישוב גס: זה רכב שמגיע בשלישי למאה קמ"ש. 120 קמ"ש לא מדגדגים לו את הקו האדום בחמישי, לא בסטנדרט, וגם לא עם יחסי ההעברה האלה.
תוספת: חישבתי שהסל"ד במאה קמ"ש בהילוך חמישי על צמיג 31 הוא 2661. טיפה יותר מחצי הדרך לקו האדום.
הקו האדום של המנוע הזה מגיע ב4800 סל"ד. שיא ההספק ב4000 ושיא המומנט ב2200.
אגב, לא יצא לי להגיע עד לשם, אבל בהילוך שלישי, ובקו האדום, אתה ב110 קמ"ש.
חנן, אם כך אנחנו מדברים על נסיעה בסלד מעל שיוט כאמור. לטוב ולרע.
לגבי הספייסרים, מסכים.
נדב, לא רוצה 33 לרכב שלא נולד ככה בשלב זה, בשל הנסועה הרבה על הכביש ובהתחשב בזה שכנראה לא כל המכלולים שופרו בהתאם. רוצה רכב פשוט.
בנוסף, 33 מושך עיניים הרבה יותר מ31.
אני לא מכיר מונח מקצועי של שיוט. את אגדות הנהגים על מהירות שיוט אני מכיר.
אני גם מכיר אך ורק נזקים של סל"ד נמוך אצל אותם נהגים. לא נתקלתי מעולם בנזקי סל"ד גבוה, כל עוד הוא נשאר מתחת לקו האדום.
חישבת את זה ליחס המקורי או ל-4.88?
זה לא עניין של רעש מנוע.
אצלי עוד השקעתי לא מעט בבידוד רעשים והקבינה מאד שקטה.
והסל״ד הוא לא רק מספר אבסולוטי יבש, אתה יודע טוב שמנועם שונים מרגישים אחרת באותו סל״ד.
לי מרגיש שהרכב הזה, במהירות 110 בכביש 6 נמצא באזור נוחות, ומכר לכך זה מרגיש שאתה מאמץ את המנוע, גם אם הסל״ד תקין על הנייר.
אתה מרגיש בנול למשוך את הצנוע לקו האדום?.. 80 בשלישי מרגיש לי הרבה מאד.
ויכול להיות גם שאני מרגיש יותר מידי..
צריכת דלק כפועל יוצא מסלד גבוה נחשב?
שנינו מבינים מה הכוונה לשיוט, אם אתה רוצה לומר שמדובר בשלב בנסיעה שלא בריא לרכב, חידשת לי... הילוך 5 במקרה של הרכב המדובר, יחס העברה נמוך מ1:1 בגיר. רק לוודא שאנחנו על אותו הגל, בהינתן הפער בידע המקצועי בינינו.
חישבתי את זה ליחס המקורי. אז ב4.88 זה יהיה 2900 סל"ד, פלוס מינוס. זה עדיין 60 אחוז מהקו האדום.
במישור אני בד"כ ב100 קמ"ש מעביר לחמישי. אם זו עלייה, אני אעביר במאה משלישי לרביעי, ולא אעלה בכלל לחמישי. גם ב120. הרעיון בניצול הספק ממנוע הוא להישאר באיזור שיא ההספק, 4000 למנוע הזה, ולמרות שעד היום לא הסתכלתי על טבלאות, מסתבר בדיעבד שהימרתי די במדויק.
כן, סל"ד גבוה יותר גורר אתו צריכת דלק גבוהה יותר, במידת מה, אבל הוא גם מוריד מומנט מהמנוע. פחות הצמדות של הטבעות לצילינדר, פחות שחיקה, יותר שימון, יותר קירור, והכי חשוב עם מנוע חלש כל כך, יותר הספק זמין.
להאיץ בסל"דים שנמוכים משיא ההספק זה לנצל רק חלקית את המנוע, ובמיוחד במקרה של המנוע הכל כך חלש הזה, זה פשוט מבאס וחסר טעם. מה זה משאיר לך כשאתה מגביל את עצמך ל3000 סל"ד? 50-60 כוחות סוס על יותר משני טון? :( ואז, אתה מעביר לרביעי ב80 קמ"ש... 2500 סל"ד, 45-50 כ"ס לפני מס. זה כואב לקרוא מספרים כאלה.
נסחפתי עם התיאוריה. השורה התחתונה מבחינתי היא שלא הייתי משנה כלום ברכב הנ"ל.
חנן, אנחנו באותו הכיוון וההתנהלות מבחינת הילוכים מול קמ"ש/סל"ד וקשב לרכב.
תכלס, כהיילקס האוטו הזה נשמע סופר מעניין.
אשכרה מדגדג לי לראות אם הוא מעוניין בהחלפה על הפאגרו אבל אני מתאפק כי אני יודע שזה מטומטם
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תגיד מה עם הטנדרדוג הזה?
למכירה: טנדר סאנגיונג אקטיון ספורטס שנת 2008, 4X4 טורבו דיזל אוטומטי
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...3&share_type=t
Sent from my iPhone using Tapatalk
....