תגובה: עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
הוא שאמרתי, הם יהפכו את העולם ויקטפו את הירח ויעשו כל מאמץ כדי לא להסכים לאשר כלום. אפילו ינסו להמציא את הגלגל (הרזרבי) מחדש. מבחני ריסוק, נו באמת...
לא ייצא מזה כלום בועז, גם אתה יודע את זה.
הדרך היחידה להיחלץ מהסבך הזה היא באמצעות כוח פוליטי. שההקלות בתקנות או טוב יותר - ביטולן המוחלט, יונחתו על ראשם של קפוצי התחת האלה (שוב סליחה על הביטוי. אבל בכל פעם שמתעסקים במשרד התחבורע, מפלס הזעם שלי עולה).
וכוח פוליטי יגיע רק אם נשכיל להתעורר ולנצל את הפוטנציאל שלנו שטמון במספרנו.
דרור, יש לך דרך לבדוק איך אותן סדנאות שציינת מתמודדות עם התקן הגרמני ?
ולעניין עדר הכבשים האדיש, אני חושב שהציטוט הזה ממצה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מפלגה שמעלה על נס את כל הדברים האלה שמתכנסים להגדרה אחת ויחידה - הורדת מוסדות המדינה המנוולים מהגב שלנו?.... האם הציבור האדיש, הטיפש והעצלן הזה יוכל להתעלות ולעשות משהו לטובת עצמו?....... זו שאלת מיליון הדולר.
שים לב שהציטוט הזה תקף מילה במילה גם מחוץ להקשר של שיפורי רכב, ואז יש לו הרבה יותר תומכים פוטנציאליים. זה כבר שווה מפלגה בפני עצמה ...
דרור, את המרצדס עם הפורטלים אתה מכיר, נכון? יש לו פגוש אחורי תת רכבי ומדרגות מזעזעות בצדדים. למה?
כי התקן דורש להגן על הולכי רגל ורוכבי אופניים.
המעבדה האירופית באה עם מטר למדידה. רנגלר מוגבה 4.5 עם גלגלים 37. הפגוש האחורי גבוה מדי? לא עובר. ספי המרכב גבוהים מדי? לא עובר. הגנה בחזית על הולכי רגל לא לפי התקן? לא עובר.
אף משרד רישוי באירופה לא יאשר תקינה לרכב שלא עומד בתקנים ושיש בדיקת מעבדה שמצביעה על הבעיות. למה אתה מצפה שפקיד בישראל כן יאשר?
(התשובה היא פה זה לא אירופה... תחתום תחתום....)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור, את המרצדס עם הפורטלים אתה מכיר, נכון? יש לו פגוש אחורי תת רכבי ומדרגות מזעזעות בצדדים. למה?
המעבדה האירופית באה עם מטר למדידה. רנגלר מוגבה 4.5 עם גלגלים 37. הפגוש האחורי גבוה מדי? לא עובר. ספי המרכב גבוהים מדי? לא עובר. הגנה בחזית על הולכי רגל לא לפי התקן? לא עובר.
אף משרד רישוי באירופה לא יאשר תקינה לרכב שלא עומד בתקנים ושיש בדיקת מעבדה שמצביעה על הבעיות. למה אתה מצפה שפקיד בישראל כן יאשר?
(התשובה היא פה זה לא אירופה... תחתום תחתום....)
אסף.
זה מאוד נכון והנקודות שרשמת מלמדות שאתה כנראה בקיא בפרטים מבפנים ואלו עוד הבעיות שהפתרון להן קל...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
2 קבצים מצורפים
הוראת הנוהל החדשה של משרד התחבורע הופכת את מכוני הרישוי למלשינון והכל כתוצאה מפרשת מעכרים או יותר נכון מעכר אחד בנתניה (ראו תגובה 5 בשירשור זה)
בזאת נסתם סופית הגולל על המושג "להכניס הצמיגים לרשיון".... בטסט יבדקו אם מידת הצמיג תואמת את נתוני האוטו דאטה ו/או הקאר דאטה ואם זה לא תואם הכשלה מיידית ודיווח למשרד הרישוי - שכנראה יוביל להורדה מהכביש ולצורך בשינוי מידת הצמיגים בחזרה למקור והנוהל של טסט חדש והנפקת רשיון חדש לאחר אישור עמדה מס' 1
ועל זה נאמר נו שויין....:mad:
מישהו יכול להמליץ על האקר טוב?
רצוי מאזור המרכז (אסיה).
אני צריך להחליף גלגל...
תודה,
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בזמנו נטען שבעשור הראשון של שנות ה2000 היה ניתן להכניס צמיגי 31' ברישיון לSUV/טנדרים באופן חוקי.
האם יש למישהו סימוכין לעניין ?
אנו מתכנסים שוב לדרך האחת והיחידה נכון להיום לאשר מידת צמיגים שונה מזו שאיתה הגיע הרכב ושרשומה ברישיון - הצגת אישור יצרן או יותר נכון יבואן למידת הצמיג המבוקשת- אישור שמאשר שמידת הצמיג המבוקשת מותרת מבחינת היצרן לרכב הספציפי המבוקש.
