תגובה: מחפש קיט כרסומת CNC לצעדים ראשונים בתחום.
אין לי זמן בשפע, אבל גם לא מצאתי אלטרנטיבה אחרת.
רוב האנשים מהתחום אומרים שרוטר + אלומיניום זה לא הולך טוב.
והקצת שאומרים שזה אפשרי אבל לאט - לא הצליחו להביא לי אפילו דוגמא אחת מוכחת שזה אפשרי.
לכן "נתקעתי" עם האופציה של להביא שלד חזק ולעבוד איתו.
אם היה אפשר לשלם עד 50,000 שקל לכלי שולחני טוב שעומד במידות שביקשתי (250/450) והטולרנסים המקובלים - הייתי חוטף אותו אתמול.
לגבי הפרה בשביל כוס חלב, נדון כבר.
אבל שוב,
מתי פעם אחרונה הוצאת עבודה קטנה לעיבוד שבבי בתור יצרן קטנטן ?
כמה זמן זה לקח וכמה כסף שילמת ?
אחרי שתשלם איזה 1000 שקל על 3-4 ריבועים ועיגולים עם עיצוב הכי מינימלי שיש, וגם לזה תחכה שלושה שבועות, וגם תקבל אותם עם קצת רג'קטים, אולי דעתך תשתנה.
וכמו שאמרתי בעבר, זאת החלטה לא רק עבור החלקים אלא עבור הידע, ההתפתחות, הכיף...
אם היכולות של המכונה יספקו אותך, עשית קניה נכונה.
אני חושב שכדאי לך קודם להשמיש את המנועים/ברגים - חלקים הקיימים לפני שאתם רצים להשקיע עוד אלפי שקלים (עשרות אלפי לפי מה שהבנתי ממך). קודם תלמד לנהוג, אחר כך אתה כבר תבין איפה ומה צריך לשפר וכנראה שתיהיה לך מכונה שתוכל גם לעשות את זה.
אפילו הייתי משקיע קודם כמה מאות שקלים בDRO. נכון שבתאוריה לא תצטרך את זה אבל זה בהחלט יכול לתת לך אינדיקציה טובה על הדיוק של המערכת.
אצלי אני מתכנן שיכנס קצת כסף לשים DRO על הכרסומת והמחרטה. בעתיד, להפוך אותם לCNC.
בקשר למנועים המקוריים, לא כתוב לך מה הדגם? צריך למצוא סכמת חיווט, לראות מה קיים אצלך ולפי זה לדעת איך לחבר מוח. לדעתי אם הם עובדים כמו מנועי צעד רגילים, צריך דרייברים ומוח. יש לקנות מוח שמתחבר לרשת אטרנט. ממש נוח אם אתה לא רוצה שהמחשב שמריץ את המאך יהיה קרוב. אבל הוא עובד רק על מאך 4. לא חסרון לדעתי. אני קניתי את מאך 4 (רק שלא זוכר על איזה מחשב זה מותקן...נו שווין)
בהצלחה ואל תשכח לעדכן :-)
7 קבצים מצורפים
רק היום נכנסתי לשרשור הזה
באמת מענין .
ממש אבל ממש מהצד השני של ההיסטוריה הטכנית והצרכי היום יום במוזיאון
היום אני/ אנחנו מפעילים 3 כרסומות 2 מחרטות 1 משחזת שטח/ כלים
ואפילו שפינג .
המציאות הביאה אותי לבנות אפשרות לייצר ולתקן כל חלק ( אפילו לצקת חלקים )
אין בתי מלאכה. כמובן שקשה מאד למצוא אנשי מקצוע
וכשצריך לייצר חלק ואין תוכניות יש במקרה הטוב תמונה והרבה דימיון
אז אוספים שאריות אצל חמדני
וסכיני כירסום אצל קשש
ותרומות מאנשים וחברות שיש להם לב טוב
ויש תוצאות
פעם היה ביקור של גיפולוג
אז קבלו זאת כהזמנה אישית
כדאי לבוא ורצוי באמצע השבוע
יש הרבה מה לראות
אני מצרף כמה תמונות קובץ מצורף 127562קובץ מצורף 127563
איציק,
אתה ההוכחה שכמעט כל חלק ניתן לייצר בכלים ידניים.
אהבתי את השייפינג, כלי אדיר שכמעט שלא משתמשים בו, ואת הכרסומת הירוקה הקטנה, EMCO-FB2.
הייתי יותר משמח לבוא לביקור אצלכם.
2 קבצים מצורפים
איציק נשמח ממש להגיע ולראות את "הכלים שמייצרים את הכלים".
בזמנו הייתי בתערוכה שעשיתם במוזיאון המים בנירעם והיה נהדר.
אשמח לקבל טלפון בה"פ.
מיכה, לא הבנתי למה DRO. אנחנו נכייל אותה מול מיקרומטר בטווח קצר, ומשם מצבה אמור לקבוע את הדיוקים הלאה.
אם לא יהיו טובים נתחיל בשיפוצים.
לגבי מנועים, כבר עובדים ומכרסמים/חורטים תושבות וגלגלי שיניים כדי להתאים את הסרבואים למכונה א'.
קובץ מצורף 127582
קובץ מצורף 127583
מכונה ב' מחכה בתור למסקנות התהליך, מכיוון שעוד יש לה מנועים מקוריים וידוע הדגם המדוייק שלהם,
אני כאמור אחפש פתרונות בקרה מוכנים להם(בתקווה יניב יוכל לעזור לפצח את החידה בקלות יותר), ואם לא ימצא נלך בדרך הסרבו.
לא חייב DRO אפשר למדוד את הבקלאש ולהכניס אותו לתוכנה.
מה שמעניין זה שלא ראיתי מכונה CNC שעובדת באמת עם DRO כלשהו. במקום לסמוך על צעדים, למה לא שמים חיישן מיקום (DRO) ועובדים איתו. מעניין.