וכוונתי היא לאישור מקורי, אמיתי ושניתן יהיה לאמת אותו מול מי שנתן את האישור שכן כבר היו דברים מעולם ושעשו שימוש ב"אישור יבואן" מזוייף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
15.7.2019
אכן, סופה של תקופה. נעבור גם את זה :rolleyes:
אריאל - הרכב שלך לא מופיע באוטודאטה ואין לו הוראת רישוי - הוא ישן מדי. אז לך אין בעייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
או שזו סתם מקריות או משהו שצורם לי. השרשור הנ"ל החל ב-9/7/19 , ב-15/7/19 יוצא נוהל 129 ממש' התחבורה. יכול להיות שהמשרד קשוב ולאו דווקא בחיוב לאתרים כאלה ואחרים ?
על כל המשתמע מכך אם עינו של האח הגדול פקוחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
15.7.2019
אכן, סופה של תקופה. נעבור גם את זה :rolleyes:
אריאל - הרכב שלך לא מופיע באוטודאטה ואין לו הוראת רישוי - הוא ישן מדי. אז לך אין בעייה.
לא קשור לרכב שלי או לאף רכב ספיציפי האמת.
פשוט אני זוכר שזה עלה כמה פעמים, ומעניין אם קיימת תקנה שכזאת ואיך היא עומדת מול התקנה החדשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
או שזו סתם מקריות או משהו שצורם לי. השרשור הנ"ל החל ב-9/7/19 , ב-15/7/19 יוצא נוהל 129 ממש' התחבורה. יכול להיות שהמשרד קשוב ולאו דווקא בחיוב לאתרים כאלה ואחרים ?
על כל המשתמע מכך אם עינו של האח הגדול פקוחה.
יובל, הוראת נוהל זו יצאה בעקבות פרשת המעכר מנתניה - כ- 5,000 כלי רכב קיבלו הורדה מהכביש מאחר ועברו תחת ידיו ובערתו נרשמו "שינויי מבנה" שלא כדין.
חלק גדול מ"שינויי המבנה" שנרשמו ברישיון כאמור היה שינוי מידת צמיגים ולכן יצאה הוראת נוהל זו.
שלמה , תודה על ההארה/הבהרה.קראתי על המאכר בנתניה , פשוט התיזמונים 15/7 -9/7 היו מוזרים לי. או שנהייתי פאראנואיד והחלטתי שיש במשרד לשכה/אגף שתפקידה לבדוק כל יום מה זוממים חברי ג'יפולוג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
שלמה , תודה על ההארה/הבהרה.קראתי על המאכר בנתניה , פשוט התיזמונים 15/7 -9/7 היו מוזרים לי. או שנהייתי פאראנואיד והחלטתי שיש במשרד לשכה/אגף שתפקידה לבדוק כל יום מה זוממים חברי ג'יפולוג.
מזמן יש רב״ט בגלילות שזה תפקידו.....
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
בזמנו נטען שבעשור הראשון של שנות ה2000 היה ניתן להכניס צמיגי 31' ברישיון לSUV/טנדרים באופן חוקי.
האם יש למישהו סימוכין לעניין ?
היתה הוראה אשר אפשרה באופן גורף שינוי מידות צמיגים לרכבים אשר מותקנים בהם המידות:
1. 205R16
2. 235/75R15
3. 31/10.5R15
כך שניתן היה לרשום כל רכב אשר מצוייד באחת מהמידות הנ"ל במידה אחרת מהרשימה הזו.
הוראה זו בוטלה עם כניסת ההוראה החדשה, אשר ציינה כי ניתן לשנות רק ע"פ המקורות שאושרו ע"י משרד התחבורה.
בקשר לנקודה זו, הנוגעת לאישורים שניתנו באופן חוקי, אני סבור שיש כאן סוגיה משפטית.
אני ניגשתי למכון רישוי וביקשתי אישור למידת צמיגים שונה.
הרב-בוחן במקום בחן את הרכב שלי עם הצמיגים בעלי המידה החדשה, והחליט לאשר לי את המידה החדשה של הצמיגים ברישיון הרכב.
מסר לידי טופס אישור שינוי מידת צמיגים ברכב חתום ומאושר כדת וכדין!
אני קיבלתי אישור מהרשות המוסמכת בחוק.
לא ייתכן שיבטלו אישור שניתן כחוק כאוות נפשו של הפריץ התורן.
למה הדבר דומה??
בעצם לכל אישור חוקי שקיבלת בעבר עבור משהו שעשית וביקשת והיה צורך לקבל אישור עליו בהתאם לחוק מהרשות המוסמכת והסמכות הרלוונטית.
למשל אישורי בניה.
זה בדיוק כמו שקיבלת אישור בניה על שיפוץ או על הרחבה, בניית מרפסת, בניית חדר, או על תוספת קומה.
קיבלת את כל האישורים כדת וכדין, את התוספת בנית, את החדר בנית, את המרפסת וכו' כחוק,
וביום בהיר אחד כעבור כמה שנים, מגיע הפריץ התורן, ומבטל באבחה אחת - ללא כל התרעה וללא אפשרות להשמיע את טיעוניך - את האישור שקיבלת, מטיל עליך עונש קנס, וגם דורש ממך להרוס את מה שבנית?!
לא נשמע לי הגיוני, וגם לא נראה, על פניו, כמנהל תקין.
מישהו ניסה להיאבק בזה? מישהו הגיע עם האישור שניתן לו להכרעת הערכאות? נראה לי שלא. וגם לא אתפלא...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
לזיבאר שרק הרגע קיבל רישוי, יש פגושי ברזל, וספי מרכב גבוהים.
הוא מוגדר N1 או M1?
Slowly..
יש לו פגוש אחורי וקדמי ומגיני סף..... והוא כנראה n2.
אסף.